banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jul 2012, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Zoka ni prema gupi ribicama nije bio human a kamoli kokosima ili vukovima......samo lova...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
treba samo par zivotinja sacuvati tipa patki i onih srndaca,zbog djece...kad vidim onog medvjeda sto se ne moze u svom kavezu okrenuti,zeludac mi se prevrne,jos na ploci pise da su ga spasili od sigurne smrti....pitam se sta bi medjed izabrao da su ga pitali....jos oko njih pjanci buku prave i rostiljaju...uzas.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
znao sam da je neka ovako odvala cifra
http://www.nekretnine365.com/nekretnine-bosna/listing--31185.html

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika
Citiraj:
Više puta pred zatvaranjem, jedini zoološki vrt u Republici Srpskoj i Banjaluci uz teške napore još opstaje, a za to treba da zahvali gradskim vlastima i Turističkoj organizaciji grada.

Vlasnik Zoo-parka u Trapistima Zoran Suvajac kaže da se mjesečni troškovi održavanja parka kreću od 15.000 do 20.000 maraka, što je teško obezbijediti prodajom dnevnih karata od dvije marke za posjetioce.

- Posjetilaca ima, ali naša ciljna grupa su prosječne porodice sa malom djecom koje ne mogu da izdvoje više novca za ulaznicu, ali mi tako, nažalost, ne možemo da pokrijemo troškove - naglasio je Suvajac.

On kaže da je dolaskom Slobodana Gavranovića na mjesto gradonačelnika uspostavljena bolja saradnja sa gradskom upravom.

- Ove godine od gradskih vlasti i Turističke organizacije imamo punu kako finansijsku tako i moralnu podršku, jer naš zoo-vrt je prije više godina proglašen ustanovom od interesa za grad - dodao je Suvajac.

Zbog nedostatka novca, prošle godine jedini zoo-vrt u Srpskoj nalazio se pred zatvaranjem.

- Uz teške napore smo uspjeli da savladamo prepreke i opstanemo do danas. Sada izlazimo iz zime i nemamo novca, a sve treba da pripremimo za predstojeću sezonu, krenuvši od nabavke hrane, životinja, do uređenja samog parka - rekao je Suvajac.

Trenutno u zoološkom vrtu boravi oko 30 životinjskih vrsta, a maksimum je 50. Rijetki posjetioci su svraćali i tokom zime, ali više gostiju očekuje se dolaskom proljeća.

- Treba u park da vratimo rakune, lame, kengure, ali problem je novac. Zahvaljujući pomoći zoo-vrta iz Beograda i Sarajeva možemo da nabavimo životinje, ali fali nam novac za stručne ljude za posao u parku, zatim za hranu i lijekove za životinje kao i objekte gdje će one živjeti - naglasio je Suvajac.

Suvajac ističe da su djeci najzanimljiviji majmun, jelen i srna, lama, a vole da jašu magarca i ponija.

- Zoo-park je popunjen vozićima, ljuljaškama, klackalicama i ostalim sadržajima za djecu, a roditelji se mogu opustiti u restoranu uz domaću kuhinju - istakao je Suvajac i dodao da bi za normalno funkcionisanje parka godišnje trebalo 350.000 KM.

Pasuljijada

U Zoo-parku u nedjelju, 31. marta, biće održana "Pasuljijada", uz muzički program trubača i tamburaša.

- Svi zainteresovani još mogu da se prijave do subote ili najkasnije nedjelje ujutro. Ljudi su željni da provedu dan sa porodicom ili prijateljima u prirodi, pa i ove godine organizujemo takmičenje u pravljenju pasulja, gdje će svi imati priliku da se zabave i opuste - rekao je Suvajac.

(Glas Srpske, foto: BLLIVE)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... z2P2GtKOAy

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kakav je ono ZOO vrt na magistralnom putu BL-Jajce?

Na izlasku iz RS, prođe se preko mosta, pa kroz tunel i na administrativnoj liniji uz samu cestu pasu magarci i još neke mule, čini mi se da ima nešto kao sređeno za odmoriti.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Farma nojeva i magaraca

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2013, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
pa, jebem mu majku, moraju od nečega početi - ne može od jednom sve...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]