banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 18:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Dec 2011, 14:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pa zalosno je to, ipak je i malo dijete poginulo, mala beba. Ne vidim razlog zasto bi se radovao ili likavao nad tragedijom jednog malog djeteta, ipak je poginula nevina i cista dusa.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 14:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
iračko dijete nije ništa manje vrijedno od belgijskog,pa o njima niko ne piše.....niti je manje vrijedna mala Milica Rakić.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Schlager je napisao:
Meni su uvijek bili simpatični ovi koji se raskukaju zbog 7 belgijskih žrtava ili 7 žrtava londonskog metroa (tube) i kokodaču po tri mjeseca o tome, uz svakodnevne situacije gdje se na iračkim ili avganistanskim ulicama dešavaju situacije da na pijaci ili na ulici gine po 40,50,70 ili 90 ljudi,ali ovi Čedini sljedbenici to ne komentarišu,nije im zanimljivo....

Takve stvari u meni izazivaju potpuni izostanak empatije prema Zapadu,a kad tome dodam i Milosrdnog Anđela,onda mogu samo reći da su oni zaslužili i mnogo gore stvari nego što im se događaju....

Možda sam ja i u zabludi,je li bila nekad ovdje tema "Danas u Ramali 79 ljudi poginulo u napadu bombaša samoubice. Među žrtvama mnogo žene i djece."?

Pa tema nije o samim zrtvama nego o jednom presedanu, da je kod nas u Evropi manje vise ratno stanje ne bi se za svaki bombaski napad otvarala tema.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Da, kada je poginula Milica Rakić to je bilo "zbog režima jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića". Kako da ne. Zbog Slobe bombardovali po civilima i nedužnim ljudima. Da Bog da im svaki dan bio ispunjen bačenim bombama u centru Londona, Rima, Parizan, Berlina, Minhena, Madrida... Dosta su oni zla nanijeli po cijelom svijetu, vrijeme je da se i njima bar malo vrati za ono što su oni radili 500-600 godina unazad dok širili svoje kolonije po Americi, Africi, Aziji...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kao što je Hristov napisao niko ovde ne rangira žrtve. A ucjenjivanje sa žrtvama smatram prizemnim ponašanjem.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma šta kažeš? Znači, ko jebe sve one silne civile što su poginuli od NATO bombi koje je između ostalih bacala i Belgija. Prosto sam oduševljen tvojim razmišljanjem.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Kao da su pravi krivci kaznjeni time sto je beba ubijena ovdje ili ondje :angry3:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pekmen koliko po tvom mišljenju treba da strada belgijskih beba da bi smrt Milice Rakić bila naplaćena?

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Gdje su komentari,teme,zgražanje i krokodilske suze na ovakve vijesti,i još stotine ili hiljade ovakvih vijesti u zadnjih par godina? Nije zanimljivo? Zanimljive su samo norveške,belgijske i engleske žrtve.....Što se mene tiče,dovoljna mi je samo prva rečenica u ovoj prvoj vijesti koju sam slučajno našao na google i da dobijem neodoljiv nagon za povraćanjem :( :(

Citiraj:
KABUL - Američki državljanin je jedan od 55 poginulih u eksploziji bombe u Kabulu tokom obeležavanja Ašure, izjavili su predstavnici ambasade SAD.

"Tačno je da je naš državljanin poginuo. Ne mogu dalje da komentarišem, jer očekujemo instrukcije od porodice preminulog" izjavio je portparol američke ambasade u Kabulu Megan Elis.

Tragedija se dogodila u utorak prilikom obeležavanja za Šiite svetog dana Ašure, kada je bombaš samoubica na motociklu ušao u svetilište i aktivirao bombu.

Talibani su odbacili povezanost sa napadima, iako je tokom njihove vladavine bilo zabranjeno obeležavanje Ašure, prenela je agencija AFP.

Citiraj:
Bombaš samoubica zaleteo se jutros automobilom sa eksplozivom u prepreku postavljenu izvan zgrade policije u iračkom gradu Hihal, ubivši najmanje desetoro ljudi. Jedan zvaničnik policije izjavio je da se napad dogodio u trenutku kada je lokalna policija obavljala primopredaju smene, u gradu Hilah južno od Bagdada.
On je rekao da je deset ljudi poginulo, a 30 ranjeno.
Prema rečima drugog policajca, poginulo je 13 ljudi, a ranjeno 35. Obojica su želeli da ostanu neimenovani, pošto nisu imali dozvolu da govore za medije.
Od siline eksplozije oboreni su betonski blokovi koji su postavljeni kao zapreka ispred zgrade policije, rekli su ti zvaničnici.

Citiraj:
Najmanje 11 ljudi je poginulo, a 15 ranjeno kada je bombaš samoubica u automobilu digao sebe u vazduh ispred zatvora u Tadžiju, blizu Bagdada, saopštile su iračke vlasti.

Među žrtvama ima policajaca i zatvorskih čuvara pošto je napad izveden u vreme kada su službenici zatvora Al-Hut, 25 kilometara severno od Bagdada dolazili na posao, navela je policija.

To je treći veliki napad u poslednjih sedam dana u Iraku, podsetile su agencije.

Samo tokom vikenda je u napadima širom te zemlje ubijeno 20, a ranjeno 29 ljudi, dok je prethodnih dana poginulo još 24, a ranjeno najmanje 65 osoba.

Još nije jasno da li je današnja eksplozija izvedena kako bi se omogućilo bekstvo zatvorenicima.

Nasilje u Iraku je smanjeno u odnosu na najgori period, 2006-2007. godine, ali napadi su i dalje skoro svakodnevni.

U oktobru je, prema zvaničnim podacima, život izgubilo 258 ljudi.

Američke snage bi trebalo da se povuku iz Iraka do kraja godine.

Citiraj:
Bombaš samoubica upao je danas u red mladića koji su čekali ispred policijskog regrutnog centra u predgrađu iračkog grada Tikrita i aktiviranjem eksploziva ubio najmanje 42 i ranio više od 100 ljudi, potvrdio je provincijski zvaničnik.

Citiraj:
Broj žrtava nastradalih u današnja dva napada bombaša samoubica na jednu zgradu u Galaniju, na severozapadu Pakistana, popeo se na 50, dok je više od 100 ljudi ranjeno, saopštili su lokalni zvaničnici.

Prema njihovim rečima, napad se dogodio u trenutku dok je održavana jirga, sastanak plemenskih vođa, posvećen formiranju antitalibanskih snaga. Među mrtvima i ranjenima su plemenske vođe, predstavnici vlasti i policije.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa Šlager umjesto što prozivaš i pozivaš, sam otvori temu, ako smatraš da treba.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 15:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Znaš kakva bi bila većina komentara? Ko ih jebe,nek se poubijaju međusobno :(

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 16:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Pekmen koliko po tvom mišljenju treba da strada belgijskih beba da bi smrt Milice Rakić bila naplaćena?

Za početak bi bilo dobro da čitava Belgija nestane sa lica zemlja. Većih cigana i smradova nisam vidio u životu. Najobičniji šupak od države.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Interesuje me samo kakvi bi komentari bili da se ovo desilo u Rusiji.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

"Sami su krivi jer je Putinov režim nedemokratski i nepoštuju se ljudska prava"

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja stvarno ne pravim razliku medju zrtvama. Civili su civili, djeca su djeca.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pekmen je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

Za početak bi bilo dobro da čitava Belgija nestane sa lica zemlja. Većih cigana i smradova nisam vidio u životu. Najobičniji šupak od države.

Zivio si u Belgiji? Poznajes barem jednu Belgijsku porodicu? Ili na osnovu tvog velikogodisnjeg iskustva si upoznat sa njihovom kulturom?

Upravo rekose na vijestima da je pronadjena zena koju je ubio neposredno prije napada. Ovakvi ne bi trebali hodati po ulicama nego sjediti u za to odredjenim ustanovama.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Potpuna je glupost kriviti nedužni narod za nato bombardovanje Srbije i Srpske.Možeš kriviti sve samo ne narod.Kao da su oni znali šta se ovde dešava.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Njihova kultura se svede na to da bezdušno podržavaju učestvovanje svoje zemlje u NATO agresijama a da pri tome nemaju pojma ni koga napadaju ni zašto ni da li je država koja je napadnuta kriva za ono za šta je optužena od strane "demokratskih" sila. Kad bi malo više gledali svoja posla umjesto što se guraju svoj gdje im padne na pamet možda bi manje imali ovakvih scena.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nisi odgovorio na moje pitanje.. Poznajes Belgijance? Zivio si sa njima? Ili pricas 'nako?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sve je to politika prijatelju,ekonomija,ljudi gledaju svoj interes.Pa šta misliš za Ruse kad su nas bombardovali oni su bili suzdržani,kasnije se od njih čuju samo kilavi protesti i ništa više.
A danas se kao sjetili svih istorijskih i slavenskih veza sa srbima pa se zauzeli za Kosovo.Kako to odjednom.Šta to bi.Ništa brate,to ti je čista ekonomska politika,narod ništa nije kriv.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]