banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 23:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća

Da li podržavate povećanje cijena cigareta?
podržavam 63%  63%  [ 87 ]
ne podržavam 24%  24%  [ 33 ]
svejedno mi je 14%  14%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 139
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Slazem se sa Panzerom....
Ako ste mozda nepusaci sigurno imate u porodici bar jednog pusaca ili nekog bliskog ko pusi.
Dajte malo razmisljajte o tome sta pisete.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Panzer je napisao:
Pitanje za ove što hoće da kutija bude 1000KM i slično. Šta to vama znači? Zar toliko mrzite pušače i duvan? Ako im je to gušt pustite ljude. Uzgred, nisam pušač...

Super je što je to njima gušt, ali ne želim da mene neko truje cigarama i da smrdim na duvan, kontaš?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
GialloRosso je napisao:
Panzer je napisao:
Pitanje za ove što hoće da kutija bude 1000KM i slično. Šta to vama znači? Zar toliko mrzite pušače i duvan? Ako im je to gušt pustite ljude. Uzgred, nisam pušač...

Super je što je to njima gušt, ali ne želim da mene neko truje cigarama i da smrdim na duvan, kontaš?

A sve ostalo ti je u zivotu potaman? Za sve ostalo u tvom zivotu se ti pitas? Sve ostalo u tvom zivotu se prema tebi ravna?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ne mrzim pušače koji znaju kad nije vrijeme i mjesto da zapale, koji će se iskontrolisati ako u prostoriji u kojoj se nalaze spava dijete koje još nije ni prohodalo.
Prezirem one koji danas daju 2-3 marke za cigarete dok im dijete nema da popije šolju mlijeka ili pojede voćku/slatkiš. Oni koji umjesto "dobar dan" susret počinju sa "imaš duvana".

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
MuskoBre je napisao:
GialloRosso je napisao:
Panzer je napisao:

A sve ostalo ti je u zivotu potaman? Za sve ostalo u tvom zivotu se ti pitas? Sve ostalo u tvom zivotu se prema tebi ravna?

Sad i ti ode predaleko. Ovo je sitna stvar, prosto ne želim da trpim duvanski dim jer ne moram.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja kad sam u kafani u kojoj mi se ne svidja muzika, u toj mjeri da mi smeta, da je nepodnosljivo, ja promjenim kafanu,a ne trazim da se mjenja muzika. Ako u kinu ne igra film koji ja zelim da gledam, ja ne idem u kino, i to je to.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
zipo je napisao:
Ne mrzim pušače koji znaju kad nije vrijeme i mjesto da zapale, koji će se iskontrolisati ako u prostoriji u kojoj se nalaze spava dijete koje još nije ni prohodalo.
Prezirem one koji danas daju 2-3 marke za cigarete dok im dijete nema da popije šolju mlijeka ili pojede voćku/slatkiš. Oni koji umjesto "dobar dan" susret počinju sa "imaš duvana".

:evil3:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
A i ako poskupe motace se duvan, to bar nije problem :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
MuskoBre je napisao:
Ja kad sam u kafani u kojoj mi se ne svidja muzika, u toj mjeri da mi smeta, da je nepodnosljivo, ja promjenim kafanu,a ne trazim da se mjenja muzika. Ako u kinu ne igra film koji ja zelim da gledam, ja ne idem u kino, i to je to.

Pa i nije neko poređenje. Ako i pogledaš loš film, ako i bude loša muzika, nećeš doći smrdljive garderobe. Nećeš nepotrebno udisati otrove. Nećeš doći kući i iskašljavati kao da si pušio...
Film zaboraviš, muziku ignorišeš, sa dimom to ide malo teže. On ima fizički/hemijski loš uticaj na organizam. Ovo što si ti spomenuo je psihički uticaj. Osim ako se radi o preglasnoj muzici, sviđala se ili ne. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 00:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
MuskoBre je napisao:

Pa i nije neko poređenje. Ako i pogledaš loš film, ako i bude loša muzika, nećeš doći smrdljive garderobe. Nećeš nepotrebno udisati otrove. Nećeš doći kući i iskašljavati kao da si pušio...
Film zaboraviš, muziku ignorišeš, sa dimom to ide malo teže. On ima fizički/hemijski loš uticaj na organizam. Ovo što si ti spomenuo je psihički uticaj. Osim ako se radi o preglasnoj muzici, sviđala se ili ne. :)

Pricam o mogucnosti izbora. Imas pravo uci u kafanu, vidjeti da se pusi, ne svidja ti se zbog mirisa koji ce ostaviti na odjeci, ne zelis da se iskasljavas, a ti lijepo za kvaku, pa u rikverc. Niko te ne prisiljava da budes tamo gdje se pusi. Mogucnost izbora uvijek postoji. To sto se nepusacima ne svidja KOLICINA mogucnosti izbora, treci je padez.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 01:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne znam za pohod Ranka Škrbića, ali u UIO BiH su još prije dvije godine rekli da će porez na cigare rasti svake godine, dok cijena najgore krđe ne bude 6 maraka, a ove fine će biti još skuplje.

I kako sam se nekada čudio cijeni kutije cigara u EU 5 evra, uskoro će to biti i kod nas.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
да имамо сређену државу у којој се овакве ствари раде јер се власти брину за здравље својих грађана, имали би моју пуну подршку. овако кад знам да све раде, јер држава нема кеша, а политичари краду на све стране, па се онда мора од народа узимати...
мада кад боље сконтам имају и даље моју подршку :) и за ово, а и уколико буду планирали да уведу додатни порез на грицкалице и газиране сокове.
ово за могућности које имају пушачи и непушачи, то се не треба расправљати, ту увијек свако држи своју страну. ;)
наравно да не очекујем да ће се због овог повећања цијена смањити број пушача, али сматрам да се овакве ствари морају радити из више разлога.

и што рече, jellyfish чудан смо ми народ. колике год да су малене плате, пара за бензин и цигаре увијек мора бити.
имам и ја неколико ајмо рећи порока, али све те луксузе себи приуштим само када имам довољно пара. никад на уштрб неких ствари које су ми потребније.
не волим оне пушаче који су безобзирни и морају запалити на сваком мјесту по сваку цијену. да не причам о људима који живе релативно сиромашно, а пуше по двије-три кутије на дан. жена и муж пушачи, попуше заједно 3 кутије дневно,а најјефтиније цигарете су 2 марке, дакле дневно 6-10 марака, пута 30 дана. за те паре могу купити солидну количину хране или купити нешто свом дјетету! никада не бих допустио себи неке луксузе, а да знам да моја породица нема све што је потребно за иоле нормалан живот.
и да не причам, о штетности за пасивне пушаче. пушење у трудноћи и пушење у просторији гдје има мало дијете за мене су чисти идиотизам. даље, чак и да сам окорјели пушач, никад не бих пушио у кући да трујем и остале чланове породице који нпр. не пуше, него бих лијепо изашао на балкон или нешто тако

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 01:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
GialloRosso je napisao:
Panzer je napisao:

Ma kontam ja to sve, ne volim ni ja da budem pasivni pušač i da smrdim na dim ali onda ne bih uopšte trebao da se družim sa ljudima koji puše ili da izlazim u bilo kakvu kafanu. Ne smeta meni toliko što ljudi oko mene puše, navikao sam donekle. Jedino što mrzim je kad mi neko dune dim direktno u lice, tad u momentu popizdim i ugasio bih takvoj osobi cigaru na čelo...

Doduše istina je da za pušača svijet mora stati kad on treba da zapali i ta sebičnost me jako nervira.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 01:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kada zahladi, i kada su bašte zatvorene, izbor je nevjerovatan :)
Sada jeste bolja situacija. Bolja je ventilacija, i imam osjećaj da se manje puši. I puše se manje smrdljive cigarete.
Ali prije deset godina, kada sam preživio Maraton, Onazis, .. sada je sve podnošljivo.
Još ovo i neću više o smradu cigareta. Kada neko non-stop puši u autu, a kožna sjedišta. Pa dovoljno je samo da sjednem i ustanem, smrad osjećam danima :) Taj smrad mi je ekstremno nepodnošljiv.

A slažem se oko izbora. Samo, možda bi se mi nepušači mogli najesti graha prije izlaska i doći prije pušača u kafanu. I onda se ispr..mo nenormalno. Čisto da obilježimo svoju teritoriju. Kome smeta neka i ne ulazi.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 07:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
danijell je napisao:
Samo, možda bi se mi nepušači mogli najesti graha prije izlaska i doći prije pušača u kafanu. I onda se ispr..mo nenormalno. Čisto da obilježimo svoju teritoriju. Kome smeta neka i ne ulazi.

Elem, ovo ima da napravim oca mi moga... :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 08:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
neka bude kutija cigareta 10 KM, ali neka smanje hljeb, mlijeko i ostalo zivotne namirnice pa sa tim viskom od cigareta i alkohola neka nadoknadjuje gubitke na ovim namirnicama, nije logicno da pivo u prodavnici bude 0,80 KM a hljeb 1,30 KM, samo ako ce tako da se uradi onda sam i ja za ta drasticna poskupljenja iako i sam pusim 2 kutije na dan.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 09:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ја сам за то. Подићи за почетак цију цигарета и алкохола минимум 100%. Па ти цугај и труј се ако хоћеш. Е сад да је држава као што није, онда након тога урадити смањење пореза на лијекове, пребацити те новце у подстицај младима приликом куповине стана или куће, породицама са више дјеце обезбједити одређене олакшице. Не мора им се давати новац, али нека имају одређене олакшице.
Једноставно искористити тај новац на најбољи могући начин да се подстакне наталитет и да се рјешавају прблеми младих.

МИНИМУМ 100% ЗА ПОЧЕТАК на АЛКОХОЛ И ЦИГАРЕ!!!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
nemz je napisao:
Подићи за почетак цију

Ma da, oblačno je danas

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 09:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Barsa je napisao:
nemz je napisao:
Подићи за почетак цију

Ma da, oblačno je danas

Зашто да не?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
када би подигли цијене луксузних намирница, а спустили цијене основних животних, опет би дошли скоро на исто, а то њима не одговара јер им треба више пара.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]