да имамо сређену државу у којој се овакве ствари раде јер се власти брину за здравље својих грађана, имали би моју пуну подршку. овако кад знам да све раде, јер држава нема кеша, а политичари краду на све стране, па се онда мора од народа узимати...
мада кад боље сконтам имају и даље моју подршку

и за ово, а и уколико буду планирали да уведу додатни порез на грицкалице и газиране сокове.
ово за могућности које имају пушачи и непушачи, то се не треба расправљати, ту увијек свако држи своју страну.

наравно да не очекујем да ће се због овог повећања цијена смањити број пушача, али сматрам да се овакве ствари морају радити из више разлога.
и што рече, jellyfish чудан смо ми народ. колике год да су малене плате, пара за бензин и цигаре увијек мора бити.
имам и ја неколико ајмо рећи порока, али све те луксузе себи приуштим само када имам довољно пара. никад на уштрб неких ствари које су ми потребније.
не волим оне пушаче који су безобзирни и морају запалити на сваком мјесту по сваку цијену. да не причам о људима који живе релативно сиромашно, а пуше по двије-три кутије на дан. жена и муж пушачи, попуше заједно 3 кутије дневно,а најјефтиније цигарете су 2 марке, дакле дневно 6-10 марака, пута 30 дана. за те паре могу купити солидну количину хране или купити нешто свом дјетету! никада не бих допустио себи неке луксузе, а да знам да моја породица нема све што је потребно за иоле нормалан живот.
и да не причам, о штетности за пасивне пушаче. пушење у трудноћи и пушење у просторији гдје има мало дијете за мене су чисти идиотизам. даље, чак и да сам окорјели пушач, никад не бих пушио у кући да трујем и остале чланове породице који нпр. не пуше, него бих лијепо изашао на балкон или нешто тако