banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2011, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dajte ljudi, šta da neki Bošnjak na putu Bratunac-Srebrenica, nađe nož, komad bodljikave žice i knjigu Ljiljane Bulatović "Raport komadantu".

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
treba angazovati winnetua i old shatterhanda, odlicni su tragaci i tumaci

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
LemiGO je napisao:
Ma ja hajmo ba na zajebanciju okrenuti. Ja se dobro sjecam kad su kod mene u zgradi komsije muslimani 92-e nanijeli kombi eksploziva pred odlazak u SveCku, sva sreca da su bili dovoljno glupi pa da se jedan od njih izlaj'o "Al ce veceras da frcaju" bas tim rijecima. Zatko kazem da ovakve stvari nisu naivne.

Ma ja, poznati su ti banjalucki bombasi samoubice i ubice komsija iz 92-ge :roll:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 21:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
@ERROR

Druže ako ti se ne svidja, šta ti ja mogu, ali tako je bilo. Na kraju krajeva pogledaj sudjenje Miloševiću kad je svjedok bio Muhamed Filipović , i gdje je izjavio da su muslimani 92-e u Banjaluci imali organizovani pokret otpora koji je otkriven i razbijen, vjerovatno ovaj pokušaj miniranja stambenih objekata je bio dio tog otpora. Znam to jer sam sve lično doživo, pazi da ti oko ne ispadne od kolutanja :D

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
@ERROR

Druže ako ti se ne svidja, šta ti ja mogu, ali tako je bilo. Na kraju krajeva pogledaj sudjenje Miloševiću kad je svjedok bio Muhamed Filipović , i gdje je izjavio da su muslimani 92-e u Banjaluci imali organizovani pokret otpora koji je otkriven i razbijen, vjerovatno ovaj pokušaj miniranja stambenih objekata je bio dio tog otpora. Znam to jer sam sve lično doživo, pazi da ti oko ne ispadne od kolutanja :D

Prika, ja se mogu opkladiti u zivot ´da je ovo jedna najobicnija laz. Cuj, kombi pun eksploziva :lol: I sta da su ih vratili kuci s konvoja , ono: :confused2: spremamo se za novu godinu....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 22:18 
Veteran
Veteran

Nije laž, tako je bilo.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja nisam bio dovoljno "veliki" da se sjecam tog dogadjaja, ali mi je poznata ta prica. Zivio sam u toj zgradi. Ja ne bih rekao da je laz. Naravno, ne vjerujem da je bilo 5 tona eksploziva, ali da su htjeli napraviti zijan i nisu uspjeli, to mislim da je istina.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Мистериозна торба припада имигрантима?
Datum: 04.10.2011 23:00
Autor: Н. Т.
БAЊAЛУКA - Торба у којој су били записи и документа на арапском језику, коју су у петак пронашли радници "Транзит инжињеринга" у близини градилишта аутопута Бањалука - Градишка, највјероватније припада трговцима људима и илегалним имигрантима у БиХ.

Рекао је то "Гласу Српске" начелник ЦЈБ Бањалука Дарко Ћулум.
- Сумњамо да је ријеч о кривичном дјелу кријумчарења људи - рекао је он.
У ЦЈБ су казали да су осим докумената на арапском језику у торби пронађене и фотографије, путни листови, лична документа на арапском.
Радник који је пронашао торбу раније је рекао "Гласу Српске" да су у торби била и два Курана, маскирна униформа, беретка, те мушка и женска гардероба. Додаје да је у торби било неколико нових бијелих зарова са златним везом, женска муслиманска ношња, димије и новчаник.
- Чим сам отворио новчаник и видио лична документа на арапском, затворио сам га. :lol: Касније је дошла полиција и све то преузела - казао је он.
Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо је потврдио да је торба нађена, али ништа више није желио да каже.
Занимљиво је да је торба остављена у близини пута којим свакога дана пролазе неке од заштићених личности РС. :lol:
У МУП-у РС кажу да је садржај торбе на вјештачењу и да документа која су били у њој још увијек преводе.

A koliko će para da košta poreske obveznike, prevođenje Kur ana sa arpaskog na B/H/S?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Ja nisam bio dovoljno "veliki" da se sjecam tog dogadjaja, ali mi je poznata ta prica. Zivio sam u toj zgradi. Ja ne bih rekao da je laz. Naravno, ne vjerujem da je bilo 5 tona eksploziva, ali da su htjeli napraviti zijan i nisu uspjeli, to mislim da je istina.

Ovako i nastaju legende. Zalosno je samo kad neko to podje uzimati kao dokaze i cinjenice.
Nije i ne bi bio prvi put da se u nedostatku neprijatelja isti izmisljaju i uvecavaju, zeleci si time dati na vaznosti i smislu sopstvenog djelovanja. Lakse je djeci objasniti da su komsije muslimani otisli zato sto su "ruzni , prljavi i zli", te da su mislili i planirali uraditi 300 cuda, nego reci istinu...

Ja se takodje sjecam jednog dogadjaja iz rata, kad mi ispred zgrade protrka 10-15 vojnika pod punom spremom i puskama na gotovs prema zgradi u blizini... krenula je prica da s te zgrade "radi" ustaski snajperista, zabarikadiro se na krovu i ce da bude svasta, ili je vec bilo...( da, a najblize "ustase" su bile trenutno cca 70-100 km zracne linije od nas, znaci ludost).. kako god, covu , psiho-bolesnika su nakon 10-tak minuta proveli prema ks, u pidzami, izubijanog i isprepadanog, izvukli ga iz kreveta... znaci supljak nidje veze, ali ce nekom klincu ostati u dubokom sjecanju da je vojska hvatala nekog ustasu snajperistu tu negdje:roll:
Da nisam morao zakopavati svoju vazdusnu pusku bas zbog ovog i ovakvih slucajeva, mozda bih i vjerovao.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Citiraj:
БAЊAЛУКA - Торба у којој су били записи и документа на арапском језику, коју су у петак пронашли радници "Транзит инжињеринга" у близини градилишта аутопута Бањалука - Градишка, највјероватније припада трговцима људима и илегалним имигрантима у БиХ.

Slika

Рекао је то "Гласу Српске" начелник ЦЈБ Бањалука Дарко Ћулум.
- Сумњамо да је ријеч о кривичном дјелу кријумчарења људи - рекао је он.
У ЦЈБ су казали да су осим докумената на арапском језику у торби пронађене и фотографије, путни листови, лична документа на арапском.
Радник који је пронашао торбу раније је рекао "Гласу Српске" да су у торби била и два Курана, маскирна униформа, беретка, те мушка и женска гардероба. Додаје да је у торби било неколико нових бијелих зарова са златним везом, женска муслиманска ношња, димије и новчаник.
- Чим сам отворио новчаник и видио лична документа на арапском, затворио сам га. Касније је дошла полиција и све то преузела - казао је он.
Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо је потврдио да је торба нађена, али ништа више није желио да каже.
Занимљиво је да је торба остављена у близини пута којим свакога дана пролазе неке од заштићених личности РС.
У МУП-у РС кажу да је садржај торбе на вјештачењу и да документа која су били у њој још увијек преводе.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
LemiGO je napisao:
@ERROR

negde kraem 1991 ili pocetkom 1992 bacena je bomba na stan sdsovca i gradonacelnika BL Predraga Radica u Novoj Varosi a preko puta na supermarketu osvanu je veliki natpis,napisan crnim sprejom srbin je dobar samo kad je mrtav

paravone formacije SDA takozvane zelene beretke i patriotska liga su formirane u Banaluci 1991,bilo je naoruzavanja i priprema za rat ali su spreceni da izazovu vece krvoprolice velicanstvenom akcijom 4 aprila 1992 kada su srpske obrambene snage postavile barikade po banjaluci i preuzele potpunu kontrolu nad gradom

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
:lol: ,
naravno a onda su paravone formacije SDA takozvane zelene beretke i patriotska liga porusili sve svoje bogomolje, protjerali sve Srbe iz grada, osvetili se u Kozarcu, naselili Manjacu, Omarsku ... napali SAO Krajinu (i jednu i drugu), avionima bombardovali Zagreb ...i da ih Amer ne natjera na Dejton .... Boga pitaj dokle bi dosli do danas.

Mozda i do Japana ....

hajde Error ... ne gubi vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Aman je i to bilo malo.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ezan, znas dobro da je bilo pitanje sata ali nekima je jezik bio brzi od pameti pa se sjebali.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
nije cak ni sat kad su se SOSovci popeli na plavi neboder poslije 30 minuta parkira se auto pred partizan i ispadaju likovi sa snajperima kad su vidjeli da su zakasnili samo nazad u auto i gas to vece je bila luda kuca po gradu za one koji su znali sta se desava a 90% naroda nije imalo pojma kava zbunjena lica ujutro kad su ljudi krenuli sa starcevice u grad a na rebrovcu punkt (na lausu su cini mi se bili malo manje zbunjeni ;) )

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:51 
Veteran
Veteran

@ERROR

Ne znam samo cemu toliko negiranje licno sam bio svjedok, tako da mozes tvrditi sta god hoces ja sam to vidio svojim ocima. Nisam cuo, vec bio, vidio, znam sta je bilo! I moze ti se to ne svidjati koliko hoces, ali na nasu zalost tako je to bilo te 92-e.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A organizovan odlazak? Sinhronizacija u tom obimu pokazuje postojanje paralelnih struktura kod BL Muslimana.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Što se tiče ovog slučaja, hajde da je torba bila napunjena nekim eksplozivom, pa bi i bilo osnova za sumnju, a ovo je za mene lično samo odbačen balast.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 11:43 
Majstor
Majstor

Tokom rata je u BL pohvatana muslimanska diverzantsko spijunska grupa poznatija kao valter

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 11:47 
Majstor
Majstor

filozof sa vrbasa je napisao:
Što se tiče ovog slučaja, hajde da je torba bila napunjena nekim eksplozivom, pa bi i bilo osnova za sumnju, a ovo je za mene lično samo odbačen balast.

pa mogla je biti i torba sa eksplozivom.....policija RS treba sto pre uspostaviti kontrolne punktove na granicama prema federacijii

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]