banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: No comment
PostPoslato: 07 Maj 2011, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
talija tako bi trebalo da bude, u pravu si..ali nije tako i to je fakt..Srbi su krivci, Srbi su ubijali i klali bebe, Srbi su zlocinci, Rep. Srpska je stvorena na genocidu, mi smo bradati smrdljivi cetnici , Srbi nisu bili zrtve, oni su se smo goloruki branili itd itd itd
I ovo je misljenje kod njih vecine..i jednostavno me nervira vise a treba ziviti u "zajednickoj" drzavi i stvarati bolju buducnost?
Ovaj zlocin je pocinio bolestan mozak i psihopata koji bi mogao ubiti mozda i sopstveno dijete ili pitaj Boga sta sve..i naravno da je svakoj normalnoj osobi zao bebice, bez obzira kojoj nacionalnosti pripadala ..
a osoba koja je ovo uradila je samo monstrum, niti je cestiti Srbin a jos manje pravoslavac, tako da ga ne smatram "svojim"

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Vjerujem da je bebu držala majka kad je ubijena, možda su jednostavno izrešetane zajedno. Nadam se samo da se nisu iživljavali nad njima.
Sad pročitah da je pogođena u glavu, vjerovatno je bilo plansko smaknuće, možda odmazda što su muškarci bili u borbama protiv Srba, znači čisto osveta ubistvom familije.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 07 Maj 2011, 10:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 10:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Dajte ljudi šta se prepucavate, ovo je za svaku osudu, spirala zločina kad se pokrene teško je to zaustaviti. Treba znati šta se sve dešavalo, naravno da uvijek postoji i motiv objave, ovdje se kod nas zločini koriste uglavnom u političke svrhe kako bi se naštetilo drugoj strani, zato ja mislim da smo svi mi kolektivno poremećeni kao ljudi koji živimo na ovim prostorima. Nema šanse da neko ostane normalan kad mu svaka generacija ratuje. Mir je ostvariv ako svi radimo na na njemu, ali ako je bilo kojoj strani agenda potajno rovarenje i kao hocemo a u stvari nece, nema od ove drzave i nas samih nista.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 10:43 
ZA svaku osudu...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Stvarno bez komentara :(
I de ljudi ne pricajte gluposti, pogotovo zato sto je temu pokrenuo NFL koji je do sad bio i vise nego fer i korektan, tako da cisto sumnjam da je to uradio da izazove bilo kakve reakcije.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Talija je napisao:
Poznavajući NFL fanatika niti je imao taj cilj, niti spada u provokatore. Ne treba ništa generalizovati.
Po meni svaka žrtva je iznad nacionalnosti, žrtva je jednostavno Žrtva i prema svakoj žrtvi se treba odnositi sa pijetetom.
Ne treba niko da se pravda za zločinačke postupke, zločin je zločin, ja samo mogu reći i reći ću uvijek "IZVINI" svakome pripadniku druge nacionalnosti koji je imao žrtve od strane mog naroda.

Zasto bi ti rekla izvini ili bilo ko od nas??? Pa to je ono sto oni u sarajevu i pokusavaju citavo vrijeme. Izvini nek kaze onaj ko je to uradio. Ja nisam niti je to moj narod uradio a ni niko u njegovo ime. To su uradili pojedinci koji ce i odgovarati. Sa svojim izvini stavljas krivicu na citav narod.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ja sam vec komentarisao i neko mi je obrisao post.

ovo je emotivno ucjenjivacka tema. NARAVNO da ce svakom ko nije mentalni bolesnik zgaditi ovo, ali pitanje je zasto je postavljeno???

ocigledno jedini razlog je da se isprovocira.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ne pretjeruj.
za ostalo je svaki komentar suvisan :(

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
sta pretjerujem? kacenje mrtve bebe uz no comment???

emotivno ucjenjivanje je najgora vrsta propagane a pogotovo kada je u pitanju beba.

ajde okaci ovako nesto na izraelski ili obrnuto palestinski forum pa gledaj komentare?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ne vidim ni ja svrhu teme...ali neka je laka zemlja jadnom djetetu. Onaj ko je ovo uradio...ne znam sta reci za takve spodobe!? Kao sto Laoce napisa...ja sam u nekom stanju poslije bijesa.
Komentare na avazovom sajtu i ne treba citati...skandinavski internet ratnici + emocija koja navre kada procitas ovakav clanak i to je to...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Мој отац је бранио мој дом. Они који су пуцали на њега су бранили свој. И били су ухваћени у круг у ком нико није могао разликовати истину од лажи, јер разлике није ни било. Али... бебе нису пуцале ни на кога. Ни српске, ни хрватске, ни муслиманске, ни марсовске... Мене није стид што припадам свом народу, мене је стид што сам човјек!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Evil_Dead je napisao:
Мој отац је бранио мој дом. Они који су пуцали на њега су бранили свој. И били су ухваћени у круг у ком нико није могао разликовати истину од лажи, јер разлике није ни било. Али... бебе нису пуцале ни на кога. Ни српске, ни хрватске, ни муслиманске, ни марсовске... Мене није стид што припадам свом народу, мене је стид што сам човјек!

Svaka cast.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 21:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Evil_Dead je napisao:

Lijepo receno. Isto tako razmisljam, moj je otac poginuo ni kriv ni duzan (ispred kuce,nije bio vojnik niti se latio oruzja - dosao je samo po svoju majku i tetku da ih prebaci u De). Krecem se po pravoslavnim forumima, druzim i upoznajem zanimljive ljude, zivim u vecinski muslimanskom gradu gdje takodjer imam prijatelje. Isla sam u Potocare... srce se smrzne kad covjek proseta "Spomen sobom" i vidi slike. grlo se stegne kad vidim na slikama lutku ili neku igracku i pod zemljom necije dijete. pri iskopavanju male prstice.. sta je to dijete nekome, ikome ista skrivilo...
ne pada mi na pamet nacionalno osudjivati, sumnjati - kad vidim te sitne kosti

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bennet je napisao:
Lijepo receno. Isto tako razmisljam, moj je otac poginuo ni kriv ni duzan (ispred kuce,nije bio vojnik niti se latio oruzja - dosao je samo po svoju majku i tetku da ih prebaci u De). Krecem se po pravoslavnim forumima, druzim i upoznajem zanimljive ljude, zivim u vecinski muslimanskom gradu gdje takodjer imam prijatelje. Isla sam u Potocare... srce se smrzne kad covjek proseta "Spomen sobom" i vidi slike. grlo se stegne kad vidim na slikama lutku ili neku igracku i pod zemljom necije dijete. pri iskopavanju male prstice.. sta je to dijete nekome, ikome ista skrivilo...
ne pada mi na pamet nacionalno osudjivati, sumnjati - kad vidim te sitne kosti

Ја сам имао срећу да је мој отац преживио пакао од Западне Славоније `91 до краха `95. (тачније отац је имао ту срећу, али и ја с њим) и да је и даље жив...И није ми жао људи које је вјероватно убио... жао ми је што је морао да убија...и што су његови "непријатељи" морали да убијају...и што њиховој дјеци није жао људи које су њихови очеви убили... Па, докле! Докле!!!!

Едит: моје саучешће...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 00:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Hvala..

to je ono - il pucaj, il ces biti upucan. no ovo malo sigurno nije drzalo pusku u ruci.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bennet je napisao:
to je ono - il pucaj, il ces biti upucan.

Нек будем упуцан...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 01:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Da me neko nebi pogresno svatio... ne treba tamo njima sve ni verovati... pogotovu ako se zna da su skupljali kosti po celoj Bosni i donosili ih u Potocare da ih prikazu kao takozvane "zrtve genocida".

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 02:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
breskvica je napisao:

sto se tice ovog slucaja ,strasno je..sama sam majka :( pitam se koji monstrum moze to uraditi ?? ako ga uhvate nek mu sude na isti ili puno gori nacin!

Nema toga postoji samo njegovo pravo da mu sude po krivičnom zakonu bivše SFRJ gdje je maksimalna kazna 15 godina ili po novom zakonu BiH koji predviđa maksimalnu moguću kaznu od 40 godina zatvora. Ja nešto mislim da će izabrati ovo prvo.

Hristov je napisao:
Vjerujem da je bebu držala majka kad je ubijena, možda su jednostavno izrešetane zajedno. Nadam se samo da se nisu iživljavali nad njima.
Sad pročitah da je pogođena u glavu, vjerovatno je bilo plansko smaknuće, možda odmazda što su muškarci bili u borbama protiv Srba, znači čisto osveta ubistvom familije.

Možda su muški bježali samo od osvete kontajući da neće žensku čeljad dirati.

Citiraj:
U grobnici Suha, u predgrađu Bratunca, otkriven najmonstruozniji zločin nad 38 žrtava, među kojima je devetomjesečna trudnica, devetoro ostataka djece, te četiri majke koje drže djecu u naručju.

Citiraj:
Najmlađa žrtva kojoj je danas klanjana dženaza u Bratuncu je šestomjesečna Narcisa Salihović. Ubijena je sa flašicom za mlijeko u ruci i ekshumirana iz grobnice Suha. Najstarija Zahida Suljagić imala je 110 godina i žrtva je svojih prvih komšija.

http://www.rtvtk.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=5140:dostojanstven-ispraaj-za-33-rtve-zloina-u-bratuncu&catid=81:europe&Itemid=197

Postoji nepisano pravilo da se ovakve teme otvaraju isključivo u Crnoj hronici, jer danas sutra ću ja ili neko drugi otvoriti sličnu temu, pa još jednu i još jednu i zamislite na šta će NiD ličiti.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 09:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
filozofe a sta se moze postici sa takvim vijestima? sta bi sada trebali komentarisati previse? ili je cilj stvoriti jos vecu mrznju u ovoj kvazi drzavi? jel ja trebam sada postaviti temu gdje su sve srpske zrtve zaklane ,poubijane, gdje je sve odrzano opelo zadnjih mjeseci, kolko je i srpskih beba, zena, staraca, djece poubijano od 2. svj. rata na ovamo (o osmanskom carstvu turcima itd ne zelim ni da znam ni razmisljam koliko je potruceno i pobijeno), pocevsi od Ndh pa do njihovog cvijeca?? Mislis li da nam to donosi bolju buducnost, da cemo tako izaci iz spirale mrznje, zelje za osvetom i da mozemo zivjeti u zajednickoj drzavi?

da ubijene su bebe, strasno je i okrutno, mislim sta komentarisati na tako nesto bez obzira o kojoj naciji je rijec..uzasna mi je sama pomisao na tako nesto, bila muslimanska ili srpska beba, to se ne moze promjeniti vise, neki bolestan mozak je uradio to..ko je i sta je ja ne znam,ako se uhvati nek mu se sudi
Samo da ne prodje kao njihov heroj Naser Oric.. :roll:
A generalnu diskusiju o Potocarima, Srebrenici, Markalama i slicno ne treba ni zapocinjati i koliko je sve istina i tacno. Niko ne osporava da nije bilo zlocina, bio je nazalost rat a ne dernek ( ne sjecam se da smo ga mi bas htjeli ili je ocekivano da sjedimo skrstenih ruku i blejimo kao ovce?) ali me nervira to bacanje kolektivne krivnje na jedan narod...a bas to zele postici a ne da se probudi svijest medju svim ljudima kakvih je bilo sve zlocina uzasnih i da rat nikada vise ne treba da se ponovi.....

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 08 Maj 2011, 09:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
Hristov wrote:

Možda su muški bježali samo od osvete kontajući da neće žensku čeljad dirati.

Bit ce ovo sto kaze filozof,bjezali su zakrvavljenih ruku srpskih civila sto su pobili.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]