filozofe a sta se moze postici sa takvim vijestima? sta bi sada trebali komentarisati previse? ili je cilj stvoriti jos vecu mrznju u ovoj kvazi drzavi? jel ja trebam sada postaviti temu gdje su sve srpske zrtve zaklane ,poubijane, gdje je sve odrzano opelo zadnjih mjeseci, kolko je i srpskih beba, zena, staraca, djece poubijano od 2. svj. rata na ovamo (o osmanskom carstvu turcima itd ne zelim ni da znam ni razmisljam koliko je potruceno i pobijeno), pocevsi od Ndh pa do njihovog cvijeca?? Mislis li da nam to donosi bolju buducnost, da cemo tako izaci iz spirale mrznje, zelje za osvetom i da mozemo zivjeti u zajednickoj drzavi?
da ubijene su bebe, strasno je i okrutno, mislim sta komentarisati na tako nesto bez obzira o kojoj naciji je rijec..uzasna mi je sama pomisao na tako nesto, bila muslimanska ili srpska beba, to se ne moze promjeniti vise, neki bolestan mozak je uradio to..ko je i sta je ja ne znam,ako se uhvati nek mu se sudi
Samo da ne prodje kao njihov heroj Naser Oric..
A generalnu diskusiju o Potocarima, Srebrenici, Markalama i slicno ne treba ni zapocinjati i koliko je sve istina i tacno. Niko ne osporava da nije bilo zlocina, bio je nazalost rat a ne dernek ( ne sjecam se da smo ga mi bas htjeli ili je ocekivano da sjedimo skrstenih ruku i blejimo kao ovce?) ali me nervira to bacanje kolektivne krivnje na jedan narod...a bas to zele postici a ne da se probudi svijest medju svim ljudima kakvih je bilo sve zlocina uzasnih i da rat nikada vise ne treba da se ponovi.....