banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2011, 16:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Konkurs nije obaveza privatnih firmi.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 16:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Citiraj:
Sistem javnih prihoda i javnih rashoda uređen je Zakonom o javnim prihodima i javnim rashodima ("Službeni glasnik RS", br. 76/91 ... i 45/94). Tim zakonom određeno je da se kao lokalne komunalne takse, prihodi koje ostvare opštinski organi, naknada za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta i naknada za korišćenje dobara od opšteg interesa.

Citiraj:
Prema članu 8. stav 4. ovog Zakona, visinu lokalnih javnih prihoda utvrđuje skupština opštine, odnosno grad, u skladu sa zakonom.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 17:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
lollipop je napisao:
a ako nije tajna, koji posao trazis, odnosno koje zvanje imas?
ja isto znam 2 osobe koje su se regularno prijavile na konkurs preko spektra i posao.ba i dobile posao, rijec je o jednom poslu sa srednjom i jednom sa fakultetom.. i ljudi su zadovoljni poslom

Spektra? Najveći muljatori što postoje! Meni su našli dva "divna" radna mjesta i uvalili me u govna do guše. Štela i koverta i kraj priče, tako se nalazi posao.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Kod nas samo stela , pare ili rodbinska veza ...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:37 
da, mozda malo previse ima ekonomskih tehnicara.. pa ne znam, treba se razglasiti po raji, rodbini, valjda neko nekog zna kome treba trgovac ili slicno..
znam curu koja je fino sastavila cv i krenula po sportskim radnjama iako nije bilo konkursa, prijavila se i ponudila da ako im bude trebao radnik kontaktiraju je, takodje mislim da mozes sebi napraviti selekciju mjesta gdje bi ti radila i posalji cv bez obzira sto nemaju konkurs, napisi sve o sebi i zasto bi bas htjela da radis kod njih, bla, bla.. moguce da upali.. curi sa pocetka moje price upalilo je..

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
А шта да раде људи без штеле и коверте, а имају рецимо завршен факултет, државни наравно? И то неки са којим могу наћи лако посао, ништа типа филозофија, социологија... А убише их ови са приватним који имају "препоруку". Знам их неколико, чак сам се чудио кад је момак који је електротехнику завршио, посао тражио отприлике годину дана. Добио на крају у приватној фирми, опет на "препоруку", а има знање. Рецимо, ови силни правници на бироу, убијеђен сам да их не би било толико и да би могли да нађу доста лако посао, али их конкуренција са приватних убија. Исто вриједи за економисте. Наравно, односи се на државни сектор,а у приватном опет није толика потражња за њима.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Zar kod nas ima nezaposlenih? :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 10:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Sep 2009, 18:18
black_elf je napisao:
.. već duže vreme pokusavam da pronađem posao na razne načine, ali vidim da je ovo sve bezuspješno. Pre jedno godinu dana sam počela da tražim zaposlenje i preko interneta ( posao.ba, agencijaspektar.com, boljiposao.ba), i od 100 poslanih biografija -CV- dobila sam samo dva odgovora da ne zadovoljavam njihove uslove i da je mjesto već popunjeno...
.. da li iko uopšte čita te biografije, da li je iko ikada bio pozvan bar na razgovor za taj prokleti posao???? -ili je to samo zakonska maska kojom se oni služe ????

mene juce zvali na razgovor za posao,al sam se zaposlio u medjuvremenu....

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
black_elf je napisao:
.. već duže vreme pokusavam da pronađem posao na razne načine, ali vidim da je ovo sve bezuspješno. Pre jedno godinu dana sam počela da tražim zaposlenje i preko interneta ( posao.ba, agencijaspektar.com, boljiposao.ba), i od 100 poslanih biografija -CV- dobila sam samo dva odgovora da ne zadovoljavam njihove uslove i da je mjesto već popunjeno...
.. da li iko uopšte čita te biografije, da li je iko ikada bio pozvan bar na razgovor za taj prokleti posao???? -ili je to samo zakonska maska kojom se oni služe ????

Ako nemas stelu spremi 5k i rijesices problem. Ovako ces se samo iznervirati i totalno poludjeti. Pojedinac ne moze protiv sistema( po babi i po stricevima). Te internet zajebancije nemoj razmatrati jer tu upali svaki 450.000-ti pokusaj i to opet uz neku vezu.
Kod nas sve sljaka na zetone. Ubacis zeton i fliper(posao) radi. Bez ubacivanja zetona imas samo mrduckanje flipera da se slucajno neciji zeton nije zaglavio prije pa da bas tebi proradi.
Sto prije shvatis da je ovo gore stvarnost to bolje po tebe.
Zelim ti da se sto prije zaposlis na ovaj ili onaj nacin.
Sretno :)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
black_elf je napisao:

Nekad davno je bila neka slična tema, tu smo pisali o iskustvima, a što se tiče objavljenih konkursa, na žalost 99.9% konkursa/oglasa je objavljeno pro forme, tj. kad je već mjesto popunjeno pa da odrade i tu zakonsku sitnicu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Jucer sam slao prijavu za druga na strabag.com posto hoce da ide vani raditi. Aplikacija od 8 strana, ispituju sve od osnovne skole, srednje, daljeg skolovanja, koje su vam kvalifikacije, sta ste do sada radili, za koje firme, u cemu ste strucni, kad najranije zelite poceti raditi, za koliku platu... ispunjavao pola sata. Javili da je prijava proslijedjena kadrovskoj i sad ceka drug.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Možda to za vani upali, a u budžetske domaće firme se zaposliti preko javnog oglasa - mission impossible.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 21:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 23:40
:) hvala vam svima na informacijama i ogovorima !!! :)

... znam da je tesko ne samo meni vec hiljadama ljudi u nasem malom gradu da nadjemo adekvatan posao... samo ne razumem zasto se ne sprovedu kadrovske evidencije zaposlenih radika.. samo kod nas svi sve znaju da rade, nije bitna skola... kuhar radi u elektro, elektricar kao kuhar, zubni tehnicar kao trgaovac, i u nedogled ... ljudi koji su na pozicijama nemaju ni cetvorogodisnju strucnu spremu .... nicije zvanje ne podcenjujem ali nije realno i tako se ne funkcionise !!!* mozda gresim*
haos..... zvanje je zvanje.. i trebalo bi nesto da znaci, znam da svi ne mozemo naci posao u svoj struci ali neka bar bude slicno ili priblizno, bar da se uradi prekvalifikacija ni to niko ne trazi :roll:
niti smatra da mu treba :evil3: :lol: :lol:

......... nadam se da gresim, ali koliko vidim da sva omladina bezi odavde......... :salute:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]