jellyfish je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
S druge strane mislim da je privatno vlasništvo svetinja, dužniku koji neće da plati trebalo bi ponuditi da dug zamjeni za višemjesečnu robiju i mogućnošću da i drugi članovi porodice robijaju kako bi dug otplatili što prije i okrenuli novi list.
To je samo dodatni trosak drzavi. Skuplje drzavu kosta njihova robija nego dug za struju. Znaci samo bi povecali troskove drzavi. Nema mjesta za prave kriminalce u zatvoru, kad bi jos neplatise zatvorili morali bi cijeli jedan grad pretvoriti u zatvor.
I ja sam primijetio da bogati manje placaju nego siromasni, nije mi jasna ta psihologija i logika. Vjerovatno je kao i sa politicarima, bogati mogu raditi sta hoce, a siromah ako ukrade komad hljeba on ce u zatvor. Tako i sa dugovima za struju. Bogatas nece snositi posljedice i zato ne placa, dok siromah zna da ce ga ganjati vlast ako ne plati i zato placa.

eh,pravi kriminalci nam vladaju drzavom tako da...koliko ih zuji po gradu a imaju zatvorske presude na cetiri naredna zivota...
imam i ja komsiju oko 60god,mislim da od rata nije platio ni struje ni vode,tj nista od rezija,imaju i on i zena solidne penzije,podstanare...kradu struju od kad ja znam za sebe,ode on tako par dana u zatvor,kaze nisam budala da platim,odem 3/4 dana,lezim,gledam tv,jedem,igram saha,upoznam ljudi,razbijem malo monotoniju i kuci,njemu odlazak na tunjice kao nekom odlazak u banju
ali da treba kaznjavati takve bezobrazne neplatise,itekako treba,pa mom bratu bi zatvorili salon da 2 mj ne plati rezije i ostale troskove isto sto bi i meni iskljucili struju da je ne platim,dok neki mogu kako hoce...
mene su navikli da se sve to plati kad dodje plata pa sta ti ostane,na kraju ces ionako platiti,pa mi lakse nekako kad imam vise para na hrpi,tj kad legne plata,da je sve teze placati rezije koje su svakog mjeseca sve skuplje,jeste,ali...