banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 21:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Nisi odgovorio na moja pitanja, ali nema veze.

Više bih voljela da se u Banja Luci gradi spomenik Patrijarhu Pavlu, i ako Bog da, sigurna sam da će jednog dana i biti izgrađen. Ne smatram da je ovog momenta gradnja spomenika papi značajna za naš grad. Smatram, kao što rekoh, da ima rimokatoličkog mnogoljudnijeg naroda koji bi jako željeli da se ovaj spomenik nađe u njihovom gradu ili mjestu. Ovaj spomenik je značajniji za Zagreb nego za Banja Luku. Inače meni lično ne smeta, i naravno da ga neću posjećivati i polagati vijence na isti.

Svako dobro od srca, i sa manje napetosti na forumu želi ti 800fm! :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ne smeta meni papa...niti spomenik...žalosno mi se da se spomenik pčostavlja u čast posjete svete stolice (morao sam ovo dodati u tekst), koji je tad proglasio Ivana Merca blaženim, onog istog koji je u tjesnoj vezi s ustašama bio, koji su ga duhovnim vođom smatrali... Kad je već tako mogao bi ovaj novi papa doći da blagosilja papin spomenik...ovaj blagosilja ustašu, a njega ex-nacista...samo ne dovoditi blizu spomenika maloljetnu djecu...voli takve Vatikan

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
osamstotinazena je napisao:
Zašto onda Dodik aminuje ovakvu jednu gradnju ako država nema veze s tim?

Zato što skuplja političke poene i pokušava se prikazati kosmopolitom,a ne onakvim kakvog ga prikazuju u Sarajevu.Plus staje na žulj Sarajlijama,a vjerujem da mu je to najdraže od svega.
Bićemo obilježeni kao grad u kome se nalazi njegov spomenik. Da li po tome treba da nas pamte?

Opet,što ćemo biti obilježeni,je li on ratni zločinac?Uostalom bolje da nas pamte po tome nego po dizanju te iste katedrale u zrak....
Druga stvar, zar nema rimokatoličkog svijeta diljem Zemaljske kugle koji bi jedva dočekali ovakav jedan spomenik i koji bi bio pravi odraz stanja vjere jedne zemlje ili grada. Šta fali da spomenik bude u Međugorju?

Ima gradova koji bi bili sretniji sa tim spomenikom.Ali ako su već Hrvati ovde iskazali želju za njim,je l' treba da im se zabrani?Da imaju onda argument protiv nas?

Više bih voljela da se u Banja Luci gradi spomenik Patrijarhu Pavlu, i ako Bog da, sigurna sam da će jednog dana i biti izgrađen.

Ne očekuješ valjda da Hrvati pokrenu pitanje izgradnje spomenika pokojnom Patrijarhu?Ako ti misliš da treba tom čovjeku dići spomenik (a treba) , organizuj neku akciju,skupljaj potpise,radi na tome....

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ne očekuješ valjda da Hrvati pokrenu pitanje izgradnje spomenika pokojnom Patrijarhu?Ako ti misliš da treba tom čovjeku dići spomenik (a treba) , organizuj neku akciju,skupljaj potpise,radi na tome....

Ne očekujem, očekujem da imamo normalan politički vrh, jer su oni pokrenuli sve ovo, a ne rimokatolički narod u Banja Luci.

Raspitaću se o akciji za Patrijarha u SPC, hvala na savjetu. Nadam se da je dobronamjeran.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja sam ipak za to da se pokojnom mitropolitu Yodi Svemirovicu vazdigne jedan velelepni obelisk na po kruznog toka pa da mu se vascijeli narod serbski divi

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Vidi,ja sam ateista,ne smeta mi spomenik ni papi ni patrijarhu,jer ja sam njih vidio prije svega kao dobre ljude.Svi mi vučemo pogrešne poteze.Papa,patrijarh,ti,ja......Vjerovatno ni pomenuti Mertz nije znao da će ogranizacija koju je on osnovao postati nešto kao Hitlerjungend....trinaest godina poslije njegove smrti....

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
chils je napisao:
ja sam ipak za to da se pokojnom mitropolitu Yodi Svemirovicu vazdigne jedan velelepni obelisk na po kruznog toka pa da mu se vascijeli narod serbski divi

spomen-fontana kao ovde

@_zoka
Meni svejedno, ali opet Katolička crkva se nije nigdje ogradila od veze Merca i ustaša...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
_zoka je napisao:
Hajde jedno pitanje.Zašto tebi smeta taj spomenik?I zašto ćemo biti obilježeni?Je li to spomenik Hitleru?

Pa iz percepcije srpskog naroda nije daleko od Hitlera. Kao sto vec rekoh na jednoj drugoj temi, covjek koji je forsirao priznanja Hrvatske i BiH, beatifikovao Stepinca i do smrti odbijao da osudi genocid pocinjen u NDH u kojem je u velikom broju ucestvovao i katolicki kler, tesko da u Srpskoj moze biti dozivljen kao svetac.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobila baba stan kod stadiona.
Pitaju babu: "Baba, smeta li tebi ova buka sa stadiona?"
Baba gromoglasno navijački zapjeva: "Ne smetaaaa, ne smetaaaa, ne sme ta a a a a a a aaaaaa!"

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Evo jedan link o Mertzu....Sa sajta Dejana Lučića,čovjeka koji zna :lol:......http://www.dejanlucic.net/Lat/dolazak_p ... inica.html

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Hajde jedno pitanje.Zašto tebi smeta taj spomenik?I zašto ćemo biti obilježeni?Je li to spomenik Hitleru?

Као да је споменик Хитлеру.

Смета јер је управо из католичког самостана на Петрићевцу организован покољ српског становништва у Дракулићу, Петрићевцу и Мотикама. Е зато смета!
Исти тај коме би они сада да дижу споменик био је у БЛ 2003 а није му ни на памет пало да оде можда до Дракулића и евентуално изговори неку молитву за побијене Србе, које су побили његови подређени.

Даље, нећемо заборавити ни политику Ватикана према Србима за време рата на простору бивше СФРЈ.
Као што неко рече, има на територији Босне/Херцеговине довољно градова где је католичко становништво већина и то исто становништво би било срећно да има један такав споменик.

Спомени папи у Баља Луци је подсмевање већинском бањалучком станивништву.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka

Спомени папи у Баља Луци је подсмевање већинском бањалучком станивништву

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
Silvio Dante je napisao:

Takav "argument" ističu neki i u "Teheranu".
Vidiš kako i ti imaš nešto zajedničko sa "teheranima"!

p.s.U bliskoj prošlosti je Banja Luka bila malo više katolička!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dragann je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Takav "argument" ističu neki i u "Teheranu".
Vidiš kako i ti imaš nešto zajedničko sa "teheranima"!

p.s.U bliskoj prošlosti je Banja Luka bila malo više katolička!

Имају и право.

ПС. У прошлости је и Загреб био мало више православни.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Смета јер је управо из католичког самостана на Петрићевцу организован покољ српског становништва у Дракулићу, Петрићевцу и Мотикама. Е зато смета!
Исти тај коме би они сада да дижу споменик био је у БЛ 2003 а није му ни на памет пало да оде можда до Дракулића и евентуално изговори неку молитву за побијене Србе, које су побили његови подређени.

Nisam znao da je Vojtila bio visoki oficir Ustaškog pokreta...... :-? .Ovo je spomenik čovjeku,ne instituciji katoličke crkve...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Nisam znao da je Vojtila bio visoki oficir Ustaškog pokreta...... :-? .Ovo je spomenik čovjeku,ne instituciji katoličke crkve...

Знаш ти добро шта ја мислим и о чему се ради. Нема потребе да покушаваш да замажеш ствар неком слабом причом.
Он је као човек према Србима испао једна велика нула. Наведи ми пример где је то он према Србима и према Бања Луци испао човек?
Да је отишао 2003 у Дракулић да се поклони мртвима први би сада рекао направите му споменик, овако он од БЛ и Срба није заслужио ни да му се да чаша воде (да је жив).

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Opet,ne prave Srbi spomenik...Tako da nema potrebe za raspravom da li je on zadužio Srbe....

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Срби ту живе и то је довољан разлог да тог споменика не буде.

Они ако већ имају толику вољу да направе папи споменик, нека то ураде у Мостару, верујем да ће људи тамо то са одушевљењем да прихвате.
Или могу и у Тузли, кажу да је најтолерантији град.

Правити споменик папи на Петрићевцу је провокација.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Da...
E ima onaj vic kad ide njemacki vojnik Poljskom 1939. i iskoci ispred njega neki Poljak. On taman da ga upuca, kad zacuje boziji glas: "Nemoj ubiti tog covjeka, njemu je sudjeno da bude papa!"
"Dobro necu ga ubiti al' hocu ja da budem papa poslije njega."

Nego nebitno puca mi neka stvar za papom i njegovim monumentom, pogotovo sto ce biti tu gdje treba. Ako i bude uopste. Jes malo glupo papin spomenik baska u BL. Ma, Dodik se malo za*ebava.
Nego da se vrati ukradena bista mog pradjeda! Odmah!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka

pricao ja sa omericom s veselog veli da ti je deda pretopljen jebaj ga zakasnili

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]