banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dom Mladih BL
PostPoslato: 10 Mar 2010, 05:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Block out je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Block out je napisao:
To je realno malo novca. Takodje takva ustanova tesko moze da sama sebe finansira.
Zanima me to opremanje doma, tu bi se mogla uraditi dobra stvar. Koliko znam rasmislja se o audio/video studiju i kroz to bi se mogle i vratiti neke pare.
Takav jedan studio je veoma potreban ovom gradu. Vidjecemo na kraju godine sta ce se uraditi.

Ma nemoj, a pomenti OC "Kastel"... Kako on postoji vec 14 godina, a od grada znam da ne dobiju vise od 15ak hiljada godisnje? Strani donatori su se povukli davnih dana... Najlakse je sjediti i primati pare od grada i sve to spiskati samo na plate i davanja drzavi.

Lakse je sjediti za kompom i *rati po svemu. :wink:

Kao sto vidis ja sam za razliku od tebe upucen i bolje i u vise stvari koje se desavaju u ovom gradu, pa taj komentar slobodno uputi sebi.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Citiraj:
Kao sto vidis ja sam za razliku od tebe upucen i bolje i u vise stvari koje se desavaju u ovom gradu, pa taj komentar slobodno uputi sebi.

Svaka cast! :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 15:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Da su ga dali na upravljanje peMziJonerima 8) mislim da bi tada bilo više zanimljivijih dešavanja tamo :wink:

Nadam se da na kraju neces ispasti u pravu :oops:

Pa, za sada jesam u pravu.

Jednostavno, koliko vidim, sada dešavanja u Domu uglavnom organizuju drugi i to razne organizacije, NVO...a ne oni koji bi to trebali i koji za to dobijaju pare!
Dakle, postavlja se pitanje zašto je uopšte Dom omladine dodijeljen tom Omladinskom savjetu na upravljanje?
Mogli su gradski oci zaposliti jednu osobu koja bi bila koordinator i određivala datume i raspored dešavanja u Domu :wink: Kad već ima zainteresovanih da tamo nešto organizuju...

Još neko pominje samo organizovanje održivih manifestacija.
Realno, to je nemoguće jer je namjena tog objekta drugačija.
Ali, u Domu se mogu organizovati komercijalne aktivnosti (koncerti, bla, bla), čijom zaradom bi se finansiralo odrtžavanje nekomercijalnih, ali potrebnih dešavanja (npr. izložbe mladih i samoukih slikara itd.).
Ali, kao što rekoh u svom prethodnom postu...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Da su ga dali na upravljanje peMziJonerima 8) mislim da bi tada bilo više zanimljivijih dešavanja tamo :wink:

Nadam se da na kraju neces ispasti u pravu :oops:

Pa, za sada jesam u pravu.

Jednostavno, koliko vidim, sada dešavanja u Domu uglavnom organizuju drugi i to razne organizacije, NVO...a ne oni koji bi to trebali i koji za to dobijaju pare!
Dakle, postavlja se pitanje zašto je uopšte Dom omladine dodijeljen tom Omladinskom savjetu na upravljanje?
Mogli su gradski oci zaposliti jednu osobu koja bi bila koordinator i određivala datume i raspored dešavanja u Domu :wink: Kad već ima zainteresovanih da tamo nešto organizuju...

Još neko pominje samo organizovanje održivih manifestacija.
Realno, to je nemoguće jer je namjena tog objekta drugačija.
Ali, u Domu se mogu organizovati komercijalne aktivnosti (koncerti, bla, bla), čijom zaradom bi se finansiralo odrtžavanje nekomercijalnih, ali potrebnih dešavanja (npr. izložbe mladih i samoukih slikara itd.).
Ali, kao što rekoh u svom prethodnom postu...

Pa pocinje se od malih stvari. Evo npr. koliko ja znam stoni tenis je 5km sat po ovim dvoranicama gdje se rekreativno igra stoni tenis.
A primjetio sam da imaju tamo bar jedan sto?
Fino, onda uzmu 2km po satu i time su bar u plusu sto se tice pokrivanja troskova loptica, nije samoodrzivost, ali je pocetak.

Ima toga na tone, ideja razradjenih od strane omladinskih centara u svijetu, samo treba sjesti i osmisliti jedan godisnji plan aktivnosti... za sad, ja mislim da su oni daleko i od toga da sve stave na papir... Osim naravno kad treba, po pravilu bahato, potrositi vec na tanjiru dobijena sredstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 22:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
To je sve već stavljeno na papir. ^

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:

Dobro dobro. Da vidimo sta ce nam onda Dom Mladih donijeti u 2010....

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ne znam šta me je više porazilo u petak: da li propagandni materijal SNSD-a koji se u petak dijelio na otvaranju izložbe u Muzeju savremene umjetnosti RS, ili ona kvaziumjetnost uoči koncerta u Domu omladine, poslije koje se samo moglo dobro isplakati.
Ako nastave ovi da osmišljavaju program i sadržaje...

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
Ne znam šta me je više porazilo u petak: da li propagandni materijal SNSD-a koji se u petak dijelio na otvaranju izložbe u Muzeju savremene umjetnosti RS, ili ona kvaziumjetnost uoči koncerta u Domu omladine, poslije koje se samo moglo dobro isplakati.

I rest my case.

PS
Ja vec odavno znam da je tamo sad glavni jedan od "starih lisaca" NVO-o sektora, ne bih ga imenovao, svi koji su imalo upuceni znaju ko je... A isto tako znaju koliki interesdzija je taj lik. Nisu bili ni puno bolji ni oni prije, tako da sve u svemu, potvrdjuje se kao los potez grada sto je ovo sve ovako napravljeno. Ali nije se za cuditi, kad se ionako nesto radilo da bi se eto uradilo... Cast izuzecima i ljudima koji se trude u tom Domu prikazati i donijeti nesto istinski dobro za grad i mlade ljude...Al' nema nasa birokratija (bilo kojoj stranci da pripada) sluh za takve stvari.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:

Mislis na ovo (ja sacuvao 8) ) :
Unutra su bile cokoladice i kada pojedes skontas da si pojeo go..o. :roll: ...samo slatko! :lol:
Slika
Znaci katastrofa.
Sto se tice Doma Mladih izgleda da tamo nije najbolje stanje. :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rekoh li ti ja block out prije nekih 5-6 mjeseci da sam ipak malo bolje upucen od tebe ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rekoh li ti ja block out prije nekih 5-6 mjeseci da sam ipak malo bolje upucen od tebe ;)

Jesi, nema sta.
Ja sam govorio da treba pustiti ljude pa da se vidi sta ce uraditi, izgleda da su se tvoje zle slutnje obistinile.
U zadnje vrijeme nisam nista pozitivno cuo o DM, samo da je rasulo i konstantne svadje izmedju nekih tamo.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Jesu bili oni tvoji ČEsi tamo? Ima li šanse da mi nešto izložimo kad smo već omladina? :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eh kamo srece da su zle "slutnje". slutnja je samo nagadjanje, drugo je kad znas s kim imas posla - ovo kazem figurativno jer vec duzi niz godina srecom nemam posla s ljudima poput tih iz DM...
ne znam da li je to zbog naseg mentaliteta sto ljudi pokusavaju od svega stvoriti privatni biznis (necu da se ponavljam, ali moram ukazati jos koji put na rafting, u negativnom smislu naravno),
ili je u pitanju blazi oblik loseg odnosa prema svemu oko sebe - a to je pretjeran strah od "sta ce biti sutra", pa daj da se danas prigrabi sto je moguce vise para.

no, takve kratkorocno zamisljene stvari ni ne treba pustiti da traju nikako drukcije, nego kratkorocno...

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:

i?
sta bi nakon 5 mjeseci od stavljanja na papir?
ne vidim da ovde ljudi pucaju od zadovoljstva radom DM-a - osim ako niste sve na tom papiru nagrnuli za kraj godine? ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 00:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hm, mozda si pogresno shvatio, ja nisam direktno ukljucen u rad DO. Sad pogotovo, pre jesam organizovao neke aktivnosti tamo, koje su bile, usput, poprilicno uspesne. Mislim da sadasnja uprava ima internih problema, ali je pitanje da li ce se to resiti.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pusti ti to stormbringeru, sad kao peres ruke a prije pola godine si znao sta se stavlja na papir.....

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Jesu bili oni tvoji ČEsi tamo? Ima li šanse da mi nešto izložimo kad smo već omladina? :iconbiggrin:

Cesi dosli, svaki dan je neka zajebancija sa njima. Sviraju u subotu u Domu Mladih, termin valjda negdje oko 9-10h.
Ulaz besplatan.
Slika
http://www.myspace.com/hugoundzoe
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mI6Nm25S33g[/youtube]

Prebacicu se na temu viewtopic.php?f=48&t=51409 pa cu postaviti nesto opsirnije sta se sve radi/lo.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Postoje li negdje spisak, odnosno najave budućih dešavanja u Domu omladine???

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pusti ti to stormbringeru, sad kao peres ruke a prije pola godine si znao sta se stavlja na papir.....

Nemam je od cega prati ruke. Kazem ti, bio sam upucen u desavanja, i organizovao sam neke aktivnosti tamo. I tad se usvajao strateski plan razvoj i sve je bilo na papiru. Puno toga. Medjutim, doslo je do 'nagle' promene strukture, pa ne mogu sa sigurnoscu tvrditi kakvi su sad planovi. :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Warrior of the Light je napisao:
Postoje li negdje spisak, odnosno najave budućih dešavanja u Domu omladine???

Nigdje ništa?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]