banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 19 Jun 2026, 11:16 Danas je 19 Jun 2026, 11:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2009, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To će se praviti tamo kod Ferhadije.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
а шта би са оним што су причали да ће онај потез где почињу кафићи подјелит и да ће бити два правца а између баште и то?

они зилион неки пројеката имају а ништа не раде..
типично :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 09:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
ma joj, al mi idu na zivce sa ovim nekim velikim projektima, a centar ni na sta ne lici... Nek urade nesto da se vidi, kao sto je onaj plato ispred Hrama, a ove suplje price mi idu na zivce.... Onaj parkic je fin i nije prioritet sad sapjanje ovih zgrada...

I onaj tunel ispod ulice KRALJA. PETRA I .... joj Boze, pa koliko para treba za to... Kao da se nema gdje pametnije uloziti....
Pretvorite gospodu, one silne livade u parkove, napravite jos pjesackih i biciklistickih staza, a ove tunele praviti u ovoj besparici, u najmanju ruku smijesno....

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
O tom spajanju se prica vec par godina. cak sam prije nekoliko godina na faxu radio projekat na toj lokaciji. A ako hoce pandan neboderu onda ce ici sve u staklu zato sto se planira renoviranje nebodera...opet sve u staklu:)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
onaj park izmedju banskog i pozorista je bas lep i neophodan banja luci, i totalni je idiotizam da tu nesto grade, pogotovo toliku zgradurinu, koja nicemu nece sluziti. treba renovirati i banski dvor i pozoriste, ali tako, da ostanu u stilu u kom su i sagradjeni. a ne da modernizuju nesto.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čuh iz druge ruke, da bi se tu između ostalog preselili NUB i muzej Republike Srpske, kada ovako gledam i nije loša ideja. Nekoliko institucija kulture na jednom mjestu, ali opet sve treba uskladiti.

Nije Banjaluka kriva i zemljotres ima tu svog udjela što se arhitekture međusobno prepliću. U Sarajevu je to sve izdiferencirano, turske građevine se drže skupa na Baščaršiji, na njih se nadovezuju građevine iz perioda Austrougarske, a ostalo je od WWII pa na ovamo.

U BL se staro gradsko jezgro sakati novim zgradama.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Регулационим планом за Центар је већ одавно дефинисано "спајање" Банског двора и Народног позоришта. То је регулациони план који је актуелан већ 4-5 година ако не и више, и који свако од вас може да види на сајту града. Истим планом није потпуно дефинисана сврха објеката који ће се налазити на том мјесту. Према томе, приче говорило се ово или говорило се оно немају никакав смисао док се не нађу на регулационом плану. Тако да ова идеја о спајању није од јуче, позната је и јавно доступна свима, већ одавно. Остало је још да се дефинише сврха тих објеката, и не видим шта има чудно у томе што се у року од годину дана разматрају двије различите идеје?!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da medi samo neka se gradi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ferdinand je napisao:
O tom spajanju se prica vec par godina. cak sam prije nekoliko godina na faxu radio projekat na toj lokaciji. A ako hoce pandan neboderu onda ce ici sve u staklu zato sto se planira renoviranje nebodera...opet sve u staklu:)

Ha ha

ja sam prije par dana onako u šali na ovoj temi napisao:
Citiraj:
Šta će izmisliti. Možda "modernu" zgradu punu stakla i aluminijuma :lol:

:evil3: :lol:

filozof sa vrbasa je napisao:
Ma da medi samo neka se gradi. :lol:

Pa ako je predviđeno, ne mora da znači da će i biti izgrađeno. Koliko su se samo puta mijenjali planovi u BL... ali taj park je lijepa lokacija... idealno za jednu modernu zgradu :lol: ajde bar će biti namijenjena za institucije kulture, a ne za neki novi trgovački centar :D

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 12:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Ja još uvijek čekam da se po gradu postave kante za smeće... Sjećate li se onih crvenih koje su ranije bile skoro na svakoj raskrsnici? Evo već godinama se uređuje grad no te kante nikako da vaskrsnu... Čudi me da nešto tako jednostavno i korisno nije do sada obnoveljno, dok sa druge strane grad ulaže ogromne napore da održi čistoću ulica. Što se tiče ovog spajanja, kao što je medi rekao - to je u planu već godinama, onaj park je bio samo privremeno rješenje. Meni lično se sviđa taj park pa bih najsretniji bio kada bi se u sklopu tog novog objekta zadržali elementi javne zelene površine...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
a sam prije par dana onako u šali na ovoj temi napisao:
Citiraj:
Šta će izmisliti. Možda "modernu" zgradu punu stakla i aluminijuma :lol:

:evil3: :lol:

A pazi...sta drugo da urade? Na onakvom objektu samo to i odgovara.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Motoko Kusanagi je napisao:
Ja još uvijek čekam da se po gradu postave kante za smeće... Sjećate li se onih crvenih koje su ranije bile skoro na svakoj raskrsnici? Evo već godinama se uređuje grad no te kante nikako da vaskrsnu... Čudi me da nešto tako jednostavno i korisno nije do sada obnoveljno, dok sa druge strane grad ulaže ogromne napore da održi čistoću ulica.

Sinoć 15 minuta tražim kantu za smeće da bacim karton od pizze... Od Venecija mosta do Pentagona nema kante.
veverushka je napisao:
totalni je idiotizam da tu nesto grade, pogotovo toliku zgradurinu, koja nicemu nece sluziti.

Kako neće? Pa nema dovoljno stanova za ljubavnice raznih činovnika u zgradi Vlade. Treba još još... I još stakla i metala... Samo trpati po centru,.. Svo zelenilo sasjeći u korijenu! Kome treba zelenilo? Staklo mama modernog doba.... :puke:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 17:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Citiraj:
Sve se radi s ciljem završetka ambijentalne cjeline formirane od početka Gospodske ulice do Pozorišta

ahaaa to se sad tako zove :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 17:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
To će biti ruglo u centru grada.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Pa ako je predviđeno, ne mora da znači da će i biti izgrađeno. Koliko su se samo puta mijenjali planovi u BL... ali taj park je lijepa lokacija... idealno za jednu modernu zgradu :lol: ajde bar će biti namijenjena za institucije kulture, a ne za neki novi trgovački centar :D

Oво напросто није тачно. Пратим за великом заинтересованошћу градњу у граду, као и регулационе планове који се доносе. Већина дијелова града до прије коју годину уназад уопште није имала регулациони план, нити је постојао урбанистички план. Готово свака локација у граду је у овом моменту покривена неким од регулационих планова. Они се мијењају, али не толико често, а и ако се мијењају обично се никад не раде суштинске промјене већ само мање корекције у виду промјене спратности или површине коју одређени објекти заузимају. А оно што је најважније од свега, регулациони планови се поштују. Не могу рећи да се потпуно поштују јер увијек је могуће наћи примјер са мањим одступањима, нарочито у погледу спратности, али то је стварно минорна ствар за генералну оцјену.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:
To će biti ruglo u centru grada.

Jebo te sunce sve same arhitekte i umjetnici. :fist:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
da se razumemo, bilo sta drugo na onom mjestu je bolje od postojeceg.... prvo objekti... dionis, osmica, aria, one pekare i cevabdzinice sa druge strane, blago receno odvratno... dalje, parkic- jako odvratan (malo asfalta kroz travu, da idejne tvorce posjeca na rodni kraj)... a taj stil 30-ih (kao ga neko izmisli) to ce mo da pravimo kada budemo u tridesetim... cccc.. kakvih gluposti se covjek ovde moze naslusati.... 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 14:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Prava istina je da je pomenuto zemljište kod pozorišta kupio još 2005 jedan banjalučki gazda(kafe picerija u boriku) koji od tad gura promjenu sa 4-spratne na 8-spratnu zgradu da bi što više bio u plusu.....
inače radi se o zemljištu koje je opština otkupila prije rata i koje je grubom nemarnošću gradskih otaca prešlo u privatne ruke..

Vrh

[ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]