banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2009, 22:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Japanese_rose je napisao:
V@nja je napisao:

Mada, donosenje zakona i sprovodjenje istog su 2 razlicita para opanaka :confused3:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... reats.html

Ахм, Енглеска >>> БиХ :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Upravo.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
skypostman je napisao:

Ахм, Енглеска >>> БиХ :D

To je bio samo primjer.

Da te podsjetim :

Izmjena Krivičnog zakona BiH
Za širenje mržnje na internetu i do 20 godina zatvora
Širenje nacionalne mržnje, pozivanje na vjersko ili etničko nasilje, kao i drugi vidovi kompjuterskog kriminala izmjenom Krivičnog zakona BiH biće strogo kažnjavani i za ova djela predviđene su kazne i do 20 godina zatvora.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve to stoji, samo sto, recimo, zakon o zastiti autorskih prava je donesen, pa se desilo sta? Brko (glavni pirat grada Cikaga :lol: ) 'renovirao' lokal kojih mjesec-dva, oni dileri iz centra grada pokupili standove na isto toliko i nakon toga sve po starom. U tome je najveci problem.

A o tome sto ce 20 godina robije neko dobiti .. ne treba uopste rijeci da se trose. Svako malo neka budala se raspuca po gradu .. pa budu neke minimalne ili uslovne kazne, a forumase ce na robiju da salju :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:

A o tome sto ce 20 godina robije neko dobiti .. ne treba uopste rijeci da se trose. Svako malo neka budala se raspuca po gradu .. pa budu neke minimalne ili uslovne kazne.

Valjda je dovoljno da nekome Policija pokuca na vrata zbog vjerskog, nacionalnog ili bilo kakvog maltretiranja putem Interneta, pa da "pametnjakovici" izvrse reviziju stavova.

Ne znam da li ce i kada neko zbog toga zavrsiti u zatvoru - znam samo da je ova izmjena Krivicnog zakona bila neophodna ( i iz licnog iskustva nazalost ).

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 09 Sep 2009, 07:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 07:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Valjda je dovoljno da nekome Policija pokuca na vrata zbog vjerskog, nacionalnog ili bilo kakvog maltretiranja putem Interneta

Komentar nasih policajaca .. nakon sto se jedan momak zalio da njega i njegovu porodicu jedna osoba intenzivno maltretira putem interneta .. bio je "Eh .. kad bi tebi nekako ona razbila prozor .. onda bi mi i mogli nesto da uradimo, ovako .. nista" :lol:

Zakon kao zakon - da .. al' azurnost nase policije da isti sprovodi .. cuce se, al' ja nisam pretjerano optimistican :oops: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 07:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ako neko ima imalo razuma, ovo ce mu biti dovoljno upozorenje.

Vidis onaj korisnik foruma koji smatra da ljude drugih konfesija treba daviti "svilenim gajtanom" je - sta ? Je li ova izjava ( fasizam na desetu ) vrsta kriminala ? Jeste itekako.

Iako je podjednako stetno maltretiranje putem ismijavanja i licnim uvredama ( ti si blablabla...znam ja tebe blabla ... pokazacu ja tebi...i slicna lupetanja ). Na nasim foruma su ovakvi primjeri do te mjere uobicajeni, da je to gotovo osnovni nacin komunikacije. Za mene nema dileme da se takvo sta mora sankcionisati - pa i zatvorom, ako ne moze drugacije.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 07:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Okupljanje forumasa 2010 :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:roll:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
V@nja je napisao:
Slika

:lol: zipa nas sto smo se posaltali :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Japanese_rose
Слажем се да ширење националне мржње jе штетно за друштво и за човека (пример: нација “X” jе “Y”) ... Али уопштено говорећи, где је линија измедју критике и ширење мржње? Ово се односи на све слични закони у било којој земљи.

Citiraj:
Mada, donosenje zakona i sprovodjenje istog su 2 razlicita para opanaka

Ово је заиста проблем. У једном случају закон ће радити, а у другом - неће радити.

Takođe je rečeno da ako neko zloupotrijebi službeni položaj na ovaj način biće kažnjen zatvorom do 10 godina

Проблем jе да неки политичари могу да користе то као средство политичког притиска. Опет пример из Русији: неки политичари кажу да jе масовна кинеска миграција на Далеки Исток Русије - је претња националној безбедности Русије. Други тврди да те политичари, коjи кажу такве ствари, “шире националне мржње”. Шта jе ово? Критика или ширење мржње?

Овај закон ће очигледно се тицати новине. Ставио сам тему из новине «Глас српски» и као резултат неки људи рекали су да ширим мржње.
Да ли то значи да «Глас српски» шири мржње?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
V@nja je napisao:
Slika

:lol:

Погледајте, то jе Кинези! :lol:

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
V@nja je napisao:
Slika

:lol: Ја сам онај тамо ћелави иза, аријан бродерхуд :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Pre nego što donesu taj Zakon,morat će da zabrane rad organizacija koje promovišu šovinistike i fašističke ideje.(četnički ravnogorski pokret,Croatia-Libertas koja veliča ustaštvo te slične islamske radikalne org.)
A usput će svi naši političari trebati da prođu kurs lepog ponašanja!

U svakom slučaju,pozdravljam razmisljanja u tom pravcu :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
MILO je napisao:
Croatia-Libertas koja veliča ustaštvo

Ovi "kroatolibertarijanci" su veoma interesantni - predsjednik (a vjerovatno i jedini član) Leo Pločkinić redovan je gost na stranicama Fokusa i Glasa Srpske...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
urbana_extravaganca je napisao:
V@nja je napisao:

:lol: Ја сам онај тамо ћелави иза, аријан бродерхуд :lol: :lol: :lol:

Doce cicak da vas obidje! i ponese sljive i cigara... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kakav zakon, kakvo sprovodjenje. Nema od toga nista.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Рус je napisao:
Japanese_rose
Слажем се да ширење националне мржње jе штетно за друштво и за човека (пример: нација “X” jе “Y”) ... Али уопштено говорећи, где је линија измедју критике и ширење мржње? Ово се односи на све сличнe закони у било којој земљи.

Razlika izmedju kritike i sirenja mrznje je u postovanju razlicitosti onoga koga kritikujes.

Dakle sve dok je kritika konstruktivna, do tog trenutka je i korisna, jer tebi daje priliku da izneses misljenje, a onome koga kritikujes daje mogucnost da razmisli o onome sto govoris. Izmedju kritike i vrijedjanja postoji jasna razlika. Rijeci mogu biti sredstvo komunikacije, lijek ili oruzje, ovisno o tome kako se koriste.

MILO je napisao:
Pre nego što donesu taj Zakon,morat će da zabrane rad organizacija koje promovišu šovinistike i fašističke ideje.(četnički ravnogorski pokret,Croatia-Libertas koja veliča ustaštvo te slične islamske radikalne org.)
A usput će svi naši političari trebati da prođu kurs lepog ponašanja!

Naravno. Ovaj zakon nema nikakvog smisla ako ne zabrani rad udruzenjima i pokretima koji u Statutu imaju nacionalnu/vjersku mrznju, odnosno na istoj opstaju.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Naši susjedi su "učinkoviti" i proaktivni :)

http://h-alter.org/vijesti/pritisak-odo ... #news_view

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 10:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
V@nja je napisao:
Slika

hahahaha, dajgle mene, ja sam onaj chupavi sto kulira lagano... 8) :lol: :lol: 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]