banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2009, 09:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Vuk_samotnjak je napisao:
žaoka je napisao:
falice nam one pare sto se dadose u zgradu vlade,

To je isto kad bi svi govorili falice one pare sto dadosmo za stan prije 5g e da nekupi stan sad bi imao da prebrodim krizu. Malo glupo poredenje s ciljem pljuvanja Dodika a nike' veze sa ekonomskom krizom

Do ekonomske krize je i došlo zbog megalomanskog trošenja tuđih para. Na svim nivoima, ne odnosi se samo na našu vladu.
A ono gore, da je pravljena dok nije bilo govora o krizi, bilo je govora, samo nije bilo sluha.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
Malo glupo poredenje s ciljem pljuvanja Dodika a nike' veze sa ekonomskom krizom

...zasto bi ovo bilo pljuvanje...samo je istina...zgrada vlade je potrosnja koja je trebala da se desi posle dobiti u budzetu od ostvarene proizvodnje...a proizvodnja se mogla desiti da su pare koje su meghalomanski spiskane otisle u podsticaj proizvodnji...ovako, zgradi vlade se dive samo oni koji trose nesto cega vec ponestaje...to je jadno...mozete da se zavaravate, ali doci ce leto kad ocekujem potpuno rasulo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
http://www.nezavisne.com/ekonomija/vije ... posla.html
U Češkoj je u januaru bez posla ostalo 50.000 radnika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 11:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
Hm ja nemam nista protiv zgrade vlade i svi ti silni zgrada nek se gradi,kad taj covjek dodik ode da makar nesto ostane iza njega makar zgrada vlade. A ne ko neki bivsi premjeri koji su samo postavljali temelje i uzimali novac za sebe.Na kraju krajeva bilo ko da dodje na vlast njemu ce trebati ta zgrada da nece mozda ministre drugi vlada voditi kuci. Samo da bi narod bilo zadovljan a narod nikad nije zadovoljan.Istina je da treba narodu posla to je problem oni koji se bave pocev od skolstva do sami poslodavaca,mi nemamo strategiju kako i koliko treba odredjen broj kadrova npr.isto se skoluje ljudi sad ko i prije 10 god.I onda imamo to sto sad imamo da pojedinci koji nisu skolovani za taj posao taj posao rade i dolazi do nestrucnosti i ne profesionalnog rada.A opet to smeta poslodavcu koji trazi strucnost na poslu i neminovno dolazi do otkaza odredjenog lica.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 20:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2009, 23:57
žaoka rasulo je vec pocelo,budzet se nepuni onom dinamikom kako se punio prosle godine,zato ovih dana pun grad organa reda koji iskacu iz zbunja hvatajuci saobracajne prestupnike jer je premijer tako naredio da se sto vise kazni naplati kako bi se prebrodila kriza :lol: :lol: :lol: :lol:

inace glavni udar na nasu ekonomiju ce biti smanjenje deviznih depozita koje nasi ljudi koji rade sirom svjeta salju svojim porodicama i rodacima,i onaj novac koji sparaju tamo pa ga galantno trose kad dodu ovde na odmor,njihovim parama se do sada sanirao ogroman debalanas izmedu uvoza i izvoza,to je ono sto ce biti glavni problem,a inace ovde nema neke ekonomije sve se svodi na trgovinu,proizvodnja i poljoprivreda su na niskom granama,mozes na prste dve ruke nabrojati firme koje nesto proizvode i izvoze,oni lopovi Litvanci iz Biraca sto preko Balakala izvoze glinicu,Srpske sume sto izvoze drvo,metal iz gradiske,unis fabrika cjevi iz Dervente,Prijedorcanka i Vitaminka i to je to,uostalom kriza je kod nas vec godinma,jedino sto sad se vise nece imati gde pobeci,do sada se bjezalo preko grane ali sad i tamo udarila kriza :(

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 07:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Nisam ja toliko sretan da me sutnu sa posal pa da mogu lezat kuci................

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
sto bi se bojao stavri na koje ne mogu uticati

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sweu je napisao:
žaoka rasulo je vec pocelo,budzet se nepuni onom dinamikom kako se punio prosle godine,zato ovih dana pun grad organa reda koji iskacu iz zbunja hvatajuci saobracajne prestupnike jer je premijer tako naredio da se sto vise kazni naplati kako bi se prebrodila kriza :lol: :lol: :lol: :lol:

inace glavni udar na nasu ekonomiju ce biti smanjenje deviznih depozita koje nasi ljudi koji rade sirom svjeta salju svojim porodicama i rodacima,i onaj novac koji sparaju tamo pa ga galantno trose kad dodu ovde na odmor,njihovim parama se do sada sanirao ogroman debalanas izmedu uvoza i izvoza,to je ono sto ce biti glavni problem,a inace ovde nema neke ekonomije sve se svodi na trgovinu,proizvodnja i poljoprivreda su na niskom granama,mozes na prste dve ruke nabrojati firme koje nesto proizvode i izvoze,oni lopovi Litvanci iz Biraca sto preko Balakala izvoze glinicu,Srpske sume sto izvoze drvo,metal iz gradiske,unis fabrika cjevi iz Dervente,Prijedorcanka i Vitaminka i to je to,uostalom kriza je kod nas vec godinma,jedino sto sad se vise nece imati gde pobeci,do sada se bjezalo preko grane ali sad i tamo udarila kriza :(

ill second that :thumbright: :thumbright: :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 03:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_One je napisao:

Do ekonomske krize je i došlo zbog megalomanskog trošenja tuđih para. Na svim nivoima, ne odnosi se samo na našu vladu.
.

Tahcno ali netachno. Do krize nije doshlo zbog troshenja tudjih para jer te pare niko te nije ni posjedovao na prvom mjestu. Samo oko 3% para u citavom monetarnom systemu je kesh sve ostalo su cifre na rachunarima. Do krize je doshlo zbog pretjeranog stvaranja para kroz kamatu jer ako ja jedini u cijelom svijetu imam jedinih 100km u postojanju i posudim ih nekome uz kamatu od 5% kako meni neko moze vratiti 105km ako na svijetu postoji samo 100km...bas zbog toga 1973g u Americi ukinuto pravilo da su pare pokrivene u zlatnoj ili srebrenoj protivrijednosti.

The_One je napisao:
A ono gore, da je pravljena dok nije bilo govora o krizi, bilo je govora, samo nije bilo sluha

100% tachno

Ima internet imaju knjige sve se svodi na isto samo ljudi su glupi koliko i nemocni da bilo sta promjene ...sad je vec kasno jer postaje sve gore i gore....vec godinama se pricha o Jedinstvenoj svjetskoj valuti, Jedinstvenoj svjetskoj vladi itd.....ja bih volio da sve ovo nije istina ali vrijeme ce pokazati 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 13:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Kod mene na poslu u mom odjeljenju (oko 35 ljudi) je krajem prosle godine 8 ljudi dobilo otkaz, a juce jos 5 ... Samo cekamo ko je iduci...

Ukrajina je takoreci bankrot, Bugarska i Rumunija su na korak od bankrota, Hrvatska i Srbija ne zele javno priznati koliko su zaduzeni, ali je neminovno da su u budzetskoj krizi...
Zapadne drzave takodje nisu postedjene krize - Spanija je pukla, Island je ko probuseni lavor, Irska i Engleska su na klimavim nogama, Francuska zivi na demagoskim lovorikama Sarkozija, Njemacka pokusava milijardama da oporavi svoju ekonomiju, ali bez velikog uspjeha, Svicarska je postala zemlja probusenog sira, istopljene cokolade i svorc banaka (najveca svicarska banka UBS otpisuje milijardu za milijardom), Austrija je u najvecoj krizi od svog osnivanja (pogotovo ako banke budu morale otpisati ulozene pare u Ukrajini, Bugarskoj, Rumuniji, Srbiji, Hrvatskoj, ...) i td. Kraj se jos ne nazire...

Medjutim, prica mi jedan kolega da je Norveska izuzetno stabilna u ovoj krizi i da im ne prijeti veca ekonomska kriza; navodno imaju visok iznos novcanih rezervi (procjena oko 300 milijardi EUR), kojima ce nastojati privuci novu radnu snagu i raditi na izgradnji infrastrukture i stvaranju novih naselja.

Znaci - ili pravac Norveska ili kupiti sebi njivu, pa sijati psenicu i ostale poljoprivredne karafeke...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:

Znaci - ili pravac Norveska ili kupiti sebi njivu, pa sijati psenicu i ostale poljoprivredne karafeke...

Ovo drugo ti je bolje....imaces vise slobodnog vremena nego ako budes zidao nova naselja po Norveskoj :cat:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...nas narod kaze-dok se konji tuku, zdrebad padaju...prevedeno, dok ameri ne nadju oslonac ( a nece brzo) mnogi mali ce pocrkati...a te price kako smo mi izolovani i kao mile ima resenje su demagoske pricice...trebamo se suociti s realnoscu i iskoristiti neke prednosti ko0je imamo...a imamo...jos uvek smo jeftinija radna snaga od zapada i trebamo pokusati da veliki dodju ovde zbog usteda, a ne sto smo fini...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Citiraj:
Do ekonomske krize je i došlo zbog megalomanskog trošenja tuđih para.

sto jest jest...od mene vazda nesto traze,posudjuju bla bla...puuuu mamu im lopovsku!

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...posudjuju a ne vracaju...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 23:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2009, 16:35
Meni jeste frka za posao, radim 8 godina.Ne bojim se ove krize ali se bojim da cu napraviti haos u firmi,prijaviti direktoru licno jer kradu mi se pare od plate.
Sta bi vi uradili da vas vas sef potkrada sve vrijeme,tj. uzima vam dio novca vase plate i kada reagujete, on vam kaze da vi lazete i da niste normalni!???
Ako ko ima neku ideju,sta da se uradi,neka mi predlozi.Kontala sam...hm....da mu mozda razbijem glavu pa nek misli da nisam normalna.
Ludilo.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 07:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

scorpiodoboj je napisao:
Meni jeste frka za posao, radim 8 godina.Ne bojim se ove krize ali se bojim da cu napraviti haos u firmi,prijaviti direktoru licno jer kradu mi se pare od plate.
Sta bi vi uradili da vas vas sef potkrada sve vrijeme,tj. uzima vam dio novca vase plate i kada reagujete, on vam kaze da vi lazete i da niste normalni!???
Ako ko ima neku ideju,sta da se uradi,neka mi predlozi.Kontala sam...hm....da mu mozda razbijem glavu pa nek misli da nisam normalna.
Ludilo.

Pa zar je to problem :wink: fino uzmes 9 mm dugu cjev i fino udjes kod njega u kancelariju,sjednes i narucis dve kafe.Kad kafe dodju onda krenete u pricu i ti njemu,onako ko iz vedra neba pa u rebra,postavis pitanje................``direktore gdje su moje pare``.Ako te krene handriti ti fino utoku izvadis i prvi metak u ljevo koljeno,ali pazi ljevo koljeno da se ne zajebes,eh ako ti poslije tog cina krene obecavati sve i svasta,ono dobices povisnicu i tako ta sranja, onda ga krehnes u desno koljeno.Kad onako bespomocno lezi na podu sav u krvi lagano,ali pazi lagano,mu se priblizis i uneses u facu............laganim tonom mu kazes da dajes otkaz i da ti se jebe za njega i za citavu firmu hraknes ga medju rogove i izadjes sa ponosom na sebe....................eto to bi ti trebala da uradis :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

scorpiodoboj je napisao:
Ludilo.

Samo se primiri i polagano ga pocni pratiti. Kada dodjes do nekih kompromitujucih saznanja ili materijala kreni ga ucjenjivati a ako to ne pomogne uvijek ima likova koji ce za 200Eura obaviti visestruke prelome na doticnoj personi.
Trpiti daljnju torturu je nedopustivo :fist:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I u suncanoj Kaliforniji se sve vise smracuje
http://www.poslovni.hr/108875.aspx
18.02.09. 09:30
Kalifornija otpušta državne zaposlenike :roll:

Upitna sudbina Opela
Objavljeno u kategoriji:Vijesti iz svijeta dana 18.02.2009

opelBERLIN, U potrazi za spašavanjem proizvođača automobila Opela vodstvo matične kompanije General Motorsa će razgovarati i s njemačkom saveznom vladom.
Predloženi koncept sanacije General Motorsa predviđa ukidanje 47.000 radnih mjesta, od čega 26.000 izvan SAD-a. Opel, koji je u sastavu te američke kompanije, zapošljava u Njemačkoj 25.000 ljudi. Koncernu je potrebno gotovo 17 milijarda dolara da bi izbjegao insolventnost.Poslovni.hr

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Preživjela sam period pred privatizaciju, period privatizacije, bilo je svašta tako da sam sada imuna na ova dešavanja. Šta će biti - biće.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.capital.ba/svjetska-kriza-po ... t-u-aziji/
Svjetska kriza povećava nezaposlenost u Aziji

Posla manjka i u Aziji :confused2:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]