Warlock je napisao:
Nacuo sam nesto, da bi relativno uskoro moglo doci do rekonstrukcije (reorganizacije) parkica na potezu izmedju kafica (od kulture do pozorista). To je ova Hidro-Kopova prica o prosirenju, medjutim kako sam cuo sve baste uz lokale se ruse i stavljaju u centar (tamo kuda se sad hoda). Navodno 6m ispred lokala ne moze biti nista. Tako bi se dobilo da postoje dve strane setalista, a baste lokala su u sredini (kao u BG, ZG i slicno). Uz to, sve baste ce morati isto izgledati.
Ima li neko detaljnije informacije ili potvrdu?
guess who je napisao:
Zamislite konobara koji u sred spice treba proci sa punom tacnom od kafica do baste.

To sa konobarima je i meni palo na pamet.
Svidja mi se ideja o uredjivanju tog dijela grada, ali kod nas se sve radi po sistemu - hajdemo mi sto brze ulupati pare u nesto, dobar dio tih para pokrasti, a sve cemo uraditi sto brze i bez razmisljanja, bez planova, kao muhe bez glave...
Tako je u parkicu nikao gosn Milosavljevic i onda vec "kilo vremena" cijela ta povrsina bivseg Zenita stoji zapustena, nikakva, a ban usred toga svega.
Tako izgrade zgradu vlade pa skontaju da im smeta sto tu stoje prigradski autobusi, pa im smeta Aragosta, pa im smeta novi Zenit, pa ovo, ono...Pa hajdemo zato istrijebiti stanicu i onda cemo porusiti sve u krugu od 2 kilometra oko zgrade vlade, posto smeta, jel'...
Halo, pa onda genijalca koji je smislio da je tu izgradite na dozivotnu, a sa njim i sve koji su cutali dok se to gradilo - jer sve to je bilo tu PRIJE pocetka gradnje. Dakle neko je trebao prije o tome razmisljati, prije nego se pare ulupaju 'ubudale'. A mogu misliti kakvi ce saobracajni kolapsi nastati pri posjeti delegacija kad zatvore saobracaj na gradskoj zili kucavici.
Tako je i sa parkicem - hajdemo mi to tako, a kako bi bilo bolje i funkcionalnije necemo razmisljati...
A mi smo takav narod da bi moglo biti svega...
Vec vidim kako ce konobari gubiti glave zbog roditelja koji ne brinu o svojoj djeci - bilo zonglirajuci da ne bi istresli vrucu kafu skupa s teskim soljicama djeci na glavu ili (ako zongliranje bude neuspjesno) ce ih utuci dobre tatice i mamice koji ce za posljedicu svoje nemarnosti (nebrigu o vlastitoj djeci koja ce zavrsiti izlijevanjem vrucih napitaka na glavu) okriviti konobara i malo ga provuci kroz sake...
I pri ovakvom rasporedu ljeti se zna vidjeti da djeca jurcaju kao muhe bez glave i saplicu se konobarima oko nogu dok mamice (sta ces, patrijarhalna sredina) sjede za stolom, pricaju i ne osvrcu se, kao da djece nemaju, kao da ta djeca nisu ni komsijska, a kamoli njihova...
I za ovo trenutno 'najlon ruglo' nisu krivi vlasnici kafica, vec onaj ko im je dozvolio da se prosiruju uz pomoc "najlon kesa".
Ne moze niko samo tako zagraditi javnu povrsinu, ako za to nema dozvolu, iz cega proizilazi:
- da vlasnici ili imaju dozvolu za to 'najlon naselje' u sred gospodske ili
- da inspektori koji bi trebali brinuti da se bez dozvole ne ogradjuju javne povrsine ne rade svoj posao kako treba...