banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Astor_Piazzolla je napisao:
matador je napisao:
sve je to super ali gdje ce se zimi piti kafica buduci da ti staklenici/satori/sta ja znam vec cine 70% prostora u parkicu :)

biti ili nebiti

ma ja i onako kafu pijem samo ujutru a ta prva jutarnja je uvijek negdje u naselju, kakav crni parkic :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
matador je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:
matador je napisao:
sve je to super ali gdje ce se zimi piti kafica buduci da ti staklenici/satori/sta ja znam vec cine 70% prostora u parkicu :)

biti ili nebiti

ma ja i onako kafu pijem samo ujutru a ta prva jutarnja je uvijek negdje u naselju, kakav crni parkic :lol: :lol:

Pa sta si se uzjogunio onda :) ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Не реконструише се "паркић", већ тротоар од хотела Палас до Народног позоришта уз улицу Краља Петра I Карађорђевића, на начин како је то урађено са друге, већ реконструисане, стране исте улице.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
medi je napisao:
Не реконструише се "паркић", већ тротоар од хотела Палас до Народног позоришта уз улицу Краља Петра I Карађорђевића, на начин како је то урађено са друге, већ реконструисане, стране исте улице.

e to sam i ja skonto , samo ne kontam kako 7 metara trotoara ????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ма да само реконструишите паркиће, стадионе, плочнике, хотеле, пијаце а производња нека стоји. Благо вама. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 00:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ima se,moze se :)

Iskreno ovo je meni malo poglupo,sad se nekako bas ti kafici (baste) stavljaju u prvi plan,ne mozes ih promasiti nikako.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Bice ljepse ako stave baste u sredinu. Ono prije je bilo ruglo. Bas mi se svidja kod Bg i Zg kako izgleda... Bilo bi lijepo da svi imaju iste ili bar slicne stolice i stolove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2007, 20:14
vim je napisao:
Ма да само реконструишите паркиће, стадионе, плочнике, хотеле, пијаце а производња нека стоји. Благо вама. :roll:

Doci ce i to na red.... :wink: :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Omiljeno šetalište Banjalučana, popularni "parkić" u Ulici Veselina Masleše, godinama predstavlja ruglo u centru najvećeg grada Srpske, a tako će ostati do sljedeće godine, za kada gradske vlasti najavljuju rekonstrukciju.

Ispucalim trotoarima i ulicom od raskrsnice sa Srpskom ulicom, Ulicom bana Milosavljevića sve do Narodnog pozorišta RS, svakodnevno šetaju stotine hiljada građana i posjetilaca grada na Vrbasu, a ljeti se na ovoj atraktivnoj lokaciji organizuje i sajam knjige na otvorenom.

"Mi koji živimo ovdje, a i svi koji posjete Banjaluku obavezno prošetaju ovom ulicom i stvarno je ružno što niko ne vodi računa o njenom izgledu. Trotoar u parku je podignut i stalno se neko preko njega spotiče, boja sa klupa se ljušti i ostaje na odjeći, a asfalt je dužcijele ulice ispucao", kazao je penzioner Ilija Ivanković.

Nenad Novaković, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja izdavača RS, kaže da je "parkić" predvorje Gospodske ulice i da zaslužuje ljepši i reprezentativniji izgled.

"Taj park je svetilište knjige. Nalazi se između hrama Hrista Spasitelja, spomenika banu Milosavljeviću, zgrade Administrativne službe grada i Banskog dvora. Sama njegova lokacija pokazatelj je njegovog značaja za grad i smatram da on zaslužuje, ako ne veći, onda bar jednak tretman kao park 'Petar Kočić'", rekao je Novaković.

U Administrativnoj službi grada najavljuju da će naredne godine park biti potpuno rekonstruisan i modernizovan.

"Modernizacija Ulice bana Milosavljevića planirana je za narednu godinu, tako da će tom prilikom biti uređen i park u Ulici Veselina Masleše", rekao je Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada.

Regulacionim planom "Centar" predviđena je rekonstrukcija Ulice bana Milosavljevića. Između ostalog, predviđeno je da bašte kafića smještenih u ovoj ulici budu postavljene na sredini ulice, a da se trotoari oslobode za pješake.

"Planirano je da bašte budu postavljene na mjestu gdje se sada nalazi šetalište. Kada se budu radili urbanističko-tehnički uslovi biće detaljno razrađena situacija na terenu", kazao je Šajić.

nezavisne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 21:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Mozda da prvo sklone kokice?! Mislim da je to vece ruglo od kafica trenutno, ili bar da ih natjeraju da nabave neke malo ljepse aparate?

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Ma ništa nije gore od šatora. Konkurencija su im jedino oni užasni štandovi mješovite robe, da ne spominjem u kakvo se ruglo sve skupa promijeni pred Novu Godinu. U Zagrebu i ovdje u LJubljani imaju jako ljepo dizajnirane tipske štandove za sve prodavače od suvenira, knjiga, kokica i piratskih dvd-ova (dobro ovi zadnji bi se prodavali samo kod nas :) Štandovi bi bili dizajnirani u nekom stilu karakterističnom za BL (boja, materijali, itd...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

josephine je napisao:
Ma ništa nije gore od šatora. Konkurencija su im jedino oni užasni štandovi mješovite robe, da ne spominjem u kakvo se ruglo sve skupa promijeni pred Novu Godinu. U Zagrebu i ovdje u LJubljani imaju jako ljepo dizajnirane tipske štandove za sve prodavače od suvenira, knjiga, kokica i piratskih dvd-ova (dobro ovi zadnji bi se prodavali samo kod nas :) Štandovi bi bili dizajnirani u nekom stilu karakterističnom za BL (boja, materijali, itd...)

Ah pa Bl nikad neće biti kao Zg i Ljubljana... Kod nas što više natrpaš, to bolje.... Ipak je to Bosna... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 13:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Citiraj:
Kod nas što više natrpaš, to bolje

...i sve uokviriš plastičnom ceradom, jer maskirne nisu više in :)

Citiraj:
Ah pa Bl nikad neće biti kao Zg i Ljubljana

ah, one can only hope :)

Poslednji put menjao josephine dana 16 Okt 2007, 19:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Biće biće...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 01:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Warlock je napisao:
Nacuo sam nesto, da bi relativno uskoro moglo doci do rekonstrukcije (reorganizacije) parkica na potezu izmedju kafica (od kulture do pozorista). To je ova Hidro-Kopova prica o prosirenju, medjutim kako sam cuo sve baste uz lokale se ruse i stavljaju u centar (tamo kuda se sad hoda). Navodno 6m ispred lokala ne moze biti nista. Tako bi se dobilo da postoje dve strane setalista, a baste lokala su u sredini (kao u BG, ZG i slicno). Uz to, sve baste ce morati isto izgledati.

Ima li neko detaljnije informacije ili potvrdu?

guess who je napisao:
Zamislite konobara koji u sred spice treba proci sa punom tacnom od kafica do baste. :)

To sa konobarima je i meni palo na pamet. :D

Svidja mi se ideja o uredjivanju tog dijela grada, ali kod nas se sve radi po sistemu - hajdemo mi sto brze ulupati pare u nesto, dobar dio tih para pokrasti, a sve cemo uraditi sto brze i bez razmisljanja, bez planova, kao muhe bez glave...

Tako je u parkicu nikao gosn Milosavljevic i onda vec "kilo vremena" cijela ta povrsina bivseg Zenita stoji zapustena, nikakva, a ban usred toga svega.

Tako izgrade zgradu vlade pa skontaju da im smeta sto tu stoje prigradski autobusi, pa im smeta Aragosta, pa im smeta novi Zenit, pa ovo, ono...Pa hajdemo zato istrijebiti stanicu i onda cemo porusiti sve u krugu od 2 kilometra oko zgrade vlade, posto smeta, jel'...
Halo, pa onda genijalca koji je smislio da je tu izgradite na dozivotnu, a sa njim i sve koji su cutali dok se to gradilo - jer sve to je bilo tu PRIJE pocetka gradnje. Dakle neko je trebao prije o tome razmisljati, prije nego se pare ulupaju 'ubudale'. A mogu misliti kakvi ce saobracajni kolapsi nastati pri posjeti delegacija kad zatvore saobracaj na gradskoj zili kucavici.

Tako je i sa parkicem - hajdemo mi to tako, a kako bi bilo bolje i funkcionalnije necemo razmisljati...
A mi smo takav narod da bi moglo biti svega...

Vec vidim kako ce konobari gubiti glave zbog roditelja koji ne brinu o svojoj djeci - bilo zonglirajuci da ne bi istresli vrucu kafu skupa s teskim soljicama djeci na glavu ili (ako zongliranje bude neuspjesno) ce ih utuci dobre tatice i mamice koji ce za posljedicu svoje nemarnosti (nebrigu o vlastitoj djeci koja ce zavrsiti izlijevanjem vrucih napitaka na glavu) okriviti konobara i malo ga provuci kroz sake...
I pri ovakvom rasporedu ljeti se zna vidjeti da djeca jurcaju kao muhe bez glave i saplicu se konobarima oko nogu dok mamice (sta ces, patrijarhalna sredina) sjede za stolom, pricaju i ne osvrcu se, kao da djece nemaju, kao da ta djeca nisu ni komsijska, a kamoli njihova...

I za ovo trenutno 'najlon ruglo' nisu krivi vlasnici kafica, vec onaj ko im je dozvolio da se prosiruju uz pomoc "najlon kesa".
Ne moze niko samo tako zagraditi javnu povrsinu, ako za to nema dozvolu, iz cega proizilazi:
- da vlasnici ili imaju dozvolu za to 'najlon naselje' u sred gospodske ili
- da inspektori koji bi trebali brinuti da se bez dozvole ne ogradjuju javne povrsine ne rade svoj posao kako treba...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bi bilo moguće da im inspektori puste to bez dozvole... Pa svi to imaju... Sigurno im je odobreno... Kakav bi to bio horor da svako može stavljat šta hoće u centar grada bez dozvole... I ovako je ruglo. Al ko im dade dozvole za one kondome.... Ma para vrti gdje burgija neće... A ja sam morala produžavat upotrebnu za posl. prostor svake god...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]