banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Hm...
PostPoslato: 05 Jul 2007, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Uh, gdje li samo izbrojaše četiri hiljade... :roll: Mora da su zeznuli jednu nulu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 15:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
KOCTA je napisao:

Heh, novinar izgleda "šara" po forumu! Objavio je moju fotku... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
možeš da ih tužiš za intelektualno vlasništvo ili da ih opomeneš da stave photo by ....:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Kako je krenulo mislio sam da neće ništa ispasti. Sa kampusa je krenulo manje od 100 ljudi. Možda je malo više krenulo sa univerziteta. Ali izgleda da se u toku same šetnje priključilo dosta ljudi, tako da je na kraju ispalo prilično dobro. Iako moram reći da su se skoro svi ljudi koje ja poznajem, a koji studiraju, potrudili da izmisle razloge da ne dođu.
Ali bila je ok grupa demonstranata, moguće preko 1000 ali ne bih išao dalje s procjenama. Postavljanje onolikog broja murije i specijalaca od strane vlasti samo je dokaz njihovog straha.
Mislim da, ako sam dobro čuo Đoleta, je Do-Dick rekao da će ih primiti u 15.30, što znač da taj sastanak vjerovatno traje, ako je uopšte počeo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sve su to korumpirani smradovi ... nema pregovora ... otjerati ministra i rektora :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Око двије хиљаде студената бањалучког Универзитета данас су у Бањалуци мирном шетњом под паролом "Боље виза него индекс" изразили своје захтјев за враћање школарине на прошлогодишњи ниво.

"Потпуно смо аполитични и не интересује нас која је политика и који је министар у питању, само гледамо студентски интерес", рекао је Ђурђевић.

Коментаришући разлоге због којих полиција студентима није дозволила да приђу згради Владе РС, замјеник начелника Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука Перица Станић је рекао да је по Закону о окупљању грађана забарњено окупљање испред зграде Владе, поготово током засједања Народне скупштине РС.

Станић је додао да су из ЦЈБ Бањалука и раније студенте обавјештавали о томе да им неће бити дозвољено окупљање испред зграде Владе.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=39105

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Blah bilo je oko 1200 ljudi, da se ne lažemo... što je relativno malo. No, sama organizacija je bila loša. Idući put jednostavno moramo pokušati probiti kordon policije i doći pred zgradu vlade, insistirati da izađe ministar i gotovo.

Razgovarao sam sa prijateljem iz policije koji je tamo bio. Napravite razliku između policajaca pod opremom i policajaca u uniformi. Po službenoj dužnosti samo 10 policajaca je trebalo da bude pred pozorištem (uniformisanih). Prijatelj mi je rekao da su ostali došli tu jer su im deca bila među protestantima. Konretno on je došao sa kolegom kome su sin i kćerka bili među studentima. Elem, poenta priče je da su ti ljudi došli tu da brane svoju decu ako dođe do nekih nereda ili, poput mog prijatelja, da pokriva leđa kolegama koji su došli da zaštite svoju djecu. Jedno je bilo kad su mlatili penzionere, ali iskreno mislim da protiv studenata nemaju nikakve šanse, pogotovo pod ovakvim uslovima.

Neću da ispadne da sam neki huškaš ili nešto.. ali realno gledano, sve se odvija po planu Vlade RS. Oni su očekivali da će se danas desiti baš ovo što se desilo. Takođe očekuju da će na idućem protestu biti 50% manje studenata, tako da od ove galame i dreke po gradu 2-3 dana nema ništa. Idući put se moramo bolje organizovati i krenuti pred zgradu vlade bez obzira na sve, insistirati da izađu ministar obrazovanja ili premijer, izneti svoje zahteve i ustrajati u njima... Toliko

Cheers

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Da ne bude "rekao sam", samo ću da ponovim svoj prethodni post...

Citiraj:
Biće to neophodno, da se razumijemo, jer vladajuća bratija razumije samo jezik jagnjećih brigada i retoriku motke, te je stoga svaki pokušaj smislenog dijaloga sa njima, unaprijed osuđen na propast.

I da nadovežem Dodikovu izjavu u kojoj predvodnik jagnjećih brigada, jasno pokazuje sopstvene stavove...

Citiraj:
БАЊАЛУКА, 5. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик поручио је студентима да би им било боље да спремају и полажу испите, него што мисле да ће протестима обарати одлуке Владе РС.
...
Премијер Српске је најавио да ће се данас састати са студентима и да није проблем да се евентуално коригују нове цијене школарина, али је нагласио да неће доћи до враћања цијена на ниво прошлогодишњих на бањалучком Универзитету.

A onda slijedi drugi dio mog prethodnog posta...

Citiraj:
cijenim da je razmjena mišljenja sa individuama koji sjede u kožnim foteljama, ekvivalentna dijalogu sa kubnim metrom drvne građe

Drugim riječima, boli ga ona stvar za ovdašnjim studentima, jer oni svoju djecu školuju na eminentnim fakultetima širom Evrope.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Blizzard je napisao:
Evo malo svježih slika sa protesta. Ovako se rušio i Sloba... :wink:

skontaj mene na fotografijama!

Tiki the Boyler je napisao:
Kao i obično... svi će imati nešto preče sutra oko 12!

Slika
jebeni baltazar

ljudi, ko nije dosao = PICKA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Citiraj:
Ovako se rušio i Sloba...

:lol:

znas li ti koliko je ljudi bilo kad se rushio Sloba?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Nitro je napisao:

Citiraj:
БАЊАЛУКА, 5. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик поручио је студентима да би им било боље да спремају и полажу испите, него што мисле да ће протестима обарати одлуке Владе РС.
...
Премијер Српске је најавио да ће се данас састати са студентима и да није проблем да се евентуално коригују нове цијене школарина, али је нагласио да неће доћи до враћања цијена на ниво прошлогодишњих на бањалучком Универзитету.

moze cijela vijest ili link na nju??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

"Влада РС полази од концепта да се уједначе школарине. Нисмо добили ниједан захтјев да се одлучимо о висини школарина, него су цијене предложили органи универзитета који су аутономне установе на које Влада онда даје сагласност", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Evo kompletna vijest. Ne mogu da postavim link, pošto je vijest sa agencije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala.

ma nece biti nekih promjena, mozda se snizi cijena na oba univerziteta za nekih 10% eventualno i to je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
BlackHand je napisao:
Blah bilo je oko 1200 ljudi, da se ne lažemo... što je relativno malo. No, sama organizacija je bila loša. Idući put jednostavno moramo pokušati probiti kordon policije i doći pred zgradu vlade, insistirati da izađe ministar i gotovo.

Srećno... Samo mi nije jasno koja će budala rizikovati da dobije po pičci zarad paradiranja nekim potpuno nedefinisanim stavom.
Dovoljno je prelistati okačene slike pa da ti bude kristalno jasno da je ovo sve adekvatno politički stimulisano, a da najmanje veze ima sa studentskim standardom!
Tužno! Kao i obično...

BlackHand je napisao:
Razgovarao sam sa prijateljem iz policije koji je tamo bio. Napravite razliku između policajaca pod opremom i policajaca u uniformi. Po službenoj dužnosti samo 10 policajaca je trebalo da bude pred pozorištem (uniformisanih). Prijatelj mi je rekao da su ostali došli tu jer su im deca bila među protestantima. Konretno on je došao sa kolegom kome su sin i kćerka bili među studentima. Elem, poenta priče je da su ti ljudi došli tu da brane svoju decu ako dođe do nekih nereda ili, poput mog prijatelja, da pokriva leđa kolegama koji su došli da zaštite svoju djecu.

Ti baš i nemaš predstavu o tome kako funkcioniše nešto što se zove linija komandovanja...

BlackHand je napisao:
Jedno je bilo kad su mlatili penzionere, ali iskreno mislim da protiv studenata nemaju nikakve šanse, pogotovo pod ovakvim uslovima.

Ko nema šanse?!? Da li si ti svjestan šta pričaš čovječe?!?
Ja sam stajao pred jebenim kordonom 97. u Beogradu i znam kako izgleda kad kordon krene... Ti očigledno to nisi iskusio, pa sad pričaš nebuloze i huškaš nečiju djecu...
Spusti loptu čovječe!

BlackHand je napisao:
Neću da ispadne da sam neki huškaš ili nešto.. ali realno gledano, sve se odvija po planu Vlade RS. Oni su očekivali da će se danas desiti baš ovo što se desilo. Takođe očekuju da će na idućem protestu biti 50% manje studenata, tako da od ove galame i dreke po gradu 2-3 dana nema ništa. Idući put se moramo bolje organizovati i krenuti pred zgradu vlade bez obzira na sve, insistirati da izađu ministar obrazovanja ili premijer, izneti svoje zahteve i ustrajati u njima...

Nadam se da si razuman momak i da ćeš kad se vratiš i pročitaš svoje postove još jednom razmisliti o tome po čijem se planu šta odvija i shvatiti da su studenti (kao i penzioneri i mnogi drugi) samo oruđe u rukama jedne od sukobljenih strana u igri koja se zove politički obračun!
A ti ne samo da to nisi skapirao nego želiš da studenti postanu oružje...
Hmmmm....

U pamet se...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Tiki the Boyler je napisao:
Ja sam stajao pred jebenim kordonom 97. u Beogradu i znam kako izgleda kad kordon krene...

jel hoces medalju neku za to?

Slika

stari, sto osjecas toliku potrebu da prosipas svoje staracke mudrosti na temama sa kojima si i sam rekao da nemas neke pretjerane veze? gdje ti je indeks? kojeg fakulteta? koliko si ispita ocistio? jesi na budzetu? ako jesi, jesi li gradjanin viseg reda? sta hoces uopste? aj ti nama sada, broju 1, objasni kako mi to zapravo da uradimo? uleti sa nama! promijeni svijet! promjeni nam ozvucenje! uradi nesto!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
A sa čime ima veze ako nema sa studentima i studentskim standardom? Šta si to ti tako nedokučivo zaključio iz tih slika molim te?

Jesi li ti uopšte pročitao moj post ili si zastao negde na četvrtoj rečenici jer ti se učinilo da ima previše slova? Linija komandovanja????????? Ti mi pokaži čoveka koji će dopustiti da mu neko mlati sina ili kćerku palicom i ispratiti to pogledom, ja ću ti pokazati idiota koji ne zaslužuje da živi.

Ti...stajač pred kordonom..danas je u pripravnosti bilo oko 30 specijalaca, a sa druge strane oko 1200 studenata, sad ti odradi malo matematike pa nas prosvetli o čemu se tu radi.

I prekini više pisati svoje kretenske postove, svima si izašao na vrh glave sa njima. Ti i tvoje teorije zavere, politički skandali, itd, itd.. Ne sumnjam da znaš ko je ubio JFK-a, Titov identitet i ostale stvari, ali utuvi više u tu svoju glavu da studenti nemaju/ne žele/ne mogu plaćati školarine ovako visoke školarine za tako nizak kvalitet ponuđenog obrazovanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ponuđen je kompromis. Komandant jagnjećih brigada (Premijer), odlučio je da ponudi cijenu školarine od 570 - 830 KM, a studentska organizacija sutra će donijeti odluku o ovoj ponudi.

Citiraj:
Samo mi nije jasno koja će budala rizikovati da dobije po pičci zarad paradiranja nekim potpuno nedefinisanim stavom.
Dovoljno je prelistati okačene slike pa da ti bude kristalno jasno da je ovo sve adekvatno politički stimulisano, a da najmanje veze ima sa studentskim standardom!

Zahtjev za smanjenje školarine, jer je po opštoj ocjeni, cijena studiranja neproporcionalna životnom standardu u RS, po tebi je "nedefinisan stav". "Adekvatno politički stimulisano" - 'ajde sad batali te fraze kojima se u diskusiji sakriva nedostatak argumenata, pa pojasni sosptvene stavove, argumentima i konkretnim stvarima, a ne tim vaspitno - edukativnim frazama tipa "Ne huškaj tuđu djecu", kao da je u pitanju hrpa pubertetlija, a ne budućih akademskih građana...

Poslednji put menjao Nitro dana 05 Jul 2007, 18:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mašta je zdrava, pohvalan je entuzijazam pojedinaca, nema promjena dok se ne izvrše promjene u studentskim organizacijama, sve je ovo danas bila farsa ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Премијер Додик разговарао са представницима Студентске организације Универзитета у Бањој Луци

Citiraj:
Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и министар просвјете и културе Антон Касиповић разговарали су данас са представницима Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ).

Премијер Милорад Додик, након састанка са представницима СОБЛ-а, изјавио је да Влада прихвата приједлог који је данас упутило Наставно-научно вијеће Универзитета у Бањој Луци о висини школарине који предвиђа да се цијене школарине умјесто од 700 до 1. 000 КМ буду од 570 до 830 КМ.

“Влада Републике Српске је одлучила да ова цијена школарине остане нерпомијењена до краја 2010. године, те да се примјењује на оба универзитета у Републици Српској, тако да ће се цијене школарине на Универзитеату у Источном Сарајеву бити снижене“, рекао је премијер Додик.

Премијер Додик је додао да овај компромис подразумијева да су захтјеви студената дјелимично усвојени, као и да очекује да ће Студентска организација прихватити овај приједлог или предложити ново рјешење.

Влада је одлучна да ради на побољшању стаднарда студената – рекао је премијер Додик и дода да је, Развојним програмом Републике Српске 2007 – 2010. године, предвиђено издвајања око 80 милиона КМ за образовање.

“Желим да студентске организације буду партнери Влади Републике Српске и када су у питању изражена корупција у високом образовању, те злоупотребе у вези са испитима и дипломама“, рекао је премијер Додик.

Предсједник СОБЛ-а Дејан Крагуљ истакао је да представници студената не могу пристати на приједлог Владе Републике Српске док не чују мишљење осталих представника СОБЛ-а.

Он је додао да ће се сви представници СОБЛ-а састати вечерас и одлучити о приједлогу Владе, као и да ће о одлуци јавност обавијестити сутра.

ovo se mora prihvatiti, ne znam sta sad kragulj ima da razgovara sa ostalima oko ovog, zato i jeste predsjednik, da odluci!

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2007, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tekst iznad je sa sajta vlade, a na sajtu RTRS druga prica

Citiraj:
Студенти одбили приједлог Владе о висини школарине

БАЊАЛУКА, 5.јул- Представници студентске организације Универзитета у Бањалуци, на данашњем састанку са премијером РС, Милорадом Додиком, нису прихватили приједлог Владе о висини школарина.

Премијер Додик потврдио је да је Влада од Наставно научног вијећа бањалучког Универзитета данас добила приједлог да се раније утврђена висина шкларине са 700 смањи на 570 марака, односно са 1000 на 830 марака, што је Влада и предложила представницима студената.

Додик је прецизирао да је студентима предложено да ова цијена важи до краја 2010 године, а да се до тада води дијалог о ријешавању питања студентског стандарда.

Предсједник студентске организације Универзитета у Бањалуци, Дејан Крагуљ, рекао је да ова организације овакав приједлог не може прихватити, јер студенти и даље захтијевају да висина школарине остане на прошлогодишњем нивоу.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]