BlackHand je napisao:
Blah bilo je oko 1200 ljudi, da se ne lažemo... što je relativno malo. No, sama organizacija je bila loša. Idući put jednostavno moramo pokušati probiti kordon policije i doći pred zgradu vlade, insistirati da izađe ministar i gotovo.
Srećno... Samo mi nije jasno koja će budala rizikovati da dobije po pičci zarad paradiranja nekim potpuno nedefinisanim stavom.
Dovoljno je prelistati okačene slike pa da ti bude kristalno jasno da je ovo sve adekvatno politički stimulisano, a da najmanje veze ima sa studentskim standardom!
Tužno! Kao i obično...
BlackHand je napisao:
Razgovarao sam sa prijateljem iz policije koji je tamo bio. Napravite razliku između policajaca pod opremom i policajaca u uniformi. Po službenoj dužnosti samo 10 policajaca je trebalo da bude pred pozorištem (uniformisanih). Prijatelj mi je rekao da su ostali došli tu jer su im deca bila među protestantima. Konretno on je došao sa kolegom kome su sin i kćerka bili među studentima. Elem, poenta priče je da su ti ljudi došli tu da brane svoju decu ako dođe do nekih nereda ili, poput mog prijatelja, da pokriva leđa kolegama koji su došli da zaštite svoju djecu.
Ti baš i nemaš predstavu o tome kako funkcioniše nešto što se zove linija komandovanja...
BlackHand je napisao:
Jedno je bilo kad su mlatili penzionere, ali iskreno mislim da protiv studenata nemaju nikakve šanse, pogotovo pod ovakvim uslovima.
Ko nema šanse?!? Da li si ti svjestan šta pričaš čovječe?!?
Ja sam stajao pred jebenim kordonom 97. u Beogradu i znam kako izgleda kad kordon krene... Ti očigledno to nisi iskusio, pa sad pričaš nebuloze i huškaš nečiju djecu...
Spusti loptu čovječe!
BlackHand je napisao:
Neću da ispadne da sam neki huškaš ili nešto.. ali realno gledano, sve se odvija po planu Vlade RS. Oni su očekivali da će se danas desiti baš ovo što se desilo. Takođe očekuju da će na idućem protestu biti 50% manje studenata, tako da od ove galame i dreke po gradu 2-3 dana nema ništa. Idući put se moramo bolje organizovati i krenuti pred zgradu vlade bez obzira na sve, insistirati da izađu ministar obrazovanja ili premijer, izneti svoje zahteve i ustrajati u njima...
Nadam se da si razuman momak i da ćeš kad se vratiš i pročitaš svoje postove još jednom razmisliti o tome po čijem se planu šta odvija i shvatiti da su studenti (kao i penzioneri i mnogi drugi) samo oruđe u rukama jedne od sukobljenih strana u igri koja se zove politički obračun!
A ti ne samo da to nisi skapirao nego želiš da studenti postanu oružje...
Hmmmm....
U pamet se...