banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Blizzard je napisao:
Puno brate. Domovnica - 25 kuna. Hrvatski pasos - 110 maraka. Cijela Evropa otvorena...

Ali Miletova predstava sa predajom zahtjeva za drzavljanstvo Jeremicu je uistinu bila komicna... A onda kao Jeremic prosljedjuje onu fasciklu konzulu uz primjedbu "Ovaj zahtev ima da se resi u najkracem mogucem roku"... Smijurija.

A jes ti glup mila majko. Ko može da dobije domovnicu??? A ko državljanstvo??? Na osnovu čega se dobije državljanstvo bilo koje države???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 11:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
DELLBOY je napisao:
[A jes ti glup mila majko. Ko može da dobije domovnicu??? A ko državljanstvo??? Na osnovu čega se dobije državljanstvo bilo koje države???

Glup ti je tata. Samo sam naveo cijene radi poredjenja. Jedni gule malo, drugi malo vise. Od jednog pasosa i drzavljanstva imas neke koristi, od drugog ne bas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Blizzard je napisao:
DELLBOY je napisao:
[A jes ti glup mila majko. Ko može da dobije domovnicu??? A ko državljanstvo??? Na osnovu čega se dobije državljanstvo bilo koje države???

Glup ti je tata. Samo sam naveo cijene radi poredjenja. Jedni gule malo, drugi malo vise.

I otkud ti znaš koliko košta državljanstvo Srbije???

Na osnovu lupanja ovih sa foruma???

Plaća se samo neka taksa u vrijednosti cca 25KM plus isti dodaci kao i u Srbiji.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Sondri je napisao:
Blizzard je napisao:
Domovnica - 25 kuna. Hrvatski pasos - 110 maraka. Cijela Evropa otvorena...

Zvuči jednostavno, odo i ja po jedan!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja ujedam kad neko spomene Cro pasoš.... Želim ga želim gaaaaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Neki dan je bilo na TV-u priča o srbijanskom državljanstvu! Rekoše da oni koji ne žive u Srbiji, a žele državljanstvo, dovoljno je da podnesu zahtjev i uplate 500 evra! Za Ameriku i Australiju je, za one koji žive tamo a žele pasoš Srbije, 2.000 evra!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ja kako sam nacuo,cijena je oko 200KM. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Држављанство Србије кошта око 110 ЕУР плус још око 100 КМ. Држављанство Србије је сад релативно лако добити, а при томе захтјев могу поднијети не само Срби из подручја бивше СФРЈ него и остали, уколико су за њега заинтересовани.

Član 23. Zakona glasi:
Pripadnik srpskog ili nekog drugog naroda ili etničke zajednice sa teritorije Republike Srbije, koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije, može biti primljen u državljanstvo Republike Srbije ako je navršio 18 godina života i nije mu oduzeta poslovna sposobnost i ako podnese pismeni izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.
Pod uslovima iz stava 1. ovog člana, u državljanstvo Republike Srbije može biti primljeno i lice rođeno u drugoj republici ranije SFRJ koje je imalo državljanstvo te republike ili je državljanin druge države nastale na teritoriji ranije SFRJ, koje kao izbeglo, prognano ili raseljeno lice boravi na teritoriji Republike Srbije ili je izbeglo u inostranstvo.

За разлику од Србије, Хрватска је добијање хрватског држављанства ограничила на особе рођене у Хрватској и на припаднике искључиво хрватског народа. Постоји наравно и могућност натурализације, али о том'по том'.

Članak 16. Pripadnik hrvatskog naroda koji nema prebivalište u Republici Hrvatskoj, može steći hrvatsko državljanstvo ako udovoljava pretpostavkams iz članka 8. stavka 1. točaka 4. i 5. ovoga zakona i dade pisanu izjavu da se smatra hrvatskim državljaninom.

По мени лично је Србија требала усвојити рестриктивнији Закон о држављанству и чланом 23 омогућити искључиво припадницима српског народа стицање држављанства Србије. Хрватска је то далеко паметније урадила.

Poslednji put menjao Lear dana 29 Maj 2007, 14:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Hvala za info Lear. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 14:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Stvarno me nervira ovaj BIH pasoš, odo deset dana na građevinu da se ponovim sa novim državljanstvom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 14:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Lear je napisao:
По мени лично је Србија требала усвојити рестриктивнији Закон о држављанству и чланом 23 омогућити искључиво припадницима српског народа стицање држављанства Србије.

E yebi ga, nije li ovo cisti sovinizam? Cak ni Hrvatska vise ne zateze toliko sa dobijanjem domovnice. Mozes je dobiti ako ti je jedan od roditelja rodjen tamo, ako si zivio tamo prije rata itd...

Istina, Hrvatska ima nesto rigoroznije propise po tom pitanju, ali je prinudjena tako da postupa jer, za razliku od srbijanskog, za sticanjem hrvatskog drzavljanstva i dobijanjem putovnice (cime se obezbjedjuje puno laksi rezim putovanja po Jevropi i svijetu) vlada poprilicna navala...

Poslednji put menjao Magistar dana 29 Maj 2007, 14:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
EiLeen je napisao:
Sondri je napisao:
Blizzard je napisao:
Domovnica - 25 kuna. Hrvatski pasos - 110 maraka. Cijela Evropa otvorena...

Zvuči jednostavno, odo i ja po jedan!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja ujedam kad neko spomene Cro pasoš.... Želim ga želim gaaaahttp://www.kolobok.wrg.ru/smiles/h ... _devil.gif

Nista lakse,udas se za svog dragog i gotova stvar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
fantomacan je napisao:
Block out je napisao:
NACIONALNI STROJ je napisao:
Pitanje ...gde se nalazi tacno ova nova zgrada i koliko kosta ovaj zahtjev za dobijanje srbijanskog drzavljanstva....za nedaj boze valja imati a trebalo bi i rzasmisliti i o nekoj nekretnini u Srbiji isto za nedaj boze ako se dodo predomisli i popusti pred pritiscima

Mnogo je takvih patriota...

To je zapravo neka zakonitost. Najveće "patriote" u miru su za vrijeme rata boravile u Beogradu. Što veća kukavica, verbalno veći patriota.

E moj decko dok si ti siso maminu sisu ja sam se kupo u krvi,znoju i blatu,nekazem ja da se nebih opet borio i pored sve nepravde,ali sad su malo drugacije okolnosti 1994 sam imao 19 god mlad i lud a danas imam zenu i dvoje male djece o kojim moram misliti,a danas kad vidim kako se postupa sa djecom drugova koji su pali u borbi muka me hvata

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 15:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Baš ti i ne vjerujem. Ali ne radi se o tebi.
Što se tiče konzulata dobro je da postoji, a za pasoš i ne vidim neku svrhu. Vrijedi otprilike isto kao i naš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 15:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
za pasoš i ne vidim neku svrhu. Vrijedi otprilike isto kao i naš.

Ti možda ovaj smatraš svojim, tu je razlika između tebe i većine ljudi u ovom gradu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 15:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2007, 18:07
Ipanema_ je napisao:
pfffff 500 evra

pu majku mu nemam sitno :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 16:30 
Veteran
Veteran

Sondri je napisao:
fantomacan je napisao:
za pasoš i ne vidim neku svrhu. Vrijedi otprilike isto kao i naš.

Ti možda ovaj smatraš svojim, tu je razlika između tebe i većine ljudi u ovom gradu!

Smatraj ti šta hoćeš, realnost je takva. Ako imaš pasoš znaš šta piše na njemu. Čisto sumnjam da ćete ti i istomišljenici hrliti u konzulat Srbije po njihov pasoš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mislim da ce Srbija daleko prije BiH uspostaviti bezvizni rezim sa EU.

Ako Zakon o drzavljanstvima Srbije ostane takav kakav je, onda ce i 60 % stanovnistva BiH naprasno postati drzavljani Srbije i istu smatrati svojom drzavom ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 18:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Blizzard je napisao:
Lear je napisao:
По мени лично је Србија требала усвојити рестриктивнији Закон о држављанству и чланом 23 омогућити искључиво припадницима српског народа стицање држављанства Србије.

E yebi ga, nije li ovo cisti sovinizam? Cak ni Hrvatska vise ne zateze toliko sa dobijanjem domovnice. Mozes je dobiti ako ti je jedan od roditelja rodjen tamo, ako si zivio tamo prije rata itd...

Istina, Hrvatska ima nesto rigoroznije propise po tom pitanju, ali je prinudjena tako da postupa jer, za razliku od srbijanskog, za sticanjem hrvatskog drzavljanstva i dobijanjem putovnice (cime se obezbjedjuje puno laksi rezim putovanja po Jevropi i svijetu) vlada poprilicna navala...

Ја сам само за то да Србија измијени свој Закон о држављанству и да препише хрватски закон о држављанству, односно га прилагоди у дијелу гдје хрватски закон говори о припадницима хрватског народа. Хрватски закон јасно каже ко и како може постати хрватским држављанином и сматрам да би и Србија требала измијенити свој члан 23 закона о држављанству да буде аналоган члану 16 хрватског закона о држављанству. Нисам за то да се држављанство Србије буквално распродаје. На овај начин, свако и ко има и ко нема везе са Србијом може постати наш држављанин. Због чега би теоретски Хрват из Ливна који нема везе са Србијом, нити било ко његов, могао поднијети захтјев за примање у држављанство Србије на основу члана 23. Закона о држављанству само ако потпише да признаје Србију као своју државу? Постојећим законом то му је омогућено. Реално мало су шансе да један просјечан Хрват из Ливна тако нешто уради, али теоретски он то може. Визе, путовања... то је све привремено, али упис у књигу држављана је трајно. Држављанство повлачи одређене обавезе, као и права. Здравствено осигурање, правна заштита, војна обавеза, то су све области које се тичу држављанства...

П.С. Већина држава као матичне државе одређеног народа, Хрватска Хрвата, Италија Италијана... омогућавају припадницима свог народа без обзира гдје живе пријем у своје држављанство. Италијани из околине Прњавора сви имају италијански пасош само зато што су Италијани. Хрвати са Косова имају хрватско држављанство само зато што су Хрвати. Јесу ли по теби то шовинистичке одредбе? Зашто Србин из Бање Луке не може добити држављанство Италије или Хрватске? На основу чега би га требао добити?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
fantomacan je napisao:
Block out je napisao:
Pitanje ...gde se nalazi tacno ova nova zgrada i koliko kosta ovaj zahtjev za dobijanje srbijanskog drzavljanstva....za nedaj boze valja imati a trebalo bi i rzasmisliti i o nekoj nekretnini u Srbiji isto za nedaj boze ako se dodo predomisli i popusti pred pritiscima

Mnogo je takvih patriota...

To je zapravo neka zakonitost. Najveće "patriote" u miru su za vrijeme rata boravile u Beogradu. Što veća kukavica, verbalno veći patriota.

E moj decko dok si ti siso maminu sisu ja sam se kupo u krvi,znoju i blatu,nekazem ja da se nebih opet borio i pored sve nepravde,ali sad su malo drugacije okolnosti 1994 sam imao 19 god mlad i lud a danas imam zenu i dvoje male djece o kojim moram misliti,a danas kad vidim kako se postupa sa djecom drugova koji su pali u borbi muka me hvata

Hvala Bogu pa si ziv i zdrav, zena, djeca i ostalo al' promjeni onda taj nick ( NACIONALNI STROJ ), ako vec ne stojis iza njega.
Ljudi mijenjaju misljenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 20:58 
Veteran
Veteran

Lear je napisao:
Blizzard je napisao:
Lear je napisao:

Ја сам само за то да Србија измијени свој Закон о држављанству и да препише хрватски закон о држављанству, односно га прилагоди у дијелу гдје хрватски закон говори о припадницима хрватског народа. Хрватски закон јасно каже ко и како може постати хрватским држављанином и сматрам да би и Србија требала измијенити свој члан 23 закона о држављанству да буде аналоган члану 16 хрватског закона о држављанству. Нисам за то да се држављанство Србије буквално распродаје. На овај начин, свако и ко има и ко нема везе са Србијом може постати наш држављанин. Због чега би теоретски Хрват из Ливна који нема везе са Србијом, нити било ко његов, могао поднијети захтјев за примање у држављанство Србије на основу члана 23. Закона о држављанству само ако потпише да признаје Србију као своју државу? Постојећим законом то му је омогућено. Реално мало су шансе да један просјечан Хрват из Ливна тако нешто уради, али теоретски он то може. Визе, путовања... то је све привремено, али упис у књигу држављана је трајно. Држављанство повлачи одређене обавезе, као и права. Здравствено осигурање, правна заштита, војна обавеза, то су све области које се тичу држављанства...

П.С. Већина држава као матичне државе одређеног народа, Хрватска Хрвата, Италија Италијана... омогућавају припадницима свог народа без обзира гдје живе пријем у своје држављанство. Италијани из околине Прњавора сви имају италијански пасош само зато што су Италијани. Хрвати са Косова имају хрватско држављанство само зато што су Хрвати. Јесу ли по теби то шовинистичке одредбе? Зашто Србин из Бање Луке не може добити држављанство Италије или Хрватске? На основу чега би га требао добити?

Sam si sebi najbolje odgovorio. Misliš da Srbija daje državljanstva radi nekog patriotizma? Zašto onda državljani mogu biti svi bivši Jugosloveni?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]