Sve manje vise stoji, kao i da je to samopromocija tamo nekih lokalnih kulturnjaka, politicara itd.
Ali koliko vidim, ovde na forumu se stalno kmeci, jauce, kuka i narice kako se u Banja Luci nista ne desava, a kada neko ponudi Stonse iili raspali AC/DC, nebitno koga, onda krene kuknjava, pa sto njih, pa ovaj muti, pa onaj muti, pa ja hocu ove jer su oni kreteni, pa to kosta...
Ljudi moji, sva desavanja kostaju, pa i ispijanje nektaruse na klupici pored Sindija. I sto je vece desavanja to to vise kosta. Tako je svugdje u svijetu. Nema tu humanitarnog rada.
Tehniku u Beograd dovlaci firma iz Njemacke, specijalizovana za takve stvari. Sta vi mislite da svaki grad od 200-300.000 stanovnika ima svu tu opremu i znanje? Ko bi to poplacao da uglavnom stoji nesikoristeno, a ?
Dalje, promocija je skup posao, do sada smo bili puuuno poznati po ratu (sto je opet neka vrsta promocije, negativne...) i znate dobro koliko je ta promocija bila skupa iako negativna.
Sad zamislite, koliko kosta pozitivna promocija grada, regije, drzave?
Eto vam Dubaii za primjer, obicni arapski grad pun love od nafte, ali se dosta razlikuje od ostalih arapskih gradova punih love od nafte. I to svakog dana sve vise i vise.
Zapitajte se zasto?
Hocu reci, uopste nije bitno, hocu li ja, ili neko od vas biti na tom koncertu, bitna je konstantna pozitivna slika koju prenose bjelosvijetski mediji o nama jer, pobogu, to privlaci kapital, pa mozda neko od nas i jednog dana dobije dobar posao?