VeLiKi je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Onda ti spadas u trijezne seljačine, sto je mnogo gora kategorija jer si svijestan svog ponašanja i načina na koji razmišljaš.
Stvar kulture, odnosno manjka iste. Šta ćeš...
ti spadas u grupu debila.
ono sto sam napisao, napisao sam jer mi je pun kurac naroljanih seljacina koji se tuku pred crkvom i bacaju jebene petarde na sve strane, provociraju sve i svakoga i ako bi mogli dosli bi bijesnim autima da turiraju malo jer jelte gomila je ljudi tu, pa ce biti vidjeni.
ne, osnovna poenta ovog obicaja je druzenje i ljubav i veselje, nesto cega u istinskom obliku tih rijeci ima vrlo malo pred crkvom u periodu oko 5 sati ujutro 7og januara. nisam jednu tucu vidio tamo, nisam jednom vidio likove da iz jebenih pistolja pucaju u vazduh (e to je tek retardirano - sve sto ode gore, mora doci dole), nisam jednom vidio da drotovi tuku ljude pred jebenom crkvom - hram mira i ljubavi.
o mojoj kulturi ili manjku iste prilicno sam siguran da ne mozes nista komentarisati jer predpostavljam da me ne znas. u kakvu grupu ljudi ja spadam, jako ces tesko pogoditi, vjeruj mi.
Cuj, zasto se mora neko poznavati da bi se bilo sta zakljucilo o njegovom nivou opste kulture?
Primjer: Vidis nepoznatog covjeka na ulici kako pljuje okolo? Neces nista pomisliti o njegovom poimanju kulture?
Drugo, napisao si da je poenta obicaja veselje i ljubav, sta ti preduzimas po tom pitanju? Psujes... Ne ide ti to, pogotovo sto si svijestan da ti ljudi i njihovo ponasanje za svoju pozadinu ima samo jedan razlog. Ne znaju drugacije, niko ih nije uputio kako treba dostojanstveno proslaviti Bozic a da bude i veselo i puno ljubavi i da budu ispostovani svi obicaji.
Ne branim ih jer sa druge strane nisu nimalo zainteresovani da sami nesto porade na sebi. A ti sa takvim stavom ih samo podrzavas u tome. Znas i sam kako inat funkcionise.