banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Da li želite otići u inostranstvo za boljim životom?
Da 45%  45%  [ 26 ]
Ne 40%  40%  [ 23 ]
Mama, mama, kad je nova epizoda Zvjezdanih Staza? 16%  16%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 58
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
o tome vec postoji topic ali evo da i ovdje ostavim svoj trag
ovdje nema nicega, a ostati zbog roditelja ili familije je mozda problem samo balkancima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nemoj da se neko uvrijedi, ali pacovi prvi napustaju brod koji tone... Lako je trubiti da je sve lose i da nema zivota ovdje. Vjecita socijala i ista izverglana prica... Vjecita prica kako u inostranstvu tece med i mlijeko, kako je tamo bolje i kako je tamo, kao sto neko na forumu vec jednom rece, cak i trava zelenija. Lako je pobjeci, ali treba biti faca i ostati i pokusati nesto promijeniti.
Kukate kako su izbjeglice i dosljaci ovdje preuzeli sve, a sta mislite sta cete vi biti kad odete u inostranstvo? Gradjani prvog reda? Radicete na visokim polozajima? Nesto sumnjam u to... Bicete isti ti doslajci i izbjeglice koji vam se ovdje gade... Samo sto cete tamo imati nekih eurica u dzepu, pa cete iamti cime da zakrpite rupe u svom prodanom dostojanstvu i prosupljenoj dusi iz koje ce vjecito da curka nostalgija za rodnim krajem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
*Sisiban* je napisao:
Uostalom, živjeti ovdje i nije tako strašno ako ne dozvoliš da te sva ta sranja oko tebe iznerviraju i ako vrtiš svoj film...

Upravo tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
again... "otis'o je svak' ko valja,neki vani a neki ka nebu..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 19:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2006, 16:31
Eh, pa to sto su izbjeglice otvorile nesto u ovom gradu, ne vidim u cemu je problem tu? I nije tacno da samo oni pocinju nekakav posao.

Ako bilo ko zapocne ovdje kakav legalan posao to je za pohvalu.

Da li ja ostajem u RS?
Odgovor: DA

Razlog za ostajanje: Ovdje se moze bas sve.

Postoje dvije opcije:
1. Kukati i ne uraditi bas nista sa svojim zivotom i umrijeti na kraju
2. Trgnuti se i prionuti na ucenje i posao i razvijati ideje

Vecina ce reci - "a sta raditi?"

A ja bih dao jedan primjer pa probajte.

Recimo, udjem u prodavnicu i pogledam sve proizvode koje uvozimo.
I sta na kraju mi pravimo?? Obicno neko smece bez kvalitete i sa odvratnom ambalazom.

Pa ne treba nista izmisljati! Samo praviti isto sto stranci prave!

Skontati dobru ambalazu, dobro ime i kvalitet 1000x bolji od bilo kojeg stranca a cijenu prilagoditi dzepu potrosaca. I brate moj, dovesti strance u tu poziciju da jos obaraju cijene svojih proizvoda. I natjerati ih da odustanu ili da bar imaju domaceg konkurenta koji ih prca.
I jos navesti kao hrvati "DOMACI PROIZVOD" i dosadjivati reklamom na tv-u.

Medjutim, omladini je danas bitno samo da odu popiti kau (koju mama finansira) i otici u kladionicu po "laku lovu".

Moje misljenje je da je drzava idealna za zivot a da je vecina ljudi corava i lijena da bilo sta poduzme.
A onaj koji ne moze ovdje nista uciniti nece moci ni u inostranstvu.
To je zato sto je u genima usadjena klica komunizma i svi ocekuju da ce za sjedenje u drzavnom preduzecu od 7 - 15h, dobiti i platu i more i 2 mjeseca odmora.

A sta mislite, da ovdje nista ne valja, zasto bi stranci kupovali sve nase drzavne i privatne firme?? A? Zato sto nasa stoka nema mozga i tako ce biti dok se god neko ne opameti od nasih "cobana" da potjera stoku da razmislja i radi.

POZDRAVLJAM SVAKOG KO ODLUCI DA ZAPOCNE PRIVATAN BIZNIS!
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Jao, Boze... Ovdje imam normalan zivot, zaista mi nishta ne fali... Ali necu zauvijek da tapkam u mjestu zato shto:
- nema faxa koji cu da upishem u Italiji (zasad studiram samo ono shto mi je potrebno da odem)
- nema post-diplomskog koji hocu da upishem
- nema beneficija za studente
- ljudi rade za male plate, a privatnici "drze monopol"..... A i nemam zelju da budem privatnik ovdje...
- ljudi gube vrijeme, zivot je uzasno usporen
- neke stvari su skuplje, a nekvalitetnije... Eto, npr. onaj Mango nije neki kvalitet, a skuplji je nego u Italiji... Ima li to logike? Damjan robna kuca mi se ne svidja, samo onaj NafNaf
- ne mogu da putujem po Evropi jer nismo u Europea-i.
- profesori na faxu su neljubazni i uzasni - chast izuzecima
- ne mogu da vidim neki dobar koncert, ako i bude, cijene su uzasne... A i ne mogu svaki put u Bg....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 22:10 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
licno mi se skoro nista ovdje ne svidja...narod...sve tri naroda (zna se na koga mislim), vlada, skolovanje :-? (kao vojska sto bi rekli oni koji su otisli u inostranstvo, i pored toga nista ne valja), i da ne nabrajam sta sve ne volim...jedino sto volim su predjeli i zemlja svih zemalja bivse jugoslavije, i naravno, moram reci da su mi najljepse zene na svijetu zene sa nasih prostora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 22:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2002, 01:00
ja sam vec vani a dok sma bio u BIH trazio sam bilo kakav nacin da odem van.
Zbog cega? Postavio sam jedan post na Obrazovanje i vidjecete samo jedan od razloga

Iako ni vani nije ako ali je puno bolje nego u BIH

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
benneton je napisao:
POZDRAVLJAM SVAKOG KO ODLUCI DA ZAPOCNE PRIVATAN BIZNIS!
:)

svaka cast! potpisujem !! :thumbright:

smatram da se sa pametnim ulaganje u sebe, dobrom srecom i prosjecnom investicijom itekako moze uspjeti na svome banjaluckom tlu :queen:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 06:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
vi o private biznisu k'o o kupovini hljeba u piljari....da se tako lako pocinje svi bi bili guzde...vi mora da vam tate vec imaju pa ce te naslijediti privatluk pa ste 'puni idekja' poslovnih.....??
Nezdravo smo mi trziste i drzava ...uspijesni privatnici su 99 % ratni profiteri, koji su do kesha dosli u 'zlatno' vrijeme ...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 08:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Bravo Godfather.
Nemozes od papirologije, birokratije oka otvoriti a kamo li kakav biznis.
A i ako krenes u privatluk ... cuvaj se reketasa ... i slicno.
Privatluk u Bosni se sveo na kafanu i trgovinu ... sverc i varanje drzave.
Da privatnici placaju sve dadzbine, da placaju i prijavljuju radnike "po zakonu" - drugom rijeci da ih max ne iskoristavaju drugacije bi bilo.
Narod vidi ono sto hoce da vidi ... privatnika koji gradi kule i gradove, voza bijesna auta ... ali nije sve tako "bijelo" kao sto izgleda.

Citiraj:
smatram da se sa pametnim ulaganje u sebe, dobrom srecom i prosjecnom investicijom itekako moze uspjeti na svome banjaluckom tlu

To troje iskombinovati uopste nije lako ... nije nemoguce ali nije lako.

Citiraj:
Treba pokazati malo hrabrosti i entuzijazma, vratiti se, zasukati rukave i doprinijeti da grad na Vrbasu postane ljepši i privlačniji za sve.

Vrijeme radnih akcija je proslo.
U ovoj borbi za opstanak entuzijazma je malo, a jos manje onih koji misle na "opste dobro".

Citiraj:
Skontati dobru ambalazu, dobro ime i kvalitet 1000x bolji od bilo kojeg stranca a cijenu prilagoditi dzepu potrosaca. I brate moj, dovesti strance u tu poziciju da jos obaraju cijene svojih proizvoda. I natjerati ih da odustanu ili da bar imaju domaceg konkurenta koji ih prca.

:D , naucna fantastika. Priznaj da ni ti sam u ovo ne vjerujes.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

EZAN, stidi se!

Smatram da bi ti trebao prvi otici u inostrantsvo, jer tvoji stavovi su puni trulezi i pesimizma. Vjerujem da tako i stvarnosti huskas druge da nista ne rade.
Zbog ljudi sa takvim stavovima ova drzava i propada.

Citiraj:
Nemozes od papirologije, birokratije oka otvoriti a kamo li kakav biznis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:12 
Majstor
Majstor

:D ,
EZAN je silom NEPRILIKA vec 14-u godinu vani.
I vjeruj mi - znam sta pricam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ovakve price trebaju se ispracati deportacijom iz zemlje a ne sa pogrdnim rijecima.

Smatram da bi ti trebao prvi otici u inostrantsvo, jer tvoji stavovi su puni trulezi i pesimizma. Vjerujem da tako i u stvarnosti huskas druge da nista ne rade da nista ne valja.
Zbog ljudi sa takvim stavovima ova drzava i propada. Propale bi i druge.

Citiraj:
Ne<>mozes od papirologije, birokratije oka otvoriti a kamo li kakav biznis.

To uopste nije tacno. Za sve ti treba informacija pa i za to. Malo se informisi pa onda pricaj.
Odes lijepo do prvog advokata koji se razumije u te stvari, i on ti da informacije. E onda, ako hoces da ti on odradi te stvari brze, platis mu 300-400 km, koje ces ti kao "snalazljiv covjek i pun ideje" da skontas, pa to zavrsi za mjesec dana ili ti odradjujes to 4 mjeseca. (ima varijanta da to pocnes u Laktasima, tamo ide dosta brze i koliko cujem jeftinije - Dodik, sta ces)
Finansije ti jos trebaju za prostor, depozit(2000,00KM) za banku i jos nekih popratnih troskova. A ovo se sve odnosi na d.o.o.. A ako ti treba s.r. to je dosta jeftinije.

Ne svidja vam se vas gazda? Ne dobijate platu koju ste zasluzili svojim postenim radom? Smatrate da bi ste VI mogli bolje uraditi i da bi ste bili posteniji privatnik? ZAJEBITE PRIVATNIKA KOJI VAS ZAJEBAVA!

Komunisticki gen, a?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
:D ,
EZAN je silom NEPRILIKA vec 14-u godinu vani.
I vjeruj mi - znam sta pricam.

A ne, ne znas ti sta pricas. I taj svoj stav zadrzi za sebe. Koji ga klinac i iznosis kad si vec tu? Volis da zivis u tudjoj drzavi?

Nista, ti sa svojim BMW dodji ovamo i "stvaraj zazubice" nasem "siromasnom" narodu.

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
vi o private biznisu k'o o kupovini hljeba u piljari....da se tako lako pocinje svi bi bili guzde...vi mora da vam tate vec imaju pa ce te naslijediti privatluk pa ste 'puni idekja' poslovnih.....??
Nezdravo smo mi trziste i drzava ...uspijesni privatnici su 99 % ratni profiteri, koji su do kesha dosli u 'zlatno' vrijeme ...

Treba ti "samo" obrazovanja i pozitivne energije da mrdnes dupe i uradise nesto.
Sta imas od to dvoje?

PZDRV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:

Kako je to samo otrcana prica. Stara mnooogo mnooogooo godina.
Hoces u rat? Najbolje bi bilo opet da se zarati pa da i ti probas zaraditi.

Ode vrijeme Godfather... a ti samo navali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:43 
Majstor
Majstor

Citiraj:
ZAJEBITE PRIVATNIKA KOJI VAS ZAJEBAVA!

Zajebite privatnika - dajte otkaz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 09:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Citiraj:
potpuno sa slazem Tomo Sokota sa tobom,gdje se god okrenes izbjeglice su sve pootvarale i rade zemlja crna gori,a mi banjalucani i dalje tezgarimo i crncimo kod istih tih privatnika( izbjeglica),sto samo kukaju i kazu da nemaju nista.Robna kuca Kastel,zenit i dr sve oni drze,ma UZAS.

Sta bi ti radila da bi bila izbjeglica ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]