Eh, pa to sto su izbjeglice otvorile nesto u ovom gradu, ne vidim u cemu je problem tu? I nije tacno da samo oni pocinju nekakav posao.
Ako bilo ko zapocne ovdje kakav legalan posao to je za pohvalu.
Da li ja ostajem u RS?
Odgovor: DA
Razlog za ostajanje: Ovdje se moze bas sve.
Postoje dvije opcije:
1. Kukati i ne uraditi bas nista sa svojim zivotom i umrijeti na kraju
2. Trgnuti se i prionuti na ucenje i posao i razvijati ideje
Vecina ce reci - "a sta raditi?"
A ja bih dao jedan primjer pa probajte.
Recimo, udjem u prodavnicu i pogledam sve proizvode koje uvozimo.
I sta na kraju mi pravimo?? Obicno neko smece bez kvalitete i sa odvratnom ambalazom.
Pa ne treba nista izmisljati! Samo praviti isto sto stranci prave!
Skontati dobru ambalazu, dobro ime i kvalitet 1000x bolji od bilo kojeg stranca a cijenu prilagoditi dzepu potrosaca. I brate moj, dovesti strance u tu poziciju da jos obaraju cijene svojih proizvoda. I natjerati ih da odustanu ili da bar imaju domaceg konkurenta koji ih prca.
I jos navesti kao hrvati "DOMACI PROIZVOD" i dosadjivati reklamom na tv-u.
Medjutim, omladini je danas bitno samo da odu popiti kau (koju mama finansira) i otici u kladionicu po "laku lovu".
Moje misljenje je da je drzava idealna za zivot a da je vecina ljudi corava i lijena da bilo sta poduzme.
A onaj koji ne moze ovdje nista uciniti nece moci ni u inostranstvu.
To je zato sto je u genima usadjena klica komunizma i svi ocekuju da ce za sjedenje u drzavnom preduzecu od 7 - 15h, dobiti i platu i more i 2 mjeseca odmora.
A sta mislite, da ovdje nista ne valja, zasto bi stranci kupovali sve nase drzavne i privatne firme?? A? Zato sto nasa stoka nema mozga i tako ce biti dok se god neko ne opameti od nasih "cobana" da potjera stoku da razmislja i radi.
POZDRAVLJAM SVAKOG KO ODLUCI DA ZAPOCNE PRIVATAN BIZNIS!