banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 21:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2006, 15:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
The Godfather je napisao:
zoo vrtovi propadaju u Bg i Zg a mi smo se sjetili pametnjakovici da ga pravimo..kol'ko god to dobra stvar bila il' ne........mislim da ga mi-Bl sada u ovom trenutku ne trebamo...realno govoreci....gradu fali puno bitnijih stvari neophodnih za golu egzistenciju a ne majmuni i antilope....

Jesi li bio skoro u jednom od njih.
Ja sam bio u septembru u Bg i sasvim mi Ok izgleda.
A što se tiče ovog "našeg" to se radi u sopstvenoj režiji od strane Zorana Suvajca i uz pomoć donacija.
S obzirom da je investicija "rupa bez dna" mislim da sam prije nekog vremena pročitao da se traži su-investitor tako da se zainteresovani mogu slobodno javiti :D

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2006, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
o cemu ti pricas , kako i jedan zoo vrt moze "ok "izgledati , stavi sebe u poziciju zivotinja , ponavljam po stoti put zivotinjama je mjesto u divljini ,a ne da sluze eksponati za obrt kapitala jer one su ziva bica kao ti ili ja , a doticni "gospodin'" nek napravi kavez za sebe i nek u njemu lijeci svoje bolesne ideje , a nek izvor zarade trazi u necem drugom ,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 00:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
ako želite naučiti nešto o životinjama du su discovery chanel i national geographic
oni sigurno mogu ponuditi više informacija i znanja od bilo kojeg zoo-a a pogotovo potencijalonog banjalučkog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 11:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
groznium je napisao:
o cemu ti pricas , kako i jedan zoo vrt moze "ok "izgledati , stavi sebe u poziciju zivotinja , ponavljam po stoti put zivotinjama je mjesto u divljini ,a ne da sluze eksponati za obrt kapitala jer one su ziva bica kao ti ili ja , a doticni "gospodin'" nek napravi kavez za sebe i nek u njemu lijeci svoje bolesne ideje , a nek izvor zarade trazi u necem drugom ,

S kim ti bolan ratuješ?
Jes ti neki aktivista možda,vegetarijanac ili već nešto sasvim treće.
Ako ti smeta moj komentar ili dotični dingospo ( a ne vidim zašto bi se ti trebao tu kačiti) otvori temu pa opleti.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ratujem sa bilo kime ko misli da je normalno drzati u okovima ljudsku i zivotinjsku zajednicu odnosno cijeli bioloski sistem na zemlji . Ono sto mi smeta je sto se kroz zoo vrtove prezentuje potpuno pogresno devijatno ponasanje covijeka prema zivotinjama i prema prirodi uopste(da ne spominjem nacine na koje zivotinje i dobavljaju , ) ,hoces mozda da kazes da su zivotinje sretne u "ruzicastom " svijetu zoa ? koja je poruka toga gazite i mucite prirodu radi dobiti i to se prikazuje kao "normalno" i drustveno prihvatljivo ponasanje . covijek je dio prirode , ali nikako nije iznad prirode treba da nauci zivjeti u skladu sa njim ako ne zeli da pobije i unisti citav eko sistem zemlje i naposljetku ne unisti kroz to samog sebe .
Citiraj:
ako želite naučiti nešto o životinjama du su discovery chanel i national geographic
oni sigurno mogu ponuditi više informacija i znanja od bilo kojeg zoo-a a pogotovo potencijalonog banjalučkog

apsolutno se slazem , prvo sto je to puno bezbolnija varijanta (znaci nema ubijanja i mucenja istih !!) korisnija jer naucis kako se zivotinje ponasaju u normalnim prirodnim uslovima , za razliku od zoa gdje vidis samo golo prezivljavanje zivotinja koje nemaju nikakve aktivnosi nego su osudjeni da budu samo potlaceni eksponati kojima se "dive" posjetioci/teljke i naravno sto je takav nacin humaniji i civilizovaniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 19:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
murphy_law je napisao:
groznium je napisao:

S kim ti bolan ratuješ?
Jes ti neki aktivista možda,vegetarijanac ili već nešto sasvim treće.
Ako ti smeta moj komentar ili dotični dingospo ( a ne vidim zašto bi se ti trebao tu kačiti) otvori temu pa opleti.

zasto bi? zar tu ne govorimo o zoološkom vrtu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 21:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Jebote pa vi niste normalni. :D :D
Nenosite nista od zivotinjske koze nenosite jelde,nejedete meso,nemate pticu kod kuce u kavezu,niste vidili psa na lancu ribicu u akvarijumu. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2006, 00:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2006, 02:15
Jel iko gledo kad su prikazivali na TV-u nas Banjalucki ZOO hahahhaha
Zivtinje su dobre samo da nisu domace npr patka,kokos,prase,pa pa jedna divlja "lisica" oni kazu da su ovo divlje zivotinje hahahhahhahhahahha

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 15:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Hehehe... :D

Prije nekoliko dana, poja sestra sa klincem i mužem otišla u BL zoo vrt u Trapistima. Kaže: kakvi su kreteni - stavili kavez sa lisicama pored kaveza sa kokoškama. :lol:
Zamislite kakvi su živci i kod lisica i kod kokošaka...
*bem ti takav život. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 23:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
groznium je napisao:
svakako je konc logor za zivotinje zadnja stvar sto treba ovoj zajednici , ':evil:'

kon. logor za zivotinje! al bash!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 00:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...malo smo sjebali Majcicu Zemlju pa sada samo pokusavamo da koliko toliko ublazimo posljedice naseg idiotskog ponasanja kroz vijekove...slazem se da zoo vrtovi imaju svoje lose strane, ali je covjek prirodu toliko prilagodio sebi da da je opstanak velikog broja zivotinja u prirodi doveden u pitanje tako da su zoo vrtovi, uz nacionalne parkove i ostale zasticene oblasti, postali jedina mjesta u kojima pojedine vrste jos mogu da prezive...takodje, veliki broj ugrozenih vrsta nastanjuje podrucja nedovoljno razvijenih drzava ciji stanovnici imaju probleme da obezbjede egzistenciju za sebe, tako da im svijest o potrebama odrzavanja preostalih zivotinjskih vrsta i nije previse vazna, dok "zapadnjaci" posto su iskorijenili vecinu svojih autohtonih vrsta pokusavaju da donekle ublaze posljedice u drugim dijelovima svijeta...na kraju mislim da su zoo vrtovi postali neophodni, sta god ko mislio o tome...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

marcus_aurelius je napisao:
...malo smo sjebali Majcicu Zemlju pa sada samo pokusavamo da koliko toliko ublazimo posljedice naseg idiotskog ponasanja kroz vijekove...slazem se da zoo vrtovi imaju svoje lose strane, ali je covjek prirodu toliko prilagodio sebi da da je opstanak velikog broja zivotinja u prirodi doveden u pitanje tako da su zoo vrtovi, uz nacionalne parkove i ostale zasticene oblasti, postali jedina mjesta u kojima pojedine vrste jos mogu da prezive...takodje, veliki broj ugrozenih vrsta nastanjuje podrucja nedovoljno razvijenih drzava ciji stanovnici imaju probleme da obezbjede egzistenciju za sebe, tako da im svijest o potrebama odrzavanja preostalih zivotinjskih vrsta i nije previse vazna, dok "zapadnjaci" posto su iskorijenili vecinu svojih autohtonih vrsta pokusavaju da donekle ublaze posljedice u drugim dijelovima svijeta...na kraju mislim da su zoo vrtovi postali neophodni, sta god ko mislio o tome...

ma kojoj ugrozenoj vrsti ce bl Zoo vrt pruziti prezivljavanje mataret? :D
slazem se ja sa tobom u vezi nekih stvari. ali sam ipak protiv zoo vrtova...:) heh kao da si chitao Ishmaela:) tako zvuchi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 23:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
naya je napisao:
ma kojoj ugrozenoj vrsti ce bl Zoo vrt pruziti prezivljavanje mataret?

Kokoškama. Te punjena piletina, te ptičiji grip... Kokoške su veoma ugrožene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pa ajde druze marcuse reci nam i iznenadi nas koliko je to prirodni prirastaj zivotinja u u "ruzicastim " uslovima zoo vrtova ? , taj izgovor nema nema veze sa realnoscu , druga pozitivnija stvar je pravljenje nacionalnih parkova = zasticenih podrucja prirodnog ugodjaja gdje bi zivotinje bile sloboden i zivjele u skladu sa prirodom , jer kao sto sam vec napisao zoo vrtovi se ne rade radi spasenja zivotinja nego radi obrta kapitala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

groznium je napisao:
pa ajde druze marcuse reci nam i iznenadi nas koliko je to prirodni prirastaj zivotinja u u "ruzicastim " uslovima zoo vrtova ? , taj izgovor nema nema veze sa realnoscu , druga pozitivnija stvar je pravljenje nacionalnih parkova = zasticenih podrucja prirodnog ugodjaja gdje bi zivotinje bile sloboden i zivjele u skladu sa prirodom , jer kao sto sam vec napisao zoo vrtovi se ne rade radi spasenja zivotinja nego radi obrta kapitala

that's my point! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 06:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
groznium je napisao:
pa ajde druze marcuse reci nam i iznenadi nas koliko je to prirodni prirastaj zivotinja u u "ruzicastim " uslovima zoo vrtova

...nekih vrsta veci nego u prirodnom okruzenju...zadnji veci poduhvati su naseljavanje kolonije evropskih dabrova u rijeku Jadar u Srbiji i evropskog bizona u Poljskoj...a kao primjer dobro uradjenog zoo vrta navodim primjer minhenskog...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 13:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 14:57
Zaista,minhenski zooloski vrt je tako dobro uredjen da kad ssam tamo nemam utisak da sam u zooloskom vrtu,toliko je sve prostrano...
Zivotinje hodaju slobodno..naravno one koje nisu opasne po posjetice..
Iako, u sustini sam protiv zooloskih vrtova,tesko mi je gledati zivotinje zatvorene i SIGURNA sam da u onim malim prostorima,kavezima UZASNO pate...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ja sam jedan od glupana koji su dali pare za zoo Park u BL.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 18:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
Bitno je samo da smo dobili ZOO,razvijace se on vremenom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja sam jedan od glupana koji su dali pare za zoo Park u BL.
i jesi si izabrao kavez :D (kao i svi sto su dali pare za isto ) , mislim antidop pametan si covijek cemu si dao pare = za patnju zivog bica ) , mogao si ih dati i meni ili kupiti si racunar sa kojim mozes snimiti demo ili mini disk ,

Citiraj:
Zaista,minhenski zooloski vrt je tako dobro uredjen da kad ssam tamo nemam utisak da sam u zooloskom vrtu,toliko je sve prostrano...
Zivotinje hodaju slobodno..naravno one koje nisu opasne po posjetice..

nijedan zivotinjski vrt ne moze zamjeniti prirodno staniste zivotinja , ni "velicnom" jer su prirodna stanista svih zivotinja skucena u prostor ma koliko velkog zoo znatno veca , zivotinje u istom zoo vrtu nisu slobodne nego su slobodne samo da budu eksponati = izvor zarade bogatih vlasnika da bi se maloumnici divjeli zivotu zivotinje u zarobljenistvu .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]