banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 16:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Gde je onaj oslobodioc sto je pretrcavao tranzit i kacio fotografije ovuda po forumu, kao dokaz bojkota pasarele... tajfun...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 16:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 12:01
Znam tog klinca...ccc do prije 2 godine je bio normalan
Na tunjice,nema izbora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 17:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
žaoka je napisao:
...slike nisu za forum...

Sa slikama nisam nista odao, jer se registracija auta ne moze vidjeti, a onakvo auto nije jedino. I slike same po sebi su mutne, jer je slikano sa mobilnim telefonom.

Inace, toga dana sam prvi (i posljednji) put prosao ispod te iste pasarele (prije nesrece)... i bilo mi je krivo i dok sam prelazio ulicu, sto sam to uradio. No, nije bila moja ideja. Sad znam da cu preko one ici uvijek, a jos mi je mrsko prelaziti preko ove kod 'Kamela'. 2x ukrug do gore i isto toliko do dole. Glupo je napravljeno i ova kod 'Kamela' i ona kod Njegoseve ulice. Ali, sto se mora - mora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mangia je spomenuo ogradu, a ja vec nekoliko sedmica se nakanjujem postaviti temu sa pitanjem zasto oba tranzita u gradu nisu ogradjena. Vi se ovde pregonite ko je krivlji, pjesak ili onaj klinac?

Ljudi, kriva je samo vlast koja je dopustila da se tako nedovrsena cesta pusti u promet. A sto nedovrsena? Zato sto nije fizicki odvojena od ostatka grada. Da, ostatka grada, to je ipak tranzit i na njemu bi trebala vaziti pravila otvorene ceste. Dakle, tranziti nisu parkici za setnju ma koliko ulazili u teritoriju grada i zbog toga trebaju biti fizicki odvojeni ili zicom ili betonskim preprekma koje bi ujedno spriječile pjesake da ih prelaze (kod nas bi jos pametno bilo isti beton na vrhu premazati tovarnom masti) kao i automobile da preskacu u kontra trake kao u ovom slucaju i mozda jos gore u pjesacke zone pokraj tranzita.

Za pocetak bi dovoljna bila i zica po sredini jer bi to bilo dovoljno da vrati 98% onih sto su naumili prelaziti taj tranzit.

Pored citavog zapadnog tranzita, postoji jos jedna potencijalno opasna tacka u gradu. To je onaj potez oko Lesnine gdje staju autobusi i gdje djeca koja idu u Tehnolosku imaju obicaj prelaziti, a u utorak im se pridruzi jos masa naroda sa sela koja je pristigla na pijacu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 23:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2003, 19:29
Gore navedeno auto nije to koje je udarilo tog starca. Auto je dobro slupano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2006, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kad sam rekao da slike nisu za forum prvenstveno se odnosilo na to da ovo mozda citaju i gledaju porodice obojice unesrecenih...ovo je trajno i mislim da na to ne treba nikog podsecati...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2006, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaoka, ima malo istine u tom sto ti govoris, ali ako ce ta slika dovesti do toga da se desi samo jedan manje udes sa posljedicama tipa ugruvavanje onda joj je mjesto tu. A da ne pricamo jedan manje udes sa ovakvim posledicama. Mislim, da bi to porodicama itekako olaksalo njihovu muku.

Primjer: U jednoj juznoamercikoj zemlji vlasti su prije par godina po banderama i stubovima ulicne rasvjete postavljali lutke sa volanom u ruci objesene o konopac. Sa okacenom porukom: BRZO SAM VOZIO!

Jeste morbidno ali je imalo efekta.

I vjeruj mi i ovde treba tako jer prije par godina je vazilo misljenja da je onaj ko se veze u autu šonjo i nije se vezalo 95% vozaca, sada pogledaj i vidjeces da je situacija obratna. Ako racunamo otvorene ceste jer grad jos kaska.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2006, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...efikasniji bi bili zandari s radarima od slika...al dok je zima nama njih vani...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2006, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
taj jadnik sto je poginuo prije 20-tak dana mi je cijepao drva za dnevnicu...
:roll:

strasno...

ovaj nesrecni slucaj, zalosno sto se desio svakako, ali je opomena svima!!!! i vozacima a i PJESACIMA!!! koji prelaze tranzit, mada ima toga i na drugim lokacijama po gradu!

Ono sto je trebalo josh davno preduzeti je, postaviti policajce kod pasarela i neka kaznjavaju pjesake koji idu ispod, uraditi tako svaki dan, pa preskociti 1-2 dana, pa ponovo postaviti..

Zalosno je to sto vrlo cesto vidim policajce koji stoje sakriveni i uvuceni ispod nove pasarela prema petricevcu i cekaju kad ce neko da poveze 50 km/h (ogranicenje 40km/h) i cekaju 10-20 KM da usicare, pjesaci pretrcavaju im ispred nosa i ne koriste pasarelu.
Dakle, policija koja ce kontrolisati i kaznjavati nesavjesne pjesake!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2006, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj, efikasnije od policajca (zamisli kordon policije citavaom duzinom tranzita) su ograde. I skloniti tu glupost od ogranicenja, jer koja je tu svrha trosenja novca od poreznih obaveznika? Saobracaj se odvija jednako kilavo a i nesrece sa pjesacima se eto desavaju. Sve isto kao prije samo sto je potroseno ko zna koliko miliona maraka u eto nista? Pa valjda se novi putevi grade da bi bili ujedno bezbijedniji i brzi. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Pjesak nije trebao prolaziti ispod,ali da je vozac vozio normalno nesreca se mogla izbjeci,pa vozac ne bi trebao ostati nekaznjen.
Ako zeli biti vozac formule 1 nek se javi Eklstonu.

Moj brat je u osnovnoj nastradao od budale koja je takodje bjezala pred policijom,usao je u jednosmjernu i pokupio mog brata na trotoaru,jer mu je u toj ulici zivjela rodjaka,koja je sudija.
Brat je imao tezak potres mozga i ogromne plavo-ljubicaste,kasnije zeleno zute modrice svud po tijelu,jedva si mogao naci centimetar normalne boje koze.I imao je srecu jer se zgrada tada nadogradjivala,pa su zastitne mreze postavljene oko zgrade ublazile udar,nije odletio direktno na beton,vec je odletio na zicu,pa sa zice nazad na cestu.

Mislim da je krajnje vrijeme da policija pocne raditi posao za koji je placena.
Ok,vozis preko ogranicenja - 3 mjeseca bez vozacke,drugi put 6 mjeseci,treci put oduzmi mu vozacku trajno,pa cemo vidjeti koliko njih ce tako voziti.

Medjutim,kod nas policije nema nikad tamo gdje treba biti,ali je uvijek tu da usicari cenera i pusti dalje nenormalnog vozaca koji ce na sledecoj raskrsnici ubiti moje ili tvoje djete.
Juce je bila subota,dan kada divljaka za volanima ima vise nego dovoljno.
Vracala sam se kuci s posla oko pola 12 navece.
Ono je uzas,kad cujes automobil koji je ko zna koliko udaljen od tebe i stanes i gledas,jer mu ne smijes biti okrenut ledjima,ne znas hoce li budala koja svera okolo i skripi gumama i kurci se i izivljava po cesti zavrsiti na trotoaru,a ti pod njegovim tockovima.
I gdje je ta nasa divna policija vikendom?
Nisu samo vozaci problem vikendom,vec i pijani klinci koji nasrcu na prolaznike,na sve i svakoga.

A ovaj covjek je poginuo uzalud,niko se nece opametiti.
Hoce na dan dva,ali za 3 dana to ce biti stara vijest,a pjesaci ce i dalje ici preko tranzita.
Nazalost,jedini nacin da nasem narodu nesto utuvis u glavu je taj da ga lupis po novcaniku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Huh, naravno da je brzina tu odigrala svoje ali znate li i da brzina od 40-50 km/h moze biti fatalna? Nije da branim vozača jer da je novi Zakon o saobracaju usvojen on bi ostao bez dozvole prije nego so ju je i dobio jer kazu da je imao vec prijava zbog prebrze voznje.

Po tom novom Zakonu novi vozaci nisu vise izjednaceni sa onim starijim vec na primjer prve dvije godine apsolutno ne smije voziti izmedju 11 navece i 5 ujutro. Pa zatim, brzine su posebno ogranicene i da, kad se napravi prekrsaj tu nema vise suda itd vec sve ide automatizmom. Vozis brzo? Gubis vozacku i ponovo polazes. Opet vozis brzo? Dozivotno gubis vozacku... Itd.

A pjesaci, uhvatis ga na ulici gdje na treba bude i gospodine izvolite ici na predavanja o osnovama bezbijednosti saobracaja. Neces, e onda plati kaznu.
Pobogu, zasto placamo firme poput Auto moto saveza? Nek rade nesto. Sve se to moze lijepo rijesiti bez pravljenja neke policijske drzave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo jos nesto...

http://www.svet.co.yu/popup/2005/brzina/brzina_index.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 14:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Juce sam vidjeo ovog G.G. kako onom ulicom u Boriku (pored Tropica) prolazi svojom S8icom, sigurno je isao preko 100km/h, a sinoc je isti auto bio parkiran pred Kajakom .. Ima li on i malo savjesti? Da se meni, nedaj Boze, desi da mojom krivicom neko nastrada u saobracajnoj nesreci, ne znam kako bi reagovao, ali bi definitivno nebi bio pri sebi. O tome da izlazim iz kuce i zabavljam se, necu ni da pricam.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 01:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
V@nja je napisao:
Juce sam vidjeo ovog G.G. kako onom ulicom u Boriku (pored Tropica) prolazi svojom S8icom, sigurno je isao preko 100km/h, a sinoc je isti auto bio parkiran pred Kajakom .. Ima li on i malo savjesti? Da se meni, nedaj Boze, desi da mojom krivicom neko nastrada u saobracajnoj nesreci, ne znam kako bi reagovao, ali bi definitivno nebi bio pri sebi. O tome da izlazim iz kuce i zabavljam se, necu ni da pricam.

Otkud klincu od 19 godina audi i bora TO JE PITANJE sigurno ima taticu koji mu stoji iza leda ,SAMO KrVNA OSVETA JE resenje,znaci sinovi ovog jadnika sto je ubijen trebali bi da skinu bogatog taticu ovog klinca manijaka,nikakve kazne,novcane,zabrane ....OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 11:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
monstrum je napisao:
Njemu ne treba oduzeti ni vozacku ni slobodu, vec nesto trece, ako je vec i ranije pravio slicna sranja...

Slažem se s tobom u potpunosti, ali ja to ne bih ograničio samo na vozače već i pješake koje prave slične gluposti!

Koliki god kreten je onaj koji tako vozi automobil, ništa manji nije ni onaj koji pretrčava tranzit, a ljudi fino napravili pasarelu. :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
ja sinoc prolazio tom cestom, a-a pa niko ne koristi pasarelu :) koji glup narod....

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato sto je narod glup i stoka, ne zasluzeje nista bolje i efikasniej od ograde pa da mu ona govori kuda se moze a kude ne.

A ko voli pasnjake i slobodu da se krece kud hoce, neka ide iznad BL. Ima dosta praznog prostora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 18:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Maj 2005, 19:06
auto_web je napisao:

A ko voli pasnjake i slobodu da se krece kud hoce, neka ide iznad BL. Ima dosta praznog prostora.

Ko bi onda ostao u gradu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2005, 18:41
ja bih sigurno ostao!!!

Horoskopski znak, pravi veseljak,
srecna zvjezda vodi mene, volim pjesmu, vino, zene!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]