banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 15:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2006, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Zamisli da zivis negdje drugdje gdje se i zrak naplacuje?

Vjerovao ili ne ,u Zrenjaninu je postojala stavka u porezu koja se zvala "vazdusarina" :lol: ,samo to nije bilo za udisanje vazduha,vec za izduvne gasove.
A sad ozbiljno.RTV pretplata postoji ,nisam siguran,ali koliko sam cuo u svakoj zemlji(znam za Njemacku i za Austriju,gdje je mjesecna pretplata 15e, za dva drzavna programa).Ali ako imas kablovsku,tu je ukljucena i rtv pretplata,sto kod nas,mislim,nije slucaj.
U Hrvatskoj je pretplata oko 55,60 kuna(15,16 km)...Ni tamo ne placas pretplatu posebno ako imas kablovsku.
Stvarni problem je u tome sto su u tim drzavama to zaista nacionalne televizije.Znaci,kad ne moze se desiti da kada igra reprezentacija za koju navija vecina stanovnistva(mi i Turci koji cinimo desetak posto stanovnistva ,vjerovatno ne,ali povucite paralelu sa nama). ne bude prenoseno.
Na dnevniku su naravno proaustrijske vijesti i komentari,sto je sasvim normalno.
Kad bi se kod nas to uspostavilo na takav nacin(a mislim da smo ,uvodjenjem BHTV, sve dalje od toga) ,da ne bi bilo toliko odbojnosti prema tom porezu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2006, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ne smeta mi sto placam (a placam redovno) RTV pretplatu,ali mi smeta kako se taj novac trosi!!!

RTRS i ne gledam.
Ako nekad nesto i pogledam to je mozda 1-2 puta u 6 mjeseci.
TV inace jako malo gledam.
Svidja mi se Opina emisija "Lezeci policajac" (ako je to na RTRS?).

Ne svidja mi se sto na RTRS ne vidim da rade nesto pametno sa tim novcem koji dobiju od gradjana.
Ako ne znas ili neces da napravis nesto zanimljivo i kvalitetno - onda se finansiraj kao i svi drugi,od reklama.
Ali zasto bi se oni trudili kad ce svejedno dobiti gomilu novca. :roll:

Ne smeta mi sto placam pretplatu,ali mi smeta nacin na koji se prikupljena pretplata trosi.
Ja bih radije da taj novac ide za nesto pametnije - za otvaranje i finansiranje servisa za pomoc starim i bolesnim osobama za koje nema ko da brine,za pomoc za udomljavanje djece iz domova,za izgradnju i finansiranje vrtica za djecu sa posebnim potrebama,za izgradnju psihijatrije (da,cesto je spominjem,jer je i precesto vidjam,posto zivim u blizini)...ma za bilo sta pametno.
I mislim da se ljudi ne bi ni bunili sto placaju "porez na posjedovanje televizora" kad bi znali da se taj novac trosi na neke dobre stvari.A ovako,kad znas da te pare idu onom ko ih nije zasluzio,onda ti je muka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2006, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
A tek prijenosi utkamica su problem koji je potpuna budalestina.

Nije ni najmanja budalestina.Upravo je to nesto sto je nacionalno,ako je fudbal najvaznija sporedna stvar na svijetu,a kod nas je izuzetno popularan, onda bi ja to neprenosenje utakmica nacionalnog tima za kojeg navijaju gotovo svi stanovnici okarakterisao veoma teskom rjecju, diskriminacijomc ili necim jos gorim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2006, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
ventilator je napisao:

Ne svidja mi se sto na RTRS ne vidim da rade nesto pametno sa tim novcem koji dobiju od gradjana.
Ako ne znas ili neces da napravis nesto zanimljivo i kvalitetno - onda se finansiraj kao i svi drugi,od reklama.
Ali zasto bi se oni trudili kad ce svejedno dobiti gomilu novca. :roll:

kad znas da te pare idu onom ko ih nije zasluzio,onda ti je muka.

nazalost taj novac odlazi za BH tv servis to je ono sto niko nije javno izjavio ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2006, 12:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Lear je napisao:
Nemojte biti naivni. Ne placa se RTV taksa za usluge RTRS. Da se placa za usluge RTRS ja bih placao i 2X vise jer je to moja nacionalna TV kojoj zelim sve najbolje da promovise kulturu naroda Republike Srpske i da cuva moj maternji jezik, srpski jezik. RTV taksa se placa kao porez na dobro koje se zove televizor i radio aparat i svi koji ga imamo moramo placati i RTV taksu.

ehm moram da reagujem na ovo
u posljednje vrijeme sve vise ta tv prica na hrvatskom jeziku, pusta filmove sa hrvatsim titlom (pa nek` samo Hrvati kazu da nema nec. tv u Bosni namjenjene njima), promovise chobanluk,...
postavlja se pitanje sta mi onda placamo a uopste ne koristimo njihovu uslugu?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2006, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Par glupih pitanja? Zar se porez ne plati prilikom kupovine tv aparata?

Drugo, na osnovu čega se došlo do pomenute cifre od 5 KM, cijene nekog rada? Kojeg rada? Kome taj rad treba da ga i plaća? Meni takav rad ne treba. A najkrvavije je kad kažu da im novac treba da bi bolje radili?

Pa gospodo znate li vi koliko naroda izginu radeći kod kojekakvih ,,gazda,, za sitnu lovu i tih 5 maraka im može biti za 5-7 dana hljeb kupovati? O penzionerima i drugim da ne govorimo.

Kako Vas nije stid?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2006, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Citiraj:
RTV taksa se placa kao porez na dobro koje se zove televizor i radio aparat i svi koji ga imamo moramo placati i RTV taksu

Citiraj:
Zar se porez ne plati prilikom kupovine tv aparata?

Porez koji se plati prilikom kupove TV aparata je porez na promet roba, dakle time se oporezuje prometovanje nekog dobra. Prva konstatacija ne stoji, jer bi po tom principu trebala da se placa npr. taksa za ves masinu jer siva voda koju ispusta ves masina oneciscuje okolinu bla bla bla...

RTV taksa je nacin finansiranja drzavne televizije (kako god je nazvali) direktno iz dzepa stanovnistva umesto iz budzeta (koji se takodje puni novcem poreskih obveznika)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2006, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hm, kao ona treba jel?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heh drzavne tv....zar to nije onda BHT ? :PPPPP

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 16:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
BSE je napisao:
u posljednje vrijeme sve vise ta tv prica na hrvatskom jeziku, pusta filmove sa hrvatsim titlom...

Tacno. A koliko se samo buke diglo na forumu HRT-a kada je u filmu "Snajdlerova lista", koji je bio prikazan na HRT-u, bilo par srpskih rijeci u titlovima (tipa istorija umijesto povijest...).

Po ovim porezima trebamo onda puno toga jos da placamo. Video - jer snimamo 'copyrighted' program, ves masinu - jer zagadjuje okolinu [sto rece Warlock], kompjuter - jer i tu mozemo gledati tv program na internetu... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 17:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
FLASH je napisao:
...kompjuter - jer i tu mozemo gledati tv program na internetu... :roll:

U Švicarskoj ko ima hispeed interent u kući dužan je da plaća TV pretplatu čak iako ne posjeduje tv aparat. A vjerujte mi da čak provjeravaju da li imaš mobilni telefon koji ima FM, a na stranu to što gledaju da li u automobilu imaš radio, s tom razlikom što je pretplata kod njih nenormalno skupa za naše pojmove (600 KM na godišnjem novu za tv i radio). Rijetke su zemlje u svijetu koje nemaju tv pretplatu. Jedna od njih je npr. Španija gdje su 1963. godine usljed velikog broja apstinenata napustili sistem rtv pretplate kao vid finansiranja javne tv, a to opet usljed istorijskih činjenica (diktatura, uloga javne tv...). Bilo kako bilo, javnu tv svugdje će finansirati građani, direktno ili indirektno, što zavisi od modela koji se usvoji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 18:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
sR je napisao:
Zeleni Obad je napisao:
Gluposti, sve same gluposti preko ledja naroda koji danas placa 17% na nekada besplatne ljekove...

normalno kad smo stoka obicna ... NEKA NAM SE NAJEBU MAJKE nista bolje nismo ni zasluzili ...

p.s. RTRS da je jedna trecina hrvatske televizije platio bih im bez razmisljanja tv pretplatu, a ovako nikad im necu platiti ...

i treba nam.........
cuticemo i trpiti i placati, a neko ce ladno te pare trpati u svoj dzep....
placacemo pretplatu i na patike koje obuvamo i hlace koje oblacimo, pa pobogu to je dobro koje se mora platiti da bi se imalo...
pih

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...gde god je drzavni menadzment nesposoban(100% slucajeva) donesi zakon koji propisuje porez na to(govno)...zasto onda ne uvedu i poreze na svaku propalu firmu koja ne moze prodati svoj proizvod...

...a zasto rtrs nije konkurentna na trzistu...jer ne proizvodi proizvode koji se mogu prodati...narod nece da kupuje tj. gleda njihova preseravanja...onda nema marketinga, nema love i na kraju dobijes porez koji ce da sjebe i pojeftini telekom operatere...jer su njima prisili naplatu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
kad jaro odjavi telefon, kako ce onda da vrse naplatu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
koliko samo tekmi Srpske reprezentacije i srpskih klubova nisu prenosili sa obrazlozenjima da nedaaju muslimani,nedaju stranci,ide BHTV dnevnik dok su to sranje emitovali preko rtrs,......da vas ne podsjecam na ovu zadnju tekmu izmedu SCG i muslimanske reprezentacije kad su pustili onog debelog muslimana sa BHTV1 da komentarise tekmu,mislim da se svima dizala kosa na glavi od njegovih antisrpskih komentara....................................

60 % od prikupljene preplate ide i muslimanskoj BHTV sa koje se siri antisrpska propaganda,a i sama RTRS je pod direktnom kontrolom okupacionih snaga , njihovih poltrona i dupeuvlakaca takozvana RTRS je najmanje SRpska

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
e svashta....zapljena televizora

jao kako che neko tu pustiti krv ......zamislite samo kad odu nekom bajunu u neku vukojebinu da pljene TV :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
laoce je napisao:
A sad ozbiljno.RTV pretplata postoji ,nisam siguran,ali koliko sam cuo u svakoj zemlji(znam za Njemacku i za Austriju,gdje je mjesecna pretplata 15e, za dva drzavna programa).Ali ako imas kablovsku,tu je ukljucena i rtv pretplata,sto kod nas,mislim,nije slucaj.
U Hrvatskoj je pretplata oko 55,60 kuna(15,16 km)...Ni tamo ne placas pretplatu posebno ako imas kablovsku.

pa nikakav problem nije ujediniti to sve na jedan racun... znaci u austriji se placa rtv pretplata 15e a kad uzmes kablovsku placas 30e za usluge kablovske a tu ti je uracunata i rtv pretplata. to se isto moze i kod nas napraviti tako sto ce ti racun za kablovsku biti 10KM+rtvpretplata(6KM)=16KM
ali se ne radi na tome zato sto ne ide u prilog kablovskim operaterima. smanjio bi se broj korisnika koji bi htjeli kablovsku zato sto je u njoj uracunata pretplata zato sto na drugoj strani postoji mogucnost da se to ne placa.... a poznavajuci nas mentalitet i vec postojece stanje koje to potvrdjuje svi hoce to placanje rtv pretplate da izbjegnu.

sto se tice reprezentacije sve je to malo diskutabilno... zato sto je nasa reprezentacija reprezentacija BIH a ne SCG a to sto mi navijamo za SCG.... dalje ne treba da pricam... znaci opet smo nekako u raskoraku sa vremenom i prostorom. u prilog tome ide i samovolja urednika programa... koji iz inata vjerujem nece da pustaju te utakmice mada bi sponzorski prostor u tim terminima bio bolje popunjen... ali kao sto sam rekao ne igraju ni pare ulogu vec sujeta prema gledaocima srpske nacionalnosti!

pitanje bi se vrlo lako moglo rijesiti da se program rtrs poboljsa... mislim da bi kvalitetan program svi placali kao sto sada svi placaju 10KM za kablovsku samo da bi imali kvalitetne slike programa hrvatskih televizija kojima je programska sema bogata dobrim emisijama serijama i filmovima.

takodje kad bi se pretplate odvojile... pa kad bi stanovnici RS placali samo za rtrs a ovi iz FBIH kako god hoce, to me ne interesuje, onda bi se takodje povecale uplate rtv pretplate za rtrs.... ali je to ne izvodljivo zato sto je takav jedan sistem bio prije ali je ukinut od MZ zato sto skodi UJEDINJENJU BIH.

rezime:
stanje kakvo je takvo je... stvorio se vakum u kome nema pomaka i kako mi se cini takvo i ostaje. nema nekog pravicnog rjesenja... tj mi imamo mozda rjesenje ali ono treba da prihvati MZ a to onda nije rjesenje... pa na kraju svega da zakljucimo da RJESENJA NEMA!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 16:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2002, 01:00
OK, traze novac za pretplatu, porez ili kako ga zvali ali onda treba da ukinu reklame u filmovima, utakmicama... kao na svim Pay TV. ja u italiji imam sky (ali zato imam 6 filskih kanala, sve utakmice italijanskog prvenstva i champions.... bez reklama)

HOCES PRETPLATU = IZBACI REKLAME

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
U Njemackoj placas 16 € mjesecno za ARD i ZDF, ko ima kablovsku to placa extra i nema veze sa pretplatom.
Zato, poslije 20h na ARD i ZDF nema reklama recimo...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
kod mene se u kuci, recimo, placaju 4 racuna za fiksni telefon, znaci 4 broja i na svaki je uracunata pretplata, pri tome su 3 u stambenom objektu a jedan u poslovnom.
Ja to uglavnom placam i uradim sledece: platim rtv pretplatu na "glavni" telefon u stanu, a ostala 2 broja ne placam, jer tamo i nema tv , a i ne bude se stalno, a u poslovnom prostoru naravno da ne.
ALi i tome se moze dohakati :wink: sve te brojeve prevedes na jedno ime (sto je do NG bilo besplatno ) i onda fino legalno placas samo na jedan broj, sto je i njihova odluka.

I na to sve placam 9,90 km Elta-kablovsku.

U svakom slucaju ja smatram da je apsurdno odvojeno lacanje RTRS pretplate, jer ja RTRS gledam preko kablovske i ne pravim nikakvu razliku izmedju ona preostala 34 kanala. Po meni RTRS treba da trazi od kablovske pravo emitovanja i da eventualno trazi naplatu.
A to oduzimanje TV -a je tragikomicno. Zasli su po siromasnim, istocnim dijelovima, gdje znaju da ljudi nemaju (vecinom) kablovskih operatera, niti imaju veci izbor kanala vec su uglavnom orjentisani na RTRS pa su onda nasli da se na njima kola slome. Zalosno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]