Ovo o čemu ti govoriš je psihologija ovaca. Kad neko mjesto postane "in" onda svi ko ovce trče tamo da vide i da budu viđeni. Ja sam jednom ušao i izašao nakon 2 minuta. Nisam bio baš opčaran onim što sam vidio i čuo.
Onaj ko je započeo temu je spomenuo klubove. Sedmica bi se možda i mogla tako okarakterisati ako je klub mjesto koje ima neko obezbjeđenje i gdje ne može baš svako ući. Inače klubova u pravom smislu riječi kod nas i nema. Malo je mjesta gdje može ući samo ograničen broj ljudi, pa da ne moramo jedni druge čepati cipelama i gurati laktovima u rebra. Skoro da i nema mjesta gdje sviraju neki poseban tip muzike mimo Hr, Sr i strane mainstream muzike. Nema kluba gdje sviraju blues ili hip hop ili samo RNB, ima nešto što se zove Jazz Club ali ja tamo to nisam čuo, ima nekoliko mjesta gdje se svira neki house ili neka alternativa, kao npr. npr. Castra, Mr. X, 22-jka, Irish Pub i još neki što je dobro, a očito je da narod žudi za tim što se vidi po uvjek istoj ekipi u ovim spomenutim kafanama.
Diskoteke su jadne po pitanju muzike koja se pušta. Nije to pitanje mog ukusa jer gledajući druge vidim da je i njima bezveze muzika, da bi htjeli malo mrdnut kukovima a nemaju na šta. DJevi ponavljaju istu muziku sa nekoliko CDova koje su kompajlirali, kako se meni čini, da bi je slušali dok se vozaju u autu sa jakim zvučnicima, pojačalima i vuferima, a stalo im je da se što dalje čuje. Muzika nema nikakav ritam, nego je samo tumpa tumpa. Pri tom DJevi kao da su slijepi pa ne vide da im nakon neke dobre pjesme koju uspiju pogoditi slijedi 5 loših i da narod prevrće očima u iščekivanju. Ja bi odmah lagano prebacio na nešto drugo, ali oni nemaju materijala ili im gazde ne daju. Vezano za ovo zadnje bio je jedan slučaj u onom "klubu" u podrumu hotela Bosna gdje sam jednom otišao do DJa da ga molim da nešto pusti i ja pri tom pogledam na CDove na policama i vidim nekoliko strašno moćnih naslova, pa ga onako usput pitam da pusti bilo šta sa tih, jer sigurno ne bi promašio, a on mi kaže da bi i on to uradio ali da mu ne daju jer nije po ukusu gazde. Ja slegnem ramenima i vratim se svom društvu.
Lisa_Simpson je napisao:
Shta to prichash, jadna...?

Odushevljena si Bum Bum Rumom? Bljak.... Sad svi tamo hoce da idu, a tako mali prostor....... Shto reche Gluecifer, tamo se nakupi i ljudkog i duvanskog smrada.... Ne moze se plesati, ne moze se stajati.... Ne znam, nasha raja voli kad se otvori neshto novo, pa svi nagrnu tamo.... Ne shvataju da je sve isto sranje - drugo pakovanje..... Da bar ima vishe nekih zivahnijih mjesta, sve je postalo mrtvachko... Ne mislim zivahnije kao da pushtaju neku fush muziku, ali shto se mene tiche, moze i techno, moze i rock, samo da se raja pali i zari....!