banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:41 Danas je 15 Jun 2026, 15:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 118 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Astor_Piazzolla je napisao:
LaShante je napisao:
uvek ima alternativnih mesta
pogotovo za vas urbane, koji niste seljaci
parkovi su prelepi
klupa na sve strane
drakstori takodje imaju jako dobru ponudu
a ukoliko vas se nakupi dovoljno da skupite 50-ak maraka
iznajmicu vam ja svoj podrum :2gunfire:

Pa iskereno da ti kazem ,to i jeste veliki problem Banjaluke !
Ne mislim ja da su urbani oni koji slusaju punk,rock ili ne znam sta vec i mlate glavom i kontaju da su cool ali kulturni ljudi,ljudi koji su rodjeni i odrasli u BL,kojima je do k.urca stoje,cane i ostalih nemaju gdje da odu na kafu.
A i ako postoji mjesto gdje se moze na kafu desi se slijedece...
Primjetio sam da kada se na jednom mjestu krene skupljati gradska raja,normalni momci i djevojke ,poslije mjesec dana puno je raznih "ruljaka" koji su culi da je to sad "in" i da ce tu biti vidjeni i sada svi dolaze na to mjesto. To se desilo i sa Hard Rockom (jos ranije) i sa Pubom,i sa Klubom umjetnika,Jazz klubom,a ni Castra ne odoljeva... nazalost
Ali na kraju krajeva mozda ce i oni jednom da se urbanizuju i skontaju da su sada u BL a ne u Glamocu,Grahovu,i Drvarau.....

To je bila i poenta ovog posta... Ja sam htjela da kazem da nemam gdje da popijem kafu jer poslije mjesec-dva to ce mjesto postati "kul" i dolazice ili djeca ili seljaci... Nije mi jasno kako ljudi ne vide da neko mjesto nije za prikazivanje pred drugima vec ljudi jednostavno hoce tu da popiju kafu u miru i ne slushaju stoju... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LaShante je napisao:
od svih navedenih kafana usao sam jedino u rok
a kad meni ljudi koji slusaju boba marlija ,a pricaju o urbanizaciji,
budu odredjivali sta je in
pucacu si u koleno

i da ti pravo kazem i ja i moj caca smo rodjeni u banjaluci ali nije lepo ljude razvrstavati po opstinama

Inache, ja slusham Boba Marleya, ali ga slusham zbog sebe, svidja mi se ta vrsta muzike... Ne razumijem to razvrstavanje na ljude koji to slushaju i koji ne slushaju... Svako ima svoj izbor. A shto se tiche priche o urbanizaciji, ja je ne shirim, postavila sam ovaj post jer je stvarno dosta Stoje i Cane i hocu jedno normalno mjesto u ovom gradu gdje nece pushtati shit... Ja ne slusham samo reggae, slusham svakakvu muziku, samo ako je kvalitetna... Ako mislish da ovdje u ovom gradu neko odredjuje shta je in, a shta ne-zavaravash se. Ta odluka je individualna, a vishe je onih koji se priklanjaju kichu i shundu nego onih koji stvarno zele da naprave normalnu, kulturnu sredinu...
A da i ja tebi pravo kazem, i ja, i moj "caca" i moja baba i moj deda su rodjeni ovdje. (ako vec hocesh da naglashish da si Banjaluchanin)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LaShante je napisao:
da to jeste tacno
ali ja bi od 100 izlazaka
svih 100 radje izasao sa nekim iz glamoca
nego sa nekim ko slusa alternativnu muziku, pusi marihuanu, glumi anarhistu

A zashto? I ko ti je rekao da svi koji vole neku alternativnu muziku pushe marihuanu? Uostalom i da je pushe, kakve veze to ima ako se s njima moze normalno razgovarati...?! A shto onda svi koji ne vole alternatvniju atmosferu fino sebi ne nadju mjesto za izlazak i ne prestanu letati i kvariti super mjesta kojih je BILO u ovom gradu? Sada se nema gdje sjesti ni na klupu...
I ti sad govorish da ne treba razlikovati ljude iz druge opshtine, a ti se kachish za ljude koji pushe marihuanu? Zashto bi oni bili razlichiti od ostalih "normalnih" ljudi??!! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
jeste bili u klubu 22 na abaciji kako se renovirao???

OK mjesto za kaficu ( preporuka ) a sad je in robinzon ( radi Mico i Indijanac ) samo bruka tesko je naci parking...

samo to mi je smjesno " alter mjesta " napravi si kafu kuci i pusti boba ako ti je do toga, ni jedan normalan vlasnik nece za 4% ljudi ( koji slusaju tu muziku a uglavnom su i svorc :wink: ) otvarati specijazizovan lokal... propao bi za pola godine kad bi mu se navukli kojekakvi klosari

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Lisa_Simpson je napisao:
LaShante je napisao:
da to jeste tacno
ali ja bi od 100 izlazaka
svih 100 radje izasao sa nekim iz glamoca
nego sa nekim ko slusa alternativnu muziku, pusi marihuanu, glumi anarhistu

A zashto? I ko ti je rekao da svi koji vole neku alternativnu muziku pushe marihuanu? Uostalom i da je pushe, kakve veze to ima ako se s njima moze normalno razgovarati...?! A shto onda svi koji ne vole alternatvniju atmosferu fino sebi ne nadju mjesto za izlazak i ne prestanu letati i kvariti super mjesta kojih je BILO u ovom gradu? Sada se nema gdje sjesti ni na klupu...
I ti sad govorish da ne treba razlikovati ljude iz druge opshtine, a ti se kachish za ljude koji pushe marihuanu? Zashto bi oni bili razlichiti od ostalih "normalnih" ljudi??!! :roll:

Citiracu samo jedan ot tvojih postova ali cu reci da se apsolutno slazem sa svakom rjecju koju si rekla u ovoj temi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drigi je napisao:

OK mjesto za kaficu ( preporuka ) a sad je in robinzon ( radi Mico i Indijanac ) samo bruka tesko je naci parking...

samo to mi je smjesno " alter mjesta " napravi si kafu kuci i pusti boba ako ti je do toga, ni jedan normalan vlasnik nece za 4% ljudi ( koji slusaju tu muziku a uglavnom su i svorc :wink: ) otvarati specijazizovan lokal... propao bi za pola godine kad bi mu se navukli kojekakvi klosari

Vec rekoh da mi nije bitno koje je mjesto in, a koje ne... Chuh da je u Robinzonu ok po danu, josh nisam bila jer mi je daleko da idem pjeshke zbog jedne kafe... :D
Inache, kad smo vec kod te kafe, da mi se sjedi kod kuce kao nekoj babi, popila bih je kod kuce i ne bih uopshte stavljala ovaj post... Ja idem na kafu zbog prijatne atmosfere, a i zelim da odem malo da vidim shta se deshava u gradu, a da pri tome ne slusham neki shit od muzike... Shto se tiche Boba Marleya, ne slusham samo njega, slusham josh svashta od muzike, ako je ona iole kvalitetna...
Najgore od svega shto si napisao jeste da jedan vlasnik kafica nece da otvori neki lokal za 4% ljudi koji su uglavnom shvorc (?!). Na osnovu chega si to ocijenio? Iako si stavio smileya, meni to nije nimalo smijeshno... Chak i da ljudi imaju samo za tu kafu koju ce popiti, onda neka je bar popiju negdje gdje je atmosfera ugodna, da ne protrace i tu jedinu marku koju su uzicali od staraca... Chudno mi je shto si se uopshte dotakao te teme da ljudi koji slushaju alternativnu muziku nemaju para... To je stvarno glupo, nemam komentar na takvu apsurdnu izjavu! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiracu samo jedan ot tvojih postova ali cu reci da se apsolutno slazem sa svakom rjecju koju si rekla u ovoj temi...

Thx. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 09:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
drigi je napisao:

Vec rekoh da mi nije bitno koje je mjesto in, a koje ne... Chuh da je u Robinzonu ok po danu, josh nisam bila jer mi je daleko da idem pjeshke zbog jedne kafe... :D
Inache, kad smo vec kod te kafe, da mi se sjedi kod kuce kao nekoj babi, popila bih je kod kuce i ne bih uopshte stavljala ovaj post... Ja idem na kafu zbog prijatne atmosfere, a i zelim da odem malo da vidim shta se deshava u gradu, a da pri tome ne slusham neki shit od muzike... Shto se tiche Boba Marleya, ne slusham samo njega, slusham josh svashta od muzike, ako je ona iole kvalitetna...
Najgore od svega shto si napisao jeste da jedan vlasnik kafica nece da otvori neki lokal za 4% ljudi koji su uglavnom shvorc (?!). Na osnovu chega si to ocijenio? Iako si stavio smileya, meni to nije nimalo smijeshno... Chak i da ljudi imaju samo za tu kafu koju ce popiti, onda neka je bar popiju negdje gdje je atmosfera ugodna, da ne protrace i tu jedinu marku koju su uzicali od staraca... Chudno mi je shto si se uopshte dotakao te teme da ljudi koji slushaju alternativnu muziku nemaju para... To je stvarno glupo, nemam komentar na takvu apsurdnu izjavu! :roll:

Pitala si zasto nema alter mjesta u gradu, ja sam ti fino odgovorio... Ljudi koji bi izlazili na takva mjesta nema puno i cisto ekonomski gledano takav projekat se nebi isplatio, ako ti imas para za bacanje onda otvori jedan cannabis coffee shop i kuiraj.

Ja ti to govorim iz licnog iskustva, moji su vlasnici kafica i znam sta govorim. Ako recimo imas kaficu za 1km ili manje ( a kafic ti se ne nalazi u centru- parkic ) navuce ti se lokalni klosari koji ce sjediti po cijeli bozji dan, kojekakvi pijanci navece( opijanje na teku ce biti normalna stvar ) itd. Uglavnom normalan svijet ti nece izlaziti a zarada ce ti biti minimalna a posla ogromno jer nece biti dana bez kakve pi**arije. Ako ides na dugu soluciju ( da sredis mjesto, razlicite kafice, pica , coctaili, dignes malo cijenu , dolazice ti sminkeri itd... ali njima treba njihova muzika - eventualno bluz preko dana ali navece to vec nebi islo...)

mislim, kafic je posao kao svaki drugi, ako si u minusu propadas... moj otac je odrastao na Purplu, hendrix-u, Zepellinu itd. ali mu ne pada na pamet da to pusta u lokalu.

Ne kontam kada cete shvatiti da je Banjaluka mali grad i da nemoze imati svaku glupost koju ste vidjeli na televiziji ( ne postoji ta kupovna moc u narodu ). Osim toga postoji par mjesta gdje se preko dana moze popiti kafica uz lagani bluz i vi samo trazite dlaku u jajetu za svoje neke frustracije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 09:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
drigi =D> =D> =D> =D>

slazem se sa svakim slovom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 09:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
E nek' si im rek'o... podrzavam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 13:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
:notworthy: :wave:

bilo sta reci na ovo drigi-jevo je suvisno

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
E nek' si im rek'o... podrzavam...

A shta konkretno podrzavash?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Zivjele Stoja,Cana,Maca,Daca,Raca i naravno Dzej !!!!

Pa eto ni Slave nisu ko sto su nekad bile! Treba da se ocita slavska molitva kod jednog mog jarana, i sad je predlozio drugom jaranu (zivi zajeb.) da on to uradi, misleci da ce biti interesantno vidjeti ovoga kako ce jednom nesto ozbiljno da uradi do kraja, sto je ovaj i obecao! A ovaj cita
redom slavaricu i nabraja: :book: Vasilija velikog, Grigorija Bogoslava, Jovana Zlatoustog, [-o< Sv. Petra i Pavla, Matiju, Marka, Luku i Jovana, Sv. Petku, Sv. Nedjelju (Ned'lju-prim. prev. :D ) ),... itd i na kraju kaze:"... i naravno Dzej"!!! :D I da sad ne opisujem dalju reakciju mladjih, i izraze na licima starijih: :D :mad: :lol: :shock: O:) :-s :silent: :angry1: :confused2: :lol: :confused1: :sad7: :laughing4: :hmph: :angry7:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 16:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Pa ljudi zar morate uvjek izlaziti,ima interesantnijih hobija osim neaktivnog dnevnog sjedenja u kaficu i takozvanog uzivanja uz kafu.

ps.al mozda vam je to i jedini izbor, inace ne bi se toliko kontalo znacenje rjeci izaci i ne bi svako tako paranoicno brinuo gdje popiti 'benu kafu????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ne mogu da se nacudim.
stalno se nesto dijelimo na urbane i ruralne, na gradjane i seljake, na one koji slusaju rok i folk, na plave i crne, ovakve i onakve...
niti jedna diskusija na ovim forumima ne moze da prodje, a da se ljudi odmah ne pocnu dijeliti... zalosno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
hm.. da Banjaluka je jako specificna sto se toga tice, to prije nije bilo tako.
Prica mi stari, oni su isli i na rok koncerte ali i kad je svirao neko od poznatih Banjaluckih izvodjaca folk muzike..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi ovaj post nije namijenjen onima koji hoce da se svadjaju ko je seljak, a ko ne... Ne smatram da su seljaci oni koji slushaju narodnu muziku, kao shto vec navedoh, izbor je individualan. Ako mi se ne svidjaju mjesta u ovom gradu, zelim da odem negdje na neko prijatno mjesto, zashto se ljudi odmah krenu kachiti da sam ja "neka urbana". Dobro svi znamo shta znachi izraz urban, nemoj nas uchiti, matere ti, kad pishesh rijechnik umjesto rjecnik. A shto se tvog komshije tiche, ako on misli da je urban, njegova stvar. Ja za sebe mislim da sam kao svako drugi i valjda se u ovom gradu treba naci mjesto kao shto je Scout ili KIC. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 08:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nemam ja nista protiv nikoga, samo me takve predrasude nekih likova totalno nerviraju... ja cijelo ljeto provedem u bastama Scouta, dede Luke ili Castre... lezim gledam Vrbas, kuliram... niti me zanimaju ljudi oko mene ili muzika ( dok nije preglasna ), sjedim sa djevojkom ili drustvom i to je to. Sad ne mogu da shvatim da nekog moze da iritira to ako ( on misli ) da je neko iz Glamoca sa njim u kaficu. Sta mu to smeta. To su neke licne frustracije tipa : nisam siguran u sebe ili nisam sarmantan i nemogu ( ne smijem ) startati djevojku a onda u glas za to okrivljuje sve ostale ( glej onog sa Manjace tata mu kupio auto ... a mala sa njim cista sponzorusa, kurva samo zbog para ) itd.

Prestanite gledati druge, pobrinite se za sebe, svi su se goli rodili. Svi traze neke razloge. Slusa ti se neka muzika, u redu , boga mu ljubim sigurno poznajes kakvog konobara , ako ga zamolis pusti ce ti tvoj cd ( mozda ne u Milenijumu ali u kakvom manjem kaficu sigurno )...

najlakse je reci tu i ru izlaze takvi i takvi ( a vecina tih koji tako pisu nisu ni bili na tim mjestima )

evo cim stignem napisat cu ok mjesta ( po mojem izgoru i zasto ) za dnevne kafice pa recite ako se slozite sa mnom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
drigi je napisao:
Nemam ja nista protiv nikoga, samo me takve predrasude nekih likova totalno nerviraju... ja cijelo ljeto provedem u bastama Scouta, dede Luke ili Castre... lezim gledam Vrbas, kuliram... niti me zanimaju ljudi oko mene ili muzika ( dok nije preglasna ), sjedim sa djevojkom ili drustvom i to je to. Sad ne mogu da shvatim da nekog moze da iritira to ako ( on misli ) da je neko iz Glamoca sa njim u kaficu. Sta mu to smeta. To su neke licne frustracije tipa : nisam siguran u sebe ili nisam sarmantan i nemogu ( ne smijem ) startati djevojku a onda u glas za to okrivljuje sve ostale ( glej onog sa Manjace tata mu kupio auto ... a mala sa njim cista sponzorusa, kurva samo zbog para ) itd.

Prestanite gledati druge, pobrinite se za sebe, svi su se goli rodili. Svi traze neke razloge. Slusa ti se neka muzika, u redu , boga mu ljubim sigurno poznajes kakvog konobara , ako ga zamolis pusti ce ti tvoj cd ( mozda ne u Milenijumu ali u kakvom manjem kaficu sigurno )...

najlakse je reci tu i ru izlaze takvi i takvi ( a vecina tih koji tako pisu nisu ni bili na tim mjestima )

evo cim stignem napisat cu ok mjesta ( po mojem izgoru i zasto ) za dnevne kafice pa recite ako se slozite sa mnom

=D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drigi je napisao:

Slazem se s tobom, vidish kako se moze sve fino, bez svadje... 8)

P.S. Kad vec spomenu da si ljeti u tim bashtama, mozda te i znam... :D

Vrh

[ 118 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]