Lisa_Simpson je napisao:
drigi je napisao:
jeste bili u klubu 22 na abaciji kako se renovirao???
OK mjesto za kaficu ( preporuka ) a sad je in robinzon ( radi Mico i Indijanac ) samo bruka tesko je naci parking...
samo to mi je smjesno " alter mjesta " napravi si kafu kuci i pusti boba ako ti je do toga, ni jedan normalan vlasnik nece za 4% ljudi ( koji slusaju tu muziku a uglavnom su i svorc

) otvarati specijazizovan lokal... propao bi za pola godine kad bi mu se navukli kojekakvi klosari
Vec rekoh da mi nije bitno koje je mjesto in, a koje ne... Chuh da je u Robinzonu ok po danu, josh nisam bila jer mi je daleko da idem pjeshke zbog jedne kafe...
Inache, kad smo vec kod te kafe, da mi se sjedi kod kuce kao nekoj babi, popila bih je kod kuce i ne bih uopshte stavljala ovaj post... Ja idem na kafu zbog prijatne atmosfere, a i zelim da odem malo da vidim shta se deshava u gradu, a da pri tome ne slusham neki shit od muzike... Shto se tiche Boba Marleya, ne slusham samo njega, slusham josh svashta od muzike, ako je ona iole kvalitetna...
Najgore od svega shto si napisao jeste da jedan vlasnik kafica nece da otvori neki lokal za 4% ljudi koji su uglavnom shvorc (?!). Na osnovu chega si to ocijenio? Iako si stavio smileya, meni to nije nimalo smijeshno... Chak i da ljudi imaju samo za tu kafu koju ce popiti, onda neka je bar popiju negdje gdje je atmosfera ugodna, da ne protrace i tu jedinu marku koju su uzicali od staraca... Chudno mi je shto si se uopshte dotakao te teme da ljudi koji slushaju alternativnu muziku nemaju para... To je stvarno glupo, nemam komentar na takvu apsurdnu izjavu!

Pitala si zasto nema alter mjesta u gradu, ja sam ti fino odgovorio... Ljudi koji bi izlazili na takva mjesta nema puno i cisto ekonomski gledano takav projekat se nebi isplatio, ako ti imas para za bacanje onda otvori jedan cannabis coffee shop i kuiraj.
Ja ti to govorim iz licnog iskustva, moji su vlasnici kafica i znam sta govorim. Ako recimo imas kaficu za 1km ili manje ( a kafic ti se ne nalazi u centru- parkic ) navuce ti se lokalni klosari koji ce sjediti po cijeli bozji dan, kojekakvi pijanci navece( opijanje na teku ce biti normalna stvar ) itd. Uglavnom normalan svijet ti nece izlaziti a zarada ce ti biti minimalna a posla ogromno jer nece biti dana bez kakve pi**arije. Ako ides na dugu soluciju ( da sredis mjesto, razlicite kafice, pica , coctaili, dignes malo cijenu , dolazice ti sminkeri itd... ali njima treba njihova muzika - eventualno bluz preko dana ali navece to vec nebi islo...)
mislim, kafic je posao kao svaki drugi, ako si u minusu propadas... moj otac je odrastao na Purplu, hendrix-u, Zepellinu itd. ali mu ne pada na pamet da to pusta u lokalu.
Ne kontam kada cete shvatiti da je Banjaluka mali grad i da nemoze imati svaku glupost koju ste vidjeli na televiziji ( ne postoji ta kupovna moc u narodu ). Osim toga postoji par mjesta gdje se preko dana moze popiti kafica uz lagani bluz i vi samo trazite dlaku u jajetu za svoje neke frustracije.