U gradu su prije dvije tri godine mega popularni bili "Savić marketi".. bila sam u "magacinu" jednog od tih koji je ubrzo zatvoren. Magacin sam stavila pod navodnike jer ono što smo zatekli nije ličilo na magacin..nego na smetljište, nebiste vjerovali da suhomesnati proizvodi leže po prljavom betonu..poispadali iz poderane kartonske ambalaže, jogurti koji su u roku trajanja..pokvareni..zašto? Nije u pitanju samo "prekucavenje" datuma proizvodnje.
Zato što gospoda vlasnici ili direktori kako hoćete..rashladne vitrine ne drže na propisanoj temperaturi..štede struju..šta li već,pa se dešava da kupite pokvarene mliječne proizvode koji su u roku trajanja..postoji još dosta primjera.
Makroprom je jedan u nizu samo, "javnih trovačnica".
Pročitala sam komentare tipa "siromašnija populacija je prisiljena da kupuje takve jeftine proizvode", ne bih se baš složila sa tom konstatacijom. Niko nije bogat toliko da kupuje jeftinu u ovom slučaju prejeftinu robu.Bolje kupiti jedan sok umjesto 5 litara ko zna kakvog otrova koji košta svega 1KM. Ne treba biti mnogo pametan pa skontati da 2,5l soka ne može koštati 50 ili 80pf, može ali "soka".
Ono što je siromašnijoj populaciji potrebno da preživi su osnovne namirnice čija je cijena u svim prodavnicama približno ista, a ne otrovi koje Makroprom proizvodi.