banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 20:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Citiraj:
Raste vodostaj Une u Kostajnici!

Na području opštine Kostajnica vodostaj rijeke Une je u porastu i u 18.00 časova je iznosio 483 centimetra, što je za 41 centimetar više u odnosu na mjerenje u 11.00 časova.
Poplavljeno je 30 objekata, a dvije porodice su evakuisane iz Ulice Ranka Šipke, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Magistralni put Kostajnica-Kozarska Dubica je i dalje u prekidu, a na zaštiti stanovništva su angažovani svi ljudski i materijalni resursi.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 45202.html

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
jel´ ima neko od vas, koji idete za doboj i koji ste direktno u kontaktu sa ugrozenim, paypal ili racun u banci na koji bi mogla prebaciti nesto malo love, da kupite hranu za bebe i da stigne u prave ruke?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
@TNS Ok, sacekamo.

Napravimo sajt onda sa tim informacijama i ziroracunom, i da ga prevedemo na sto vise jezika?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
"Из Бјелорусије ће у понедјељак у Србију слетјети авион IL-76 са четири арегата од 100 kw, 20 генератора, 30 пумпи, 20 шатора за по 20 људи, 5.000 ћебади и 20.000 месних конзерви."

Права помоћ. :cat:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
stigmata je napisao:
jel´ ima neko od vas, koji idete za doboj i koji ste direktno u kontaktu sa ugrozenim, paypal ili racun u banci na koji bi mogla prebaciti nesto malo love, da kupite hranu za bebe i da stigne u prave ruke?

Sutra sa BLCa krece nekoliko automobila za Doboj... Evo poruka, pa ako hoces vidi sa njim... Nikola se zove...

Citiraj:
Sutra sa BLC-a vozimo u Doboj pakete pomoci. Jedan dio će ići ličnim autima. Neka se svi ljudi koji su u mogucnosti da idu svojim autima jave u inbox ili na ovaj broj telefona 065 388 745.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Ja imam onu NLB internet karticu, ali nisam nikad primala novac na nju, tako da ne znam da li je u funkciji to.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Stigmata, sacekaj i ti ako si vani.

NiZ, polako sa sajtom. Bitno je da sve bude oficijelno inace ce zavrsiti kao Kurirove lazi. Imam neke ideje kako da se ovo kanalise, ali sacekajmo konkretnu informaciju iz Vlade.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
icobh je napisao:
Vidiš, mogao bih staviti to na ova svoja dva domena, ionako zjape.

icobh je napisao:

Samo malo, jel ti to ozbiljno? :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TNS, nije li ovo dovoljno proslijediti, samo prevesti da i danci znaju o cemu je rijec -> link

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
josaBL je napisao:
Jutros sam odnio hranu i stvari u CK, i planirao sam pomoci sta treba, pa su me usmjerili ka gradskoj opstini, koji su nas u autobusu prevezli do vatrogasnog doma u dervisima.
Bilo nas preko 100, a samo 15 lopata... Cekao sam, dok mi nije pukao film, onda je par nas otislo pomagati ljudima u Budzaku i nize...
Organizacija katastrofa...
Odoh sad dalje...

I ja sam bio tu. :mad:
Jeste da smo stajali dva sata, ali smo na kraju dobili lopate i moju grupu su poslali u Podgoričku. Nismo imali niti vođe niti koordinatora niti bilo koga da nas raspoređuje pa smo išli ko gdje stigne da pomogne. Za ona tri-četiri sata (tamo smo došli negdje poslije 2) mislim da sam uspio očistiti dosta mulja. Al ono što je najgore, ljude samo interesuje da mulj izbace iz svog dvorišta, a to da li će ga izbaciti na ulicu ili u komšijino dvorište (pa nek se onda on pati sa tim) ih zabole ona stvar. Sreća pa sam čistio tamo gdje su bile dostupne tačke i neka nekorišćena površina za odlaganje mulja.

Martinke sam nekako uspio da očistim (vatrogasna stanica ima odličan aparat za čišćenje istih), ali vjetrovka je morala na pranje. Sutra ako mognem, otićiću da volontiram, ali mislim da neću biti raspoložen da opet čekam lopatu dva sata.

Poslednji put menjao Sass Drake dana 17 Maj 2014, 23:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije dovoljno NiZ. Gubi se gomila novca (vecina?) iz malih donacija. Od 10-20-30 €. Jer je provizija 30-50 evra za prebacivanje na konto u BiH.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Plava Maca je napisao:
Ja imam onu NLB internet karticu, ali nisam nikad primala novac na nju, tako da ne znam da li je u funkciji to.

joj jest mi zao, a taman sam na tebe mislila jer si pomenula da ides za doboj.

zar nije neko sa foruma imao paypal kada se skupljala lova za onog decaka sa bolesnim ocem?

@tns jesam, vani sam. sutra cu spakovati nesto odjece od svog malenog i poslati. mislila sam kupiti i hranu za bebe, ali sutra nista ne radi, a mislim da jos samo sutra skupljaju pomoc. zato mi se ova varijanta ucinila dobrom, jer ne sumnjam u postenje pojedinih forumasa. placem za tom jadnom decicom :cry:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sass Drake je napisao:
I ja sam bio tu. :mad:
Jeste da smo stajali dva sata, ali smo na kraju dobili lopate i moju grupu su poslali u Podgoričku. Nismo imali niti vođe niti koordinatora niti bilo koga da nas raspoređuje pa smo išli ko gdje stigne da pomogne. Za ona tri-četiri sata (tamo smo došli negdje poslije 2) mislim da sam uspio očistiti dosta mulja. Al ono što je najgore, ljude samo interesuje da mulj izbace iz svog dvorišta, a to da li će ga izbaciti na ulicu ili u komšijino dvorište (pa nek se onda on pati sa tim) ih zabole ona stvar. Sreća pa sam čistio tamo gdje su bile dostupne tačke i neka nekorišćena površina za odlaganje mulja.

Martinke sam nekako uspio da očistim (vatrogasna stanica ima odličan aparat za čišćenje istih), ali vjetrovka je morala na pranje. Sutra ako mognem, otićiću da volontiram, ali mislim da neću biti raspoložen da opet čekam lopatu dva sata.

Nadam se da ste svjesni da taj mulj ne smije ostati tu. To je isto kao da si septicku jamu istovario pored ograde.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mala, problem je ako ljudi nemaju para. To sa Paypala ce njima leci 5. juna na konto. Shvatas problem?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kozarska Dubica:

Citiraj:
Prema posljednjim informacijama od 21:25 situacija sa potencijalnom poplavom u Kozarskoj Dubici je i dalje stabilna. Najkritičnije je još uvijek u Špilji gdje je voda prekrila magistralni put, a izvode se radovi na zaštićavanju okolnih objekata u slučaju daljeg rasta vodostaja. Kej je siguran i zaštićen, a ako je suditi prema najnovijim informacijama iz Kostajnice i Novog Grada gdje su vodostaji u stagnaciji isto bi se moglo dogoditi i na području Kozarske Dubice za nekoliko sati.

http://www.radiofeniks.com/info-2125-iz ... ke-dubice/

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Mala, problem je ako ljudi nemaju para. To sa Paypala ce njima leci 5. juna na konto. Shvatas problem?

da, to sam totalno iskljucila :(

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pomocices ti, nebrini se :D

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo gdje možete dostaviti pomoć
Citiraj:
Volonteri u Banjaluci na nekoliko punktova skupljau sve što je potrebno za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama. Mlijeko, ulje i konzervirana hrana ovog trenutka su najpotrebniji, poručili su volonteri koji u banjalučkom Domu omladine.

Građani, mahom mladi ljudi, donose proizvode, ali su potrebe mnogo veće. Iz Crvenog krsta su apelovali da su neophodni hrana i pelene za bebe!

Pogedajete gdje i kako možete pomoći:

1. Svi ljudi koji mogu da ponude prevoz i učestvuju u distribuciji paketa molimo da se jave Udruženju Nova generacija na telefom 923 - 270 i 065 / 784 - 968 radi daljih instrukcija.
Apelujemo na donacije vode i konzervisane hrane!!!! Adresa Udruženja Nova generacija - Njegoševa 23

2. I u naselju Nova Varos (uze podrucje tzv. Lorkino naselje) u ulici Petra Radjenovica 29,na mjestu stare krojacke radnje, takodje se prikuplja pomoc. Kontakt telefon (051) 312-735.

3. Robne rezerve Republike Srpske izjavile su da im nedostaje hrane za bebe i pelene, pa ko ima mogućnost da ih obezbjedi neka ih dopremi u Klinički Centar BL, gdje se nalaze njihove prostorije.

4.Pomoć možete dostaviti i u prostorije OŠ "Jovan Cvijic.

5. Svi mještani iz Kuljana, Barlovaca i Zalužana koji su zainteresovani da daju svoj doprinos u vidu jednokratne pomoci ugroženom stanovništvu (hrane-konzervi, hrane za bebe, deka, garderobe, obuće, higijena: vlazne maramice, gel za suvo pranje ruku, asepsol, toalet papir, pelene za odrasle, ulosci i tampon), da je dostave u skolu u Kuljanima od 18 do 20 časova.

Takodje Svi mjestani iz Kuljana i Barlovaca koji su zainteresovani da daju svoj doprinos u vidu jednokratne pomoci (hrane-konzerve, hrana za bebe, deke, garderoba...) Da ostave na sljedecim lokacijama s.t.r Crvena Jabuka i caffe pizzerija Uno Momento u Kuljanima. O mogucim dodatnim lokacijama bicete naknadno informisani. Unaprijed zahvalni i sa ponosom isticemo da je jedna tura vec poslana u Crveni Krst Banja Luka.

6. Crveni Krst Banja Luka

7. Omladinski Centar Banja Luka

http://istinito.com/index.php/banja-luk ... istvu.html

Od sutra i u dvorani Mejdan!
PS U tekstu piše Omladinski centar, a u pitanju je Dom omladine.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
skeva je napisao:

Nadam se da ste svjesni da taj mulj ne smije ostati tu. To je isto kao da si septicku jamu istovario pored ograde.

Znam, ali nismo imali gdje drugo da to blato sklonimo. Niti su nam ovi iz Civilne (ili odakle su već bili) gdje da ga odlažemo već smo morali poslušati one koji žive u kućama oko kojih smo čistili. Nadam se da će ovi iz Čistoće ili kad već pokupiti. Ako neko ima nezaposlenu pumpu za vodu nek je odveze tamo. Podrumi su im puni vode.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

........

Poslednji put menjao NiZ dana 17 Maj 2014, 23:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]