banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 09:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Lolly je napisao:
Ne branim nikoga ali i ovde cu ponoviti, kad politicari idu negdje i angazuju se odmah skupljaju politicke poene a kad ne idu, onda ih pljujemo jer nista ne rade vec samo sjede u foteljama.

A ovo je vremenska nepogoda koja se tesko tj.nikako ne moze predvidjeti. Voda i vatra su cudo. Bilo cija vlada, lokalna vlast ili opstinska nije svemocna. U ovim situacijama bi i vecim i bogatijim zemljama trebala i pomoc volontera i pomoc drugih drzava.

naravno da se sa ovolikom vodom teško nositi, ali činjenica je da je organizacija nula. i to samo iz razloga što u vladi i opštinama sjedi pola nesposobnjakovića i jako je malo dobrih i vrijednih ljudi.

dva primjera:
drugar zvao onaj broj 121 da pita gdje da se prijavi da volontira, dadnu mu drugi broj da zovne, na drugom broju mu izdiktiraju neki treći broj, na trećem broju pojma nemaju.
pitao jednog policajca gdje se može prijaviti da volontira, ovaj nema pojma.
pitao onda policajca ispred palate predsjednika, ni on nema pojma.
ode u opštinu pošalju ga u tamo neku sobu, ni oni nemaju pojma nego ga vrate na recepciju.
na recepciji mu portir kaže imaš 13-ku za Budzak pa idi dole treba im pomoći, ALOOOOO!?

kod rebrovačkog groblja djeca od 17 godina u patikama mokra do kože gaze kroz vodu preko koljena sa vrećama pijeska u rukama da bi spriječili da voda poplavi okolne kuće i za čitav dan niko iz opštine se nije udostojio da dođe i vidi koliko je kritična situaciji niti da obezbjedi bilo kakvu hranu i piće. došao crveni krst i donio čorbu i okolne komšije nabavile piće.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Шајин je napisao:
pitao jednog policajca gdje se može prijaviti da volontira, ovaj nema pojma.
pitao onda policajca ispred palate predsjednika, ni on nema pojma.

Ovo je glupo. I za očekivati je da policajac ispred SDK nema pojma gdje je potrebna pomoć al' nepostojanje bilo kakve organizacije u ovome je katastrofalno. Za koji qrac služi civilna zaštita i za šta ti ljudi primaju plate? Još sada kada nastupi nestašica hrane, a hoće, pokazaće se prava nesposobnost vlasti i njihova nezainteresovanost za narod koji ih bira.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ajmo forumaši, sutra ujutro obuvajte gumene čizme i idemo da očistimo kuću kod JaLično1987.
Ko ne zna gdje je neka dođe kod crkve u Česmi i idemo zajedno, ima na desetine kuća u kojima je čitav sprat uništen.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
malaMarina je napisao:
najbolji su ovi marketi sto povecavaju cijenu vode ,olosi ..

Ko? Gdje?

Juče i danas sam u 15-ak različitih prodavnica bio, svuda iste cijene.

Jedino što sam čuo da je bilo u Srbiji, i to Vučić rekao na konferenciji da je bio jedan.
Gdje u RS?
Znači toliko se sere da ljudi povećavaju cijene, a niko nema konkretno i jedno jedino ime.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Bas sam htio to pitati. Non stop se prica ali ostaje na tome.

Ko i gdje povecava cijene?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Apsolutno se slazem s tim da je dosta nesposobnjakovica i da ima lose organizacije.
Htjela sam samo reci da ne treba generalizovati te da ni Mico Micic a ni Nada Tesanovic nisu krivi za sve sto nas je zadesilo.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Philby je napisao:
Ajmo forumaši, sutra ujutro obuvajte gumene čizme i idemo da očistimo kuću kod JaLično1987.
Ko ne zna gdje je neka dođe kod crkve u Česmi i idemo zajedno, ima na desetine kuća u kojima je čitav sprat uništen.

Када?

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo sada treba dobro pretresti po vertikali i horizontali. Ako je potrebno traziti pomoc od stranih organizacija koje imaju KNOW HOW u borbama sa elementarnim nepogodama. I njima je lakse i jeftinije obrazovati strucno jezgro od lokalnih ljudi, nego slati tehniku i svoje ljudstvo hiljade kilometara daleko.

Dok je ovo svjeze, treba iskoristiti saznanja i iskustva koja sada postoje. Inace, vreme jede sve. Pa i ovo.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 17 Maj 2014, 17:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Daljac je napisao:
zna li neko da li je poplavljeno Perduvovo groblje?

Nije, nije groblje ni juce bilo poplavljeno, ali one ulice iza, pa do Vrbasa (Ilije Grasanina i ostale) su bile do groblja skoro metar pod vodom, a dole pri Vrbasu i 2+, znaci uzas. Ali sad se povukla voda skroz, bili mi danas, obilazili, znaci strasno sta je voda sve uradila. :( Na onom mostu se nakupila tona smeca, drveca, svega, imam par slika, okacicu kasnije.
A danas smo trebali ici u Prijedor, cekali da nas pozovu, ali izgleda da se i tamo pocela voda povlaciti pa nema potrebe, hvala Bogu.
I da, maloprije prosli kraj CK, prepuno ljudi i hrane/stvari, svaka cast ljudi!

Poslednji put menjao zerocool dana 17 Maj 2014, 17:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Oni snose jedan dobar dio krivice.
Zašto ne funkcioniše civilna zaštita? Ljudi se većim dijelom sami snalaze i organizuju.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Gazimestanac87 je napisao:
Philby je napisao:

Када?

Čim prije, najkasnije do 8. Čim završimo možemo dalje jer mnogi ne mogu ni za deset dana srediti.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Lolly je napisao:
Htjela sam samo reci da ne treba generalizovati te da ni Mico Micic a ni Nada Tesanovic nisu krivi za sve sto nas je zadesilo.

Naravno da nisu krivi za kišu ali su krivi za neizgrađen nasipe, neočišćene kanale, neorganizovanu evakuaciju, nepostojanje robnih rezervi koje bi dijelile hranu i potrepštine ugroženima, nepostojanje dovoljnog broja čamaca i ostale opreme u CZ. Niko ih ne krivi za kišu.

@ziri
Ja kada sam danas vidio stari most iznenadio sam se da je izdržao uz svu gomilu smeća na njemu koja se našla na putu vodi.
Gazimestanac87 je napisao:
Philby je napisao:

Када?
Ja radim, a rado bih pomogao. Zna li neko hoće li se sutra poslije podne moći predati sakupljena roba negdje, pošto sam do 16h na poslu.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da neko bude pametan pa uspostavi saradnju sa ovim LItvancima i da pomognu oko organizovanja civilne zaštite, a ovi što su do sada vodili da volontiraju narednih par godina. Država koja je nešto veća od BiH i ima manje stanovnika.

I u SAD-u su bile slike nemoći kao da su iz Afrike, kada je na primjer uragan Katrin udario... A oni su bogata i moćna zemlja. Ali nisu gumene čizme, lopate, kabanice, ... toliko opterećenje za državu kao ova, da se ne mogu spremiti rezerve za slične situacije.
Eh da, robne rezerve... kolike su mućke bile u Srbiji sa time, mogu misliti tek kolike su kod nas.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Pa koliko god camaca da su imali i citavu flotu ljudi bilo bi malo. Da su prije koju godinu osposobljavali spec.jedinice ljudi bi vikali sram vas bilo na sta bacate pare a skole i bolnice propadaju ili obratno.
Vlast nosi dio krivice jer je vlast i jer uvijek moze bolje i jer nikad nije dat maksimum ali ja mislim da su se oni poprilicno rastrcali sad, neki zbog predstojecih izbora a neki jer su ljudi. Svako iz svog razloga al jesu.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Mar 2012, 23:01
Волонтерски сервиси Републике Српске формирају базу волонтера који ће бити на располагању за помоћ угроженим подручјима.
Попуните сљедећи упитник и контактираћемо Вас:
http://goo.gl/GUrAhs

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Naredne sedmice nema nastava na fakultetima i sve je pomjereno što se tiče ispita i predavanja za sedam dana.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lolly je napisao:
Pa koliko god camaca da su imali i citavu flotu ljudi bilo bi malo. Da su prije koju godinu osposobljavali spec.jedinice ljudi bi vikali sram vas bilo na sta bacate pare a skole i bolnice propadaju ili obratno.
Vlast nosi dio krivice jer je vlast i jer uvijek moze bolje i jer nikad nije dat maksimum ali ja mislim da su se oni poprilicno rastrcali sad, neki zbog predstojecih izbora a neki jer su ljudi. Svako iz svog razloga al jesu.

Šta je to vlast uopšte uradila po ovom pitanju pa da se može reći da su bar pokušali nešto?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ajd samo na jedan momenat prestanite biti srbi i prestanite tražiti krivca. Činjenica je da nema organizacije i da je vlast zakazala. Treba se fokusirati na rješavanje problema i kako pomoći, a ne na traženje krivca...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Realno, slabašna država kao što je naša nema šanse da se izbori sa ovakvim poplavama. Nemamo iskustva, ljudi koji treba da organizuju stvari nemaju dovoljno znanja i epilog je da stanovništvo bude prepušteno samo sebi i samoorganizovanju. Vanredno stanje proglašeno sa zakašnjenjem, mada je na lokalnom nivou to urađeno uglavnom pravovremeno. Priče sa političkim konotacijama su mi smješne u ovom trenutku. Onaj kaže "Dodik u Doboju skuplja političke poene", da nije otišao pričao bi "A gdje je Dodik u Doboju" , itd itd ... Glupavo je pričati o tome. Pogledajte kako je spremna Amerika reagovala nakon uragana Katrina. Katastrofalno, a imali su pet dana da se pripreme i svu moguću logistiku.
Ovo je prošlo kako je prošlo, mene zanima koji će biti naredni koraci vlasti kada opasnost prođe i voda se povuče. Tad više nema izgovora kako ovo "ne pamte ni najstariji građani". Konkretni potezi su ono što me zanima, a nisam siguran da ova vlast ima kapacitet za krupne odluke i dobru strategiju. Takođe, nisam siguran da opozicija sada želi pobjedu na izborima jer ko god dođe u oktobru najebao je k'o žuti...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa fokusirani smo na rješavanje problema, nije da nismo.
Ali ne treba dozvoliti majmunima da surfaju na talasu solidarnosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]