banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jun 2015, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Da budem iskren i nisam previše pratio te ekonomske igre unutar EU tako da se uglavnom informišem preko ovakvih video klipova,to da će u EU nastati jedna banka čisto sumnjam,mada opet kažem nisam previše upućen pa možda lupam.Meni EU nekako liči na bivšu Jugoslaviju po nekim pitanjima,mali milion naroda mali milion prohtjeva,samo mi nije još jasno ko u EU igra ulogu Srba,ko Hrvata,Slovena a ko su Šiptari. :D

Inače što se tiče Grka svašta sam čuo o njima pa da imaju 14-tu platu,pa da mrtvi primaju penzije,pa je bilo polemike i oko toga kada idu u penziju itd itd(mada ne isključujem propagandu nekih krugova u EU i van nje).Mada čak i ja kao laik vidim da te južne države imaju veća zaduženja od sjevera i da u biti te naprednije sjeverne države pokrivaju finansijske rupe u EU.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2015, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
ЛАФАЗАНИС: ЕУ Грчку присиљава или да клекне или да напусти еврозону
ЕВРОПА присиљава Грчку да клекне или да изађе из еврозоне – изјавио је Панајотис Лафазанис.

Грчки министар за производне реформе, екологију и енергетику још је додао:

„Земља је током протеклих пет месеци живела под најжешћим могућим пресингом европских структура које су нас присиљавале да радимо само оно што оне желе. Били смо суочени са великом уценом: или прихватамо то што они предлажу, а што би Грчку бацило на колена и директно уништавало остатке наше економије и друштва, или морамо да изађемо из еврозоне. Ми ту уцену нисмо прихватили и саопштили смо да ћемо питати народ – прихватити ту уцену или не. За то нам је био потребан референдум”.

Лафазанис је указао да су се притисак и уцењивање „са стране Европе” само појачавали:

„Уместо да подрже нашу жељу да питамо народ за мишљење, они настављају да нас уцењују. Пресекли су нам све кредитне линије. То је напросто невиђена политичка и економска уцена”.

Европска централна банка одбацила је молбу Грчке о допунском ванредном финансирању у висини шест милијарди евра.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 08:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
apokalipto je napisao:
Da budem iskren i nisam previše pratio te ekonomske igre unutar EU tako da se uglavnom informišem preko ovakvih video klipova,to da će u EU nastati jedna banka čisto sumnjam,mada opet kažem nisam previše upućen pa možda lupam.Meni EU nekako liči na bivšu Jugoslaviju po nekim pitanjima,mali milion naroda mali milion prohtjeva,samo mi nije još jasno ko u EU igra ulogu Srba,ko Hrvata,Slovena a ko su Šiptari. :D

Inače što se tiče Grka svašta sam čuo o njima pa da imaju 14-tu platu,pa da mrtvi primaju penzije,pa je bilo polemike i oko toga kada idu u penziju itd itd(mada ne isključujem propagandu nekih krugova u EU i van nje).Mada čak i ja kao laik vidim da te južne države imaju veća zaduženja od sjevera i da u biti te naprednije sjeverne države pokrivaju finansijske rupe u EU.

To što oni zovu 14. plata, kod nas se to zove regres.

Što se tiče "pokrivanja", ne pokriva u Evropi niko ništa preko zacrtanog. Svaka zemlja ima određenu kvotu za uplatu u budžet i toga se moraju pridržavati. Iz tih sredstava se pokrivaju svi "evropski" rashodi, dok nemaju veze sa domicilnim troškovima. Južne države imaju više zaduženja od sjevernih, zato što su siromašnije. A sjeverne izdvajaju više, da im se ne bi prikačilo više imigranata, nego što im treba.

"Mrtvi", naravno, ne mogu primati penzije, već njihov supružnik. Nije niko lud ni u Grčkoj, pa da ne provjerava korisnike u određenom periodu, shodno pravilnicima.

Rješenje za Grčku je trajni otpis dijela duga (tu mislim na glavnicu - kamate svakako) i reprogram ostatka zaduženja, ako ove pohlepne spodobe iz MMF-a i drugi povjerioci stvarno žele naplatiti svoja potraživanja. U suprotnom Grci bi trebali proglasiti bankrot, ali prethodno dati nešto Rusima i Kinezima, koji im ostaju jedina alternativa u finansijskom svijetu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2004, 01:04
Znaci grcka ima jos 10 minuta da plati 1 600 000 000 ojro.a bas nikad nece nauciti,pa bankrotirali su vec jednom krajem 19 vijeka
Najgore od svega im tek dolazi,kad stigne drahma ceka ih sudbina naseg dinara,a posto nije rat bratske pravoslavne zemlje nece pomagat

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
ovo je za grčku "prirodno stanje"...

Citiraj:
U Evropi države nisu bile u stanju da izmiruju svoje obaveze 73 puta, a najproblematičniji dužnik bila je Grčka, koja je od sticanja nezavisnost 1829. godine pola vremena provela u stanju platežne nesposobnosti i restrukturalizacije dugova.

link

čak su i švabe 8 puta bankrotirali...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 12:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
despot777 je napisao:

čak su i švabe 8 puta bankrotirali...

Negdje sam pročitao da su od tih 8 puta, čak četiri u 19. vijeku. ili od 19. vijeka.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Je*e se Grckoj, svakako su navikli kroz istoriju da se zaduzuju i ne vracaju kredite... Nece ovo biti ni prvi ni poslednji put da su nekoga ispalili za kesh

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Imali su, imaju a i dalje mislim da ce imati za nekoliko nijansi bolji standard zivota od nas...uprkos svoj ovoj drami.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 16:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I šta kad proglase bankrot? Uzeće im MMF zemlju? Koje su poslijedice?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Неће им нико са "Запада" више посудити паре. :lol: Иначе Ципрас каже да ће да их тужи ако Грчку избаце из Еврозоне. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Pa valjda su vec proglasili bankrot.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Prvo, jebe im se, a drugo naravno da ce posudjivati...

Balkanski sindrom... Bolje mi daj 100.000 evra odjednom, nego da do kraja zivota dobijam po 1.000 evra... Tako i grci, uzeli kes, spickali ga pa sada iz pocetka... Plate bile ogromne, a porezi nikakvi, normalno da ce propasti, kada nemas odakle puniti budzet

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Može li država da proglasi bankrot i šta bi to značilo?

Citam ove posljedice bankrota napisane. Pa nama bankrot ne bi mogao pera odbiti.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 16:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bit ce izbaceni iz evro zone,onda pocinje stancanje drahme,bit ce kao u ratu kod nas danas za x novca mozes kupiti auto,sutra samo tocak,prekosutra mozda samo hljeb
Nece se oni tek tako izvuci,kreditori cisto sumnjam da ce tek tako odustati,pa bio je isto neki dogovor jos 2011 kreditori se odrekli djela duga,pa eto dokle je doslo,agonija se oduzila
Uglavnom crno im se pise,pogotovo sto pada vojni budzet,a sa druge strane egejskog mora stari protivnik koji bi da zgrabi koje ostrvo

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aaaa da Grkinje plate dug ? :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jos malo update: i Puerto Rico je isto blizu bankrota,sto se uticaja na trziste tice,pomalo neocekivano,ali istocno azijska trzista se tresu,dionice padaju i preko 10% a cjena zlata raste u zadnjih sat vremena vrtoglavo raste
Mislim da ce se tek dignuti prasina...vidjet cemo sta ce biti

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Ako si političar posljedica je gomila ljutih građana i jedan kolac pred tvojom kancelarijom. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

pametan tad zacuti,budala progovori,a fukara se obogati
:lol: :lol: :lol: .
Spoiler:
LONDON - Britanac Tom Fini pokrenuo je akciju u kojoj je prikupljeno 70.000 evra od 1,6 milijardi evra koliko iznosi dug Grčke.

Ovaj 29-godišnji prodavac iz Londona kaže da je akciju pokrenuo jer mu je "dosadilo da beskonačno sluša o grčkoj krizi i gleda kako političari odugovlače sa rješenjem dok obični ljudi pate".

"Možda to može izgleda kao puno novca, ali kada bi svaki Evropljanin dao tri evra, što je iznos pola boce piva u Londonu, taj bi novac bio prikupljen", naveo je Fini.

Više od 2.000 ljudi odazvalo se jutros akciji, pa je na početku prikupljeno 31.000 evra. U međuvremenu, suma je dostigla 70.000 evra, a i dalje nastavlja da raste.

Fini obećava nagrade za donatore - razglednicu sa portretom grčkog premijera Aleksisa Ciprasa za donaciju od tri evra, grčku salatu za uplatu šest evra, bocu uza za 10 evra i grčkog vina za 25 evra.

Mladi Londonac ističe da se Grcima može pomoći i kupovinom grčkih proizvoda, kao i ljetovanjem u Grčkoj.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
500 000 000 građana EU izdvoji po 3 evra i stvar je gotova, ali to ne funkiconiše tako.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ništa se ne zna dok ne prođe referendum,za sada je samo jasno da Grčka te pare koje MMF potražuje nema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]