banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
Talija je napisao:
Dokaži da jeste, tj. daj mi link na kome je izjavio da se zahvaljuje.
Od Trebinja je dobio ono što mu nikad niko (pametan) ne bi dao, orden sv. Save (na prijedlog vladike Grigorija). Na Wikipediji pronađi ko je sve nosilac tog ordena i stavi ruku na srce pa reci da li on spada među te ljude?
I nakon svega izjava da mu od Trebinja (kao tako zatucanog) ne treba ništa?? Pa više ništa nema ni da uzme jer je sve i uzeo (osim kamena).

Pa cekaj Talija, ti si to potegnula pa ti dokazi.
Znas kad neko nekoga tuzi tuzilac dokazuje krivicu a ne branjeni.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Oprosti ali ti moram reći da lupaš i kačiš se za sasvim nebitne detalje.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jel' de... ti prosirujes pricu na "nebitne detalje" / zahvalnicu pa mene optuzis da se "ja kacim o jos dodas da lupam.

Zapamti "ako nekoga tuzis na sudu" (moze ti zatrebati u zivotu) - na tebi je da dokazes da je druga strana kriva, a ne da optuzis nekoga za nesto, pa da on dokazuje da nije kriv -

Tako inace sudovi rade.

Poslednji put menjao Sibir dana 20 Jun 2012, 12:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Sibir je napisao:
Jel' de... ti prosirujes pricu (na zahvalnicu) pa onda kazes da lupam.

Zapamti "ako nekoga tuzis na sudu" (moze ti zatrebati u zivotu) - na tebi je da dokazes da je druga strana kriva, a ne da optuzis nekoga za nesto, pa da on dokazuje da nije kriv -

Tako sudovi rade.

ima slucajeva da se branjeni mora braniti...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Al ste sad zabrazdili i u genealogiju Kusturice. Kusturica vodi srpsko porijeklo od Babica iz Plane kod Bilece, koji opet vode dalje porijeklo od Krivokapica iz Crne Gore, i to nije nikakav problem, ovo mi je poznato posto i jedan krak moje porodice takodje vodi porijeklo od tih istih Babica, nego je problematicno nesto drugo, a to je Kustino koketiranje debelo nakon rata sa raznim politicarima, opcijama, zbog radi licnog ceifa, sto njemu kao poznatom reziseru zaista nije potrebno, kao ni ono preseravanje sa toboznim prelaskom u vjeru praotaca , te uzimanje krsnog imena Nemanja. A Emir je i dalje Emir, samo se zajebava natenane.

Napokon glas razuma :D .
Jovo ja im to stalno pokušavam reći al džaba.
Edit:
Vjera praotaca je paganska. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ima slucajeva da se branjeni mora braniti...

Izgleda da je tako. Još treba da mu se Trebinje izvini.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

Postoji neka donja granica do koje ima smisla ici, a ja ipak mislim da je to vijek sa cetvorocifrenim brojem, npr. 14i, ili malo blize - 1389a. A tad nismo bili pagani.

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 20 Jun 2012, 12:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BEOGRAD - Pobeda.

Tvrđava Strač iznad Trebinja, zbog čijeg rušenja su se pobunili građani Trebinja, nije zaštićeno kulturno dobro, saznaje Kurir odluku Ministarstva kulture RS.

Prema saznanjima Kurira, Ministarstvo je proslavljenom režiseru Emiru Kusturici, koji je rasuto kamenje od zida koristio za izgradnju Andrićgrada, dostavilo dokument u kojem se navodi da ta tvrđava nikada nije bila na spisku zaštićenih dobara.

- Tvrđava Strač nije bila upisana u registar dobara BiH, ne nalazi se na listi zaštićenih objekata niti objekata za koje je pokrenuta peticija da budu zaštićeni - napisali su iz Ministarstva.

Emir Kusturica je ovo saopštenje prokomentarisao rečima:

- Sad kad vidim, žao mi je što sam čašu vode zatražio od tih demonstranata! Ovaj papir koji držim u ruci govori jasno o dve stvari - prva je da to nisu spomenici kulture, nego puki građevinski materijal, i drugo, da je nevolja s kojom se srećemo u gradnji Andrićgrada izazvana prirodom te gradnje. U toj istorijskoj scenografiji neophodno je da budemo uverljivi, a to možemo samo sa starim kamenom. Srećna okolnost je što naš narod nije jednoobrazan. Sada se javljaju ljudi iz svih krajeva Hercegovine i nude stari kamen. To je srećna okolnost. Mislim, da sam pozvao Beč i od njih tražio stari kamen, lakše bih ga dobio.

Podsetimo, Kusturica je dobio dozvolu da sruši više starih objekata na području Trebinja i Hercegovine kako bi iskoristio klesani kamen za gradnju objekta u Andrićgradu, koji će mu poslužiti za snimanje filma. Građani Trebinja su se pobunili protiv ovoga jer je, kako su istakli, reč o zaštićenim kulturnim dobrima.

Sve ostaje državi

Kusturica je nakon hajke kojoj je bio izložen rekao da je njegova namera bila da kamen s tvrđave kraj Trebinja, koja je ionako u lošem stanju, ostane u Andrićgradu kao spomenik države. Pošto je ceo projekat pod državnom koncesijom, kad ona istekne, grad će biti u vlasništvu države.

Poslednji put menjao Sibir dana 20 Jun 2012, 12:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
spijo je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Al ste sad zabrazdili i u genealogiju Kusturice. Kusturica vodi srpsko porijeklo od Babica iz Plane kod Bilece, koji opet vode dalje porijeklo od Krivokapica iz Crne Gore, i to nije nikakav problem, ovo mi je poznato posto i jedan krak moje porodice takodje vodi porijeklo od tih istih Babica, nego je problematicno nesto drugo, a to je Kustino koketiranje debelo nakon rata sa raznim politicarima, opcijama, zbog radi licnog ceifa, sto njemu kao poznatom reziseru zaista nije potrebno, kao ni ono preseravanje sa toboznim prelaskom u vjeru praotaca , te uzimanje krsnog imena Nemanja. A Emir je i dalje Emir, samo se zajebava natenane.

Napokon glas razuma :D .
Jovo ja im to stalno pokušavam reći al džaba.
Edit:

Ma njemu je svejedno. On je ateista :D . Ipak je to jalijas sa Gorice. Stara dobra skola sarajevskog sibicarenja, pa ko se upeca.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sibir je napisao:
BEOGRAD - Pobeda.

Tvrđava Strač iznad Trebinja, zbog čijeg rušenja su se pobunili građani Trebinja, nije zaštićeno kulturno dobro, saznaje Kurir odluku Ministarstva kulture RS.

Prema saznanjima Kurira, Ministarstvo je proslavljenom režiseru Emiru Kusturici, koji je rasuto kamenje od zida koristio za izgradnju Andrićgrada, dostavilo dokument u kojem se navodi da ta tvrđava nikada nije bila na spisku zaštićenih dobara.

- Tvrđava Strač nije bila upisana u registar dobara BiH, ne nalazi se na listi zaštićenih objekata niti objekata za koje je pokrenuta peticija da budu zaštićeni - napisali su iz Ministarstva.

Emir Kusturica je ovo saopštenje prokomentarisao rečima:

- Sad kad vidim, žao mi je što sam čašu vode zatražio od tih demonstranata! Ovaj papir koji držim u ruci govori jasno o dve stvari - prva je da to nisu spomenici kulture, nego puki građevinski materijal, i drugo, da je nevolja s kojom se srećemo u gradnji Andrićgrada izazvana prirodom te gradnje. U toj istorijskoj scenografiji neophodno je da budemo uverljivi, a to možemo samo sa starim kamenom. Srećna okolnost je što naš narod nije jednoobrazan. Sada se javljaju ljudi iz svih krajeva Hercegovine i nude stari kamen. To je srećna okolnost. Mislim, da sam pozvao Beč i od njih tražio stari kamen, lakše bih ga dobio.

Podsetimo, Kusturica je dobio dozvolu da sruši više starih objekata na području Trebinja i Hercegovine kako bi iskoristio klesani kamen za gradnju objekta u Andrićgradu, koji će mu poslužiti za snimanje filma. Građani Trebinja su se pobunili protiv ovoga jer je, kako su istakli, reč o zaštićenim kulturnim dobrima.

Sve ostaje državi

Kusturica je nakon hajke kojoj je bio izložen rekao da je njegova namera bila da kamen s tvrđave kraj Trebinja, koja je ionako u lošem stanju, ostane u Andrićgradu kao spomenik države. Pošto je ceo projekat pod državnom koncesijom, kad ona istekne, grad će biti u vlasništvu države.

pa budimo iskreni, ili da covjek napravi Holivudski tip gdje je sve vjestacko, ili da nadje tog kamenja i to bude autenticnije...
ne znam vise sta hocemo?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zovite vi njega kako hocete pa i jalijas, ali covjek je uspio u svom zanatu, mislim da to i boli mnoge ovdje, jos se ubezobrazio pa svjetski poznat...
Eee sta bi vi dali da mozete s Maradonom loptu pikati, ili ovi Holivud-ljupci (kojima je Holivud mjerilo usojeha) da se slikaju sa Johnny-jem Depp-om, hej Johnny mi bio kuci!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Sibir je napisao:
Zovite vi njega kako hocete ali covjek je uspio u svom zanatu, mislim da to i boli mnoge ovdje.

Naravno da je uspio kad ima viziju,istu onu koju je imao početkom devedesetih. :D Plus svega što je režiser a mi glumci amateri.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sibir, čitaš li ti uopšte šta ja pišem?
Napisala sam da je dobio neki papir u rekordnom roku na kome navodno piše da objekti nisu kulturno blago. Lijepo od institucija koje su u rekordnom roku donijele taj dokument (već napsiala).
Takođe lijepo od njega što od građana Trebinja ne bi zatražio ni čašu vode nakon što je uzeo pola miliona maraka.

I kao što sam već pisala ali ti opet nisi čitao, pitala sam stanovnike navedenih sela da li je istina da je odnesen kamen i dobila sam ogorčeni odgovor da jeste.
More bit da Pobeda bolje zna nego ja koja živi ovdje i sluša i gleda šta se dešava. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa sto si spijo amater, budi i ti "profi" niko ti ne brani?!

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Napisala sam da je dobio neki papir u rekordnom roku na kome navodno piše da objekti nisu kulturno blago. Lijepo od institucija koje su u rekordnom roku donijele taj dokument (već napsiala).
Takođe lijepo od njega što od građana Trebinja ne bi zatražio ni čašu vode nakon što je uzeo pola miliona maraka.

I kao što sam već pisala ali ti opet nisi čitao, pitala sam stanovnike navedenih sela da li je istina da je odnesen kamen i dobila sam ogorčeni odgovor da jeste.
More bit da Pobeda bolje zna nego ja koja živi ovdje i sluša i gleda šta se dešava. :)

medjutim stoji cinjenica da ti objekti nisu kulturno blago? da li iko ima dokument koji to opovrgava?
to sto su institucije donijele dokument brzo ne znaci da je u pitanju nesto nezakonito.
ako odes u gruntovnicu/katastar, i uplatis da ti se brze uradi predmet, oni ce to i uraditi... znaci mehanizam postoji.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa sta ste vi sad ogorceni sto je uzeo kamenja.... pa odustao je covjek, rekao je da nece dirati, opustite se sad... a na cast vam, svima koji ste protestvovali, a pogotovo ovim jadnicima sto hoce da upetljaju Austrijsku ambasadu.

Uostalom bas bi volio znati KOLIKO gradjana Trebinja uopste misli da je ovo "neki veliki skandal".

I jos nesto, vidjecemo sta ce te u buducnosti raditi da se te kule obnove, ili srede ili da ih iskoristite za nesto kad su vam vec toliko srcu drage.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Kusta, jes' to ti?
:laughing6:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 13:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

medjutim stoji cinjenica da ti objekti nisu kulturno blago? da li iko ima dokument koji to opovrgava?
to sto su institucije donijele dokument brzo ne znaci da je u pitanju nesto nezakonito.
ako odes u gruntovnicu/katastar, i uplatis da ti se brze uradi predmet, oni ce to i uraditi... znaci mehanizam postoji.

Pa ne sad opet gospodja/ica Talija potegne pitanje legalnosti doticnog dokumenta a mi trebamo opovrgnuti njena NAGADJANJA/optuzbe umjesto obrnuto.
I onda jos optuzi nekoga da ide u "nepotrebne detalje" a ona ih proizvodi (detalje), u ovom slucaju "brzina dobijanja dokumenta".

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
spijo je napisao:

Postoji neka donja granica do koje ima smisla ici, a ja ipak mislim da je to vijek sa cetvorocifrenim brojem, npr. 14i, ili malo blize - 1389a. A tad nismo bili pagani.

Pa i sada su Srbi pagani, samo su sada to paganstvo kao upakovali u tzv. hrišćanstvo, nači ovo nazovihrišćanstvo kod Srba, jednako kao kod rimokatolika i ostalih pravoslavnih, nači nema nikakvih dodirnih tačaka sa Biblijom, odnosno hrišćanstvom.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 13:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2012, 22:50
Naspram izgradnje Andrićgrada, ta gomila kamena je od nikakve važnosti. Rasprava bi valjda trebala ukoliko bi se saznalo da je to kamenje nacionalni spomenik, pa da vagamo šta je bitnije i da li je Kusta smio tako.

Ovako, kada znamo da je sve čisto, samo gradi taj grad što brže i u inat dušmanima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]