banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jun 2013, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A jebiga, mora neko u drzavi i radnik biti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ja ih podržavam u zahtijevima 100% ... normalo je da traže da se digne njihov glas ...
ali ...
1. nek uzmu malo da srede onu živicu ispred studentskog, zasade neko cvijeće, malo nesto ukrase ... jebem ga i ja sam svoju kuću sređujem nečekam grda i tamaris da mi dođu ... nije skupo toliko uraditi, prvi mi im došao pomoći i ne samo ja nego svi koji tuda prolaze http://pressrs.ba/sr/vesti/banja_luka/story/8238/Studentski+klub+postao+birtija.html
2. nek zabrane dolazak na proteste svojim kolegam koji imaju mali prosjek ocijena i studiraju godinama ... čime su takvi zaslužili da im bude bolje
3. svaku noć je neka žurka ... ok razumijem dosta ih je pa malo malo nekom rođendan ... ali nemogu da vjerujem da u koje god doba noći se probudim od tamo čujem galamu ... meni ok ne smata ali kako oni što ujutro idu na ispit se naspavaju pojma nemam ...

mislim bezz je da nabrajam ...
poenta je da se okreneš i da vidiš šta si ti uradio da ti bude bolje ...
u svakom slučaju želim im svu sreću i da se fino provedu danas na druženju ....

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 09:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
Спрема се мурија полако, прође колона од преко 15 возила :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 09:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
da,vidio sam ih i ja,taman išao do kontejnera bacit smeće kad kraj mene sa stadionskog parkinga prođoše bus i kombi puni policije...

odmah se sa nostalgijom sjetih dana kad sam ih razoružavao i slao kući 8)

opet,sad sam svjestan da su i oni tu poslani,dovedeni od nekud i da rade za(sve manju) platu...ništa oni krivi nisu....dovedeni su danas ko zna odakle jer su ovi vlastodršci ucvikali da ovaj protest ne preraste u ne znam ti ja šta....

neće biti ništa.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gdje da se prijavim pa da se i meni jednom ispunjavaju zelje o tudjem trosku :D ?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 10:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
Падне ли киша неће нико доћи. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
The_new_Statesman je napisao:
Zar tih 10 miliona nije bolje uloziti u razvoj tehnickih fakulteta i uopste tehnickog obrazovanja umjesto u 300 lezaja za studente Filozofine i sl.?

Mislim, bez uvrede, ali...

Dobar si, dobar si. Samo rukati pare u tehničke fakultete, od ovih društvenjaka nema ništa. To bi i moglo dovesti do razvoja industrije u RS.
Uglavnom, shvatam ja da je njima gužva ali bolje bi bilo da protestuju protiv sveopšte situacije u državi, a ne jer im fali kreveta. Doduše, vidim da su dodali i te druge razloge prvobitnom razlogu održavanja protesta. I u drugim državama fali smještajnih kapaciteta za studente pa niko ne protestuje. Ovdje kod mene za živu glavu ne možeš dobiti smještaj u domu. Kad bi se svi koji ne mogu naći smještaj u domu digli ovdje mislim da bi jedno 20 hiljada ljudi bilo na ulici. Podržavam proteste ali bih volio da prerastu u opštenarodne kao što NiZ reče.

offtopic:
Schlager je napisao:
mi smo u tim godinama dizali oružanu pobunu boreći se protiv nepravde i profitera,ne želeći da jedni ginu a drugi zgrću milione (pročitati pod AKCIJA SEPTEMBAR 93)

Zainteresovalo me ovo što si napisao pa sam krenuo da tražim malo više o ovome. Nisam znao da se ovo desilo, bio sam iznenađen zaista.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2012, 14:07
Ja ne shvatam kako niko ovdje ne razumije, imamo mi dovoljno i kreveta i paviljona. Problem je što se upisuje na fakultet previše ljudi, (a pored toga i kreveti se prodaju i prave se bunkeri u postojećim paviljonima). Ove godine će se opet na pravni i ekonomski (državni) fakultet u Banja Luci opet upisati po 400 - 500 novih brucoša. Da li je to previše ? Ako tome pridodamo i privatne fakultete to je već ogromna brojka.

Još samo da napomenem da studentski kampus poput ovoga nema niko u regionu. Jeste da još uvijek nisu bajni uslovi za rad i studiranje, ali mislim da smo tek na početku i da trebamo da se borimo i trudimo da to podignemo na neki veći nivo i od BL Uni napravimo respektabilnu instituciju.

Nikakav problem se sa jednim paviljnom neće rješiti, to je samo jedna zgrada koja ništa u suštini ne mijenja. Samo će se proslaviti otvaranje, potrošiti pare poreskih obveznika. Nikakve drastične promjene nema.

A pored toga, mislim da su studenti u Ist. Sarajevu i Palama ugroženiji što se tiče smještaja. Oni nemaju maltene ništa.

Poslednji put menjao pinkpanter dana 12 Jun 2013, 11:05, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Panzer je napisao:
Uglavnom, shvatam ja da je njima gužva ali bolje bi bilo da protestuju protiv sveopšte situacije u državi, a ne jer im fali kreveta.

Upravo...
kao da će taj paviljon napraviti ogromnu razliku nego što je sad...Umjesto da im on bude zadnja tačka na podužem spisku zašto bi trebalo protestvovati...Njima očigledno ne smeta očajno stanje u obrazovanju, činjenica da su i državni i privatni fakulteti izjednačeni, proizvodnje bespotrebnih (društvenih) kadrova, profesori koje zabole za studentima, i još gori asistenti (čas' izuzecima)...Normalno da nasw nema na spisku 5-6 hiljada najboljih univerziteta, kad je kvalitet znanja istogg jednak osnovnoj školi...
Sjećam se da sam čuo ljude kako se žale da na mogu položiti ispite sve jer moraju po dve knjige (2) pročitati za svaki...kakav je to fakultet gdje ti je maksimum za ispit dve knjige?
povlačim sve rečeno ako se ispostvi da nisam u pravu, i a će sve na fakultetu biti bolje nakon kojeg već paviljona...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Panzer, sto sam dobar? To je jasno kao dan.

Elem, sjecam se praznih ulica kao da je prosle subote bilo :P
A Schlager? :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1- koliko je izaslo studenata?

2- Slageru, moze li ukratko kakva je to bila akcija 1993?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Novine kazu 300-400. Znaci 100-150

Znaci jos jedno sjebavanje narodnog nezadovoljstva od strane samodopadnih diletanata.

Spoiler:
У колони су углавном студенти, али и неки од отпуштених војника Оружаних снага БиХ, бивши министар финансија РС Светлана Ценић, потпредсједник СДП-а БиХ Слободан Поповић, шеф канцеларије Фондације Фридрих Еберт у Бањалуци Тања Топић.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
sa Galsovog Sajta..
Citiraj:
У колони су углавном студенти, али и неки од отпуштених војника Оружаних снага БиХ, бивши министар финансија РС Светлана Ценић, бивши предсједник одбора Наше странке за Републику Српску Дамир Миљевић, потпредсједник СДП-а БиХ Слободан Поповић, шеф канцеларије Фондације Фридрих Еберт у Бањалуци Тања Топић.

????
koji će im moj ovi ?

odnekud ...
Citiraj:
Zabranu protesta visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko usporedio je sinoć sa postupcima režima u Sjevernoj Koreji

A to što ti imaš bonska ovlaštenja nije slično režimu u Sjevernoj Koreji ... Koji je on mamlaz

Poslednji put menjao borke dana 12 Jun 2013, 11:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Oprostite ali ja nikako ovu pricu ne shvatam cak sta vise ovo mi sve lici na neku samopromociju pojedinaca. Uvijek sam razmisljao da mlad covjek treba da uci i da se obrazuje te da onda kad stekne neko zvanje i znanje mijenja u drustvu ono sto nije dobro, ako za to ima potrebe. Nikako ne razumijem kako neko ko ima 20 i koju godinu moze da prica protiv profesora koji drze univerzitet u proteklih 30 godina. Nije mi jasna ni prica da drzava nije obezbjedila dovoljno uslova. Uslova ima, biblioteke su pune knjiga, profesori su uvijek dostupni. A i o kakvim uslovima treba da pricamo, koliko znam meni je bila dovoljna klupa u parku na kojoj sam sjedio po citav dan uceci. Nama izgleda jos nije jasno da smo odabrali sistem u kome moze da studira onaj ko je izrazito nadaren ili onaj ko ima novca i sad se bunimo. Poredjenjem skolarina na univerzitetima u inostranstvu sa nasim mogu slobodno reci da je upravo nasa drzava omogucila svakom da pokusa da studira. Gledajuci sa strane, prosjecnom studentu u Banjaluci je bitnije da se bavi svim temama sem onim kojima treba da se bavi i sve je na prvom mjestu osim knjige i uvijek je neko drugi kriv. I tako, prosjecno studiranje od 10 godina uglavnom provedenim po kafanama sve o teretu drzave kojoj je jedino preostalo da izda 1000 diploma i potpise da ne bi bilo protesta. Ako neko zeli da gradi ime napadajuci druge nikad nece dobro zavrsiti i umjesto izgubljenog vremena po press konferencijama trebalo se baviti malo tom knjigom. Nas student nikad nece reci da je pao na ispitu zato sto nije naucio nego ce reci da je profesor dosao ljut ili ce reci da nije upisao godinu samo zato sto mu nije dozvoljeno da prenese jos 2 ispita pored ona 3. Studiranje je tesko, bez novca, sa mnogo zelja i ocekivanja koja nece uvijek ispasti onako kako smo zamislisli ali sko je neko odabrao taj put nikakvi specijalni uslovi mu nisu potrebni niti je ova drzava kriva za to sto mi nismo ni vrijedni ni sposobni ni konkurentni...

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Malo obojenih postova nikad na odmet...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Smiju se. Nije njima gužva još.
Neko reče da su se studenti borili protiv profitera. Pa sad treba se riješiti studenata profitera pa onda ići u spoljnje poslove.

Jel ovo istina?
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kod Studentskog doma "Nikola Tesla" u Banjaluci, došlo je do spajanja studentske kolone koja je došla iz pravca Kampusa sa ostatkom protestanata.Formirana je kolona od oko 1500 ljudi, koja će se kretati ka centru Banjaluke.

A za tu sliku ne bih se uopste zacudio da je istina

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 12:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Studenti su aplauzom pozdravili podršku Udruženja nezaposelih iz Gradiške, Sindikata radnika Kosmosa, demobilisane borce iz Prijedora, kao i ratne vojne invalide iz Banjaluke.

Studenti su ironično pozdravili "prisustvo" Ranke Mišić i Pantelije Ćurguza, predsjednika Saveza sindikata RS i predsjednik Boračke organizacije RS.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
The_new_Statesman je napisao:
Panzer, sto sam dobar? To je jasno kao dan.

Pa jer si u pravu.

pinkpanter je napisao:
Ja ne shvatam kako niko ovdje ne razumije, imamo mi dovoljno i kreveta i paviljona. Problem je što se upisuje na fakultet previše ljudi, (a pored toga i kreveti se prodaju i prave se bunkeri u postojećim paviljonima). Ove godine će se opet na pravni i ekonomski (državni) fakultet u Banja Luci opet upisati po 400 - 500 novih brucoša. Da li je to previše ? Ako tome pridodamo i privatne fakultete to je već ogromna brojka.

Pa onda protestujte protiv toga, a ne jer vam treba paviljon.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]