V@nja je napisao:
Citiraj:
mala matura 2000 god
U tih 15ak godina se kultura dosta promjenila
Internet, a samim tim i dostupnost bukvalno svega, nije bio ni izbliza toliko zastupljen
Tadasnji idol osnovnoskolskih generacija bila je Britney Spears koja je sticala popularnost time sto je trubila da cuva nevinost za prvu bracnu noc .. danas je to Miley Cyrus koja simulira seks na sceni (lupam sada, primjera radi, al' bile su slicnih godina - ciljale su, izmedju ostalog, i slicnu pobliku - publiku tih godina)
Prenaglasena seksualnost je izuzetno prisutna
Meni su prije 3-4 godine maturirali brat i sestra od tetke .. brat u srednjoj, sestra u osnovnoj skoli
U njenom razredu je na ekskurziji bilo incidenata sa trudnocama na ekskurziji .. a na maturi (razmaka 10 dana) kod nje su djevojcice bile i "otkrivenije" i vulgarnije obucene nego brata
Naravno, ne sve - ali mnogo vise njih nego prije 5-6 godina .. a neuporedivo vise nego prije 15
Te godine smo slušali "Turn the page". Uveli su zvučnike i đaci su je puštali besomučno.
Moja sestra je mlađa od mene 8 godina, dovoljno da se ne podnosimo zbog generacijske razlike. Ona je slušala Britney i gledala zaljubljene vampire i žudjela da je neki ugrize, ali nije bila dovoljno glupa da ne insistira na kondomu kad se to desi.
A blesave djece je uvijek bilo, jedna rukometašica je insistirala da je ranila himen koljenom na utakmici, iako nikog nije zanimalo niti bi znao da nije pomenula da nije nevina (13 god) .
I opet, vijest djeluje lažno i naduvano i nevjerovatno.
@Bečka, jeste, počela sam piti kafu.