banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
A dokaz da vode porjeklo od Srba jeste i njihov karakter...supci nevidjeni ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Steta sto je macak iz Lukavice banovan :-) Ali Jova je tu ;-)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Malo sam pod utiskom te neke literature sto citam..necu vise...samo sam htio napisati da se 100% slazem sa Shlageorm..nema otvaranja Dejtona(ako imamo i gram mozga)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta čitaš?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Postoji li kod Kroasana pandan tom stivu?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Poslacu ti linkove,iako sam vecinu stvari iskopao preko googla(ne znam ni ja tacno sta odakle)...sve je pocelo googlanjem i prisjecanja casova istorije o WW2(incijator serija ravna gora),malo citanje o situaciji prije rata ,kraljevina SHS,ubistvo kralja...i tako nazad...dosao sam do Gavrila,Apisa itd ...brisanjem kategorije Srbin katolik u AU ...kako su osnivaci HRVATSKOG kluba Hajduk optuzeni zbog SRPSKOG nacionalizma u Pragu ...ma nije bitno...drzimo se Dejtona,to je sadasnjost

NARAVNO....PROCITAO DOSTA STVARI I NA BANJALUKAFORUM...ISTORIJA ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
sve provjerena akademska literatura
internet ja cudo
bez njega nikad svi sizofrenicni skribomani ne bi nikad podjelili svoje mentalne dijareje od srba ameba preko edena u plavom neboderu do konjspirativnih teorija tipa mene nastavnica ne voli jer sam srbin pravoslavec a uciteljicin deda je habsburgovac

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako sam na pocetku napisao,AKO JE TO ISTINA STO CITAM...

Ono sto je istina 100% ...jeste da nas Hrvati *ebu zadnjih 100godina...za ostalo vec ne znam

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
pa to znaju i djeca u osnovnoj skoli
hrvati nama nikad nisu niti ce biti prijatelji nego su ili sami rokali ili fino u rukavicama preko svojih satelita trijebili srbe ko vaske
a mi ko kakva zaljubljena tinejdzerka sto vise samara dobijemo to ih vise gotivimo

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
The_new_Statesman je napisao:
Jes vala Manitu, Svabu si pomenuo bar 12 puta ;-)
Ali neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvari nije opcija na koju bih stavio paru.

Wizzy, istorijski gledano to je samo u zadnjih sto godina. A ima jos vijekova u istoriji.

Pa ne znam, nisam mislio da ti moje pisanje dozivljavas kao lomljenje stvari preko koljena. Meni je ovaj slucaj sa Fahrom upravo ulaganje u projekat (ili pokusaj projekta stabilizovanja regiona) sledecih 5-7 godina, ne vjerujem da ti razmisljas drugacije, bez obzira na druga pisanja ovde. Bosna se nece raspasti a i ako se bude raspadala to ce potrajati dekadu, dve.
Mislim, bez obzira na neke nove centre moci i Rusiju, cak i svu politiku oko multikuturalnosti mi smo ovdje zivjeli zajedno i nije tacno da se ne moze zivjeti zajedno.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Malo sam pod utiskom te neke literature sto citam..necu vise...samo sam htio napisati da se 100% slazem sa Shlageorm..nema otvaranja Dejtona(ako imamo i gram mozga)

Druze, Dejton mogu u svakom momentu raspakovati Bosnjaci u saradnji sa Srbima ili Bosnjaci u saradnji sa Hrvatima, nego oni hoce sve (unitarizam i centralizacija) zbog naraslog nacionalizma unutar njih samih

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Manitu, tebe ce Talija vezati za procesor ;-)

Cika Cile, sta znamo o mejunacionalnim sukobima na podrucju danasnje Hrvatske pre 1878. G?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
wizzy_bl je napisao:

ajd drago mi je da imam bar jednog istomišljenika 8)

meni nikad nije bila jasna ta opčinjenost snsd-a čovićem i hrvatima,a sve češće i češće i od običnog srbina koji baš opasno navlače za taj treći,kontajući valjda da će se samo u fbih raditi prekompozicija,da će rs ostati netaknuta na 49%,hrvatima 27%,a bošnjacima 24%..i da će bošnjaci uživati sa tih 24%! :( :(

ljudi,ajd imajmo bar malo više mozga od ameba,i pogledajmo kako se taj isti hrvat ponaša u vukovaru, i koliko ga zanimaju prava srba tamo gdje je većina...i gdje ima ovako lagodnu situaciju kao mi ovdje...ustvari i još lagodniju.. :( :(

mile,dozovi se u pamet dok nije kasno...ko god ti i od domaćih i od starnih pomene promjenu ustava,raspakivanje daytona,samo mu reci "ovo mi djeluje kao dobra šala,pa ću se nasmijat,ali sledeći put ću vas tužiti"...zbog narušvanja ustavnog poretka!...kad ja budem čačkao po ustavu njemačke ili italije,slovenije,nek tada i kacin i štefan fuehle rovare ovdje..

i onda ga mile stvarno tuži,prvo na domaćem sudu,pa na stranom!

a ne da ti prvi čačkaš mečku zbog obespravljenosti hrvata,koji ti je q..!! :(

Poslednji put menjao Schlager dana 18 Feb 2014, 10:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chils je napisao:
pa to znaju i djeca u osnovnoj skoli
hrvati nama nikad nisu niti ce biti prijatelji nego su ili sami rokali ili fino u rukavicama preko svojih satelita trijebili srbe ko vaske
a mi ko kakva zaljubljena tinejdzerka sto vise samara dobijemo to ih vise gotivimo

Tacno. No problem te indoktrinacije nije saznanje o zlocinima vec period u kome se i srpska i hrvatska djeca uce medjusobnoj mrznji, period forimiranja stavova u kome se istorija dozivljava kao izvor i smisao egzistencije. Zivimo u proslosti a buducnost ne vidimo drugacije nego da je iskljucivo uslovljena prosloscu. A to na srecu nije tacno, inace bi Francuska i Njemacka vec zaratile

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Laičko posmatranje situacije i priče o raspadu BiH mi nešto govori.Gledajući dužinu entitetske granice koja bi raspadom postala državna postavlja se pitanje ko bi tu granicu obezbjeđivao,koja vojska?Koliko bi bilo graničnih prelaza i koliko bi bilo potrebno carinika?Ko bi plaćao tolike silne carinike i vojsku?
Koliko bi na tu vrstu državnih službenika otpadalo radno sposobnog stanovništva?Da li Srbiji odgovara raspad BiH s obzirom da bi se pored RSa stvorila i mala državica Muslimanija koja bi imala teritorijalne pretenzije prema Raškoj a samim tim i povezivanjem sa Kosovom.
Pitanja je mnogo i što čovjek više razmišlja sve manje vjeruje u teoriju o disoluciji.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Manitu, tebe ce Talija vezati za procesor ;-)

Cika Cile, sta znamo o mejunacionalnim sukobima na podrucju danasnje Hrvatske pre 1878. G?

Lijepo si napisao u onoj temi da trebamo biti konstruktivni a ne samo iskljucivi. Inace, prilikom uragana oni za dan rasele vise ljudi nego sto zivi ovde ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Laičko posmatranje situacije i priče o raspadu BiH mi nešto govori.Gledajući dužinu entitetske granice koja bi raspadom postala državna postavlja se pitanje ko bi tu granicu obezbjeđivao,koja vojska?Koliko bi bilo graničnih prelaza i koliko bi bilo potrebno carinika?Ko bi plaćao tolike silne carinike i vojsku?
Koliko bi na tu vrstu državnih službenika otpadalo radno sposobnog stanovništva?Da li Srbiji odgovara raspad BiH s obzirom da bi se pored RSa stvorila i mala državica Muslimanija koja bi imala teritorijalne pretenzije prema Raškoj a samim tim i povezivanjem sa Kosovom.
Pitanja je mnogo i što čovjek više razmišlja sve manje vjeruje u teoriju o disoluciji.

Nema tu mnogo laicizma, vec sam napisao da svaki nacionalizam kosta a elite najcesce to presute. Cist primjer ti je Hrvatska

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spijo,vidis li negdje Enver Hodzu?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Vidim Davutoglua,sve češće.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Super. Jer ni on nema takve granice kakve ti opisujes.

Manitu, opusti se malo ;-)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]