banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Dec 2014, 00:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2014, 23:00
Erazmo Roterdamski je napisao:
Pa smek ima. To je definitivno.

Imao.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 00:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
404_forbidden je napisao:
možda je to prije rata važilo, sad teško ... imaš urbanijeg stanovništva van grada i obratno, u gradovima ruralnog .. sad se sve stopilo i čini mi se da je isto.

Uvijek je toga i bilo, urbanijeg van grada i obratno, ali se uvijek ruralno u urbanoj sredini "moralo" na kraju urbanizovati.
I poslije 2 svjetskog rata je puno ruralnog svijeta naselilo Sarajevo, pa su se urbanizovali nakon 20-30-50 godina. To je prirodan slijed dogadjaja.

Istina da je u ratu i nakon, puno ruralnog svijeta naselilo Sarajevo, a urbanog napustilo u kratkom periodu, pa se nadam da je prirodan proces da se kad tad urbanizuju.

Uglavnom, u Sarajevu si i prije rata kao i sada po govoru moga znati je l' neko iz centra ili sa Pala, Faletica, Bistrik-Vratnik itd. a danas Foce, Prace i Ustiprace :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Za taj "evropski smek" o kojem ti pricas u Sarajevu ...nije bas zasluzna nacija koja je sada apsolutna vecina u tom gradu (iako su tu oduvjek prisutni i bili su eu smekeri ). Sarajevo sa tim EU smekom je bilo takvo zbog ovih koji vise ne zive tamo...vremenom...Sarajevo ce samo gubiti taj EU SMEK (postati pravi muslimanski grad) ...uostalom,sve je to prirodan tok stvari...EU i islam..ne idu zajedno.

*nemam nista protiv islama,ali to je tako,cinjenica.....samo jos da crkve pretvore u dzamije...zvuci mi nekako poznato ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 03:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Brčko ima više zgrada iz austrougarskog perioda od BL, tako da to ne igra neku značajniju ulogu za urabanost.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 05:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
cuj nerazvijeni jer nema zgrada iz austrougarskog perioda
znate li vi uopste koliko je zgrada iz tog perioda sruseno tokom i poslije zemljotresa

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 05:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja mislim da je ban Milosavljević to porušio, Austrougari prvo naprave gradsku kuću, ja još nisam vidio njenu sliku u BL.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 05:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Nazivom "najurbaniji" dijelovi Bl i Sa nisam mislio na urbanost ljudi, niti na ljude uopste, nego na downtown(ne znam postoji li neki naziv na nasem), zato sam i rekao gradic spram Sarajeva, jer se na onoj slici vidi koliko je uzi centar Banjaluke ustvari mali.

404_forbidden je sa pitanjem šta znači urban, zgrade ili ljudi, pricu odveo na urbanost ljudi.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 09:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ko će "urbanizovati" te što su nagrnuli od rata naovamo u Sarajevo? Onakvi kao onaj što je srušio krst na Zlatištu? Onaj "šošon" ispred Avaza?

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cuj ko!?! Pa isti onaj sto ce urbanizovati one koji su iz Sarajeva dosli u Banja Luku :D

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 09:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Valjda će oni urbanizovati nas. Ipak su oni "jedini pravi grad"...

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 13:28 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Dec 2014, 19:50
wizzy_bl je napisao:
Za taj "evropski smek" o kojem ti pricas u Sarajevu ...nije bas zasluzna nacija koja je sada apsolutna vecina u tom gradu (iako su tu oduvjek prisutni i bili su eu smekeri ). Sarajevo sa tim EU smekom je bilo takvo zbog ovih koji vise ne zive tamo...vremenom...Sarajevo ce samo gubiti taj EU SMEK (postati pravi muslimanski grad) ...uostalom,sve je to prirodan tok stvari...EU i islam..ne idu zajedno.

*nemam nista protiv islama,ali to je tako,cinjenica.....samo jos da crkve pretvore u dzamije...zvuci mi nekako poznato ;)

na stranu ovaj nacional šovinizam na koji niko ne reaguje pa pretpostavljam da odobravaju interesuje me ovo...
banjaluluka je puna nebeskog naroda pa me zanima gdje su ti vasi umjetnici, naučnici...gdje su vam filmovi, gumci,režiseri,muzičari,gdje su vam sportisti,književnici,naučnici

i smijesno je porediti skup sela sa dva staklena solitera sa svjetski prepoznatljivim gradom koji je i najveci brend od svih ex yu gradova zajedno sa dubrovnikom i mostarm,grad koji ima 8 puta veci budžet, javni gradski prevoz vec stoljece i po , vrhunske medicinske ustanove,aerodrom olimpijsko naslijeđe na okolnim planinama, grad koji godsnje posjeti pola milona turista..

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Odvadi malo, kontam da o Svajcarskoj pricas

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 13:36 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
karanovic je napisao:
i smijesno je porediti skup sela sa dva staklena solitera sa svjetski prepoznatljivim gradom koji je i najveci brend od svih ex yu gradova zajedno sa dubrovnikom i mostarm,grad koji ima 8 puta veci budžet, javni gradski prevoz vec stoljece i po , vrhunske medicinske ustanove,aerodrom olimpijsko naslijeđe na okolnim planinama, grad koji godsnje posjeti pola milona turista..

Što bi se reklo, čekaj, stani, mali Đogani.
Sarajevo je veći grad, ali brate.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 13:42 
Administrator
Korisnikov avatar

karanovic je napisao:

i smijesno je porediti skup sela sa dva staklena solitera sa svjetski prepoznatljivim gradom .

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Slika

A ovo su garant htjeli kopirati favele iz Brazila. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
karanovic je napisao:
wizzy_bl je napisao:

na stranu ovaj nacional šovinizam na koji niko ne reaguje pa pretpostavljam da odobravaju interesuje me ovo...
banjaluluka je puna nebeskog naroda pa me zanima gdje su ti vasi umjetnici, naučnici...gdje su vam filmovi, gumci,režiseri,muzičari,gdje su vam sportisti,književnici,naučnici

O kakvom sovinizmu pricas? Fino ti kazem da islam i eu smek ne idu jedno uz drugo...jer su totalna suprotnost...istorijski gledanoo

*niti sam zagovornik islama,niti eu...samo mi je smijesno to povezati

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 14:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A ciglane su tek priča za sebe...

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 14:21 
Voajer
Voajer

wizzy_bl je napisao:

O kakvom sovinizmu pricas? Fino ti kazem da islam i eu smek ne idu jedno uz drugo...jer su totalna suprotnost...istorijski gledanoo

*niti sam zagovornik islama,niti eu...samo mi je smijesno to povezati

sada si dodao i elemente klerofašizma

i po tome se razlikuju gradovi i pripizdine...po progresivnim snagama koje vuku naprijed...mene zanima gdje ce banjaluka sa takvom omladinom...ironično je da su jedine prpgresivne snage u vasem gradu ujedno i bivse sarajlije....vaskovivi, ceničke...

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nema šta, pravi pioniri progresa.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 14:33 
Voajer
Voajer

evo cisto da ne bude da lažem...more kucica i dvije zgrade

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]