dado_n je napisao:
Sarajevo je odavno "Bliskoistočno", čemu čuđenje?
Naravno sa druge strane, previše se talibanima pušta u RS.
Pa šta reći za one likove koji su na sred trga Bana Jelačića u Zgarebu fotografisali prolaznike sa Dražinim portretom.
Previše se toga naduva, znam da ima tih glupih Džihad ratnika, neki čak idu u Siriju da ginu - jebeš budale, ali gledajte naše Četnike na Krimu. Pih, manjina. Pa isto je i sa muslićima, ima budala koje urlaju, imamo i mi takvih morona, i šta sad po vašem ispada da su svi Srbi bradati maloumnici koji jedva čekaju da se zarati zbog čega bi federacija trebala tražiti otcjepljenje od RS? I najžalosnije je što ne postoji adekvatan zakon kojim bi se ovo zaustavilo. Naravno da je Dodi u interesu da nema zakona, i to je najveće zlo, što je ovo replika starog divljeg zapada, umjesto da se počinioci sankcionišu, ovo se samo objavi u medijima da se dignu tenzije među narodom.
Mi imamo jedno loše obilježje bliskog istoka, mentalitet. To nas sistematski uništava. Problema ima ali problemi nisu u muslimanima, nego u nama. Šta Srbin ima od toga što je Srbin? Nema ništa.
Da li će cijepanje BiH na RS i FBiH pomoći nama Srbima? Ne, naprotiv, onda bi vlast bila apsolutno u rukama jednog čovjeka i tek bi onda došla agonija. Nije nama problem bure baruta, ovdje je politička situacija stabilna, rat je davno završen i nikakvih incidenata nije bilo od tada pa do danas koji bi ugrozili nečije ulaganje, a neće ih ni biti. Ovdje nije problem nedostatak stranih ulaganja, ovdje je problem korupcija. Gledajte Nestro ili Birač, pa to je čisti kriminal. Kakve veze s tim ima što RS nije nezavisna.
Ja sam Srbin, ali ovakve teme stvarno ne bi trebalo otvarati, ja mislim da bi se normalan čovijek uvrijedio na ovakvo poređenje.