banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 16:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
To sto vlast to pokusava, ne mjenja cinjenicu da nije u redu da ovi imaju tolike plate.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kolike su to plate, 800KM?
To je kao pljacka, kradja?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Upravo to... A riba, kao i obicno, smrdi od glave... Ta nece obicni budzetski radnici na svoju ruku raditi na ekonomskoj politici. Postoje njihovi rukovodioci koji im govore sta i kako. A rukovodstvo su ministri i premijer. Niko drugi, niko treci. Samo oni.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:17 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Možda neki i imaju velike plate, ali mislim da je takvih manjina... naravno, pitanje je koliko nama uopšte treba policajaca, učitelja, nastavnika, čistačica, šalterskih radnika itd itd, ali opet, pa nisu oni sami došli tu da rade, nego ih je neko zaposlio, a zaposlio ih je da bi ti isti radnici za njih glasali da bi se održala vlast i sada ta ista vlast kaže jebiga, šalili smo se, nema para, malo ćemo da vam oduzememo, a vi nemojte da se žalite jer vidite kako oni drugi nemaju ništa, to mi liči na onu kultnu, "ti mala da ćutiš"... 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
I od kuda pravo tom ucitelju, koji sa ovim stanjem u drzavi bude nezadovoljan? To je malo zesci bezobrazluk. Drzi dva-tri skolska casa dnevno i ima 3-4 mjeseca skolskog raspusta. I ima redovnu hiljadarku. Siguran sam da ima radnika koji bi bili presrecni da taj posao rade za manju platu

Ово је оно типично "како мали Ђокица замишља радно мјесто о коме нема појма". Прије него што наставиш да булазниш, обавијести се мало боље како стварно изгледа посао у просвјети и видјећеш да то није ни изблиза тако идеално како се теби чини.
А ти радници, који би били "пресрећни да раде тај посао за мању плату", да ли су они квалификовани за то? Ти мислиш да било ко може да буде учитељ/наставник/професор/шта год?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Dacu vam samo primjer Madjarske koja je vec 8 godina u EU - njima su prosle i ove godine jos skresali plate(mislim na budzetske korisnike) , ne znam koliko tacno platu ima jedan nastavnik ( mislim oko 300 €), ali sam se zaprepastio da ljekar pocetnik ima oko 400 € platu- onda kontam da kod nas dole i nije toliko lose (nekih 600 €), a ni penzije im nisu bog - zna koliko visoke. Sto se tice cijena - sve otislo nebu pod obloke, kao i u RS, primjer - Madjri iz pogran icnog podrucja idu u nabavku u Austriji, secer je npr. puno jeftiniji , a Madjarska vazi za poljoprivrednu zemlju.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet kazem, problem je sto taj broj radnika ne sluzi nicemu. A puko smanjivanje nece rijesiti ni jedan jedini problem.

Sta ces dobiti. Gomilu koja nista ne zna da radi. Sta onda?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:22 
Bič božji
Bič božji

uvijek kao primjer treba uzimati boljeg od sebe, a ne goreg...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo ne treba otkrivati toplu vodu.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Kolike su to plate, 800KM?
To je kao pljacka, kradja?

Pa to su uglavnom vece plate....
Drugo, za veciu njih jeste, jer su im izmisljena radna mjesta. I ako se uzme kako je tesko u privatnom sektoru zaraditi te pare, stvarno i jeste pljacka.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:26 
Bič božji
Bič božji

The_new_Statesman je napisao:
Samo ne treba otkrivati toplu vodu.

Zato kažem, pusti Mađare, daj da se poredimo sa Austrijom...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Citam i mislim da ste svi u jednu ruku u pravu.
Zakljucak se po meni namece ovakav, ne treba smanjivati plate nego bi trebalo otpustiti onaj visak koji nije kvalifikovan i koji nista ne radi. Al onda se postavlja pitanje sta sa tim ljudima? Idealno bi bilo taj visak para ulagati u realan sektor, ali koliko je to realno moguce da se desi kod ove vlasti (ili bilo kojih koji bi dosli ili koji su bili na istoj)!?

I nervira me ovo sto ljudi sa budzeta govore da ih trebaju podrzati zaposleni iz realnog sektora, nezaposleni i svi oni koji nisu na budzetu. Gdje ste vi sa budzeta bili da pomognete ovima ili da protestvujete sa njima?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
uvijek kao primjer treba uzimati boljeg od sebe, a ne goreg...

Istina, ali ne mozemo se porediti sa Austrijom ili Njemackom , uzeo sam Madjrsku za primjer jer su oni vec godinama u EU, dobili su silne pare, a opet im ne ide nista bolje nego nama, mi bar nismo puno zaduzeni. Isto je i u Slovackoj, jedino je Ceska nesto odmakla.
A da imamo previse sluzbenika,to stoji - i nakon svakih izbora ih ima sve vise i sve vise opterecuju budzet.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Све је већ раније речено и објашњено, али ево да и ја поновим за оне који су мало тврђи на ушима:
Узрок кризе јесте криминал ове власти и суманут број којекаквих рођака/пријатеља/комшија који су позапошљавани преко везе на радна мјеста која буџет не може да издржи. Рјешење проблема није смањивање плате свима (укључујући и оне који своју поштено зараде), већ темељно прочешљавање ко је квалификован за које радно мјесто и да ли је, на крају крајева, неко радно мјесто неопходно. Наравно, кад би се стварно то спровело, многи министри би завршили у затвору, ал шта да се ради.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Све је већ раније речено и објашњено, али ево да и ја поновим за оне који су мало тврђи на ушима:
Узрок кризе јесте криминал ове власти и суманут број којекаквих рођака/пријатеља/комшија који су позапошљавани преко везе на радна мјеста која буџет не може да издржи. Рјешење проблема није смањивање плате свима (укључујући и оне који своју поштено зараде), већ темељно прочешљавање ко је квалификован за које радно мјесто и да ли је, на крају крајева, неко радно мјесто неопходно. Наравно, кад би се стварно то спровело, многи министри би завршили у затвору, ал шта да се ради.

Sve je to istiuna, samo ne mozes ocekivati da sudija kojeg je ministar postavio, osudi tog istog ministra.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
Besparica je napisao:
To sto vlast to pokusava, ne mjenja cinjenicu da nije u redu da ovi imaju tolike plate.

Још једна реплика и завршавам. Заиста ми је жао, без намјере да те увриједим, што размишљаш на овакав начин. То што ти мислиш да су плате од 1000 КМ велике и да их ти радници не заслужују.
Када сам ја ишао у школу, основну, средњу, па касније на факултет, наставници и професори (осим пар изузетака) били су ми узори у сваком погледу. Посебно учитељице, које су биле праве госпође у то вријеме и уживале су веома велики друштвени углед. Госпође су биле по начину облачења, опхођења и уопште манира. Зашто то причам? Ондашње друштво (иако нисам југоносталгичар, одмах да се оградим) је, чини ми се, ипак знало то да вреднује. Флешбек тих учитељица и учитеља јавио ми се у петак, на протестима, кад сам видио неколико старијих наставника и учитеља онако покислих, са оним картонским капицама, како ДОСТОЈАНСТВЕНО протестују, без погрдних ријечи, увреда било коме. Искрено, дошло ми је да плачем. Ти људи не да заслужују 1000, него 3000 КМ плату. Наравно, свјесни смо сви да то није могуће, али 1000 КМ мора бити неки минимум!!! Недавно ми је једна старија учитељица, пред пензију, причала како двије године није себи купила ниједну књигу и да јој је јако тешко због тога. Зар то није срамота?
Исто тако је срамота да нашег полицајца можеш купити за 20 КМ и немојте ми говорити да би тако било и да имају већу плату, увјерен сам да у 80% случајева не би.

Опет ћу поновити - они нису криви за ово стање, неко власт која је државу довела до тога. Ми смо за ту власт гласали, јер су нам обећали управо ово и ми рекли да је то добро, а ријешење је - смањуј плате. Дај Боже да тих 50 милиона виде ти инжењери о којима ти причаш, али нешто сумњам у то. А буди и ти искрена, вјерујеш ли ти у то?

Али ево, признаћу ти да си у праву, ако ми аргументовано одговориш на сљедећеа питања:
1. Да ли је ово био једини начин да се уштеди 50 милиона?
2. Како ће то конкретно помоћи незапосленима и радницима у привреди? (Или је једина поента смањити ове плате, па нек ни они немају? Подсјећам, подстицаји за запошљавање у предложеном буџету остали су на овогодишњем нивоу.)
3. Да ли се могло избјећи да уопште дођемо у ову ситуацију?

Ако мора овако и нема другог начина, преживјеће се и ово, али они који су довели до овога морају отићи и тачка!!!

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
I nervira me ovo sto ljudi sa budzeta govore da ih trebaju podrzati zaposleni iz realnog sektora, nezaposleni i svi oni koji nisu na budzetu. Gdje ste vi sa budzeta bili da pomognete ovima ili da protestvujete sa njima?

Ја се не сјећам да смо ми са буџета говорили "Овима из тзв. реалног сектора треба свима смањити плате, ионако ништа не раде." Али ето, проценат људи који мисле својом главом је очигледно мизеран, па је тако довољно да прочитате два чланка у новинама и да помислите да су вам главни и основни непријатељи наставници и професори, а не власт која је од оних силних кредита и донација пола покрала а пола потрошила на глупости.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Harvester je napisao:

Sve je to istiuna, samo ne mozes ocekivati da sudija kojeg je ministar postavio, osudi tog istog ministra.

Наравно! Зато прво треба да се промијени власт, па онда судије, па се онда обрачунати с мафијом.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:39 
Bič božji
Bič božji

richa je napisao:
Citam i mislim da ste svi u jednu ruku u pravu.
Zakljucak se po meni namece ovakav, ne treba smanjivati plate nego bi trebalo otpustiti onaj visak koji nije kvalifikovan i koji nista ne radi. Al onda se postavlja pitanje sta sa tim ljudima? Idealno bi bilo taj visak para ulagati u realan sektor, ali koliko je to realno moguce da se desi kod ove vlasti (ili bilo kojih koji bi dosli ili koji su bili na istoj)!?

Isto to će ovi koji su juče protestvovali reći ostalima kada se nađu za koji mjesec u istom položaju...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Citiraj:
I od kuda pravo tom ucitelju, koji sa ovim stanjem u drzavi bude nezadovoljan? To je malo zesci bezobrazluk. Drzi dva-tri skolska casa dnevno i ima 3-4 mjeseca skolskog raspusta. I ima redovnu hiljadarku. Siguran sam da ima radnika koji bi bili presrecni da taj posao rade za manju platu

Ово је оно типично "како мали Ђокица замишља радно мјесто о коме нема појма". Прије него што наставиш да булазниш, обавијести се мало боље како стварно изгледа посао у просвјети и видјећеш да то није ни изблиза тако идеално како се теби чини.
А ти радници, који би били "пресрећни да раде тај посао за мању плату", да ли су они квалификовани за то? Ти мислиш да било ко може да буде учитељ/наставник/професор/шта год?

Zanemaricu ovaj prvi idiotski komentar. Ako nesto gore nije tacno reci sta. I ako ista imamo na birou, imamo ljudi koji bi mogli da budu uctirelj/nastavnik/profesor...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]