vidim,malo,malo se pominje rat,pa evo neke moje projekcije kako bi se koji od diskutanata ponasao u slucaju istog....
shakal..prvo bi srao,nije ovo moj rat,idem odavde,onda bi popio koju ljutu i rekao "ne dam,mamu im jebem,ovo je moj grad,moj djed je bio cetnik...daj uniformu vamo!!"

...poginuo bi bjezeci,kad bi se otrijeznio i shvatio sta je napravio...
krol...odazvao bi se prvi,ali ovaj put malo pametnije..vjerujem da bi bio komanant pozadinskog bataljona
manitu....isto bi se odazvao,ali nakon kraceg vremena bi upisao nesto sto jos nije zavrsio...doktorat,magisterij,ovo,ono...
zoka...ispocetka bi gundjao,ali njega vidim kao najsavjesnijeg borca!...ono,gumene cizme,rov od prvog do zadnjeg dana...dodje kuci na odmor,odmah se presvuce u civilku,o ratu ne prica uopste!
spijo.....krenuo bi,ali kad bi vidio da je sve kao i prosli put,skinuo bi se zbog godina...
nepokoreni...odazvao bi se,naravno,ali zavrsio bi odmah u zatvoru jer bi nehotice ubio kolegu,pokazujuci mu mogucnosti neke puske ili pistolja..
apokalipto....borio bi se u redovima armije bih!
budala-medju prvima bi emigrirao u helsingborg!
TNS-dobio bi plaketu za ogromnu humanitarnu pomoc koju je poslao iz austrije ovamo,ali samo mi rijetki bi znali da je stiglo samo 30%,a soatlih 70% je svrnuo u svoj dzep!
Slager-ovaj put ne bi isao nigdje u drauf,ali citav rat biste ga mogli vidjati kako sere u gradskim kaficima,maskirna uniforma,suncane cvike,rukavice bez prstiju...borbi bi se (eventualno) prikljucio ako dodju do slatine,paprikovca ili starcevice
nastavak slijedi...