banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 06:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ok a raspitaću se kod pravnika, u međuvremenu zna li iko od vas ako pukne cijev od toplane u stanu ili ploči između ko je popravlja i nadoknađuje štetu na stanu?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
druze, vidim upalilo te ovo vrhunski :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A tebe ne pali da ti hoće na silu odvaditi para iz džepa?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
munja.alex je napisao:
Ok a raspitaću se kod pravnika, u međuvremenu zna li iko od vas ako pukne cijev od toplane u stanu ili ploči između ko je popravlja i nadoknađuje štetu na stanu?

Toplana u novim zgradama intervenise do ormara u hodniku, posle tog korisnik.

Stare zgrade sve intervenise toplana. Stetu snosi zev :)

Mislim da svi kod kojih toplana dobro grije da ostanu na istoj. Sto se tice ovog placanja kome prolazi kroz stan 3 4 vrele cijevi isto sam za. Jer kod mene bas grije i jos malo ustekam klimu i superiska.

Послато са HTC One M9

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Neki_to_vole_vruce je napisao:
Nemas pravo isjeci cijevi. Ali mozes uzeti uraditi izolaciju i maskirati rigipsom.

Meni nije jasno da ima budala griju se i neplacaju racune??? Sta kontaju???

Ovo sa cijevima ima logike jer imam cijevi kroz stan i stvarno dobro grije i ako nisam vise na toplani.

Послато са HTC One M9

Nema logike. Onda hocu ja da im naplatim sto cijevi prolaze kroz moj stan. Sta onda?

A to sa zazidavanjem cijevi ih nece sprijeciti da naplate. Oni se pravdaju da stanovi oko tebe zagrijavaju i tvoj.

Ja se grijem na struju i siguran sam da je toplije nego kod ovih sto su na toplani. Mogu li ja njima naplacivati od 22h do 7 ujutro posto oni tada ne griju a ja grijem.

Ja cu se tuziti i suditi do smrti ali ovo platiti necu. Najpametnije je unajmiti nekog sa instituta i dokazati ko koga grije. Bar je to danas lako sa kamerama.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Isto tako nema logike ferdinande da po pravu kad kupim stan, sve instalacije u njemu su na moj ili zev trosak a oni raspolažu sa njima, koliko znam nigdje u zakonima to nije tako. Plus zakon je "stariji" od uredbe, takonda to pada na sudu a troškove izgubljenih parnica neće žvaljavi gavran ni ovaj pijun mile iz toplane pokriti iz svog džepa već iz narodnog.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Mislim da cak ni u drzavi kakva je ova nasa nema sanse da prodje ovakva glupost. Prije ce biti da oni malo prepadaju narod, da bi se u jednom momentu pojavio kandidat za gradonacelnika na bijelom konju i rekao "Niko ne smije da vam naplacuje pasivno grijanje".

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lazes da grijes cijelu noc. Jedino ako nije stan od kartona?

Nemas ti sta da naplacujes zajesnicke cijevi od zgrade. Sta bi onda bilo za kanalizaciju? Da komsija iapod kaze e ovim iznad nema sranja! Isto tako voda struja i slicno? Ne svidja ti se? Smetaju cijevi? Imas motike drakulic sargovac kupis plac i gotivis se. Ja ne znam kako moze svako kenjati. Skupa toplana. Odjavis se i cao stan bi bio kao grobnica zimi da nema stanova okolo u kojim je grijanje stalno ukljuceno. Toga je svako svjestan.

Послато са HTC One M9

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Haj vidjećemo i to. Pošto to pitanje potežu već nekoliko puta u kratkom vremenu.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Isto tako nema logike ferdinande da po pravu kad kupim stan, sve instalacije u njemu su na moj ili zev trosak a oni raspolažu sa njima, koliko znam nigdje u zakonima to nije tako. Plus zakon je "stariji" od uredbe, takonda to pada na sudu a troškove izgubljenih parnica neće žvaljavi gavran ni ovaj pijun mile iz toplane pokriti iz svog džepa već iz narodnog.

Sve instalacije od ormara do radijatora su na trosak stanara. Nema zev sa tim nista. Svaki stan ima svoj vod. Pricam iz iskustva. Jer ljudi mjenjaju podove pa probiju cijev. Naprave havariju i onda ajmo zev da sanira komsijama i meni stan. E nije niko siso vesla :)

Послато са HTC One M9

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pričamo o starim instalacijama i cijevima kroz stan vertikalno kroz svaku sobu.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ја остављам пуну слободу Топлани да реконструише систем и измјести вертикале из мог стана. А добиће qрко лову за то. :) Плус су у мом случају уговором пребацили СВУ инсталацију у мом стану у моје власништво. СВУ значи и вертикале. Тако да могу да им успоставим захтјев за наплату транзита топлотне енергије кроз моју инсталацију. Дебили. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Valjda bi trebalo biti sve što je u okviru kvadrature stana da je u vlasništvu gazde?Kad si kupovao stan, šta piše u ugovoru, čije su cijevi, instalacioni kablovi, utičnice?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moje brate. Pogotovo kad ih treba održavati i platiti, tu ne spominju ni najam za prolaz cijevi kroz moj stan.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 00:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
munja.alex je napisao:
Haj vidjećemo i to. Pošto to pitanje potežu već nekoliko puta u kratkom vremenu.

Bilo je već nekoliko puta u onoj emisiji računica da je ta odluka neustavna i da pada na sudu.
Troškova tužbe ili kako se to već zove nemaš jer valjda sve ide na budžet. U još nekoliko gradova ima pametnjakovića koji su htjeli da zajebavaju narod i nikako da prestanu. Čudi me da im ne odrežu neku kaznu jer im prave bespotrebne troškove i ne žele da prestanu.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne plaća troškove stoka iz svog džepa pa ih boli briga, rekoh to ranije, iako se troškovi naplaćuju od gubitničke strane a to će opet gurnuti preduzeće u još veće dugove.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Mico srbin pobudalio skroz...cuj grije te komsija kroz zid...jebo ga komsija

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 10:30 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Izborna je godina ljudi, izborna...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
zato me i cudi sve to...qrac ce dobiti izbore ako kaze nametnucemo 30 % pausal jer toplota prolazi kroz zidove....ne prolazi kroz radijatore a kamoli kroz zidove...doduse on nije u stranci al jest glavonja gavranovic koji to podrzava i odlucuje....

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ma plaše ljude da se ne odjavljuju. Sezona uskoro zavšava, a mnogi razmišljaju da odjave grijanje.
Isto predlažu svake godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]