banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 08:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1580 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2015, 12:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2015, 20:25
<Enter_name> je napisao:
Nema šta, ova diskusija ide u odličnom smjeru :D Samim tim što neki smatraju da subjektivna mišljenja nemaju težinu govori o namjerama u diskusiji. I mješati iskrenost u sve ovo je još smješnije. Da ne pričam o pismenosti.

искреност уопште није смијешна. смијешно је повлађивање укусу већине. мислиш да ми нисмо могли понудити овакав грб:

Slika

и већина би била задовољна, без обзира што је ово изнад обично смеће. но, ако град жели смеће, нека нађе неког другог.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 12:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2015, 07:30
Samo jos lopta fali.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 12:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Niko nije rekao da je iskrenost smješna, već je smješno uvlačenje tog pojma u ovu diskusiju. No dobro, svako tumači rečenice kako njemu odgovara. Tražilo se mišljenje mase, rečeno je što je rečeno. To što se ta mišljenja ne poklapaju s nečijim je normalno, ali neki ne mogu to prihvatiti... mislim da se na ovu temu nema više ništa posebno reći, bespotrebno se oživljava, udara se mrtav konj. A nekima je to i dalje "zanimljivo".

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 12:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2015, 20:25
<Enter_name> je napisao:
Niko nije rekao da je iskrenost smješna, već je smješno uvlačenje tog pojma u ovu diskusiju. No dobro, svako tumači rečenice kako njemu odgovara. Tražilo se mišljenje mase, rečeno je što je rečeno. To što se ta mišljenja ne poklapaju s nečijim je normalno, ali neki ne mogu to prihvatiti... mislim da se na ovu temu nema više ništa posebno reći, bespotrebno se oživljava, udara se mrtav konj. A nekima je to i dalje "zanimljivo".

а шта је мртав коњ? тема, приједлог грба или његови аутори?

а ево да ти објасним и разлоге оживљавања- јавна расправа није прошла онако како су одборници очекивали. зато сад отварају накнадну расправу да би противници приједлога грба добили још једну шансу. па умјесто да судија свира крај утакмице, он је продужава.

смијешно и неозбиљно.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 13:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
mislim da se na ovu temu nema više ništa posebno reći, bespotrebno se oživljava, udara se mrtav konj.

Ne vidim gdje se u ovom djelu posta spominje prijedlog ili autori, mislim da je poprilično jednoznačno.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2009, 15:09
Nazalost,potpuno je pogresno sto je trazeno misljenje mase...ono sto je ovde problem, jeste sto ta masa po obicaju odmah pocne sa kritikama i napadima bez da neko stane na loptu pa da se pokusa napraviti jedna ozbiljna, zrela diskusija, i onda to ode predaleko. Nekako, previse smo kao drustvo spremi odmah kritikovati i nismo spremni na promjene.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 13:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Potpuno pogrešno u tvojim očima, da ne kažem da je to tvoje subjektivno mišljenje. Poenta je zadovoljiti sve strane, ali kako znamo iz životnog iskustva - to je nemoguće. Dakle, potrebno je naći rješenje koje je najprihvatljivije, i sa tehničke (u ovom slučaju heraldičke) i sa druge strane - da se to sviđa građanima grada Banjaluke, da ima svoju prepoznatljivost, identitet. Kao što je već rečeno, problemu se nije ozbiljno pristupilo i sad imamo situaciju kakvu imamo.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 13:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja kao papagaj ponavljam...gradjane se ne pita za grb nigdje u svijetu. To je poenta moje price a ne da je potrebno zadovoljiti sve strane. Grb se dodjeli grbonoscu od strane struke i o tome se ne raspravlja niti se trazi misljenje javnosti. Svako ima pravo reci da mu se nesto dopada ili ne, to je u redu, niko to ne dovodi u pitanje. Grb upravo posjeduje prepoznatljivost, identitet, tradiciju...Reci da se problemu nije ozbiljno pristupilo i da na grbu nema Banjaluke je potpuno promaseno.

To je kao da kazes da pravnici nisu dovoljno ozbiljno pristupili problemu kad su dali gradjevinsku dozvolu za gradnju Grand Trade-a. Oni su postupili po pravnim pravilima, kako je ovaj dosao do ostalih dozvola, to nije briga ovih sto izdaju dozvolu. Ili recimo da napadnes arhitekte kako nisu sagledali situaciju kad su projektovali tu zgradu pa sad eto imamo takvo nesto na mijestu gdje je bio park. Vjerujem da ne bi ni ti volio da ti neko drugi prica kako da radis svoj posao a dokazao si se kao uspjesan u istom.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 13:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Već smo ovo diskutovali, al ti stvarno ko papagaj... već smo pričali o elementima na grbu, šta oni predstavljaju i zašto smatramo da su promašeni. I niko nikog lično ne napada, a to što neki vide napad u svemu ovome je njegovo subjektivno mišljenje i ne može se uzeti kao argument. Paralela sa arhitektima je smješna, niko ne dovodi stručnost autora u pitanje... treba pustiti da radovi govore u ime autora, a ne on o samom sebi. Sad bih upotrijebio potpis jednog forumaša koje govori o klasju kao argument, ali će to neki shvatiti kao napad na njih same...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 13:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dolazimo do vrlo jednostavnog zakljucka...gradjani i odbornici imaju svoje misljenje, struka svoje. Postavlja se pitanje, zasto su trazili od autora da im pojasne heraldiku, i odabrali ovaj grb na usvajanje??? Kako god okrenes, ovde su autori ti koji su dobili kritike umjesto "grada". Dakle poenta moje price jeste da nije korektno sad nakon svega smatrati da grb ne valja ili sta ti ja znam...Grad je odgovoran jer mu nije stalo ocigledno do izbora grba i samo se vodi besmislena polemika medju nama dok oni otimaju nase pare :)

Evo, sto se mene tice raspravu mozemo zakljuciti dok se ne vidi sta ce biti na kraju.
Pozdravljam Vas sve!

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2015, 20:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
S obzirom na posljednja dogadjanja grb sa volovima je potpuno primjeren gradu Banjoj Luci i apsolutno je neophodno da se usvoji predlozeni!

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2015, 17:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
[quote="kosicagf"]Dolazimo do vrlo jednostavnog zakljucka...gradjani i odbornici imaju svoje misljenje, struka svoje.

Sve si rekao u ovoj rečenici. Obzirom da su odbornici birani od građana ovog grada, a ne "stručnjaci", pred njima je odgovornost da ovaj prijedlog grba usvoje ili ne usvoje. Ne bi bilo loše ni da dobijemo nekakav referendum, obzirom da je u vladajućoj garnituri to ovih dana moderno :D

No, ovo je sve sa grbom gubljenje vremena. Ovaj grb, koji je sada u upotrebi, ne bi trebalo mijenjati. Zašto je uopšte nekome isti i smetao. :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2015, 17:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Nisam se nešto uključivao ovdje u raspravu,ali samo bih pristojno nabio na q i gradsku vlast,i ovoga koji pravi taj grb i ovako nam kaže u svom predzadnjem postu
Citiraj:
gradjane se ne pita za grb nigdje u svijetu.
...upravo arogancija ovog autora me nagnala na ovaj post...

Ako ti i gradonačelnik mislite da je početak vremena sa vama dvojicom,ja ne znam šta bih vam pristojnije rekao za tu vašu heraldiku...

Ili ako hoćete ovako....

Ako za sve ove vijekove svog postojanja,Banjaluka nije isprofilisala svoj grb dosad,onda mi ne trebate ni ti,ni Gradonačelnik,ni heraldika,ni ova dva vola na grbu...

Pun mi je q tih skorojevića koji smatraju da vrijeme počinje od njih :( :(

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2015, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Malo si pobrkao loncice...ja sam napisao taj post ali ja nisam autor prijedloga grba. Ja se samo amaterski bavim heraldikom i iznio sam cinjenicu sa kojom se ti ne moras sloziti. Ali prije svega ovde smo svi kulturni i ne vredjamo nikoga ali to tebi neka ide na obraz. Nazalost u regiji tek zadnjih godina se pocinje uvoditi heraldika kada su u pitanju opstine i gradovi...komunizam/socijalizam je napravio svoje a tu ti lezi i odgovor zasto BL nema "isprofilisan" grb. Vjerujem da ni ti ne bi volio kad bi neko nabio na q tvoju struku kojom se bavis. Mi smo kao drustvo generalno dosta zatvoreni i nismo spremni za bilo kakavu promjenu. I onda uslijed nedostatka kompetencije, pocinje kritika, pljuvanje, vrijedjanje...nema apsolutno nikakve ozbiljne diskusije i rasprave.

Nije Schlager ovde vazan grb, rekli smo da ga vjerovatno nece usvojiti...nego takvih primjera je mnogo, cak i previse za Banja Luku.
Odmah se sve doceka na nož, nista nam ne valja, uvijek neko prozivanje, kritike...to mnogo govori o nama kao drustvu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2015, 17:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

mene se inače na ovom forumu slabo shvata ozbiljno,pa nemoj ni ti.....ovo moje "mišljenje" nemoj uopšte uzimati kao neki stav većine,ili nešto relevantno...najveći broj mojih postova je u temi fk borac (ubjedljivo),pa onda otprilike možeš i skontati koliko ja uopšte imam pojma o čemu vi pričate ovdje.... 8)

ne bih se nikad ni uključio u raspravu o nečemu o čemu pojma nemam,da mi se ona tvoja rečenica nije učinila kao pišanje po svima nama...

al eto,sad si fino objasnio,da nisi čak ni autor grba....i više neću...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2015, 17:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da...i Izvini!

Stvarno sam ukapirao da ti praviš ove grbove...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2015, 17:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma ok...naisao sam na mnogo kritika zbog te moje recenice :) Naravno da mi nije cilj da vrijedjam sugradjane na bilo koji nacin.
Vjerovao ili ne,zaista je tako u svijetu. Grb se dodjeljuje bez ikakvih pitanja jos od srednjeg vijeka. Razumijem da je to malo cudno...

Dobro, vidjecemo kako ce se sve zavrsiti. Rekao sam da necu se vise javljati dok ne bude sjednica, ali eto morao sam pisati :)

Ma nemoj se izvinjavati, ok je. Autor je Zoran Nikolic, prisutan ovde na forumu.
Pozdravljam

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2015, 19:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

On ne pravi grbove, samo advokatiše ;) I porediti grbove sa tradicijom od desetina vjekova sa ovim predlogom je smješno. Da ga imamo od početka postojanja grada, već bi bili familijarizovani s njim i ne bi se imali čega sramiti. Porediti srednji vrijek i današnjost... odlično. Pozdrav i tebi :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2015, 09:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://skupstina-banjaluka.info/index.p ... 4-mediji-9

"Потребно је дефинисати који су то симболи и боје који се могу наћи на грбу и застави Бањалуке, и на основу тога расписати јавни позив, а не да свако црта шта хоће – каже Рачић. Будући да је избор симбола града ексклузивно политичко питање, те да је њихово усвајање или неусвајање у надлежности Скупштине, Рачић каже да је договорено да чланови будуће комисије за избор грба и заставе буду шефови клубова и одборничких група."

Sugradjani moji dragi, kakvi nas idioti vode...cuj sefovi klubova ce biti u komisiji za izbor grba. Hahhahaaha

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2015, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://skupstina-grada.administracija.i ... -moj-stav5

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1580 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]