banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 408 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ако изизмемо евентуално отровне материје које су се нашле у води на овај или онај начин.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shoole je napisao:
Кад се вода повуче и земља осуши (то јест, тај муљ у коме нема чега нема кад се осуши), је ли се то може заорати и сијати или нешто се мора радити друго?

Pa stari Egipat je svoju civilizaciju izgradio na ovome. Zahvaljujući mulju koji je Nil nanosio u poplavama i blagoj klimi imali su po dvije žetve godišnje.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Tacno je to....ali.....zajebana je psihicka blokada kad znas da je paradajz nikao iz ljudskih fekkalija....pa zagrizi taj paradajz

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pisaćemo na njemu da je iz Grčke :)
Siromašni Japanci su ljudskim izmetom đubrili svoje vrtove.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Zorane..

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:52 
Administrator
Korisnikov avatar

...a vidi sad gdje je Japan, a gdje smo mi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ko je iz govana sreće vidio? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Шлагер је на другој теми поставио одлично питање везано за робне резерве:
Citiraj:
Под робним резервама у Републици Српској подразумијевају се: основни пољопривредни производи (укључујући и резерве меса у живој стоци) и индустријско-прехрамбени производи неопходни за исхрану становништва, индустријско-непрехрамбени производи (сировине, репродукциони материјал, енергетски производи, индустријски производи и деривати нафте који су потребни за производњу, лијекови хумани и ветеринарски, санитетски материјал и медицинско-ветеринарска и друга средства), потребни за производњу и транспорт робе, од посебног значаја за Републику Српску, поклони и помоћ у роби и новцу и новчана средства у домаћој и страној валути.

План обнављања и развоја робних резерви доноси Влада Републике Српске, на период од пет година.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%BE ... 0%BA%D0%B5
http://robnerezervers.com/index.html

Ево примјера тоталног фејла Владе! Па да ово функционише, нама не би требала помоћ првих пар дана након ове поплаве осим можда пумпа.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
krol2 je napisao:
Tacno je to....ali.....zajebana je psihicka blokada kad znas da je paradajz nikao iz ljudskih fekkalija....pa zagrizi taj paradajz

Nema boljeg od neprskanog domaćeg povrća sa sela koji je nikao iz stajskog đubriva :)

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Maj 2014, 10:42
shoole je napisao:
Шлагер је на другој теми поставио одлично питање везано за робне резерве:
Citiraj:
Под робним резервама у Републици Српској подразумијевају се: основни пољопривредни производи (укључујући и резерве меса у живој стоци) и индустријско-прехрамбени производи неопходни за исхрану становништва, индустријско-непрехрамбени производи (сировине, репродукциони материјал, енергетски производи, индустријски производи и деривати нафте који су потребни за производњу, лијекови хумани и ветеринарски, санитетски материјал и медицинско-ветеринарска и друга средства), потребни за производњу и транспорт робе, од посебног значаја за Републику Српску, поклони и помоћ у роби и новцу и новчана средства у домаћој и страној валути.

План обнављања и развоја робних резерви доноси Влада Републике Српске, на период од пет година.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%BE ... 0%BA%D0%B5
http://robnerezervers.com/index.html

Ево примјера тоталног фејла Владе! Па да ово функционише, нама не би требала помоћ првих пар дана након ове поплаве осим можда пумпа.

Ово је требало и морало да функционише! Када све ово буде иза нас мора се поставити питање зашто није и ко је покрао робне резерве.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Kao da je tu bilo nešto za krasti...Kada su zadnji put zanavljane rezerve ozbiljno? Kao i svaka državna agencija, RR služe samo za uhljebljavanje rođaka i partijskih poslušnika. I sada, i kad je SDS bio na vlasti. Funkcioniše samo ono što mora.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bio je jednom na TV prilog o RR. Tada mi je prvo na pamet bilo, ne daj bože da od ovoga zavisimo.
I bila je priča o zajedničkim RR sa Srbijom. Kao da kod njih držimo žito, koje je i u Srbiji bilo fiktivno...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da se izbjegnu poplave, tu se u nekim mjestima malo toga moglo učiniti. Ali da se bolje reaguje na katastrofu, tu se moglo mnogo više toga učiniti.

Ja sam ovo napisao veče prije nego što je Vrbas podivljao i u Banjaluci.

viewtopic.php?p=2124855#p2124855

Vidjelo se da se glavni udar ciklona pomjera prema nama. Prognoze su bile da će pasti velika količina padavina. Vidjelo se šta je taj ciklon uradio na drugim mjestima... Samo što to nisu vidjeli oni čija je to struka. Jeste, pametujem. Ali ja mogu, skoro svašta, napisati i pogriješiti. Ali njihove greške su mnogo skuplje. Ne samo kod nas.

Evo primjera iz Hrvatske

Citiraj:
Dva dana prije nego su poplave poharale istok Hrvatske, prostor županjske Posavine posjetio je djelatnik Hrvatskih voda iz Vinkovaca. Nakon što je obišao teren, mještanima je mirno poručio da se nemaju što brinuti jer se kod njih ništa neće dogoditi. Iako su poplave već harale susjednom BiH, upravo uz rijeke koje su dio tzv. savskog sliva, nadležna državna služba zaključila je da one neće ugroziti Hrvatsku...

Načelnik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić upravo se na to požalio predsjedniku države Ivi Josipoviću.

– Očekivali smo da nam struka kaže što nas očekuje i koliko nas vode može ugroziti. Međutim, na prvom sastanku Stožera službena procjena Hrvatskih voda bila je da se očekuje vodostaj Save od 920 centimetara. Dan poslije ta procjena iznosila je oko 1030-1040 centimetara. Nažalost, Sava je došla do 1200 centimetara, a s kakvom stihijom smo se suočavali govori i to da je vodostaj rastao i do 14 centimetara na sat – istaknuo je Kelić.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Postoji i ona vijest da gradonačelnik Beograda prije poplava saopštava da nema potrebe da stanovnici Obrenovca napuštaju domove. I on je vjerovatno slušao nekog stručnjaka...

Ovdje se nešto mora drastično promjeniti što se tiče nadzora voda. 50-godišnje i 100-godišnje vode se sve češće dešavaju, tako da se ne može reći da smo mirni neko vrijeme. Ovdje nije dovoljno da svaka država posebno za sebe sređuje organizaciju. Ili neorganizaciju. Moraju se zajedno uključiti institucije Srbije, Hrvatske i BiH da prikupljaju podatke i obrađuju ih, i po potrebi reaguju na vrijeme. Trenutno to izgleda kao SF, ali se nadam da će to pogurati oni koji će dijelom dati novac za saniranje posljedica. EU prije svega.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Nije fotomontaža, a nije ni u Austriji!

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 16:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2011, 00:20
http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 54186.html

"* GLAS: Da li bi bilo spasa u slučaju bolje regulisanih tokova?

PUZOVIĆ: Čak i da su sve reke imale regulisane tokove sve bi to bilo odneto. To će sigurno pokazati i analiza koju će kasnije napraviti stručnjaci. Išla je bujica koja je nosila sve pred sobom. Kad je na metar kvadratni palo do 200 litara vode i kad je reka Bosna imala talas visok šest metara i 5.000 kubika vode u sekundu, a Vrbas skoro 3.000 kubika, te dve reke u jednom trenutku bile su kao Dunav. I u Srbiji je palo 200 litara kiše po metru kvadratnom i tu se stvorio taj poplavni talas od kojeg nije bilo odbrane."

Dakle, onih 500 kubika u sekundi sa HE Bocac je bilo zanemarivo u ukupnoj kolicini vode Vrbasa koji se izlio u BL.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nije ga bilo 5 dana poplave i sad se nasao oglasavati

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
krol2 je napisao:

Vještačko đubrivo na bazi azota šta misliš od čega se pravi? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
danijell je napisao:
krol2 je napisao:

Nema boljeg od neprskanog domaćeg povrća sa sela koji je nikao iz stajskog đubriva :)

E to! A ako moze stajsko, moze i ovo. :D A i neko je vec pomenuo Japance..

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
spijo je napisao:
Ko je iz govana sreće vidio? :D

A mi kao nikad nismo bili u govnima pa nam je sad veliki problem.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 19:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Поплаве у РС - је ли се могло боље реаговати? Шта убудуће?

izgleda da je ipak moglo dosta bolje :( ...gledam sad ovaj prilog iz orasja,i tek sad sam to zakljucio.....sve sam nesto mislio da je vodena sila bila prevelika,narocito znajuci koliko se paznje "posvecivalo" nasipima i svemu ostalom,a uostalom mislio sam da je i orasje potopljeno ...poznajem dobro taj kraj,sve uzvodno od orasja grebnice,samac je potopljeno,kao i nizvodno,kopanice,vucilovac,brcko,bijeljina,crnjelovo,batkovic,samo se u orasje nije ni kap vode ulila!!

a zasto,otprilike sam shvatio sad gledajuci ovu izjavu ilje dominikovica,kako su dva dana svi od 7-77 godina podizali 8 kilometara nasipa za metar,i postavili 2 miliona vreca!!!

svaka im cast!.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 408 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]