banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2012, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Nepokoreni opet lupaš, uspoređuješ liniju koja je u istorij nešto značila i u koju je uloženo, nači uspoređuješ to sa beznačajnom karaulom koja u istorij nije imala nikakav značaj, osim da su u njoj nekad prespavali neki vojnici, u koju niko nikad nije ništa uložio niti će jer to ulaganje ne bi imalo smisla, ta karaula naprosto nema nikakvu vrijednost niti značaj. Zato što nema značaj i što se oduvjek otud nosilo kamenje, vođen time i Kusturica htio da uzme kamenje odatle, nači nije potegao sa Kastela ili nečeg što bar malo vrijedi, već je krenuo da uzme sa potpuno beznačajnog objekta.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
I Petrovaradin nije ništa značio, i nikad nije imao bitnu ulogu u istoriji u njemu je isto samo bila kasarna pa jer ga to čini manjim remek djelom vojnog graditeljstva?
Imaš u Škotskoj tucet zamkova i utvrđenja koja nika nisu rata vidjela, pa ih čuvaju i ne ruše ih a neki su luksuzni hoteli....

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Je li istina da se u toj karauli svasta dogadjalo , 60-ih, 70-ih , 80-ih godina 20. vijeka , odnosno da su mladi trebinjci i trebinjke tu prvi put otkrivali svoju neobuzdanu seksualnost optocenu istorijskom kamenom patinom, pa su zato emotivno vezanu za tu gomilu kamenja ?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Talija je napisao:
Druga stvar, stanovnici Bileće, inače vrsni klesari su ponudili svoj kamen i svoje umijeće na izgradnji kompleksa u Višegradu na šta su dobili odgovor da to dolazi u obzir ako nađu sponzora da ih finansira.
Inače, Bileća je privredno mrtav grad i posao u Višegradu bi mnogo značio njihovim porodicama.

amen!
ja sam dvogledom trazio ovu tvrdjavu kad sam bio u Trebinju,al nisam mogao naci.mislio sam pjesaciti do nje,al bi se ispekao dok dodjem :)
Svidja mi se onaj bunker kod jezera vjestackog....samo sto je on,cini mi se,"novije proizvodnje"...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Nek trebinjci raspisu referendum neki nek se glasa jel za rusenje ili nije ako nije zavrnuti kusturici siju nek vrati svaki kamen i popravi sto je srusio ako su za nosenje onda nista i tacka

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Sibir je napisao:
Kusturica je uradio na nasoj promociji u zadnjih 20 godina vise nego iko, Dobro imamo Djokovica zadnjih godina.
Dakle Kusta je mogao sjediti na Havajima i piti pivo sa Depom, ili sutati loptu sa Maradonom u Buenos Airesu, ali eto on ih je doveo kod nas i jos mnoge druge. A ovi sto ga nazivaju "mangupom" koji je zgrnuo pare, on je pare zaradio SVOJIM FILMOVIMA, koje je on uradio. Opet se vraca ono na ono o "uspjehu na Balkanu" odmah si "mangup" cim nesto stvoris.

A oni koji sumnjaju u njegove dobre namjere, ne vide siroko, nista cudno za nase podneblje.

A, kojim je to filmom Kusturica zaradio?

Citav zivot zivi na budzetu... I ovaj trzni centar ili sta vec pravi u Visegradu mu finansira Vlada RS.

Da je zivio od svojih filmova crk'o bi od gladi.

http://www.imdb.com/title/tt0106307/business

http://www.imdb.com/title/tt0322420/business

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 17:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A i filmovi su mu zanimljivi i originalni u pm....samo u Arizona dream nema, za divno čudo, cigana i trubača :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
A i filmovi su mu zanimljivi i originalni u pm....samo u Arizona dream nema, za divno čudo, cigana i trubača :roll:

Nisam gled'o...

Nema Cigana i trubaca, kazes? Onda mora da ima nesto da leti...?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 17:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kola hitne pomoći...i neka riba pliva po vazduhu non stop. U to vrijeme je šmrk'o lošak izgleda :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
navuko ga Igi Pop.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 00:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
Jbga sad, ako se VAMA LICNO, ne svidjaju takvi filmovi, ne znaci da nisu prosli i prodali se u svijetu.
Samo da vas podsjetim na dvije "zlatne palme", i "zlatnog lava", one najvrijednije, ove palme su u Evropi a vjerovatno i Aziji vaznije nego oskar pa vi vidite.
Znaci samim tim ti filmovi su prikazivani na TV ekranima od Evrope do Australije, a to se placa, podsjeticu vas.
Znaci bezveze nipodastavate neciji rad na osnovu VASEG UKUSA, a o ukusima znamo ne vrijedi raspravljati.

Dakle kao sto rekoh, on je mogao i jos moze birati gdje ce zivjeti, mogao je sa tim Dzonijem i pola Holivuda sjediti na Havajima i piti ladno pivo i pricati kako "su Srbi zli i unistavaju njegovu zemlju" ali ne on je izabrao Srbiju da u njoj zivi i trosi pare i ponekada dovede koju svjetski poznatu licnost.

To sto pojedine firme i drzava donira u ovakvim projektima je sasvim normalna stvar, tako se radi bilo gdje u svijetu ako je objekat/mjesto za opste dobro, a Andric grad ili Drven grad JESTE SJAJNA IDEJA i izvedba, pa tako tamo dolaze i danas neki "svjetski poznati ljudi" iz inostranstva, i nasi ljudi iz inostranstva i ekskurzije itd itd.
Vi ce te sad reci "pa njemu idu pare" njemu ide dio para naravno, ali i drzavi porez, i okolnim pekarama dio para, i okolnim pumpama dio para, i okolnim motelima dio para...

Cuj NIKO VAMA LICNO NE BRANI DA izaberete cuku (moze se naci i cuka sa sve karaulom cak, propadaju) i napravite etno selo pa i zaradjujete, a vjerujem da bi vam okolne firne nesto i donirale jer njima ce to biti reklama, bar tu u selu, ili ce prodavati svoje proizvode u selu, ili ce lokalni autoprevoznik zaraditi na prevozu ili...

I jos da vam kazem da je normalno da vam opstina ili drzava ili da zemlju ili vas oslobodi ili umanji porez na jedno vrijeme, ili dovede struju dzaba i takve stvari. To je normalno svugdje u svijetu ako neko hoce da napravi fabriku npr. u mjestu koje nije privlacno, na nekoj ledini koju niko nije dotakao godinama. Ti, ja ili bilo ko sad kad bih dosao sa 30 miliona evra i prezentovao plan za obnovu kastela, sasvim je normalno da bih trazio od elektro-krajine recimo da dzaba ili bar u pola cijene uvede struju jer kad objekat krene sa radom, funkcijom, znaci sljedecih 10, 20, 30 godina oni ce redovno dobijati pare od racuna za stuju. Mogu samo reci ne, onda medjutim ima drugi operator pa okrenes njega... ovako i oni mogu gledati kastel kako propada jos 20 godina i ni marke dobiti na njemu... i tako i ostale firme.

Jeste vi ljudi bili gdje, jel citate novine bar... nemate nikakvih argumenata osim licnih animoziteta a to ne pali kad je posao u pitanju, nigdje.

Uostalom kastel vam propada pred nosom pa se ne bunite?
> STA STE URADILI PO TOM PITANJU?
>DA LI STE POSLALI PISMO GRADU u vezi toga?
..ali ne kad neko takne nesto mnogo manje vrijedno, mnooogo manje vrijedno, hrpu urusenog zida na nekoj cuki vi se bunite.

P.S. koga ste vi i odakle doveli da mu pokazete svoj grad?! ...Nemojte onda nipodastavati bar nekog ko je u mogucnosti da to uradi i radi.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mogao je sjediti na Havajima i piti hladno pivo s Dzonijem, ako bi mu Dzoni platio pivo. Americki predsjednik mu sigurno ne bi poklanjao pare poreskih obveznika, jer Amerika nije toliko bogata zemlja da finansira Kusturicine projekte.

Dobro je poznato kako njegovi filmovi prolaze na trzistu. Eno ga sahranjuje Holivudski film i izigrava budalu. A, istina je da je Holivud sahranio njega, jer je ispusio 19 miliona dolara na Arizona dream. Pokusao, nije uspio, vratio se tamo gdje za "umjetnike" ima para za dzaba.

Sad u "Che majici" izigrava antikapitalistu i Srbina. Izigravao bih i ja vehabiju za iznose koje su mu poklonili Milosevic, Dodik i ko sve ne...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 01:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Opet ti na licnoj bazi, "ako bi mu Dzoni platio pivo" bezveze ti je odgovor.

Inace da te podsjetim da su samo za "Underground" pare davali i Francuzi i Svabe, recimo. Uostalom da je ostao u Sarajevu pa sad htjeo praviti neke "seher-kule" oko Zenice npr. isto bi tako dobio para i para i od vlade Federacije i lokalnih biznismena.

Ja ti rekoh njegovi filmovi su distibuirani svuda po svijetu a on za to pare dobija, uostalom ime je i stekao na FILMOVIMA. De mi reci sto mu je Dzoni prosle godine dosao u posjetu AKO NE CIJENI NJEGOVE FILMOVE??? Ili Nikita Mihalkov ili Maradona... Kako se to sreo sa Putinom?
Kazem ti ako su tebi njegovi filmovi bez veze ne znaci da su citavom svijetu.

Vidis znas koliko visoko misljenje o Holivudu imaju Francuski, Spanski, Japanski.... filmski radnici :)
Jesi ti onaj sto misli da film pocinje i zavrsava holivudom, onda nemamo dalje sta pricati?!

A to sto je odlucio da obuce Che-ovu majicu njegov izbor, mogao je isto tako Klintonovu pa prizivati intervenciju iz Tuzle ali nije. Njegov izbor.

Ti bi se kazes prodao u vehabiju, to o tebi dosta govori, mada kad razmislim otidju u Sarajevo nadji dzamiju gdje se okupljaju vjerujem da ce te prihvatiti, oni uvijek traze nove clanove a i placaju nesto, ne kao kad znas snimati filmove (ko ti je kriv) ali bice nesto, siguran sam ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 01:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Odjednom K ne valja, a kad je dobijao nagrade po festivalima govorilo se "to, Srbine"... Kakav smo mi to narod...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 03:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa kaze;

..."On je novinarima u Višegradu pokazao dopis Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske da se tvrđava na brdu Strač kod Trebinja ne nalazi ni na stalnoj ni na privremenoj listi nacionalnih spomenika BiH."...

.

http://tinyurl.com/canmyzo

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 05:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sibir je napisao:
Opet ti na licnoj bazi, "ako bi mu Dzoni platio pivo" bezveze ti je odgovor.

Nije bezveze. Odgovor je fantastican, al' ti ne kontas, jebiga, k'o da pisem na japanskom.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 06:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

OK, hajde ti, nadji Dzonija pa sjedi sat s njim, vjerujem da imas za pivo da mu platis!?
Hajd' pa nam postiraj sliku ovdje.

Inace sta kazes za kamenje?!

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 10:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nema dzabe nista, neka plati lijepo kao sav normalan svijet i gotova stvar. Ovo sto forsira neku nacionalnu pricicu i proziva ljude je samo steta po njega, u ostalom svi mi palcamo kroz poreze taj suludi Lemijev i Kustin projekat, neka se malo i gospon umjetnik nategne za marku.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Sibir je napisao:
Pa kaze;
..."On je novinarima u Višegradu pokazao dopis Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske da se tvrđava na brdu Strač kod Trebinja ne nalazi ni na stalnoj ni na privremenoj listi nacionalnih spomenika BiH."...

Pa ne znaci to automatski da je moze srusiti i odnijeti. Ja ne mogu da shvatim da neko moze opravdavati ovakav cin.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To je bit, eno gore kod Bocca neka tvrdjava besposlana, taman da ovce utjeram tamo... A mozda bi se i meso moglo susiti?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]