banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1643 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 83  Sledeća

На локалним изборима 2012. године мој глас за градоначелника Бањалуке даћу:
Слободану Гаврановићу (СНСД) 23%  23%  [ 31 ]
Ненаду Стевандићу (СДС) 20%  20%  [ 28 ]
Драгану Чавићу (Заједно за Бањалуку) 39%  39%  [ 54 ]
Милутину Пејићу (СДП РС) 2%  2%  [ 3 ]
Аци Прелићу (Странка социјалне сигурности српских бораца) 15%  15%  [ 21 ]
Ukupno glasova : 137
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jun 2012, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
dtkbl je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Čavić umjesto Cenićeve

Pored Gavranovića (SNSD) i Stevandića (SDS i SNS) imamo još jednog kandidata (PDP i DP) za gradonačelnika Banjaluke

Citiraj:
Драган Чавић кандидат за градoнaчелника Бањалуке

Предсједник Демократске партије, Драган Чавић, биће кандидат опозције за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима. Ово је за Фронтал изјавио Бранислав Бореновић, предсједник градксог одобра Партије демократског прогреса који је нагласио да ће „СНСД имати два кандидата, Слободана Гаврановића и Ненада Стевандића.“

„Ми из опозиције имамо једног кандидата који ће побиједити и Стевандића и Гаврановића и показати да су овом граду потребне промјене“, рекао је Бореновић за Фронтал.

„Након шест мјесеци, тек сада смо увидјели да СДС није био за договро и да су они убачени људи СНСД-а и да су хтјели да разоре коалицију. То им није успјело“, нагласио је Бореновић

Чавић је за Фронтал потврдио одлуку ових партија и позвао суграђане и све остале опозиционе партије да у октобру изаберу промјене у Бањалуци.

Link

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
SNSD, pored ovakvog dvojca bez kormirala, sigurno pobjeđuju.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 18:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Glasajte za Čavu, pušit ćemo travu! :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2012, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Cavic???
O jebalo majku... :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Koliko sam mogao primjetiti Čavić je inteligentan lik, ali čini mi se da ima nekih ratnih oraha po džepovima i da ga zbog toga neko iz MZ drži za uši, jer koliko se sjećam on se odjednom, iznenada okrenuo za 360 stepeni.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Svaki političar koji ode u sarajevsku emisiju i učestvuje u njihovoj pljuvačini po RS, jednostavno mi se gadi.

a je li vam se gadio milorad dodik,kad je dosao na vlast u RS sa dva svoja poslanika i svim glasovima SDA i hrvata,tenkova sfora,i kad je onaj franjo vracan helikopterom ohr-a u bijeljinu da glasa za dodika i vladu RS koju je zdusno podrzavao alija izetbegovic koji je tada jos bio ziv?.... 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Šlageru šta misliš hoće li u neko dogledno vrijeme (5 godina maksimalno) Čavić htijeti (i moći) prekorenuti stvari u svoju korist i oteti vlast Dodiku?

Poštujemo tvoje mišljenje, jer si jedini tipovao na naprednjake, svi ostali su mislili da nema šanse..

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

nece...mile i snsd ce vladati dok ne umru prirodnom smrcu...moj sds nije vise ni blijeda sjenka nekadasnje stranke,malo zbog unutarstranackih problema i infiltriranja raznih kriminalaca,malo zbog toga sto su ga uspjeli razbiti neprijatelji srpstva i domaci i iz medjunarodne zajednice....ostale stranke nisu vrijedne pomena.....

snsd je poklopio sve,od stampanih medija,elektronskih,armije gledaca kroz prozor koje su zaposlili po javnim preduzecima,vladi,opstinama,sindikalnu organizaciju sa rankom misic kojoj bi postenije bilo da se uclani u snsd nego sto izigrava budalu,boracku organizaciju sa curguzom,penzionere,studente,represivni aparat...ma sve....drze novcanik i pendrek....

ja ne vidim promjenu vlasti u sledecih 10-15 godina...mozda kad izumru ove generacije biraca koji slijepo vjeruju svemu sto im se servira,i na scenu stupi tvoja generacija,mladjih,obrazovanijih,neiskvarenijih ljudi...i kad se pojavi neka sasvim nova snaga,ovo sve trenutno na politickoj sceni je boranija,sto veca sto manja..

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa imali smo SDS na vlasti koji je bio isto što i SNSD sada. Držali su sve što i SDS, ljudi su slijepo glasali za njih i podržavali ih 15 godina, a nekako mi se čini da je MZ više jašila po nama za vrijeme SDS-ove vlasti nego sada. Možda je tako jer nemaju po čemu više jašiti, a možda je i jer se branimo donekle. Ja ne podržavam ni SNSD ni SDS ni PDP, ma ni jednu političku partiju, za mene su sve to ista go*na i svi bi napravili isto što i Milorad Dodik i Mile Radišić prije koji dan. Uvijek se nadam nekom prevratu na vlasti i da se sve te političke partije izbace iz političkog života i dođe sasvim nova garnitura ljudi kao što Schlager reče, mlađi, obrazovaniji i neiskvareni...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Schlager je napisao:
mozda kad izumru ove generacije biraca koji slijepo vjeruju svemu sto im se servira,i na scenu stupi tvoja generacija,mladjih,obrazovanijih,neiskvarenijih ljudi...

Takvi ne zive ovde. Danny ti je primjer.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ja ne vjerujem nikom od ovih politicara danas, svi su oni bili manje vise u vlasti. U sustini to su podlaci kao i svuda, spremni zarad vlasti i love da urade sve. Naravno njihov primarni cilj kao i svuda je da pricaju bajke, dok sa druge strane sve resurse predaju stranim multinacionalnim kompanijama, i tu onda uzimaju dio kolaca za sebe. Ja uglavnom potneciram da se sve rjesaava demokratski i na izborima, ali iskreno nekad mi dodje volja da ih sve vidim mrtve zajedno sa njihovim supackim porodicama, jer ti izrodi unistavaju sve.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Schlager je napisao:
ja ne vidim promjenu vlasti u sledecih 10-15 godina...mozda kad izumru ove generacije biraca koji slijepo vjeruju svemu sto im se servira,i na scenu stupi tvoja generacija,mladjih,obrazovanijih,neiskvarenijih ljudi...i kad se pojavi neka sasvim nova snaga,ovo sve trenutno na politickoj sceni je boranija,sto veca sto manja..

Od moje generacije u RS nema ništa, previše trulo.

Reče mi lik kad sam bio u RS, ne tako mlad ali nema veze: "nek' ja nemam šta da jedem, ali neka nemaju ni oni iz federacije i ja sam miran."

A o paranoji i o tome kako nas bošnjani namjeravaju napasti nebih. Imam ovdje RTRS pa ponekada pogledam dnevnik, vrlo vrlo slično Sjevernoj Koreji.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Naravno njihov primarni cilj kao i svuda je da pricaju bajke, dok sa druge strane sve resurse predaju stranim multinacionalnim kompanijama, i tu onda uzimaju dio kolaca za sebe.

tacno...juce sam citav dan proveo ovdje na vikendici,i izbrojao OSAM kompozicija od po dvadesetak teretnih vagona voza,koji izvlace zeljeznu rudu (koja je dragocjena) za onog indijca :( :( ...i tako svaki dan u tri smjene....

i sta je to nego okupacija?

uzeo covjek na 60 godina,navukao najmocnije bagere i sve ce iskopat dotad :( :(

a takvih primjera ima koliko hoces..

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2012, 22:50
Panzer je napisao:
Uvijek se nadam nekom prevratu na vlasti i da se sve te političke partije izbace iz političkog života i dođe sasvim nova garnitura ljudi...

Ne sjećam se da su ovakvi prevrati ikada postojali u srpskom političkom životu. Možda kada je kralj Aleksandar 1929. razjebao sve i preuzeo vlast, nikad više. A nemamo ni vojne hunte. :) Nit vojske.

Nažalost, postojanje političkih partija je okov koji nam daju velike sile, kao da nekakva demokratija ne može postojati bez političkih partija. Valjda smo u stanju smisliti sistem koji ne mora bukvalno kopirati međunarodni - vlada onaj sa 51%, koaliranje se vrši kako ko hoće, izborni sistem nakaradan...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Slazem se sa gornjim postom Lemija, sveje to ista bagra. Ne zna se ko je smjesniji, Cavic i PDP u borbi za opste dobro ili ovi polupismeni trabanti SNSD koji svoju egzistenciju zasnivaju samo na nacionalistickoj retorici Vasica i slicnih spodoba.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
ЦИК је овјерио коалиције и независне листе за ове локалне изборе.

За Бањалуку постоје две независне листе:

НЕЗАВИСНА ЛИСТА „СВИ ЗА БАЊАЛУКУ“
Citiraj:
(2) Листa нeзaвисних кaндидaтa НЕЗАВИСНА ЛИСТА „СВИ ЗА БАЊАЛУКУ“ je у
сљeдeћeм сaстaву:
БРАНИСЛАВ РАЧИЋ (01308)
МИЛОРАД ЛАБУС (01553)
РАЈКОВИЋ РЕНЕ (01543)
БОРЈАНА ИВИЋ (01381)
ЖЕЉКО ГАЈИЋ (01298)
МИЛОСАВЉЕВИЋ ДРАЖЕН (01478)
БРАНИСЛАВ ВУЧИЋ (01325)

и листа са називом БЛОК
Citiraj:
(2) Листa нeзaвисних кaндидaтa БЛОК je у сљeдeћeм сaстaву:
МИКАНОВИЋ ДРАШКО (01303)
КРЕЦЕЉ АЛЕКСАНДРА (01305)
ТАНАСИЋ МИРЕЛА (01467)

http://www.izbori.ba/Documents/Izbori20 ... NK-srp.pdf

По питању коалиција, шарено. Ко је гдје договарао и како у локалу. Рецимо, СДС и Чавићеви нису могли заједно у БЛ, али су у коалицији у Шамцу.
Убједљиво најјачи назив за политичку коалицију је ВОЗИ МИШКО у Лакташима (коалиција Српске напредне, Чавићеве Демократске и Српске радикалне)
http://www.izbori.ba/Documents/Izbori20 ... ja-srp.pdf

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 00:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Убједљиво најјачи назив за политичку коалицију је ВОЗИ МИШКО у Лакташима (коалиција Српске напредне, Чавићеве Демократске и Српске радикалне)

Nazivom te koalicije se aludira na sadašnjeg načelnika Milovana(Mišu)Topalovića. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Schlager je napisao:
nece...mile i snsd ce vladati dok ne umru prirodnom smrcu...moj sds nije vise ni blijeda sjenka nekadasnje stranke,malo zbog unutarstranackih problema i infiltriranja raznih kriminalaca,malo zbog toga sto su ga uspjeli razbiti neprijatelji srpstva i domaci i iz medjunarodne zajednice....ostale stranke nisu vrijedne pomena.....

Jedna od najdivnijih stvari u mom životu i dovno iskustvo su protesti šačice ljudi na parkingu hotela Bosna devedeset i neke. Prvi put da sam šibnuo ciglom u ogromnu šajbu, bušio gume od auta, prevrtao Bori Drljači "crnog marcedesa." Protestvovati protiv svih. Ne znam kako i koliko je tebi SDS donjeo dobra i blagostanja, ali meni nije. Pola raje i porodice mi je danas van Banjaluke, zahvaljujući njihovoj politici. Ni ovi sada mi nikako ne idu u prilog.

Ni najmanje nije bitno ko je koliko ukrao i ko je na vlasti. Najbitnije je da mi nismo organizovani.
Treba ih mijenjati i redovno dati do znanja da neće do vijeka biti tu. Ako se u sledećih 50 godina, Bog nam dao svima zdravlja, samo jedan od njih malo dozove pameti i skonta da je i u njegovom interesu da nam služi i da ga ponovo izaberemo, i bolje je nego dobro. Najlakše je biti pesimista.

Sjećam se dana sa Ivanićem kao premijerskom foteljom. Jednom nam je u 3 ujutru nestalo struje. Komšija Krivokuća mu je "jebao majku" u po' noći i zahtjevao da mu pusti struju. Pošto je nije došlo, isti je sišao do starog tristaća, izvukao automatsku, vratio se kući i nastavio pominjati familiju uz paljbu upozorenja u zrak. Kada ovaj i dalje nije odgovarao, bacio mu je pušku u stan - kroz prozor. I gle čuda, dođe struja...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 23:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
KRAJ BLAĆENJU I KUPOVANJU GLASOVA: Pogledajte neke stavke kodeksa ponašanja tokom predizborne kampanje!

Srijeda | 18.07.2012.

SNSD, SDS, HDZ BiH, HDZ 1990, SDP i SBB do 15. augusta usaglasiće se o kodeksu ponašanja u predizbornoj kampanji i staviti svoje potpise na taj dokument

Ovih šest partija poziva i ostale da se pridruže potpisivanju ovakvog kodeksa, koji bi precizirao kako voditi predizbornu kampanju, navode Nezavisne.

Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, izjavio je nakon posljednjeg sastanka "šestorke" u Banjaluci da će ih kodeks obavezivati da na "jedan aktivan način ne iznose protiv čega su, nego za šta su, i da se tako obraćaju ljudima u kampanji", prenose Nezavisne.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, izrazio je zadovoljstvo da je konačno postignut dogovor o usvajanju kodeksa vođenja predizborne kampanje.

"On znači jedan sporazum koji će obavezati nas sve na određeno političko ponašanje u kampanji. Dakle, da ne vidimo više one lakrdije koje smo ranije vidjeli u kampanjama. Želimo da jasno bude propisano ponašanje. Kodeks treba jasno da potvrdi dostignuti nivo političke kulture, koji svi treba da izgradimo u ovom društvu", rekao je Dodik, a prenose Nezavisne.

Izvod iz izbornog kodeksa Interparlamentarne unije, organizacije sa sjedištem u Ženevi, a čije su članice gotovo sve zemlje svijeta sa parlamentarnom demokratijom:

- Kandidati i partije će izbjegavati kritike drugih partija, njihovih lidera i kandidata koje se ne odnose na njihovo javno djelovanje, ili kritike koje nisu zasnovane na nezavisno verifikovanim činjenicama. Kritike će biti ograničene na programe, politike i djelovanje u političkom životu u prošlosti.

- Kandidati i partije će njegovati civilizovan način izražavanja prema političkim oponentima bez blaćenja.

- Kandidati i partije će poštovati pravo drugih kandidata i partija da iznose iste takve stavove o njima, i na njih će reagovati civilizovano i argumentovano. Izbjegavaće jezik mržnje i konflikta i poštovati pravo drugih na vlastito mišljenje. Kandidati i partije neće ni na koji način ometati predizborne aktivnosti drugih kandidata i partija.

- Kandidati i partije će izbjegavati komentare na privatni život drugih kandidata i političara.

- Kandidati i partije neće ulaziti u privatne prostorije građana radi vođenja kampanje, osim ako im nije eksplicitno dozvoljeno.

- Kandidati i partije u kampanji neće koristiti materijalna sredstva, osim ona koja su im legalno dodijeljena.

- Kandidati i partije će se javno odreći i osuditi svaki vid verbalnog i fizičkog nasilja.

- Kandidati i partije neće zastrašivati glasače niti im nuditi mito.

(DEPO PORTAL, BLIN/dg)

Vožd javno ustao protiv lakrdije. Hajde da i to vidim. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1643 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 83  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]