Schlager je napisao:
nece...mile i snsd ce vladati dok ne umru prirodnom smrcu...moj sds nije vise ni blijeda sjenka nekadasnje stranke,malo zbog unutarstranackih problema i infiltriranja raznih kriminalaca,malo zbog toga sto su ga uspjeli razbiti neprijatelji srpstva i domaci i iz medjunarodne zajednice....ostale stranke nisu vrijedne pomena.....
Jedna od najdivnijih stvari u mom životu i dovno iskustvo su protesti šačice ljudi na parkingu hotela Bosna devedeset i neke. Prvi put da sam šibnuo ciglom u ogromnu šajbu, bušio gume od auta, prevrtao Bori Drljači "crnog marcedesa." Protestvovati protiv svih. Ne znam kako i koliko je tebi SDS donjeo dobra i blagostanja, ali meni nije. Pola raje i porodice mi je danas van Banjaluke, zahvaljujući njihovoj politici. Ni ovi sada mi nikako ne idu u prilog.
Ni najmanje nije bitno ko je koliko ukrao i ko je na vlasti. Najbitnije je da mi nismo organizovani.
Treba ih mijenjati i redovno dati do znanja da neće do vijeka biti tu. Ako se u sledećih 50 godina, Bog nam dao svima zdravlja, samo jedan od njih malo dozove pameti i skonta da je i u njegovom interesu da nam služi i da ga ponovo izaberemo, i bolje je nego dobro. Najlakše je biti pesimista.
Sjećam se dana sa Ivanićem kao premijerskom foteljom. Jednom nam je u 3 ujutru nestalo struje. Komšija Krivokuća mu je "jebao majku" u po' noći i zahtjevao da mu pusti struju. Pošto je nije došlo, isti je sišao do starog tristaća, izvukao automatsku, vratio se kući i nastavio pominjati familiju uz paljbu upozorenja u zrak. Kada ovaj i dalje nije odgovarao, bacio mu je pušku u stan - kroz prozor. I gle čuda, dođe struja...