Schlager je napisao:
jedino gore od one krave moze biti ako je zaista novak dobio neku bezobraznu cifru nasih para za dva-tri sata velicanja bih i prosipanja jugonostalgicarske price na koju se jedino jos glupi srbi loze,dok se ostali ismijavaju i gledaju svoja posla....postavio sam juce pitanje koliko smo platili ovih par sati posjete,ali izgleda niko ne zna....
Hertzog je napisao:
3.2 miliona, od toga vlada placa 2, nezavisne 1 i grad 200.000
Не знам одакле Hertzog-у информација, ја нисам нигдје успио наћи, крију ове податке као змија ноге... Али ако је истина, сумњам да је Новак за свој "патриотизам" добио мање од 1/2 милиона од биједе отетих марака, ако не и значајно више јер ми није јасно на шта би друго могли да потроше толики новац? Да су из авиона три сата бацали 3,2 милиона марака питање је да ли би успјели све избацити до истека та три сата...
Оно што је мени занимљиво у цијелој причи јесте то да се веома мало људи уопште интересује за ово питање. Сви као да су омађијани, као да им сваки тениски поен који Новак оствари донесе храну на сто, кров над главом и човјека достојан живот породици...
Људи, Новак рекетом удара лоптицу у настојању да је пребаци преко мреже разапете на средини карактеристично обиљеженог дијела земаљске површине по могућности тако да особа која стоји са друге стране мреже не може да је пребаци опет назад на његов дио терена, и у томе се показао као веома успјешан. Од његовог пребацивања лоптице нико се још, сем њега, није најео, огријао, скућио... нико није постао паметнији нити се икоме квалитет живота објективно поправио, нити то може бити од пребацивања лоптице преко мреже, ма како спретно то неко радио...
Чини се да је мало кога у томе свему брига што ови домаћи криминалци отетим новцем плаћају Новака да их рекламира, да додатно слуђује већ ионако слуђен народ користивши своју медијски створену популарност, да би и даље несметано могли отимати и унесрећивати тај исти народ од кога су новац и отели.
Морам рећи да је чудно и занимљиво али, у исто вријеме, поражавајуће и тужно, посматрати ове и овакве феномене из перспективе бића које се усуђује назвати се "Homo sapiens".