banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 218 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2010, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
vb87 je napisao:
Pa ja cijelo vrijeme pisem o tome da Palestinci moraju insistirati da se sjedne za sto, jer drugacije ne mogu. Njihova taktika u proteklim decenijama je bila osudjena na propast.

Sjeli bi oni za sto vrlo rado, štaviše, insistiraju na tome, da izraelska vlada hoće (iskreno) i što radi sve na opstrukciji mirovnog procesa, kroz izgradnju novih naselja na palestinskim teritorijama.

vb87 je napisao:
A ta prica o nekakvim medijskim, a pogotovo moralnim pobjedama u 21. vijeku je presmijesna. Palestinski politicari odnose "medijske" i "moralne" pobjede dok njihov narod jede prasinu.

To je jedini način da se "bore" jer im je jasno da oružjem ne mogu pobijediti. Koliko god da ih ima, nemaju vojni kapacitet da dobiju rat. Mogu jedino da vode indirektnu borbu, putem medija i tako formiraju javno mnjenje u ostatku svijeta koji će "pritisnuti" Izrael na direktne pregovore, bez uslovljavanja bilo čega. Znak da to počinje funkcionisati je da je juče Sindikat lučkih radnika u Švedskoj odlučio da zavede blokadu izraelskih brodova kao i robe koja je na putu prema Izraelu ili dolazi iz njega. Ako se ta akcija proširi i na ostatak Evrope (a ne mora), jasan je znak da može doći i do drastičnijih mjera (potrošački bojkot proizvoda iz Izraela), a to je već ozbiljna stvar. Udarac po džepu je ono što moderne države najviše boli.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Znaci, Izraelci opstruisu pregovore, a Hamas je taj koji zeli da sjedne za sto?
I to tako sto svaki dan izjavljuje da Izrael nema pravo na postojanje?! Zanimljiva logika. :D
Nemojmo se lagati, nema tu ni "I" od iskrenosti Hamasa. Pominjem njih zato sto su oni trenutne vodje. Fatah je pokusao, ali je miniran od te teroristicke organizacije.

A jasno je svima da do tih raznoraznih bojkota izraelske robe nece doci. Malo talasike, malo kofrcenja i nista vise. Pare ce sva ta "moralna" koprcanja lagano podmiriti.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
I to tako sto svaki dan izjavljuje da Izrael nema pravo na postojanje?! Zanimljiva logika. :D
Nemojmo se lagati, nema tu ni "I" od iskrenosti Hamasa. Pominjem njih zato sto su oni trenutne vodje. Fatah je pokusao, ali je miniran od te teroristicke organizacije.

A jasno je svima da do tih raznoraznih bojkota izraelske robe nece doci. Malo talasike, malo kofrcenja i nista vise. Pare ce sva ta "moralna" koprcanja lagano podmiriti.

Nisam u ovom slučaju mislio samo na Hamas, već na Palestince uopšte. Hamas je samo jedna frakcija, koja nije bila zastupljena u pregovorima. Palestinci imaju pregovaračku grupu (u kojoj su predstavnici Fataha, mnogo liberalniji), ali se od njih stalno očekuju ustupci, bez dobijanja nečeg za uzvrat. To je vrlo čudan način pregovaranja. A da će Hamas morati da prizna Izrael, manje više je jasno, jer je ta politika neodrživa, bez diskusije.
Što se tiče vodstva, Hamas ima vlast u Gazi, a Fatah na Zapadnoj obali, nakon krvavih borbi koje su imali međusobno. Ko je kriv, ko je prav, ne ulazim u to, samo je činjenica (koliko se to god sviđalo ili ne sviđalo nama obojici) da je Hamas pobijedio na demokratskim izborima (po svim svjedočenjima stranih posmatrača iz EU i USA). To bi trebalo da bude dovoljno za legalnost i legitimnost na pregovorima. A to što je Hamas na teror-listi, tamo je trebao da se nađe i Izrael, i USA (po onome što radi po svijetu) i mnogi, mnogi drugi. Ali kao što već rekoh: "kadija te tuži, kadija ti sudi."

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 10:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
STRATOKASTEL je napisao:
vb87 je napisao:

Nisam u ovom slučaju mislio samo na Hamas, već na Palestince uopšte. Hamas je samo jedna frakcija, koja nije bila zastupljena u pregovorima. Palestinci imaju pregovaračku grupu (u kojoj su predstavnici Fataha, mnogo liberalniji), ali se od njih stalno očekuju ustupci, bez dobijanja nečeg za uzvrat. To je vrlo čudan način pregovaranja. A da će Hamas morati da prizna Izrael, manje više je jasno, jer je ta politika neodrživa, bez diskusije.
Što se tiče vodstva, Hamas ima vlast u Gazi, a Fatah na Zapadnoj obali, nakon krvavih borbi koje su imali međusobno. Ko je kriv, ko je prav, ne ulazim u to, samo je činjenica (koliko se to god sviđalo ili ne sviđalo nama obojici) da je Hamas pobijedio na demokratskim izborima (po svim svjedočenjima stranih posmatrača iz EU i USA). To bi trebalo da bude dovoljno za legalnost i legitimnost na pregovorima. A to što je Hamas na teror-listi, tamo je trebao da se nađe i Izrael, i USA (po onome što radi po svijetu) i mnogi, mnogi drugi. Ali kao što već rekoh: "kadija te tuži, kadija ti sudi."

Ma znam ja da je Hamas frakcija, ali takva frakcija da ce sami Palestinci debelo platiti (vec placaju) zato sto su ih izabrali. I naravno da cijelo vrijeme ovdje pricamo o Gazi, jer je tamo i najveci belaj.
Jeste Hamas legalno izabran i sad oni jadnici u Gazi mogu da uzivaju u svom izboru. A tesko da ce vodje Hamasa promijeniti misljenje o Izraelu. Iskreno, Palestincima u Gazi crno se pise.
Sasvim je jasno da oni nikad nece moci ravnopravno sjesti za sto sa jacim od sebe.
Realnost je da ce i prije samih pregovora morati dati nesto. Ne stoji dzaba ona: "Sila Boga ne moli."

Tako je i Slobo sjeo za sto i "pregovarao" sa NATO-om, a svi znamo kakav je rezultat tih "pregovora".

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Ma znam ja da je Hamas frakcija, ali takva frakcija da ce sami Palestinci debelo platiti (vec placaju) zato sto su ih izabrali. I naravno da cijelo vrijeme ovdje pricamo o Gazi, jer je tamo i najveci belaj.
Jeste Hamas legalno izabran i sad oni jadnici u Gazi mogu da uzivaju u svom izboru. A tesko da ce vodje Hamasa promijeniti misljenje o Izraelu. Iskreno, Palestincima u Gazi crno se pise.
Sasvim je jasno da oni nikad nece moci ravnopravno sjesti za sto sa jacim od sebe.
Realnost je da ce i prije samih pregovora morati dati nesto. Ne stoji dzaba ona: "Sila Boga ne moli."

Tako je i Slobo sjeo za sto i "pregovarao" sa NATO-om, a svi znamo kakav je rezultat tih "pregovora".

Sve to stoji, u pravu si, narod na kraju ispašta, kako onaj u Gazi, tako i onaj u Izraelu koji mora da ide u rezervu dva puta mjesečno, dok im porodice moraju i u podne i u ponoć znati gdje im stoje zaštitne maske, i gdje se nalazi najbliže sklonište...
Ali, dok ne bude ravnopravnih pregovora, neće biti ni mira. Tačno je da "sila boga ne moli". Ali i ta "sila" ima svoja ograničenja. Ako se zavrne pipa, nema para, nema hrane, nema oružja. A onda nema ni života. Vrijeme će pokazati da li postoji politička volja da se "sila" malo spusti na zemlju.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 12:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Stratokastel,

ja ne znam sto se ti toliko palis na Palestince i usput ignorises njihov mentalitet, njihov nacin vaspitanja, njihove stavove i ciljeve,
njihovu retoriku i politiku u zadnjih pola vijeka, probleme koje su stvarali kao prvo u Jordanu, pa Kuvajtu i sirom Bliskog Istoka.

Zasto nisi toliko energican da se usprotivis Egiptu? Ili Jordanu? Ako ti jadni Palestinci crkavaju od gladi, kao sto be neki htjeli da proguraju
tu propagandu, kako onda objasniti da sto vise gladuju to oni vise brojcano rastu? Terminologija je naravno odgovarajuca, spominju se koncetracioni logori, genocid, masakri, itd. i postavlja se pitanje kako ti Jevreji nisu samo malo senzibilniji na patnju Palestinaca kada su i oni sami prosli kroz "istu" stvar u holokaustu!

To su tolike provale, tolike gluposti da covjeku pamet stane. Ja ne znam sta si ti po nacionalnosti, ako si musliman, onda donekle shvatam tvoju polemiku. Ali ako si Srbin onda smatram da bi trebao da stanes na stranu Izraela. Zasto? Zato sto su Srbi iskusili na vlastitoj kozi sta znaci laz i propaganda, kada su Srbe optuzivali za koncentracione logore, masakre, genocid, masovna silovanja, itd. Mi znamo kako ta masinerija funkcionise veoma dobro i velika je tragedija da toliki broj ljudi nasjeda na te proste fore.

Naravno da time ne zelim reci, niti sam to ikada tvrdio, da su Izraelci bezgresni andjeli sa neba i automatski vjecite zrtve. Ima i njih gamadi, rasista i manijaka, a pogotovo oni Sefardim jevreji koji su za mene ista bagra kao i Hamas zato sto organski mrze Palestince i muslimane i zele im smrt. I naravno da tu treba da postoji neki balans i da je potrebno da se utvrde sve cinjenice prije nego sto se da osuda.

Ali shvati jednu stvari, Palestinci svoju djecu od malena uce mrznji prema Jevrejima, prema potomcima svinja i majmuna, kako oni to vole slikovito da opisu. To palestinsko drustvo je kolektivno mentalno bolesno i stvarno je da se zali, nista drugo. Pa koliko je Rusija pretrpjela zla od Svaba, koliko smo mi pretrpjeli zla od Ustasa, koliko su Armenci protrpjeli od Turaka i tako u nedogled - niko od tih nacija svoju dvogodisnju, trogodisnju djecu ne truje jednom bolesnom mrznjom prema jednom naroda zbog kobajage sveg silnog zla koje im je nanjeto!

A u tome i jeste citava poenta, Hamas i svi oni koji su ga demokratski izabarali su opsjednuti jednom ideologijom mrznje, i pravo ih neki ljudi nazivaju 'kultom smrti'. Kao neka nenormalna, neracionalna sekta. Oni Izraelu ne priznavaju pravo na opstanak! Pa pitao sam te da li si procitao njihov ustav, reci mi molim te da li tako nesto moze normalna, civilizovana osoba da sastavi i deklarise? Jevreje ganjaju ko stoku hiljadama godina, potucaju se ko cigani po svim krajevima svijeta, malo po malo pa evo opet neki pogromi, protjerivanja, geto u Rimu, geto u Pragu, izdemonizirali su ih ko Srbe 1991-1999!

I taj prokleti humanitarni konvoj na kojem pjevaju pjesme o klanju Jevreja i urlicu allahu akbar! Zamisli ti da jedan spozor (IHH) koji usko saradjuje sa jednom teroristickom organizacijom (Hamas) organizuje pomoc i zeli da svoje brodove ukrca direktno u narucje Hamasove bagre, dirketno pred ocima Izraelaca, a da tu Izrael ne reagira? Da li ijedan normalan covjek moze da povjeruje da bi tako nesto proslo u bilo kojoj drugoj zemlji? Ali eto dobro im dodje ta Gaza, pati se raja pa im treba pomoc, de facto jedan vjeciti izgovor da bi se Hamas samo jos vise osnazio, da bi jos vise oruzja prikupio, jos vise ljudi organizovao, pa onda kad je spreman ozezi rakete po Izraelu, pa daj boze samo da rokne negdje gdje ima sto vise civila! A ako to ne uspije ajmo onda oprati mozak nekom mladicu i djevojci, opasati ih bombama i direktno poslati u raj!

Zalis se na rasisticku drzavu Izrael koja Arape ima u sopstvenoj vladi! Isto ko stu se zalili Siptari kako ih ugnjetavamo i oduzimamo ljudska prava a oni grabe jos i jos a plus sto su uzivali prava koja ne znam da li je koja manjina u jednoj zemlji ikada imala. Na univerzitetima u Izraelu preko 20% studenata su Arapi! Imaju ustanove za vaspitanje koje slobodno koriste, imaju pravo glasa na izborima (ukljucujuci cak i ZENE), imaju svoje biznise, trgovine, itd. Gdje to ima u Gazi? U Gazi Hamas opoziciju baca sa krovova i reseta mitraljezima. Ajde idi budi feminista, budi peder ili lezbaca, budi ljevicar, budi prakticirajuci Hriscanin, BUDI JEVREJ u Gazi!! Hoces malo sutra! Ali Hamas je "demokratski izabran", jel tako! Ajde molim te, muka mi je vise od ovoga.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G81256_g7ks[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
АЛЕКСАНДАР je napisao:
А кад је Израел помогао Србима и стао на нашу страну?

Sa Izraelom od nastanka nismo imali dobre odnose, zahvaljujuci prvenstveno "nasem" pokojnom predsjedniku Titu koji je naoruzavao i podrzavao svoje drugove diktatore u napadima na Izrael.

Ali eto, Izrael nije, a kazu da i ne planira, priznati nezavisnost Kosova. Turska je bila jedna od prvih zemalja koja je postupila suprotno.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b3L7OV414Kk[/youtube]
Humanitarci dižu atmosferu ratnim pjesmama. Evo o čemu pjevaju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Khaybar
Skupimo se mi u BL i krenemo na Kosmet sa humanitarnom pomoći. Idemo u neku od enklava. Ugroženi su jer nemaju struje, telefonskih veza, hrane, ... Pjevamo pjesme o bitkama iz prošlosti. Npr i o Srebrenici. Jer je ova bitka slična tome. Dođemo na administrativnu liniju. Tamo dođe šiptarska policija da provjeri šta prenosimo. Mi ih zaskočimo palijama. Oni pucaju na nas. Izgine 10-15. I u Sarajevu demonstarcije...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 19:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Avinoam1 je napisao:
Stratokastel,

ja ne znam sto se ti toliko palis na Palestince i usput ignorises njihov mentalitet, njihov nacin vaspitanja, njihove stavove i ciljeve,
njihovu retoriku i politiku u zadnjih pola vijeka, probleme koje su stvarali kao prvo u Jordanu, pa Kuvajtu i sirom Bliskog Istoka.

Zasto nisi toliko energican da se usprotivis Egiptu? Ili Jordanu? Ako ti jadni Palestinci crkavaju od gladi, kao sto be neki htjeli da proguraju
tu propagandu, kako onda objasniti da sto vise gladuju to oni vise brojcano rastu? Terminologija je naravno odgovarajuca, spominju se koncetracioni logori, genocid, masakri, itd. i postavlja se pitanje kako ti Jevreji nisu samo malo senzibilniji na patnju Palestinaca kada su i oni sami prosli kroz "istu" stvar u holokaustu!

To su tolike provale, tolike gluposti da covjeku pamet stane. Ja ne znam sta si ti po nacionalnosti, ako si musliman, onda donekle shvatam tvoju polemiku. Ali ako si Srbin onda smatram da bi trebao da stanes na stranu Izraela. Zasto? Zato sto su Srbi iskusili na vlastitoj kozi sta znaci laz i propaganda, kada su Srbe optuzivali za koncentracione logore, masakre, genocid, masovna silovanja, itd. Mi znamo kako ta masinerija funkcionise veoma dobro i velika je tragedija da toliki broj ljudi nasjeda na te proste fore.

Naravno da time ne zelim reci, niti sam to ikada tvrdio, da su Izraelci bezgresni andjeli sa neba i automatski vjecite zrtve. Ima i njih gamadi, rasista i manijaka, a pogotovo oni Sefardim jevreji koji su za mene ista bagra kao i Hamas zato sto organski mrze Palestince i muslimane i zele im smrt. I naravno da tu treba da postoji neki balans i da je potrebno da se utvrde sve cinjenice prije nego sto se da osuda.

Ali shvati jednu stvari, Palestinci svoju djecu od malena uce mrznji prema Jevrejima, prema potomcima svinja i majmuna, kako oni to vole slikovito da opisu. To palestinsko drustvo je kolektivno mentalno bolesno i stvarno je da se zali, nista drugo. Pa koliko je Rusija pretrpjela zla od Svaba, koliko smo mi pretrpjeli zla od Ustasa, koliko su Armenci protrpjeli od Turaka i tako u nedogled - niko od tih nacija svoju dvogodisnju, trogodisnju djecu ne truje jednom bolesnom mrznjom prema jednom naroda zbog kobajage sveg silnog zla koje im je nanjeto!

A u tome i jeste citava poenta, Hamas i svi oni koji su ga demokratski izabarali su opsjednuti jednom ideologijom mrznje, i pravo ih neki ljudi nazivaju 'kultom smrti'. Kao neka nenormalna, neracionalna sekta. Oni Izraelu ne priznavaju pravo na opstanak! Pa pitao sam te da li si procitao njihov ustav, reci mi molim te da li tako nesto moze normalna, civilizovana osoba da sastavi i deklarise? Jevreje ganjaju ko stoku hiljadama godina, potucaju se ko cigani po svim krajevima svijeta, malo po malo pa evo opet neki pogromi, protjerivanja, geto u Rimu, geto u Pragu, izdemonizirali su ih ko Srbe 1991-1999!

I taj prokleti humanitarni konvoj na kojem pjevaju pjesme o klanju Jevreja i urlicu allahu akbar! Zamisli ti da jedan spozor (IHH) koji usko saradjuje sa jednom teroristickom organizacijom (Hamas) organizuje pomoc i zeli da svoje brodove ukrca direktno u narucje Hamasove bagre, dirketno pred ocima Izraelaca, a da tu Izrael ne reagira? Da li ijedan normalan covjek moze da povjeruje da bi tako nesto proslo u bilo kojoj drugoj zemlji? Ali eto dobro im dodje ta Gaza, pati se raja pa im treba pomoc, de facto jedan vjeciti izgovor da bi se Hamas samo jos vise osnazio, da bi jos vise oruzja prikupio, jos vise ljudi organizovao, pa onda kad je spreman ozezi rakete po Izraelu, pa daj boze samo da rokne negdje gdje ima sto vise civila! A ako to ne uspije ajmo onda oprati mozak nekom mladicu i djevojci, opasati ih bombama i direktno poslati u raj!

Zalis se na rasisticku drzavu Izrael koja Arape ima u sopstvenoj vladi! Isto ko stu se zalili Siptari kako ih ugnjetavamo i oduzimamo ljudska prava a oni grabe jos i jos a plus sto su uzivali prava koja ne znam da li je koja manjina u jednoj zemlji ikada imala. Na univerzitetima u Izraelu preko 20% studenata su Arapi! Imaju ustanove za vaspitanje koje slobodno koriste, imaju pravo glasa na izborima (ukljucujuci cak i ZENE), imaju svoje biznise, trgovine, itd. Gdje to ima u Gazi? U Gazi Hamas opoziciju baca sa krovova i reseta mitraljezima. Ajde idi budi feminista, budi peder ili lezbaca, budi ljevicar, budi prakticirajuci Hriscanin, BUDI JEVREJ u Gazi!! Hoces malo sutra! Ali Hamas je "demokratski izabran", jel tako! Ajde molim te, muka mi je vise od ovoga.

Gomila neistinitih i pristrasnih izjava.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 19:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
danijell je napisao:
Humanitarci dižu atmosferu ratnim pjesmama. Evo o čemu pjevaju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Khaybar
Skupimo se mi u BL i krenemo na Kosmet sa humanitarnom pomoći. Idemo u neku od enklava. Ugroženi su jer nemaju struje, telefonskih veza, hrane, ... Pjevamo pjesme o bitkama iz prošlosti. Npr i o Srebrenici. Jer je ova bitka slična tome. Dođemo na administrativnu liniju. Tamo dođe šiptarska policija da provjeri šta prenosimo. Mi ih zaskočimo palijama. Oni pucaju na nas. Izgine 10-15. I u Sarajevu demonstarcije...

ne bi zbog Srba bile demonstracije tamo...
mozda bi pravili demonstracije podrske Siptarima da se nesto tako desi,ali na srecu nece se desiti to sto pises(da srpsk humanitarci napadnu palicama naouruzane Siptare) ...

hteli su ti"humanitarci" kavgu,dobili su sta su trazili.izraelci su ih upozorili sta ce biti.
samo na jednom brodu se sve to desilo.Ostali su pustili Izraelske vojnike i nisu ih napali.
Zar im je bilo potrebno da tako reaguju kada se zna da ce Izrael odgovoriti na napad na vojnike ?
Izginuli su ljudi nepotrebno...kakvi su to humanitarci ?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 19:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
zmijuga je napisao:
Avinoam1 je napisao:
Stratokastel,

Gomila istinitih i objektivnih izjava.

Hvala.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 22:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
@Avinoam1
Upravo svojim postupkom gdje moj citirani post prepravljaš i falsifikuješ govori o tebi kakav si ustvari. Na isti način pišeš izmišljotine i nebuloze tako da nisi vrijedan nikakve pažnje da iko sa tobom diskutuje.
Obični si falsifikator.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:
Gomila neistinitih i pristrasnih izjava.

E, nek si mu rek'o!

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Avinoam1
Cijenim emocije koje gajiš prema Izraelu, samo te emocije te čine slijepim za osvrt druge strane. A tu drugu stranu stranu čine trenutno ne samo Palestinci, već i sve ostale zemlje svijeta, UN, Savjet bezbjednosti UN, čak i vodeći dnevni listovi u samom Izraelu. Ne mogu svi bilti zaluđeni propagandom.
Što se tiče tvog osvrta na mentalitet Palestinaca, neću ga nazvati rasističkim, mada nije daleko od toga. Sticajem okolnosti, upoznao sam (još prije rata) trojicu Palestinaca, koji su studirali u Banjaluci. Dvojica su bili muslimani a jedan je bio hrišćanin (mislim da je bio pravoslavac, ali nisam dublje ulazio u stvar jer se tada činilo nebitnim). Ono što je značajno je da su svi bili studenti medicine i jedva su čekali da se vrate u svoja mjesta i posvete pomoći svome narodu. Nikada nisu pravili sranja po gradu i djelovali su mi isto tako kultivisano kao i mi sami (nedugo poslije se pokazala na djelu naša balkanska "kultivisanost"). Upoznao sam kasnije još par Arapa i svi su bili različiti. Neki su bili gospoda, neki su bili divljaci, neki su bili muslimani, ali većina hrišćani. Pri tome, religijska pripadnost nije bila odlučujuća u tome ko je gospodin, a ko divljak. Isto kao i kod nas.

Što se tiče Hamasa, ne znam koliko puta treba da ponovim da uopšte nisam obožavalac, ali ih vidim kao legalno izabranog i legitimnog predstavnika (jednog dijela) palestinskog naroda. Ako su dobri, dobri su svome narodu, ako su loši, ispaštaće opet oni koji su ih birali. Ja nisam.

Ne znam da li si danas na vijestima čuo rezultate obdukcije onih devet poginulh?
Kod svih devet je uzrok smrti prostrijelna rana, kod jednog izazvana iz neposredne blizine (što indicira slučaj nužne odbrane onog ko je tu ranu izazvao), dok ostalih osam su ustrijeljeni sa veće distance. Ne znam kako to nazvati , osim pogubljenjem, neprimjerenim korištenjem smrtonosne sile protiv civila.

Na kraju, kao što ti ne možeš da shvatiš kako neko može da bude "na strani" konvoja Ship to Gaza, tako ja ne mogu da shvatim da neko, nakon svega što se desilo, može da brani izraelsku vladu.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 02:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=b3L7OV41 ... r_embedded

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne sumnjam. Ovakvi snimci će nastaviti da se objavljuju na YT, onim tempom koji je potreban vojnoj cenzuri da ih "dotjera do savršenstva". Misliš li da nije snimljena i sama pucnjava? Jeste (normalno). Da li će ti snimci biti objavljeni? Ni slučajno.
Po rangiranju transparentnosti zemalja u svijetu, od strane organizacije Novinari bez granica, Izrael se nalazi na 150(!) mjestu u svijetu, između Afganistana (149) i Bjelorusije (151).
Naravno da će se objavljivati (samo) ovakvi snimci, iz kojih je izbačeno sve što izraelskoj vojsci i državi na ide u prilog.

ps. Zna li neko arapski? Zbog toga što se ovaj titl pojavljuje u više verzija koje nemaju veze jedna sa drugom. Volio bih da vidim samo goli prevod, bez komentara i tumačenja "šta je pisac htio da kaže".

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajd pogledaj ponovo odakle je taj snimak.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 17:29 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Iz Izraela. Procitaj subscriber-a i komentare, sve je jasno.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 17:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Izraelci koristili photoshop. :D

http://www.lepost.fr/article/2010/06/02 ... teaux.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 218 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]