banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2010, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ryja u koje zemlje vi iz Rusije možete putovati bez viza? Koliko vaša vlada radi na tome?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2010, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Тајланд, Израел - где путују Руси, у неким земљама Латинске Америке, са многим земљама бившег СССР и са неким вашим комшиjама из бивше Југославије. Европа можда ће укинути визе за Русију у 2010 и Италија ће преузети иницијативу за то. http://en.rian.ru/world/20091209/157168208.html
Ово може бити због тога што према Лисабонском споразуму, ЕУ ће одлучити либерализацију визног режима квалификованом већином гласова, а не на принципу једногласности и неће бити права вето. Али за нас сада jе најважније Царински савез Русије, Белорусије и Казахстана, где сад имамо проблеми. http://serbian.ruvr.ru/main.php?lng=scr ... .2010&pn=2

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Iako Malstromova nije želela da precizira datum kada bi bezvizni režim za BiH mogao da stupi na snagu, specijalni izvestilac evropskog parlamenta za viznu liberealizaciju Tanja Fajon smatra da bi tako nešto trebalo očekivati do jula ove godine:„Imam pozitivne informacije iz BiH da nema još puno stvari koje zemlja mora da učini za viznu liberalizaciju. Zato se nadam da će sve ići kao što se i očekivalo i da će to biti najbolji rezultat za građene BiH.“

Fajonova ocenjuje da bi Evropska komisija mogla već u martu ili početkom aprila da donese preporuke za viznu liberalizaciju za BiH, dok bi sve ostale procedure u Briselu mogle da budu završene do početka jula. Jul je mesec kada bi se, prema rečima Tanje Fajon, „realno mogla očekivati vizna liberalizacija za BiH”.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,51 ... 57-html-cb

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 23:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Ispunjen posljednji uslov za liberalizaciju viznog režima!
Sve se uradilo prije dolaska ekspertnih misija najavljenih za početak februara

Autor: FENA21.01.2010. 17:10

Konačno se složili parlamentarci

Predsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Milorad Živković i Sulejman Tihić saopćili su danas uime PSBiH da je današnjim usvajanjem u Domu naroda Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH ispunjen posljednji uslov neophodan za liberalizaciju viznog režima za građane BiH iz nadležnosti PSBiH.

Ovim činom, u PSBiH su sa današnjim danom ispunjeni svi naznačeni uvjeti iz mape puta za liberalizaciju viznog režima, i to prije dolaska ekspertnih misija najavljenih za početak februara.

Iz PSBiH pozivaju ostale institucije i organe kao i pojedince da ispunjavanjem preostalih uvjeta iz vlastite nadležnosti daju osnov ekspertnim misijama Evropske komisije da u svojim izvještajima daju preporuku za ukidanje viza građanima Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz PSBiH.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
BiH je proteklog petka konačno ispunila sve uvjete iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima! Odluka o ukidanju viza BiH sada je u rukama birokrata iz Brisela i zavisit će od njihove dobre volje.

Međutim, na datum ukidanja viza dosta će utjecati i procedure koje su usljed primjene Lisabonskog sporazuma izmijenjene u odnosu na one koje su važile u vrijeme kada su Srbija, Crna Gora i Makedonija dobile viznu liberalizaciju.

Nove procedure

Zvaničnim organima u BiH koji su radili na ispunjavanju uvjeta iz Mape puta nije poznato kakve su nove procedure i hoće li biti novih zahtjeva, te šta im je sada činiti kako bismo konačno bili stavljeni na listu za bijeli šengen. Ipak, tvrde da nema nijedan razlog da za građane BiH već od 1. jula ne budu ukinute vize.

U novembru prošle godine na listi zahtjeva Evropske komisije (EK) nalazilo se devet obaveza koje još moramo ispuniti. Sada spremno dočekujemo tim evropskih eksperata koji 8. februara trebaju doći u BiH, u kojoj će tokom dvosedmične provjere prekontrolirati sve što smo posljednjih mjeseci učinili iz oblasti sigurnosti.

Prema zvaničnim podacima do kojih smo došli, postavljena je većina čitača biometrijskih pasoša na graničnim prijelazima. Treba biti postavljeno još 15, što ne zavisi od nas, već brzine isporuke aparata. Pretpostavlja se da će to biti završeno u naredne dvije sedmice.

Završen je i dio koji se odnosi na sačinjavanje i usvajanje preostalih podzakonskih akata potrebnih za osiguranje efektivne provedbe Zakona o graničnoj kontroli. Još je potrebno da državni ministar prometa i komunikacija Rudo Vidović tokom sedmice potpiše podzakonski akt koji se odnosi na njegovo ministarstvo.

Izdavanje dokumenata

Uskoro se očekuje da stignu knjižice potrebne za izdavanje putnih i identifikacionih dokumenta za izbjeglice. Služba za poslove sa strancima analizirala je stanje izbjeglica s Kosova, a rješenje će biti doneseno u skladu sa Zakonom o kretanju i boravku stranaca.

Akcioni plan za borbu protiv organiziranog kriminala trebao bi se naći na prvoj narednoj sjednici Vijeća ministara BiH. Inače, naša zemlja, izradila je i potpisala uputstvo za informiranje obveznika o izvještavanju o sumnjivim transakcijama, te je raspisan konkurs za upražnjene pozicije direktora i zamjenika policijskih agencija. Usvojen je Krivični zakon BiH, a u petak 29. januara potpisan i sporazum o elektronskoj razmjeni podataka iz policijskih i tužilačkih evidencija.

Podrška Austrije

Prošlosedmična posjeta bh. delegacije Beču rezultirala je apsolutnom podrškom Austrije ukidanju viza BiH. Zvaničnici ove zemlje poručili su nam da će njihov glas biti neupitan, ako BiH na vrijeme ispuni sve uvjete iz Mape puta.

Lobiranje kod Nijemaca

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović večeras bi, kako saznajemo, trebao otputovati u Berlin, gdje će pokušati izlobirati njemačku podšku za što skorije ukidanje viza građanima BiH. Poznato je da je Njemačka zajedno sa Belgijom do sada bila najveći protivnik toga.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/hoce-li-bih-dobiti-nove-uvjete-za-ukidanje-viza
Pa, ispunise li bas sve zahtjeve?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Испуњен посљедњи услов за бијели шенген
Datum: 21.01.2010 23:00
Autor: Ж. Д.
СAРAЈЕВО - Предсједавајући Представничког дома и Дома народа Парламента БиХ Милорад Живковић и Сулејман Тихић истакли су јуче да је усвајањем Приједлога закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ у Дому народа, Парламент испунио посљедњи услов неопходан за либерализацију визног режима за грађане БиХ.
- Тим чином у Парламенту су испуњени сви назначени услови из Мапе пута за либерализацију визног режима и то прије доласка експертских мисија најављених за почетак фебруара - сагласни су Живковић и Тихић.
Они су позвали остале институције и органе, као и појединце да испуњавањем преосталих услова дају основ експертским мисијама Европске комисије да у извјештајима дају препоруку за укидање виза грађанима БиХ, саопштено је у Парламенту БиХ.
Кривични закон који је јуче усвојио Дом народа подржан је уз амандман Уставноправне комисије тог дома, према коме се из Приједлога измјена и допуна Кривичног закона брише одредба о забрани омаловажавања, минимизирања и негирања холокауста и геноцида.
Дом народа није прихватио закључак Клуба делегата из реда бошњачког народа да се Савјет министара задужи да Парламенту предложи посебно законско рјешење којим би се одвојено санкционисала ова кривична дјела и остали злочини против човјечности.
Против тог закључка били су делегати из реда српског народа.

Citiraj:
- Остало је још неколико услова које БиХ треба да испуни прије посјете у фебруару. Aко њихов извјештај буде позитиван, Европска комисија могла би већ у марту да предложи Европском парламенту укидање виза за БиХ. Aко извјештај усвоји Европски парламент, коначна одлука о безвизном режиму може се очекивати средином године - истакао је Ризво.
Он је додао да је послије усвајања измјена и допуна Кривичног закона у БиХ потребно завршити процедуру именовања у полицијским агенцијама и опремити граничне прелазе биометријским читачима.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/34232/cir/Posljednja-provjera-pred-ukidanje-viza.html

Eto, izgleda da je to to. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
http://www.banjalukalive.com/rs-i-bih/c ... rezim.html

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Tommy Vercetti je napisao:
http://www.banjalukalive.com/rs-i-bih/ceska-bih-ispunila-uslove-za-bezvizni-rezim.html

Ceka se Albanija da udjete zajendo u paketu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni to nije smiješno...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БAЊA ЛУКA - Aгенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (IDDEEA) одштампала је од 15. октобра прошле године 65.814 биометријских пасоша на основу захтјева које су грађани поднијели.

- До сада је поднесено 71.795 захтјева грађана за издавање биометријских пасоша у кантоналним МУП-овима, МУП-у Републике Српске, Јавном регистру Брчко дистрикта, те ДКП мрежи - саопштили су из IDDEEA-е и додали да се штампање пасоша врши континуирано и према устаљеном плану.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/35159/cir/Odstampano-vise-od-65000-biometrijskih-pasosa.html

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
7 nevladinih organizacija je zatrazilo da se odgodi eventualno ukidanje viza, da ta cinjenica ne bi posluzila kao adut vladajucim strankama

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... -viza.html

Jasno je ko stoji iza njih, ali u svakom slucaju, eto sta donesi bespotrebno finansiranje nevladinog sektora. Nekoliko takvih organizacija je opravdano i odrzivo, ovo ostalo bi sve trebalo ukinuti.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
7 nevladinih organizacija zatrazilo da se odgodi eventualno ukidanje viza, da ta cinjenica ne bi posluzila kao adut vladajucim strankama

Gomila kretena :roll:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
a sami smo sebi krivi! nece nis biti od nas dok ovakim imbecilima ne pocnemo lomiti kosti i lupati glave kakvim kolcevima i vilama!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
V@nja je napisao:
Citiraj:
7 nevladinih organizacija zatrazilo da se odgodi eventualno ukidanje viza, da ta cinjenica ne bi posluzila kao adut vladajucim strankama

Potpis!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nevladine organizacije finansiraju uglavnom neprijatelji naše države i našega poretka. Mi nećemo tek tako dopustiti da nam unište našu slobodu i demokraciju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6cCxrBkzoak[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 02:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
prasica je napisao:
V@nja je napisao:
Citiraj:

Potpis!

Koje budale! :angry4:
I can't belive it! :confused2:
Traže da se odgodi ukidanje viznog režima :-?

Ali ako vidite spisak tih "NVO" sa tog linka možda će vam biti jasnije. :evil3:
Pa neki od tih likova iz tih "organizacija" stalno putuju u EU :wink:
I još su iz Sarajeva, pa ne moraju putovati po vize.

Možda su ljubomorni što će i drugi moći slobodno putovati :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 02:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
7 nevladinih organizacija je zatrazilo da se odgodi eventualno ukidanje viza, da ta cinjenica ne bi posluzila kao adut vladajucim strankama

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... -viza.html

Jasno je ko stoji iza njih, ali u svakom slucaju, eto sta donesi bespotrebno finansiranje nevladinog sektora. Nekoliko takvih organizacija je opravdano i odrzivo, ovo ostalo bi sve trebalo ukinuti.

Znači samo *ebati bogomajke! Ne mogu da vjerujem.... Znači ne vjerujem u ovo što čitam.... :confused2: *eb'o ih i oktobar i izbori i Sarajevo njihovo..
No:
Citiraj:
"Prilikom naših posjeta uvijek organizujemo sastanak sa predstavnicima nevladinog sektora, gdje mi uglavnom slušamo. Oni su imali prilično jake argumente kada su tražili da vize ne budu ukinute do izbora. Naš stav je jasan. Neće biti nikakavog odgađanja", kazao je jučer Eduard Kukan, predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta.

Ipak :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 02:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ajde zLo_krme, šta se buniš?
Ti imaš vizu :lol:
:P
Šala mala

A predstavnici tih NVO su se baš pokazali.
Sreća pa neke od njih niko ne benda ni 5% :D
Kažem ja, ljubomorni su jer će uskoro svi moć' putovat' :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 02:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Ajde zLo_krme, šta se buniš?
Ti imaš vizu :lol:
:P
Šala mala

Ne znaš ti moje muke. Sizif, drago mi je :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 02:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

NVO rade samo ono što je najbolje za našu zemlju i njene građane.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]