obozavala sam ga od prve pjesme koju sam cula. stvarno je bio poseban muzicar i plesac. harizma i energija koja se ne moze opisati ali koja se itekako osjeca. nisu ga spominjali poslednjih godina jer nije snimao nista novo, a mislim da ga je zivot doslovno pregazio pocevsi od djetinjstva do enormne slave koja ce trajati i posle njegove smrti.
sada kada je umro zaista sam nekako vidjela i svi vidimo (npr sami komentari na youtubu na apsolutno svim mogucim klipovima na svim mogucim jezicima svijeta!!!) sta znaci kada je neko SVJETSKI poznat i koga milijarde obozavaju i cinjenica je da su ga i posle svih bolesti ekscesa i fizickih promjena iste te milijarde obozavale!
ta slava to je izgleda toliki teret koji jednostavno "nije normalan" da ga covjek podnosi.
zasluzio je svako postovanje, bez obzira na kontraverzan zivot, ali ja mislim da je to sve MORALO biti tako kako je bilo.. niko drugi nije bio takav niti ce ikada iko biti takav sto je najvaznije niko ne moze znati kako je bilo zivjeti u njegovoj kozi, zato su sva nagadjanja isprazna...
a ovu pjesmu slusam sada vec danima, a divan je dio teksta:
When I'm Not Around
I'll Be Okay And I,
I’m Just Fine I've Got,
Got Peace Of Mind - M. J.
http://www.youtube.com/watch?v=LVYGcAJ53Q0R.I.P. MJ