Ukratko, sta je bilo u gradu?
Znaci sad sam dosao kuci, jutros u 2 zovu, kaze uzas oko Perduovog groblja, treba rescue tim. Nas 6 otislo sa jednim camcem, kontamo bice jos neko, kad ono nigdje nikoga. Zovu ljudi sa svih strana, zovu vatrogasci, policija, sve na nas. Hitna dolazi, kaze moramo neku nepokretnu babu izvuci, metar vode u dvoristu, ne mogu oni prici, a mrak, nema struje, svijetla, nicega, znaci haos.
A voda svaki sat barem 10cm raste, pocela popunjavati ulice, a i dalje nigdje nikoga, i sta ces, lagano obilaziti ulice sa camcem i vidjeti ko hoce da ga izvucemo (naravno, vecina naseg naroda nece da izadje iz kuce dok im voda ne dodje barem do drugog sprata). I tek oko 11 su poceli dolaziti vatrogasci, vojska, policija i ostali. Moram pohvaliti vojsku, da nisu dosli sa dva kamiona, 150-te, bojim se i pomisliti sta bi sve bilo.. U ulici Ilije Garasanina, na raskrsnici su bili toliki bukovi da sam se bojao da ce cak i kamion odnijeti, a ni vozacu ne bi svejedno, a nas dvojica stojimo u kamionu i pokusavamo ubaciti ljude unutra, uzas. A tek je onda poceo haos, kad su svi oni ljudi koji prvobitno nisu htjeli ici, krenuli zvati da dodjemo po njih. Znaci zovu zene, placu, a ne znas sta bi im rekao, jedan camac, ne mozes ti pokupiti vise od 5 ljudi, a kamion ne moze na sva mjesta doci, ukratko uzas. Sreca pa je sve zavrsilo dobro, ne znam vise ni sam kako.
Ali ljudi moji, meni je bilo uzasno juce gledati slike ovih dogadjaja u Doboju, a ovo kad sam vidio uzivo, ostao sam bez rijeci, ne do Bog nikome.