banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2016, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Колко има Џедаја, дошло је вријеме да и ми добијемо које министарство и пар столица у скупштини.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2016, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Sudeći prema trenutnoj situaciji u Agenciji za statistiku BiH, zbog nepostojanja dogovora o načinu obrade podataka, rezultati popisa stanovništva, iako je najavljeno, neće biti objelodanjeni do 1. jula, što bi moglo ugroziti legalnost i validnost svih informacija koje su prikupljene popisom, saznaje „Dnevni avaz“.

Broj stanovnika

Prilikom posljednje posjete čelnika Međunarodne posmatračke misije popisa stanovništva u BiH, direktor Eurostata Piter Everers (Pieter Everaers) dao je preporuke za obradu podataka te je istakao rok do 1. jula za objavu rezultata popisa. Poštivanje ovog roka važno je i u kontekstu predaje aplikacije BiH za članstvo u EU, jer je popis stanovništva jedan od uvjeta koji će biti stavljen pred našu državu tokom integracija.

Odranije je poznato da nepostojanje dogovora unutar Agencije osporava objavu, a sve zbog predstavnika RS koji traže da se rezidentno stanovništvo ne tretira kao stalno, čime bi broj stanovnika bio drastično smanjen. Da taj problem još postoji unutar ove institucije, potvrdio nam je i zamjenik direktora Agencije Fadil Fatić.

- Unutar Agencije još ne postoji konsenzus o tom pitanju, niti direktor Velimir Jukić zakazuje sastanak popisne grupe, kako bi počele aktivnosti ako mislimo ispoštovati rok dat od evropskih institucija - kaže Fatić.

On ukazuje da unutar Agencije, ali i institucija BiH, postoje grupacije koje namjerno prolongiraju objavu rezultata.

- Ako se ne sazivaju sjednice unutar agencije, onda je jasno da se to namjerno radi. Mi imamo kratak rok, to je 1. juli. Ako se ne krene u objavu rezultata u skladu s međunarodnim preporukama i zakonom, mi dovodimo u opasnost legalnost popisa koji nas je koštao oko 50 miliona KM – upozorava Fatić.

Ugroziti aplikaciju

Zamjenik direktora Agencije navodi da bi se time ugrozila i sama kredibilnost naše aplikacije, a ogromna šteta nanijela bi se državi.

- Očigledno je da se to namjerno pokušava postići, kako bi se reklo: Evo, prošao je 1. juli, rezultati više nisu validni, nema novca od EU, aplikacija nam nije kredibilna – zaključuje Fatić.
Popisni materijal može se arhivirati, ali neko želi da se plaćaju kirije

Fatić upozorava da je cijeli popisni materijal trenutno nelegalno skladišten u Istočnom Sarajevu, nakon što je 1. januara istekao ugovor o zakupu tih prostorija.

- Vijeće ministara donijelo je odluku da se nađe novi prostor, ali objavljuju se neki poziv koji nemaju veze s logikom i na koje se niko ne javlja. Osim toga, materijal koji je tu skladišten može se predati Arhivu BiH, što je jasno navedeno u preporukama Monitoring tima, kako se ne bi plaćale ogromne kirije, ali niko ne reagira – ističe Fatić.
Osmanović zakazao sastanak

Kako kaže Fatić, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović već duže vremena pokušava pokrenuti aktivnosti kako bi zadati rok bio ispoštovan, ali sve teško ide.

- Ministar je zakazao novi sastanak za petak u Agenciji, gdje bi se trebalo razgovarati o dinamici objave rezultata. Vidjet ćemo šta će biti – kaže Fatić.

Autor: K. KEŠMER

Žao mi je EU i njenih evra koje su nam poklonili u dobroj namjeri. :(

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Према подацима РКЦ-а у БиХ живи 405 000 католика...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2016, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dodik u Gradišci: Ne pristajemo na slabljenje Srpske Teško je obezbijediti mir i stabilnost u "nemoguće teškim uslovima po Republiku Srpsku, koja je bila predmet ataka mnogih", izjavio je večeras na Tribini u Gradišci, predsjednik Srpske Milorad Dodik .

"Bili smo svjesni 2006. godine, ako izgubimo policiju, da više ništa ne možemo da tražimo u Republici Srpskoj. Pritiskali su nas da radimo na jakoj BiH, ali smo znali da to znači slabljenje Republike Srpske i na to nismo pristajali", podsjetio je predsjednik Srpske. Dodik izjavio je da će ove godine biti završeno još 40 kilometara auto-puta, te da će krajem maja biti otvoren dio auto-puta od Prnjavora do Doboja i dio od Laktaša do Drugovića. - Iza nas je ostalo 50 kilometara auto-puta Gradiška - Banjaluka, koji pokazuje sposobnost ove generacije političara da napravi prvi auto-put u Srpskoj, što predstavlja civilizacijsko pitanje, rekao je Dodik. On je naglasio da je njegov zadatak da obezbijedi da se nakon izgradnje puta Gradiška-Podgradci izgradi i put od Gornjih Pogradaca do Mrakovice, kao i da obezbijedi šest miliona KM za sisteme za navodnjavanje u voćarstvu, podsticaje za otvaranje radnih mjesta u Drvnoj industriji "Pogradci" i u cijeloj Srpskoj, ali i da garantuje mir i stabilnost u RS. Rekao je da ljudi u Podgradcima hoće svoj put kao i ljudi u Trebinju, te da je odgovornost vlasti u Srpskoj da to obezbijedi, bez obzira na osporavanja svega što je do sada urađeno na planu izgradnje auto-puteva i puteva u Srpskoj. Dodik je napomenuo da je vlast u Srpskoj učestvovala u izgradnji Termoelektrane u Stanarima, koja je prva izgrađena termoelektrana na prostoru bivše Јugoslavije nakon 48 godina. On je podsjetio da su, takođe, u posljednjih osam godina, plate prosvjetnim radnicima i policiji povećana za 100 odsto i da su plate u Srpskoj u prosjeku veće od plata u Srbiji od 130 do 180 evra. Dodik je rekao da se čitav svijet suočava sa ekonomskim izazovima i da je zadatak vlasti da se održi dostignuti nivo razvoja. On je istakao da je "Evropa pukla pred izazovom migrantske krize", napominjući da Republika Srpska, u slučaju da migranti krenu preko njene teritorija, a Hrvatska zatvori granicu, neće dozvoliti da izbjeglice sa Bliskog istoka ostanu na teritoriji Srpske. - Mi ne možemo da pravimo kampove, jer su nas takvi kampovi i promjene mjesta prebivališta koštali i nemamo snage da se tim više nosimo i jedini smo koji to jasno govorimo, istakao je Dodik. Strancima i Bošnjacima i dalje cilj jaka BiH Strancima i Bošnjacima je i dalje cilj jaka BiH, a to znači da bi mjesto odlučivanja bilo samo u Sarajevu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i naglasio da "Sarajevo koje je sada 99 odsto muslimanski grad" ne smije da bude centar moći u BiH, te dodao da se to ne smije desiti zbog naroda u Srpskoj. - Ključno je da mi odlučujemo o sebi i to je ono što moramo da sačuvamo, jer je BiH slučaj i greška koja je preživjela raspad Јugoslavije, naglasio je Dodik.

Dodik: Bošnjaci bi popisivali, dok se ne desi popis koji njima odgovara Komentarišući tvrdnje ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića da bi popis stanovništva, ne bude li objavljen do 1. jula, trebalo poništiti, predsjednik Republike Srpske rekao je da bi Bošnjaci ponavljali popis sve dok ne dobiju rezultat koji žele, odnosno dok ne dobiju brojke koje pokazuju da ih je više od 50 odsto. - Za popis je potrošen ogroman novac i on mora biti objavljen, poručio je predsjednik Srpske.

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=191221

Сви смо свјесни да је попис фарса.
Али исто тако, мислим да ниједан политички представник српског народа у Српској нема право "паметовати" о исходу пописних резултата, јер се на терену нису предузеле све мјере како би се зауставио пописни инжењеринг. Самим тиме, у овом моменту, једино паметно ријешење је прогласити резултате неважећим. Пиш_ј 50 милиона.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2016, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
EU je kriva.
Dali lovu za provođenje popisa.
Umjesto da su dali kaparu, a ostatak nakon objave rezultata.
Valjda će neko, nekad, skontati kako se posluje sa nama Balkancima :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2016, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Filozof ce morati vratiti sve ore sto je uzeo na popisu, jer isti nije sproveden kako treba

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2016, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

i nova varos! Glasan krik cuo se iz mase. :badgrin:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 02:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Direktori zavoda za statistiku Srpske i Federacije BiH, kao i direktor Agencije za statistiku BiH u narednim danima biće saslušani u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH, u sklopu istrage koja se sprovodi o neobjavljivanju rezultata popisu stanovništva, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Popis stanovništva u BiH održan je u oktobru 2013. godine, a rezultati ni nakon više od dvije godine nisu objavljeni. Razlog zbog čega rezultati popisa stanovništva još uvijek nisu objavljeni je nepostojanje saglasnosti o jedinstvenom programu za obradu podataka.

Zbog toga je po nalogu glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića formiran predmet i određen tim tužilaca i istražilaca koji će istražiti aktivnosti o popisu stanovništva da bi se utvrdilo postoje li elementi krivične odgovornosti osoba u tom procesu.

“Upućeni su pozivi i u narednim danima će u svojstvu svjedoka biti saslušani određeni zvaničnici entitetskih i državnih agencija, odnosno zavoda za statistiku.

U predmetu Tužilaštva BiH vrši se prikupljanje informacija i dokumentacije, na kojem radi tim u kojem su jedan od najiskusnijih tužilaca i nekoliko istražilaca te saradnika. Istraga se nastavlja i u narednom periodu”, potvrdili su iz Tužilaštva BiH.

Zakonski rok za objavljivanje rezultata popisa stanovništva i domaćinstava u BiH je 1. juli 2016. godine. Sve manje je vremena za postizanje dogovora, zbog čega bi cijeli projekat popisa stanovništva, u koji je uloženo 50 miliona KM mogao propasti.

Najveće nesuglasice odnose se na neusaglašavanje entitetskih zavoda za statistiku o tome ko su rezidenti, odnosno stalni stanovnici u BiH. Predstavnici Republike Srpske zahtjevaju da prilikom određivanja rezidentnog stanovništva pitanje broj 40. bude obrađeno, koje se odnosi na mjesto rada i školovanja građana, zbog čega bi se ukupan broj stanovnika trebao umanjiti za oko 430 hiljada.

Centralni popisni biro još uvijek nije postigao koncenzus o tome, uprkos izvještaju IMO tima i jasnim preporukama na osnovu kojih bi se problem riješio.

S obzirom da bi na taj način državi BiH ali i građanima bila pričinjena velika šteta, Tužilaštvo BiH je i pokrenulo ovu istragu.

(Klix)

Hajde što ću morati vratiti pare, već mi i zatvor slijedi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2016, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
http://frontal.rs/?option=btg_novosti&catnovosti=12&idnovost=56681
Citiraj:
ФПН ЈАВИО ЗАБРИНУТИМ АКАДЕМЦИМА: ИМА ОСНОВА ДА ЈЕ ЧОКОРИЛО ПЛАГИРАЛА ДОКТОРСКИ РАД
Факултет политичких наука у Београду је упутио допис узбуњивачима под псеудонимом "забринути академци" да је 24. марта 2016. године Наставно-научно веће ФПН у Београду усвојило Извештај комисије за утврђивање оправданости сумње на плагијат Радмиле Чокорило, доцента на ФПН у Бањој Луци.

01:24:5305.04.2016.0 коментара

Извјештај потврђује да су сумње узбуњивача основане, и да њена докторска дисертација садржи елементе плагијата, аутоплагијата и неуредног референцирања.

У извјештају ФПН Београд стоји да комисија није разматрала примједбе које се односе на квалитет дисертације, за коју узбуњивачи тврде да садржи "низ нетачних тврдњипогрешних закључака, методолошких неисправности, конфузне и спорне главне хипотезе, исказаног елементарног незнања, материјалних грешака итд"

Комисија је имала мандат да провјери основаност тврдњи да око 30 страница текста дисертације садржи елементе директног плагијата, аутоплаагијата и крађе цитата.

Од 19 примједби узбуњивача, комисија утврђује да само једна није основана, али да се и ту не ради о директном плагирању, већ о препричавању текста уз мијењање појединих ријечи. У осталим случајевима се утврђује плагирање, аутоплагирање без навођења извора, погрешно реферисање, те други груби прекршаји академске честитости.

Комисија сматра да збирни ефекат свих ових елемената доводи у питање оригиналност докторске дисертације "Настанак, развој и друштвена улога Радио-телевизије Републике Српске као Јавног сервиса" и представља читав низ грубих прекршаја академске честитости.

О даљим актима факултет политичких наука у Београду ће јавност обавијестити у будућности.

Da li će ovo imati uticaja na popis i druge stvari zavoda za statistiku?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2016, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
???

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2016, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ona je direktorica zavoda za statistiku, ako ikad objave rezultate, a ona se potpiše sa doktor, da li će to biti regularno.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2016, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Радмила Чичковић је директор РЗС.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2016, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

My bad.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2016, 10:21 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
дринин вук je napisao:
Што се процјене тиче, могуће. Само знам да је бројка од скоро 3,8 сајенс фикшн.

Више од 3,3 милиона са јасном стријелицом великих падова на доле је чињеница.

Уосталом и од тог укупног броја новорођенчади, један дио се уопште не роди у породилиштима у БиХ. (основ пребивалишта, па због тога улазе у живорођене)

Vecina demografa se slaze da realan broj po svim pokazateljima ne moze biti veci od 2,8 miliona ukupno u BIH
Inace svi podaci vitalne statistike koje obajavljuje federalni zavod za statisiku i druge institucije iz federacije su vjerovatno lazni.
Podatke laziraju kako bi stvorili iluziju da su oni vecina u BIH i tako ostvarili svoje politicke ciljeve pretvaranja BIH u nacionalnu drzavu takozvanih Bosnjaka.
Slican scenario smo mogli gledati ranije na Kosovu kad su siptari isto radili ,odbijali srbijanske popise i tvrdili da ih ima vise miliona

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2016, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Већина тих демографа је да простиш кур.. од овце. Имао сам прилику прије пописа се увјерити у то. Испуњавају страначке захтјеве, а заболе их за стварно стање и за било шта што има везе са демографијом.

Има више од 3 милиона, а разлог је прост, старосна структура се знатно помјерила, људи више живе. Јасно са чињеницом да су миграције огромне и да сваке године све више младих људи одлази и да ће за 7-8 година бити мање од поменута 3 милиона.

Федерални завод је инструмент СДА. Немогуће да Бошњаци доживљавају толики пад тек након пописа, а да је прије тога текло мед и млијеко.
И наш није ништа бољи, јер не ради ништа да се прецизно утврде смјернице и одреде приоритети.
Ако се Срби буду питали, резултати се неће објавити, јер је у РС одрађен пописни инжењеринг од стране бошњачке "елите".

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2016, 11:28 
Majstor
Majstor

Posle muslimana popisom su najvise manipulisali Hrvati,katolicka crkva je odradila dobar posao oko popisa.Popisano je oko 550 000 Hrvata iako ih vjerovano ima manje od 350 000 ukupno u BIH.
Srbi su po obicaju oko popisa bili indiferentni,trebalo je popisat pola Vojvodine i Beograda sve koji su iz BIH ,masovno popisat Srpsku dijasporu iz BIH itd.

Poslednji put menjao ozna dana 12 Apr 2016, 11:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2016, 11:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Svi lopovi samo mi pošteni....

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2016, 11:57 
Majstor
Majstor

_зока je napisao:
Svi lopovi samo mi pošteni....

Kod Srba popovi i politicari su zauzeti borbom za licne interese.Kod Hrvata HDZovi i njihove politicke elite u BIH su krenule istim putem politickog oportunizma ali uvjek imaju jednu snaznu instituciju a to je Vatikan i katolicka crkva koja stoji iza toga projekta Hrvatske nacije.Katolicka crkva je za popis radila masovnu agitaciju medju pucanstvom u dijaspori i RH da se popisu u BIH.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2016, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
ozna je napisao:
Posle muslimana popisom su najvise manipulisali Hrvati,katolicka crkva je odradila dobar posao oko popisa.Popisano je oko 550 000 Hrvata iako ih vjerovano ima manje od 350 000 ukupno u BIH.
Srbi su po obicaju oko popisa bili indiferentni,trebalo je popisat pola Vojvodine i Beograda sve koji su iz BIH ,masovno popisat Srpsku dijasporu iz BIH itd.

Рекох неку страницу раније да сам ја пописан иако де факто нисам ту. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2016, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jednom sam pisao na ovu temu, sela po nevesinju, max 5 kuca, ali prema popisu svako selo od 50 do 100 glava, kladim se da ima toga jos po rs

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]