ne bih ja baš ismijavao dukija,niti bih potcjenjivao strah od noža....i kod nas i kod bošnjaka....on je iz prijedora i jako dobro zna šta ja klanje...prvo oni nas,pa mi njih..svakih 40-tak godina u tom kraju se to ponavlja,a istorija je učiteljica života...ne bi me začudilo da se opet ponovi,pa ko se bolje snađe.....
s druge strane,žalosno je da naše političke elite uživaju u takvima koji će reći
Citiraj:
"АЛИ ДРАГИ МОЈИ, БОЉЕ ЈЕ ДА НАС НАШ ПАСТИР-ЧОБАН (како за кога) ШИША ДО ГОЛЕ КОЖЕ И ИЗМУЗА ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ МЛЕКА (кад смо већ овце), АЛИ И ЧУВА, НЕГО ДА НАС НЕПРИЈАТЕЉСКЕ ХИЈЕНЕ РАСТРГАЈУ И ПОЈЕДУ ЧИМ ПРВУ НОЋ ЗАНОЋИМО БЕЗ НАШЕГ ЧОБАНА И НАШЕГ ТОРА!".....
sakriveni iza plašta patriotizma uzeše milijarde,obezbjediše praunuke....tužno...to je jedan začarani krug,i nema tu rješenja...samo se uzdat u onog gore da vidi sve, u neku kosmičku pravdu...da ovakve poštenjačine kao duki gore budu nagrađeni,a onaj ko se na tuđoj krvi obogatio da stalno gore hoda zgrbljen i nosi oko vrata vreće sa zlatom

mislim,najlakše je biti liberal,moderan,proevropejac,hedonista...ismijavati ovakve kao duki...ali ovdje oprez nikad nije na odmet....ne dirati ih,ne počinjati prvi,živjeti u miru sa njima,sarađivati,poslovati...ali uvijek biti svjestan sa koliko "prijateljskim" narodima smo okruženi.
oni koji nisu spremni na ovu surovu istinu,oni za koje je ova igra pregruba,trebaju ganjati papire za švajcarsku ili švedsku,i to što prije.