Schlager je napisao:
ma nebitno,naslo bi se resursa,ne boj se....nebitno sto i ja mislim da mile lupa sa ovim referendumima,samo zbog rejtinga...racionalni hrvat,kad prvi put pomene tako nesto-i raspisace ga,nece laprdati i pucati iz prazne 10 godina!
iz takta me izbacila seferova samouvjerenost....ili on misli da ce ponovo biti odnos snaga kao na zavrsetku zadnjeg rata,kad sami srbi iz rs (uz mozda 200 dobrovoljaca iz srbije,arkanovih tigrova uglavnom) ratuju protiv armije bih pojacane hiljadama mudzahedina iz arapskih zemalja,protiv bosanskog hvo,protiv regularne hrvatske vojske,a sa neba te bombarduje nato pakt!
svidjelo mu se to izgleda i zelio bi ponoviti taj odnos snaga...kakav krele!

Брате, да само однос снага не буде још гори по нас!?
Не знам да ли би из Србије сад сакупили и 100 добровољаца. Од Грчке не би могли да рачунамо на финансијску и економско-хуманитарну помоћ. Тешко наоружање немамо, за лако немамо муниције. Једино на шта би' ја сад озбиљно рачунао је Велики Владимир Владимирович Путин, али не БиХ баш све што имам уложио на ту карту, мада нам реално то једини џокер може бити, којег кад би избацили би аутоматски наша победа била.
Са друге стране, бар на почетку не би ратовали против Хрвата, а уз добру Додину дипломатију би их могли чак сукобити против ових што им је пред попис требало стављати табле са упуством и објашњењем ко су и шта су на сваку раскрсницу и 24ч нон-стоп да се врти на ТВ-у да би знали рећи. Али слабе су нам то шансе, ти које малопре описа имају иза себе жестоко набријану Турску, недавно радикализоване делове Африке плус Саудијску Арабију, а да о Ирану, Авганистану и сл. не причам, па донације из лАмерике, а тек њихова дијаспора која ће ако треба продати све бубреге да купе довољно оружја за уништење ''геноцидне Репубблике Шумске''.
Али ваљда би смо се некако снашли, боље да сад ратујемо него кад оружје још више поскупи и узнапредује па ратни успех ббуде искључиво зависио од ''Смарт'' оружја које имаш него од срца у јунака.
Јбг, како год окренеш биће чупаво, а рат нас овде чека кад-тад (у року од 30 год јер је 20 већ прошло од предходног, а максимално м оже бити 50 год. без рата на овим просторима).