banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Stize mi u mailu zanimljiv link za anketu :D

http://surveys.valicon.net/CAWI/jaznam_ ... 91E81BE11B

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Biram domacicu :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
danijell je napisao:
Udario nekoga? Vidim one noge desno u vodoravnom položaju...

Tako kazu na Avazu. Neki Bakirov mufljuz iz rata.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
apokalipto je napisao:
Pa slusao sam danas RSG i EU zvanicnici(nisam upamtio imena) najavljuju da ce pomoci BiH "na njenom putu ka EU" tj da cijeli proces treba ubrzati...sta to tacno znaci ne znam...
Evo i jedan tekst u kojem se ta velikodusna "pomoc" isto tako spominje...

SINIŠA LJEPOJEVIĆ: SLUTNJA NA PREVARU ILI PROTESTI U BOSNI I NJIHOVE PORUKE
http://www.standard.rs/sinisa-ljepojevi ... oruke.html

Ta ti pomoc moze biti i parcanje BIH, ipak iskustva ih uce da je mnogo manje napeta situacija i ide se koliko toliko naprijed u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori gdje je jedan narod apslolutna vecina.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ma malo je van teme ali mi ovo zape za oci iz Kecamanovicevog teksta.

Interesantna je konstatacija Kecmanovica uvezi jednog faktora koji postoji u aktuelnoj realnosti u BiH. U jednom dijelu teksta on kaze.

"On ističe da je najveća greška onih koji su organizovali proteste - očekivanje da se nemiri preliju u Republiku Srpsku, odnosno da socijalno-klasno jedinstvo nadvlada etničko-entitetsku podijeljenost i napominje da je sličnih pokušaja bilo i ranije, te da ekonomija zaista uživa primat, ali samo pod uslovom da se ljudi osjećaju bezbjedno."

Posebno je interesantan ovaj dio.
"odnosno da socijalno-klasno jedinstvo nadvlada etničko-entitetsku podijeljenost".

Pravilno postavlja Kecmanovic ovu mozemo reci jednacinu. Ili ja bi nazvao vise ovaj odnos kao funkciju sa dvije variable.

Dvije variable koje se uvode u funkciju odrzanja statusa quo = ne mjenjanja situacije znacajnije ili bitnije.
Ova funkcija sa ovim variablama je vrlo interesanta kako u BiH tako i drugim slicnim situacijama u Svijetu.

Zasto je ova funkcija interesantna i zasto su ove variable bitne?

Naravno da rezultat = ne mjenjanje stanja nije upitan. Status quo je pravilno izracunat i uvijek ce takav biti. Tu je Kecmanovic jasan. Rezutat stoga nije interesantan, isto tako moduli kalkulisanje su tehnicka strana i rade po neumoljivim zakonima dajuci isti ishod, ni oni nisu toliko biti.

Intresantne su ove dvije variable.

Da bi ova funkcija bila plodna i dugotrajno davala ovaj rezultat(staus quo)moraju joj se stalno uvodit ove vrijednosti.
Znaci imamo tu:
- Socijalno-klasno jedinstvo
- Etničko-entitetsku podijeljenost.

Da bi preveli na jezik obicnog covjeka ovu prvu u ovdje kod nas mozemo opisat kao:

Socijalno klasno jedinstvo(interes bi bila bolja rijec).
Jedinstvo ima negativne konotacije, vjerujem da je ovde ubacena slucajno. :wink:

Prevescemo ovu Kecmanovicevu variablu u funkciji, ovu narativnu sintaksu "socijalno klasno jedinstvo" kao:
= Ogromna nezaposlenost koja rusi sve rekorde,zivot u permanentnoj bijedi i borbi za prezivljavanje,velika nejednakost i razlike izmedju malog broja bogati i vecine stanovnistva, besperspektivna buducnost. Nemogucnost da se obezbijedi zivot dostojan covjeka.

Za Etničko-entitetsku podijeljenost nebi pojasnjavao.Nepotrebno je.

Mozda je najvaznije uvezi ove funkcije to kako se generisu ove dvije vrijednosti koje se uvode.

Prvi dio funkcije(Socijalno-klasno jedinstvo) pritice u obilju iz masa stanovnista i u ogromnim kolicinama bez uticaja sistem, medjutim da bi funkcija radila i davala rezultat drugi dio mora da se generise tj sistem mora da daje svoj imput na tu stranu (da pomogne).

Vrlo interesantno, znamo u krajnjoj instanci i uvijek taj imput sto ce ga ugradit sitsem mora da poprimi oblik vrijednosti tj novca.

Znaci da bi funkcija davala rezultat mora sve vise da se investira na stranu druge variable, variable koja ne raste eksplozivno i neumoljivo kao sto je Socijalno-klasno jedistvo(Ili zivot u bijedi) sto ga Kecmanovic spomenu.

Koliko dugo ce biti moguce hranit ovu drugu stranu(Etničko-entitetsku podijeljenost), svi znamo i netrpeljivost nije vise besplatna.
Danas sve ima svoju cijenu.
Jos veci je problem sto novac ne moze da se uzima sa druge strane ove funkcije jer bi to bilo socioloski i ekonomski perpetum mobile.
Tako da ova Kecmanoviceva konstatacija u sustini i dalje ostaje ne dorecena!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Poslednji put menjao Brale001 dana 10 Feb 2014, 17:24, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
The_new_Statesman je napisao:
Biram domacicu :lol:

:lol:

Spoiler:
Slika

:P

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slika

Ih, kada bi svi Srbi bili kao on, a Hrvati kao Komšić.. Ne bi bilo više problema u BiH.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Choban je napisao:
Da se ostalo na tim nekim osnovnim zahtjevima koji su iskazani prvi dan, kao što je borba radnika za očuvanje firmi, revizija rivatizacije, postupci protiv onih koji su uništili preduzeća ili smanjenje plata u javnom sektoru, vjerujem da bi dobili simpatije svih u regionu, ne mislim na BiH, već i Srbiju i Hrvatsku.

Problem je što u posljednjih par dana neki misle da protestima mogu mijenjati dejtonsko uređenje BiH. Za to je potrebna većina i konsenzus svih u BiH, a ne samo protesti u dijelu Federacije. Na kojima ne učestvuje ni većina građana tih kantona. Takođe, nisu jasno definisane ni vođe protesta, pa imamo razne ljude sa različitim zahtjevima. Neki su i nemogući.

Hipotetičko i pomalo retoričko pitanje, šta ako i budu vanredni izbori pa opet isti ljudi budu izabrani i formiraju vlade kantona. Da li su onda rušilački pohodi uzaludni?

Pazi sve je to lijepo ali otvaranje firmi očuvanje,radnih mjesta,veće plate itd itd su NEREALNI zahtjevi u ovakvoj...pa ne znam ni da li da je nazovem državom ovo je neka vrsta protektorata unutar kojeg se nalaze dvije paradržave u kojima žive tri naroda !? I to tri naroda koji se baš i ne vole..puno...jer nemamo određen put razvijanja,nemamo nikakav plan,nemamo partnera na nivou protektorata...sem šuplje priče o EU,nemamo stručne ljude za pokretanje bilo čega,srednji sloj koji bi teoretski trebao da sve to gura sve je tanji,ekonimski nismo konkurentni čak ni unutar BiH...itd,itd....nemamo ništa što ozbiljne države(prave države) imaju pa i one opet grcaju u problemima i gledaju kako da iznađu riješenje...
Dalje postupci protiv onih koji su uništili preduzeća je utopija jet ti isti su marionetska vlast iznad kojih opet imaš neke gazde van ove države...a da ne govorim o tome da je takvih preduzeća mali milion...što opet nije problem,ako imas efikasno tužilaštvo e to još jedna sitnica koju ova banana država nema...
Mjenjanje Dejtona je nebuloza...
Država u kojoj vlada demokratija ima potrebu za protestima tu i tamo ako nešto zapne ali ne i državnim udarima jer je on kao takav nelogičan....ako govorimo o demokratskom društvu...prosto ako vlast ne valja izađeš na izbore i glasaš za nekog drugog...teoretski...kod nas postoji demokratski proces ali ne i demokratsko društvo koje je osnov za demokratske izbore...tu je poenta...najbolji primjer i načešće prezentiran na ovom forumu ti je Srbija...ona je odličan primjer kako izgleda banana država pod mekom okupacijom...sem što tamo nemaš tri naroda ostalo je manje više isto...

Najbolji primjer kako se organizuje opozicioni blok tj kako se treba boriti na političkoj sceni ovdje na Balkanu su dale Dveri Srpske na stranu politička ideologija,oni su prvi shvatili da za promjenu prvo treba temelj politike,shvatanje korjena problema,nuđenje alternative,stvaranje vlastitog medijskog prostora i grupisanje ostalih frakcija oko centra opozicionog bloka...prva partija koja je shvatila način funcionisanja u uslovima okupacije države...ili barem prva na koju sam ja naletio...i naravno iluzije su da se nešto riješava preko noći...a ovi što drže parole to naravno ne znaju....al dobro ko nema u glavi ima u nogama....

Poslednji put menjao apokalipto dana 10 Feb 2014, 17:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
The_new_Statesman je napisao:
danijell je napisao:
Udario nekoga? Vidim one noge desno u vodoravnom položaju...

Tako kazu na Avazu. Neki Bakirov mufljuz iz rata.

Citiraj:
Ispred zgrade Vlade FBiH došlo je do nezgode kada je crveni "hamer" registarskih oznaka 068-M-227 velikom brzinom projurio kroz grupu demonstranata i udario dvojicu.

Policija koja osigurava zgradu Vlade nije intervenisala, ali ga je zaustavila na blokadi koja je postavljena kod skretanja za Koševo.

Kako prenosi "Dnevni avaz", radi se o Dževadu Topiću Topi, članu SDU, koji je, piše list, naredbu da teroriše demonstrante dobio od Izetbegovića.

Joj Fahro, Fahro :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Choban je napisao:
Da se ostalo na tim nekim osnovnim zahtjevima koji su iskazani prvi dan, kao što je borba radnika za očuvanje firmi, revizija rivatizacije, postupci protiv onih koji su uništili preduzeća ili smanjenje plata u javnom sektoru, vjerujem da bi dobili simpatije svih u regionu, ne mislim na BiH, već i Srbiju i Hrvatsku.

Problem je što u posljednjih par dana neki misle da protestima mogu mijenjati dejtonsko uređenje BiH. Za to je potrebna većina i konsenzus svih u BiH, a ne samo protesti u dijelu Federacije. Na kojima ne učestvuje ni većina građana tih kantona. Takođe, nisu jasno definisane ni vođe protesta, pa imamo razne ljude sa različitim zahtjevima. Neki su i nemogući.

Hipotetičko i pomalo retoričko pitanje, šta ako i budu vanredni izbori pa opet isti ljudi budu izabrani i formiraju vlade kantona. Da li su onda rušilački pohodi uzaludni?

Pazi sve je to lijepo ali otvaranje firmi očuvanje,radnih mjesta,veće plate itd itd su NEREALNI zahtjevi u ovakvoj...pa ne znam ni da li da je nazovem državom ovo je neka vrsta protektorata unutar kojeg se nalaze dvije paradržave u kojima žive tri naroda !? I to tri naroda koji se baš i ne vole..puno...
Dalje postupci protiv onih koji su uništili preduzeća je utopija jet ti isti su marionetska vlast iznad kojih opet imaš neke gazde van ove države...a da ne govorim o tome da je takvih preduzeća mali milion...što opet nije problem,ako imas efikasno tužilaštvo e to još jedna sitnica koju ova banana država nema...

Da li su oni zahtjevi realni ili ne, ne govorim o tome, već da bi za takve zahtjeve (manje plate administraciji, revizija privatizacije, postupci protiv onih koji su uništili firme...) dobili podršku i simpatije. Za ovo odstupanje od početnih zahtjeva neće dobiti širu podršku u drugim dijelovima BiH, već osudu.

Mislim da je realno da će se morati ići na umanjenje plata administraciji tj. nerealnom sektoru i postepeno smanjenje broja zaposlenih jer bi naglo smanjenje administracije i veliki broj otkaza izazvalo opet probleme. Jer, kredita neće biti toliko.
A realno je i očekivati da će bar biti najava hapšenja jer će se u kampanji morati mijenjati taktike.
Da li će neko biti osuđen, to je već druga priča.

Slažem se da su zahtjevi za mijenjanje Dejtona nebuloza.

Poslednji put menjao Choban dana 10 Feb 2014, 17:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Haha Bakira na Avazu proglasiše "čovjekom sa pola kuće"...valjda je on izjavio da od sve imovine posjeduje samo jednu kuću i da je suvlasnik a ne vlasnik.
Kakav sirotan.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Jeste rekao sinoc na FTV da ima samo jednu kucu i to po pola sa zenom. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Jadničak.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Choban@
Pa to i jesu bili u početku jedini zahtjevi(Tuzla) dok se nije javila antidejton grupa,udar i ponicali ljljiani i Turske zastave :) na nivou BiH je nemoguće bilo šta uraditi...sem ako je pod prisilom nekog stranog faktora...
Sve i da smanje administraciju...otpuste npr 2000 ljudi Federacija jednostavno nema 2000 novih radnih mjesta da neke nove ljude zaposli,ako se smanji administracija u Federaciji ovakva kakva jest to će voditi samo dalje u ponor...
Ako bude hapšenja hapsit će se prašinari...direktori,zamjenici,neke niže funkcije...možda postoji šansa da neka krupna zvijerka padne..mada u to čisto sumnjam...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neka olakšaju privredi, pa će biti mjesta za 2000 radnika, a ne dizanje prosjeka visinom plata administracije što nema nigdje u Evropi.
Edit: Mišljenja sam da će se ići na smanjenje plata budžetskih korisnika jer je to puno lakše od otpuštanja.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ja ipak mislim da ovu "zemlju" jedino moze legalizacije marihuane izvuci iz krize :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nRNYNmT25oc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Evo šta kaže u svijetu poznati portal KLIKER INFO :lol:

http://kliker.info/americka-intervencij ... %E2%80%B2/

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 19:10 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
samo tako, ostavke nek svi podnesu..ne moze biti na celu drzave, ministar, direktor firme a da za 20 god nista nije uradio osim sto dovede firmu u stecaj pa se onda zaposli u drugu kao direktor jer je jedino dobar u tome..

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
spijo je napisao:

Taj rad

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ecIVIFLo0uE[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]