banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2014, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
manitu uci da svira je napisao:
budala je napisao:
Nadam se da ce u Sarajevu biti nastavljeno sa mirnim protestima, blokada ulica je isto ok, ali ono paljenje i rusenje od neki dan je :roll:
Vidim vi s podsmjehom reagujete kada neko kaze kako su ga desavanja od neki dan u Sarajevu podsjetila na rat.
Gledati sa prozora kako kulja crni dim sa Skenderije, ISTO kao i '92, sve te policijske i vatrogasne sirene, ne moze, a da te ne podsjeti na sva ta sranja.

Radoncic mi opasno ide na neku stvar, ocigledno je da ne zeli dati policiji pune ovlasti :-?

Vidi, moras nauciti iskljuciti emociju iz politike i razumjeti i postovati i drugacije stavove. Ja nemam podsmjeh prema teroru koji se desio u Sarajevu ali je to za nasu buducnost nebitno. Tako se i ja kada god prodjem pored Drakulica, a to je veoma cesto, sjetim 2300 zaklanih u jednom danu, poimenicno, sa spiskom od 550 osnovnoskolske dijece. Kada bi ta slika bila lajtmotiv buducnosti i suzivota ja ne bih sada ni pricao s tobom,

Da, ali ja gledajuci to nisam ni pomisljao na Srbe, nego na sve strahote koje su tada zapocele.
Jeza uhvati covjeka :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Choban je napisao:
Ma Fahro ce njih dovesti u red :lol:

Ovo bi u moglo biti dobro i za nas. Okrenuće se u Federaciji priča na ekonomiju, hapšenja, kriminalne privatizacije... Onda će se vlast u R. Srpskoj naći na raskrsnici - upustiti se jače (ne totalno, već teatralno sa malo više kamera ;) ) u borbu protiv kriminala i korupcije ili će biti kažnjeni. Možda ne izbacivanjem SNSD-a iz vlasti, već širom koalicijom gdje bi sadašnja vlast mogla izgubiti neke značajne pozicije. Eto, u najboljem slučaju, bez bilo kakvih protesta i rušenja dobićemo više :D

Problem je ako se protesti u Federaciji u narednih par dana dodadno radikalizuju (ako ne bude jaka kiša :lol: ) i ako ih preuzme desnica, onda bi moglo biti svašta...

Ja i dalje smatram da je Radoncic izveo puc u FBiH, konkretno bosnjackom dijelu, i da zato ima podrsku izvana, jer medjunarodna zajednica zeli jednog jakog sagovornika medju Bosnjacima, isto kao sto to ima kod Hrvata i Srba. Koalicije nisu urodile plodom, Zlatkova lazna socijaldemokratija jos manje.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 15:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Choban je napisao:
danijell je napisao:
Citiraj:
- Ostavka Bakira Izetbegovića i Nebojše Radmanovića predsjednika Bosne i Hercegovine, te prijelazno preuzimanje vlasti od strane Željke Komšića (Gosp. Komšić je educiran u jednoj od top 5 svjetskih institucija u smijeru političkih nauka. dok Izetbegović ima diplomu arhitekta a Radmanović diplomu sa filozofskog fakulteta.)

Ovo objašnjenje je najjače. Zašto bi trebao Komšić da preuzme vlast.

Zato što je educiran :lol:
Ni Bakir ni Nebojša NISU predsjednici, već članovi tročlanog predsjedništva ;)

I takvi likovi vode proteste i pišu ovakve zahtjeve. Po ko ih može smatrati ozbiljnima :lol:

A gdje si ti nasao da je ovo zahtjev demonstranata?? :roll:
Vi ovdje prepisujete svakakve gluposti sto svaka budala napise i pokusavate nesto dokazati.
Kada ZVANICAN stav demonstranata bude to, onda mozemo ozbiljno pricati.

Takvi stavovi nisu bili niti u jednom gradu gdje su se protesti odrzavali ili se odrzavaju, svugdje, ali SVUGDJE je trazeno da kantonalne vlade podnesu ostavke.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
apokalipto je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uuS0rL0hLok[/youtube]

Čova objasnio.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budala je napisao:
budala je napisao:
Nadam se da ce u Sarajevu biti nastavljeno sa mirnim protestima, blokada ulica je isto ok, ali ono paljenje i rusenje od neki dan je :roll:
Vidim vi s podsmjehom reagujete kada neko kaze kako su ga desavanja od neki dan u Sarajevu podsjetila na rat.
Gledati sa prozora kako kulja crni dim sa Skenderije, ISTO kao i '92, sve te policijske i vatrogasne sirene, ne moze, a da te ne podsjeti na sva ta sranja.

Radoncic mi opasno ide na neku stvar, ocigledno je da ne zeli dati policiji pune ovlasti :-?

Vidi, moras nauciti iskljuciti emociju iz politike i razumjeti i postovati i drugacije stavove. Ja nemam podsmjeh prema teroru koji se desio u Sarajevu ali je to za nasu buducnost nebitno. Tako se i ja kada god prodjem pored Drakulica, a to je veoma cesto, sjetim 2300 zaklanih u jednom danu, poimenicno, sa spiskom od 550 osnovnoskolske dijece. Kada bi ta slika bila lajtmotiv buducnosti i suzivota ja ne bih sada ni pricao s tobom,

Da, ali ja gledajuci to nisam ni pomisljao na Srbe, nego na sve strahote koje su tada zapocele.
Jeza uhvati covjeka :wink:

Slazem se, ali i ta prica je nebitna, sam kazes da nisi mislio na Srbe. Zapocele su svima.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budala je napisao:
Vi ovdje prepisujete svakakve gluposti sto svaka budala napise i pokusavate nesto dokazati.

Takvi stavovi nisu bili niti u jednom gradu gdje su se protesti odrzavali ili se odrzavaju, svugdje, ali SVUGDJE je trazeno da kantonalne vlade podnesu ostavke.

google is your best friend

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mani ... 26493.aspx

Manifest Udara i Revolta. A u "Udaru" je onaj iz Tuzle za kojeg su neki napisali da je pokretač protesta.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budala je napisao:

Cuj, hajde da budemo objektivni, ja citam desetke stranica i grupa, izmedju ostalog i Udar i Aldina. Na pocetku je izbjegavao da odgovori da li je za rusenje kantona, a onda je, kada je x clanova insistiralo na tome, rekao da je za rusenje. I na svakom postu odgovori koji pozivaju na rusenje kantona i entiteta imaju x lajkova. Zasto da se lazemo? A tek Manifest Nove BiH? I ostale grupe koje pozivaju na isto, od Antidejton pa do najnovijih, imaju desetine hiljada clanova, pa ybt, je l ljudi u federaciji misle da su Srbi retardirani?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

budala je napisao:

Cuj, hajde da budemo objektivni, ja citam desetke stranica i grupa, izmedju ostalog i Udar i Aldina. Na pocetku je izbjegavao da odgovori da li je za rusenje kantona, a onda je, kada je x clanova insistiralo na tome, rekao da je za rusenje. I na svakom postu odgovori koji pozivaju na rusenje kantona i entiteta imaju x lajkova. Zasto da se lazemo? A tek Manifest Nove BiH? I ostale grupe koje pozivaju na isto, od Antidejton pa do najnovijih, imaju desetine hiljada clanova, pa ybt, je l ljudi u federaciji misle da su Srbi retardirani?

Pa te se grupe nisu sada pojavile, mislim, sta je tu cudno. Koliko imas grupa za otcjepljenje RS-a??
Bitni su ZVANICNI zahtjevi, a u njima se nista od toga ne spominje. Trazi se ostavka Niksica.

UŽIVO: Premijer Nikšić odbio dati ostavku, demonstranti blokirali Skenderiju

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budala je napisao:

Pa te se grupe nisu sada pojavile, mislim, sta je tu cudno. Koliko imas grupa za otcjepljenje RS-a??
Bitni su ZVANICNI zahtjevi, a u njima se nista od toga ne spominje. Trazi se ostavka Niksica.

UŽIVO: Premijer Nikšić odbio dati ostavku, demonstranti blokirali Skenderiju

To je OK i to radi Radoncic. Medjutim, sve ostale stranice, koje kontrolisu Zlaja, Bakir i Zeljko siju mrznju i razdor i zato u RS nema nikakve emocije prema ovim protestima, valjda me razumijes?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dje Klaus?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Dje Klaus?

Zastekao mu Tweeter :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jok,

#zatvitao #mu #se #tviter :lol:

Ili je skontao #o čemu se radi.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Problem je što ovdje se ne zna ni ko pije ni ko plaća...u svakom kantonu zahtjevi su drugačiji...postoje naravno i te manje grupice koje se zalazu za ukidanje Dejtona,koje su po mom mišljenju isturene kvazi NVO koje guraju Bošnjačke stranke...teško je reći šta se ovdje tačno dešava...jako puno ljudi je izašlo da bar na 5 minuta izrazi problem koji ga tišti...naravno od tih lijepih želja nema ništa...država se ne gradi na taj način...dobar dio demonstranata se uopšte i ne razumije pa bar koliko toliko u politiku nego idu po onom principu "kud svi tu i mali Mujo"lade jaja 365 dana u godini,apsolutno ga ne brine šta se dešava i sada je izašao jednom na demonstracije i misli sve će se riješiti...aha oće,oće...
Sa druge strane već imamo prepucavanja između nacionalnih stranaka i pozive na "odbranu BiH"...ja lično mislim da se kantoni ili neće ukinuti ili će ukidanje ići jako teško...a ukidanje istih bi automatski značilo i veču nezaposlenost..maltene pucali bi sami sebi u nogu...ok da se novac preusmjeri u razvoj fabrika i otvaranje radnih mjesta...al naravno to su priče za malu djecu...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.dw.de/kanvas-spreman-da-pomo ... 5-xml-mrss

Evo još jedne kockice :) Ovima bi bilo posebno važno za CV ujediniti multi-kulti...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ajde Apo ovako.
Prvo je ona kurva iz MMFa najavila ovako nešto,jel.Svaka država na svijetu je finansijski neodrživa i ne može egzistirati bez pomoći novca iz takvih institucija.Ali svaka od država koje traže novac za egzistenciju je "skenirana" od strane onoga ko novac daje."Skenirana" u smislu prirodnih bogastava i još mnogo čega što može poslužiti za naplatu uloženog novca.
Opet se vraćam na kurvu s početka posta.Ona je jasno rekla (između redova) da je ovakvo uređenje neodrživo i da na skenu nešto ne štima.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
danijell je napisao:
http://www.dw.de/kanvas-spreman-da-pomogne-u-bih/a-17421217?maca=ser-Blic%20Online_v2-9895-xml-mrss

Evo još jedne kockice :) Ovima bi bilo posebno važno za CV ujediniti multi-kulti...

Ako dođe onaj Srđa pustite ga meni na bjelo :D

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da se ostalo na tim nekim osnovnim zahtjevima koji su iskazani prvi dan, kao što je borba radnika za očuvanje firmi, revizija rivatizacije, postupci protiv onih koji su uništili preduzeća ili smanjenje plata u javnom sektoru, vjerujem da bi dobili simpatije svih u regionu, ne mislim na BiH, već i Srbiju i Hrvatsku.

Problem je što u posljednjih par dana neki misle da protestima mogu mijenjati dejtonsko uređenje BiH. Za to je potrebna većina i konsenzus svih u BiH, a ne samo protesti u dijelu Federacije. Na kojima ne učestvuje ni većina građana tih kantona. Takođe, nisu jasno definisane ni vođe protesta, pa imamo razne ljude sa različitim zahtjevima. Neki su i nemogući.

Hipotetičko i pomalo retoričko pitanje, šta ako i budu vanredni izbori pa opet isti ljudi budu izabrani i formiraju vlade kantona. Da li su onda rušilački pohodi uzaludni?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Pa slusao sam danas RSG i EU zvanicnici(nisam upamtio imena) najavljuju da ce pomoci BiH "na njenom putu ka EU" tj da cijeli proces treba ubrzati...sta to tacno znaci ne znam...
Evo i jedan tekst u kojem se ta velikodusna "pomoc" isto tako spominje...

SINIŠA LJEPOJEVIĆ: SLUTNJA NA PREVARU ILI PROTESTI U BOSNI I NJIHOVE PORUKE
http://www.standard.rs/sinisa-ljepojevi ... oruke.html

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Paz' ovo!

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Udario nekoga? Vidim one noge desno u vodoravnom položaju...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]